معرفی و دانلود کتاب حقوق ورزشی
برای دانلود قانونی کتاب حقوق ورزشی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب حقوق ورزشی
کتاب حقوق ورزشی نوشتهی ابوالفضل فراهانی، عبدالمهدی نصیرزاده و مریم وطن دوست در ابتدا کلیاتی حول محور حقوق ورزشی، تعهدات قانونی و انواع آن را تشریح کرده و سپس به مسئولیتهای حقوقی که ناشی از فعالیتهای ورزشی است، میپردازد.
دربارهی کتاب حقوق ورزشی:
امروزه آشنایی با علم حقوق به خصوص مقولههایی چون عقود و قراردادها برای هر انسانی ضروری است. ممکن است بگویید با داشتن وکیلی خبره و حرفهای نیازی به دانش شما در این زمینه نیست اما سخت در اشتباه هستید؛ برای اینکه سررشتهی کارها از دستتان خارج نشود و گرفتار انواعی از مشکلات حقوقی نشوید، نیاز است که اطلاعات حقوقی داشته باشید.
در دنیای ورزش نیز استفاده از تجربیات حقوقی، کارشناسی متخصصان و آشنایی با مباحث حقوقی بسیار اهمیت دارد؛ ورزشکاران بسیاری بودهاند که نسبت به حقوق خود آگاهی نداشته یا به آن بیاعتنا بودهاند و به همین دلیل خسارات و آسیبهای جبران ناپذیری را متحمل شدهاند. در دنیای ورزش مدت زمان قهرمانی کوتاه است و اگر در این دوران ورزشکار آگاهی و اطلاعات پایه حقوقی نداشته باشد در مواردی حتی ممکن است علاوه بر خسارت مادی و جانی، عزت نفس او نیز آسیب ببیند. با توجه به این نیاز بسیاری از دانشکدههای تربیت بدنی در اکثر کشورها دروس تخصصی حقوقی متناسب با نیاز ورزشکار آموزش داده میشود.
ممکن است تمایل نداشتن بازیکنان و والدین آنها نسبت به شکایت علیه مربیان، معلمان، مدیران و مسئولین، از دلایلی باشد که به عدم طرح دعاوی حقوقی در هنگام آسیبدیدگی ورزشکاران در کشور منجر میشود. علت اینکه آنها مایل به انجام چنین امری نیستند، آگاهی نداشتن از حقوق خود است که تبعات آن دامنگیر ورزشکاران، مربیان و مسئولین میشود.
شمار زیادی از حوادث ناگوار و غیرقابل پیشبینی در ورزش به دلیل کوتاهی در انجام وظیفه است. شاید زمان آن رسیده باشد تا از مرگ و نقص عضو در حین ورزش به راحتی گذر نشود و زمینهای فراهم شود تا از پیش آمدن چنین رخدادهایی در آینده نیز از جلوگیری شود. ضرورتهای اجتماعی ایجاب میکند که ورزش در جامعه وجود داشته و توسعه یابد، بنابراین طبیعتاً آسیبدیدگی و گاهی فوت ورزشکاران در میادین ورزش مسئلهای است که وجود خواهد داشت. چه تصمیمی باید برای کاهش آسیبها و حوادث ناگوار ناشی از ورزش، گرفته شود؟ به نظر میرسد برای حل این مشکل بایستی نظامی تدوین شود که تخلف و تجاوز به حدود آن مسئولیت ایجاد کند.
معین کردن مسئولیتها و حدود وظیفه افراد در حیطه ورزش از وظایف حقوق ورزشی است. بسیاری از حوادث ورزشی قابل پیشبینی و قابل پیشگیری هستند. یکی از مهمترین دلایل ارتکاب در حیطه ورزش همان عدم اطلاع کافی از حقوق ورزشی، مسئولیتهای حقوقی و وظایف قانونی است، به این معنی که افراد ممکن است اقدام به انجام کاری کنند که مسئولیت داشته باشد اما آنان آگاهی کافی نسبت به میزان مسئولیت آن نداشته باشند.
معلمان، مربیان و مدیران ورزشی از جمله افرادی هستند که به وجود آمدن هر گونه مشکلی در جریان رویدادهای ورزشی ممکن است برای آنها مسئولیت سنگینی به دنبال داشته باشد. در زمان مسابقات ورزشی امکان رخ دادن حادثه وجود دارد و امری محتمل است که گاهی این حوادث ممکن است به خسارت جانی، نقص عضو و یا حتی مرگ منجر شود.
شواهد بسیاری وجود دارد که نشان میدهند که مربیان، معلمان و مدیران ورزشی آگاهی چندانی از مسئولیتهای حقوقی در ورزش نداشتهاند و حوادث بیشماری در اثر کوتاهی و قصور چنین افرادی روی داده است. از طرفی دیگر افرادی که در ورزش متحمل آسیب و نقص عضو شدهاند به دلیل ناآگاهی، اقدامی برای مطالبهی حقوق خود نکردهاند. در چنین شرایطی و در حالی که تنوع فعالیتهای ورزشی روز به روز توسعه مییابد، اطلاع نداشتن از مسئولیتها در حوزه ورزش میتواند دردسرساز باشد و افراد را دچار مشکلات فراوانی کند. بنابراین کتاب حقوق ورزشی (Sport Low) علاوه بر مباحث گفته شده به بیمه ورزشی و اخلاق در ورزش پرداخته و موضوع داروهای غیرمجاز و آشنایی با فساد اداری در سازمانهای ورزشی را نیز مورد بحث قرار داده است.
کتاب حقوق ورزشی به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
مطالب این کتاب برای مطلع کردن بیشتر مربیان ورزش، معلمان تربیت بدنی و مدیران ورزشی با مقولهی حقوق ورزشی و مسئولیتهای قانونی است.
در بخشی از کتاب حقوق ورزشی میخوانیم:
مسئولیت در دو حیطه کلی مطرح میشود که عبارتند از: مسئولیت اخلاقی و مسئولیت حقوقی در مسئولیت اخلاقی انسان باید در برابر وجدان خویش پاسخگوی خطای ارتکابی باشد. مسئولیت حقوقی در قانون ذکر شده و بر دو قسم است: 1. مسئولیت کیفری (جزایی) 2. مسئولیت مدنی، در مسئولیت کیفری هدف مجازات است اما در مسئولیت مدنی جبران خسارت. مسئولیت مدنی قابل عفو نیست و نمیتوان جریان دادرسیها را توسط مقامات متوقف ساخت اما در مسئولیت کیفری عفو امکان پذیر است و منبع مسئولیت کیفری قانون است اما منبع مسئولیت مدنی داوری عرف است. در یک دید کلی میتوان گفت که هر مسئولیت کیفری، مسئولیت مدنی نیز هست. البته به شرطی که مداخله فیزیکی در شخصیت و تمامیت جسمی یا اموال دیگران واقع شود، ولی در صورتی که هیچ ضرری به شخص خاصی ترسد مسئولیت مدنی نیست.
بنابراین هرگاه شخص یا اشخاصی ناگزیر از جبران خسارت دیگری باشند گفته میشود در برابر او دارای مسئولیت مدنی است و در ورزش مسئولیت مدنی شامل تمام کسانی است که در رابطه با فعالیتهای ورزشی بطور مستقیم یا غیر مستقیم وظایفی را بر عهده دارند و در صورت بروز حادثه بر حسب مورد ممکن است مسئول شناخته شوند. و مشخص شود که حوادث ناشی از عملیات ورزشی زمانی جرم محسوب نمیشوند که سبب آن حوادث تقض مقررات مربوط به آن ورزش نباشد و این مقررات هم با موازین شرعی مخالفت نداشته باشد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
اهمیت حقوق ورزشی
اهداف
فصل اول: حقوق ورزشی و کلیاتی پیرامون آن
فصل دوم: مسئولیتهای قانونی و انواع آن
فصل سوم: مسئولیتهای حقوقی ناشی از عملیات ورزشی
فصل چهارم: مسئولیتهای حقوقی سرپرستان ورزشی
فصل پنجم: بیمه در ورزش
فصل ششم: اخلاق و نقش آن در ورزش
فصل هفتم: کاربرد غیرمجاز داروها
فصل هشتم: آشنایی با فساد اداری در سازمانهای ورزشی
تعریف واژگان و اصطلاحات
پیوستها
منابع و ماخذ
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب حقوق ورزشی |
نویسنده | ابوالفضل فراهانی، عبدالمهدی نصیرزاده، مریم وطن دوست |
ناشر چاپی | انتشارات حتمی |
سال انتشار | ۱۳۹۵ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 208 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-5751-35-2 |
موضوع کتاب | کتابهای علوم ورزشی |