معرفی و دانلود کتاب انسان در مقابل دولت

عکس جلد کتاب انسان در مقابل دولت
قیمت:
۱۵,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب انسان در مقابل دولت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب انسان در مقابل دولت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب انسان در مقابل دولت

هربرت اسپنسر در کتاب انسان در مقابل دولت، به تقابل دولت‌گرایی و فردگرایی از منظر فلسفه سیاسی می‌پردازد و تاریخ سیاست و حکومت انگلستان از قرن 19 تاکنون را مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهد.

درباره‌ی کتاب انسان در مقابل دولت:

برای درک اندیشه سیاسی اسپنسر، نیاز است مهم‌ترین اثر او در این زمینه را مورد بررسی قرار دهیم. این اثر معروف، انسان در برابر دولت (The man versus the state) نام دارد که از چهار مقاله طولانی تشکیل شده است. در کتاب پیش رو دو مقاله به طور کامل و قسمت‌هایی از دو مقاله دیگر او که تناسب محتوایی بیشتری با دو نوشته اول دارند، گردآوری شده است.

اولین مقاله با نام «محافظه‌کاری جدید»، به اصل و ریشه‌های دو حزب محافظه‌کار و لیبرال نگاهی تاریخی دارد و خاستگاه اجتماعی و اقتصادی آن‌ها را تحلیل و ارزیابی می‌کند. پس از آن به این مسئله می‌پردازد که چطور لیبرال‌ها به تله‌ی قانونگذاری‌های بسیاری افتادند که با هدف‌های نیکوکارانه ارتباط داشتند اما بعد از گذشت زمانی چند، همین قوانین به اهرم‌هایی برای فشار بر جامعه و محدود کردن آزادی‌های اجتماعی و اقتصادی افراد تبدیل شدند.

موضوع دو مقاله دیگر از این کتاب، با نام‌های «بردگیِ درحال‌ظهور» و «گناه و خطای قانونگذاران» نیز بررسی تأثیر ویرانگر تصمیم‌های قانونگذاران بر جامعه است و هربرت اسپنسر (Herbert Spencer) عوام‌گرایی سیاستمداران و سعی برای کسب رضایت موکلان را عاملی برای تشویق تداوم حرکت این افراد در مسیر خطرناک خود می‌داند.

او رفتارها و اخلاق‌های سیاسی مرسوم در بین سیاستمداران را ناشی از اخلاقیات هم‌سو با دوران جنگ‌های خونین و درازمدت می‌داند که در آن متناسب با میزان و تعداد و بزرگی فتوحات و پیروزی‌های سرداران جنگی، سلطه آنان بر اطرافیان و دیگران نیز افزایش می‌یافت. از این رو درنتیجه اقدام سیاستمداران در جمع‌آوری افراد عادی برای دستیابی به هدف‌هایی که سرانجام محبوبیت همان سیاستمدار را افزایش می‌دهد، یک گونه از همان اخلاقیات زمان باستان است که به دنبال به خدمت گرفتن انسان‌ها برای مبارزه و درنتیجه به بردگی کشاندن آن‌هاست.

در آخرین مقاله نیز هربرت اسپنسر درباره موضوعی با نام «خرافات بزرگ سیاسی»، اختیارات قانونگذاران و اعتقاد عامه مردم به سودمند بودن این اختیارات را با ادعاهای معتقدان به حق الهیِ پادشاهان مورد مقایسه قرار می‌دهد و به‌ نوعی قصد دارد به این نکته بپردازد که جامعه از خرافاتی به اسم حق الهی پادشاهان آزاد شده اما به خرافات بزرگ‌تر و خطرناک‌تری مبتلا گشته که اختیارات قانونگذاران برای پیاده‌سازی قانون در تمامی عرصه‌ها را امری مقدس می‌شمارد.

کتاب انسان در مقابل دولت برای چه کسانی مناسب است؟

علاقه‌مندان و پژوهشگران حوزه فلسفه سیاسی و اقتصاد سیاسی از این کتاب لذت خواهند برد.

با هربرت اسپنسر بیشتر آشنا شویم:

هربرت اسپنسر (27 آوریل 1820 – 8 دسامبر 1903) فیلسوف، زیست‌شناس، انسان‌شناس، جامعه‌شناس و نظریه‌پرداز برجسته سیاسی لیبرال کلاسیک انگلیسی در دوران ویکتوریا بود. او به عنوان یک دانشمند، در طیف وسیعی از موضوعات از جمله اخلاق، دین، مردم‌شناسی، اقتصاد، نظریه سیاسی، فلسفه، ادبیات، زیست‌شناسی، جامعه‌شناسی و روانشناسی به ارائه نظریات خود می‌پرداخت.

اسپنسر "مشهورترین روشنفکر اروپایی در دهه‌های پایانی قرن نوزدهم" بود، اما نفوذ او پس از سال 1900 به شدت کاهش یافت. او بیشتر به خاطر ابداع عبارت «بقای شایسته‌ترین» شناخته می‌شود، کاری که او در کتاب اصول زیست‌شناسی (1864) پس از خواندن کتاب «درباره منشأ گونه‌ها» چارلز داروین انجام داد.

در بخشی از کتاب انسان در مقابل دولت می‌خوانیم:

هوش و فراست در موجودات، از پست‌ترین تا والاترین آنها، معمولاً به شکل تبعیض‌آمیز رشد می‌کند و این امر در میان انسان‌ها از کندذهن‌ترین تا باهوش‌ترین آن‌ها نیز صادق است. درک تفاوت‌ها و توان طبقه‌بندی درست امور یا اشیا با ماهیت مشابه در یک‌جا و امور یا اشیا با ماهیت متفاوت در جای دیگر، شرطی اساسی برای پیشرفت کارکردهای ذهن است.

این درک روبه‌رشد از تفاوت‌ها، باعث ارتقا و تقویت هوش و حواس شده و همچون فرایندی است که طی آن ما از یک دید فیزیکی نسبتاً ساده به نگرشی فکری و نسبتاً پیچیده می‌رسیم. نگرشی که بر اساس آن، همه اموری که در گذشته تنها از طریق برخی شباهت‌های ظاهری یا برخی ویژگی‌های بیرونی طبقه‌بندی می‌شد، اکنون بر طبق ساختار ذاتی یا طبیعت آن‌ها دسته‌بندی می‌شوند. نگرش فکری توسعه‌نیافته که در طبقه‌بندی‌های خود، تنها شرایط فیزیکی را مد نظر دارد، ناتوان از تشخیص بوده و در کل نادرست است.

به‌عنوان‌مثال در چیدمان اولیه گیاهان در گروه‌های درختان، درختچه‌ها و بوته‌ها، اندازه، بارزترین ویژگی برای گروه‌بندی بود و درنتیجه اجتماع و کلکسیسونی از گیاهان بسیار زیادی که در ماهیت، به شدت متفاوت بودند، گروه محسوب می‌شد اما بسیاری دیگر از گیاهان با وجود ماهیتِ یکسان جدا از هم طبقه‌بندی می‌شد. یا به عبارت بهتر، طبقه‌بندی‌ای را در نظر بگیرید که موجودات را به‌خاطر نام‌های مشابه همانند (fish و shell fish) در یک گروه قرار می‌دهد و به این نکته که این دو موجود زنده جزو نرم‌تنان یا سخت‌پوستان هستند توجه نمی‌کند و تا حدودی به‌دلیل شباهت در روش زندگی و ساکن شدن در آب و تا حدودی به‌علت برخی شباهت‌ها در طعم، جانورانی با ماهیت ضرورتاً متفاوت را در طبقه یکسان و زیر‌گروه یکسان قرار می‌دهد.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه مترجم
مقدمه هربرت اسپنسر بر مقالات
محافظه‌کاری جدید
بردگیِ درحال‌ظهور
گناه و خطای قانونگذاران
حق به‌رسمیت‌ نشناختن دولت
منابع و مآخذ

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب انسان در مقابل دولت
نویسنده
مترجمنجات بهرامی
ناشر چاپیانتشارات دنیای اقتصاد
سال انتشار۱۳۹۹
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات99
زبانفارسی
شابک978-600-497-100-3
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه سیاسی، کتاب‌های اقتصاد، کتاب‌های علوم سیاسی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب انسان در مقابل دولت

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب انسان در مقابل دولت

برای دریافت کتاب انسان در مقابل دولت و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.