معرفی و دانلود کتاب افشاگری و شرم: چرا باید از شرم ترسید
برای دانلود قانونی کتاب افشاگری و شرم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب افشاگری و شرم: چرا باید از شرم ترسید
جنیفر جکوت در کتاب افشاگری و شرم استدلال میآورد که اگر بخواهیم در سیاستهایی که بر ما اعمال میشود، تغییر ایجاد کنیم و افراد و نهادهای قدرتمند را مقصر بدانیم، باید از شرم استفاده کنیم. نویسنده در این کتاب تأکید میکند که با استفادهی هوشمندانه و استراتژیک از شرم میتوانیم به چالشهای جهانشمول همانند تخریب محیطزیست و سوءرفتار شرکتها بپردازیم.
دربارهی کتاب افشاگری و شرم
موضوع بحث جنیفر جکوت (Jennifer Jacquet) در کتاب افشاگری و شرم این است که شرم میتواند ابزار قدرتمندی برای تغییر در اجتماع و سیاست باشد. او تأکید میکند که اگر میخواهیم از مفهوم شرم استفاده کنیم تا نتیجهی مفید و مؤثری بگیریم، باید با فکر و استراتژی و کمکم آن را به کار ببندیم. جنیفر جکوت معتقد است، درحالیکه احساس گناه را در فرهنگ فردگرا اساسِ وجدان تلقی میکنند، ولی غالباً برای مبارزه با سیاستهای فاسدِ شرکتی ناکافی است. او در کتاب افشاگری و شرم (?Is Shame Necessary) قویاً توصیه میکند که از شرم بهعنوان سلاحی غیر خشن و نمادی از مقاومت استفاده کنیم تا بتوانیم تغییری عظیم روی دهیم. جنیفر جاکوت در این کتاب همچنین به تأملات اخلاقی شرم و خطرات بالقوهی تحقیر کردن شخص و زیرسؤالبردن منزلت و شأن ایشان میپردازد. جنیفر جاکوت خاطرنشان میکند که شرم میتواند مانند یک شمشیر دو لبه باشد و بنابراین، باید درست و بافکر از آن استفاده کرد تا پیامدهای منفی برایمان نداشته باشد.
جنیفر جکوت بهصورت جزئیتر به مسئلهی شرم میپردازد و استدلال میآورد که با استفادهی به جا و درست از شرم، میتوانیم به معضلاتی که امروزه گریبانمان را گرفته، بپردازیم؛ مانند فرار مالیاتی، تخریب محیطزیست و رفتارهای غیراخلاقی شرکتها. نویسنده با چندین مطالعهی موردی نشان میدهد که شرمنده کردن افراد قدرتمند به صورت عمومی، خصوصا در رسانهها، اگر بهصورت موفقیتآمیزی رخ دهد، میتواند آنها را مجاب به تغییر خود یا تغییر در سازمان و نهادشان کند. همچنین در کتاب افشاگری و شرم میخوانیم که جنیفر جکوت بین شرم و احساس گناه فرق میگذارد. نویسنده خاطرنشان میکند که احساس گناه زمانی به ما دست میدهد که احساس کنیم کار اشتباهی کنیم، ولی شرم زمانی است که این کار اشتباه را بقیهی افراد هم بفهمند و آن را تأیید نکنند. جنیفر جاکوت اذعان میدارد، درحالیکه احساس گناه میتواند به فرد در ایجاد تغییر در رفتارش انگیزه دهد، احساس شرم زمانی که بحث نهادهایی وسط بیاید که کمتر درگیر اصول اخلاقی هستند، قدرتمندتر واقع میشود.
جنیفر جکوت در کتاب افشاگری و شرم خواننده را به چالش میکشد تا درمورد نقش شرم در اجتماع تجدیدنظر کند. نیز روشی استراتژیک را پیش پای خواننده میگذارد تا از آن طریق بتواند از شرم برای رفع مشکلات اساسی در عصر حاضر بهره بجوید. این کتاب اکنون با ترجمهی بهناز ابراهیمی فرد که به یاری انتشارات راه طلایی چاپ و روانهی بازار شده است، در اختیار شما علاقه مندان به این دسته کتب قرار دارد.
نکوداشتهای کتاب افشاگری و شرم
- کتابی تأملبرانگیز درمورد قدرت ظریف شرم و نقش مهمش در دستیافتن به همبستگی اجتماعی در فرهنگی که بیش از هر وقت دیگری فردگرا شده است... این کتاب اثری مهم و ضروری است. (مجلهی اکونومیست)
- هوشمندانه و بحثبرانگیز... چشماندازِ شرم یک عامل اصلاحی قدرتمند اجتماعی است. (روزنامهی دیلی تلگراف)
- استدلالهای جنیفر جاکوت بر اساس پژوهشهای جالبتوجه هستند و باورهای اخلاقیاش روح آدم را جلا میدهد. (روزنامهی لسآنجلس تایمز)
- خودآموزی زیرکانه برای دفاع از شرم. (مجلهی هفتهنامهی ناشران)
- بررسی دقیق نقش شرم و تأثیرش بهعنوان ابزاری برای تغییر در جامعه. (مجلهی پاریس ریویو)
کتاب افشاگری و شرم برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب را به تمام کسانی که میخواهند در اجتماع و سیاست تغییر اساسی شکل دهند و نمیدانند که از مفهوم افشاسازی و شرمسار کردن میتوان چه استفادههایی کرد، توصیه میکنیم.
در بخشی از کتاب افشاگری و شرم: چرا باید از شرم ترسید میخوانیم
همانطور که بدیهی مینماید، مخاطب، که عنصری حیاتی برای اثرگذاریِ افشاگری و بازخواست عمومی است، باید نسبت به تخلف دغدغهمند باشد. براساس این فرض، تخلف علیه هنجارهای مرتبط با منافع مشترک، به احتمال بیشتری با افشاگری مواجه میشود. به طور خاص، رفتارهای ناهنجار که ثبات و منافع کل گروه را تهدید میکنند، به احتمال زیاد هدف رسوایی قرار میگیرند، زیرا مخاطب مستقیماً از این رفتار آسیب میبیند. آلودهکنندگان بزرگ هوا، برخلاف نودل تایلندی دیررس که تنها یک مشتری را تحت تأثیر قرار داد، همۀ ما را در معرض خطر آسم، عفونتهای تنفسی، بیماریهای قلبی و سرطان ریه قرار میدهند. برای مثال، از اثرگذاری کمترِ افشاگری، نرمافزاری را در نظر بگیرید که با هر بار زدن دکمه (تعویق هشدار) به دوستان و دنبالکنندگان شما اطلاع میدهد. در این مثال، مخاطب از خوابیدن بیش از حد شما ناراحت نمیشود. اینکه مخاطب هدف برای افشاگری باید قربانی نیز باشد، دلیلی است که ما در آزمایشهای خود از یک «معمای همکاری» استفاده کردیم. در این آزمایش، انتخابهای هر بازیکن در آزمایش کالاهای عمومی بر کل گروه تأثیر میگذاشت.
هنگامی که رئیسجمهور اوباما در سال 2009 به شهرداران کشور گفت در صورت هدر دادن منابع محرک اقتصادی، آنها را «بازخواست» خواهد کرد، این هشدار را در اصطلاحات مشابه همکاری بیان کرد: مردم آمریکا «انتظار دارند ببینند پولی که به دست آوردهاند (با سختی به دست آوردهاند) بدون اتلاف، بدون ناکارآمدی و بدون تقلب برای اهداف مورد نظر هزینه شود.» مردم آمریکا قربانیان بالقوۀ هزینههای بیهوده بودند، بنابراین اوباما میتوانست روی آنها بهعنوان مخاطبی درگیر و علاقهمند حساب کند.
فهرست مطالب کتاب
سخنی با خواننده
1: بررسی مفهوم شرم
2: سیطرۀ احساس گناه
3: محدودیتهای احساس گناه
4: سیبهای گندیده
5: چگونه هنجارها عادی میشوند
6: هفت عادت برای افشاگری و بازخواست عمومی مؤثر
7: اینترنت سرخ
8: اقتصاد توجه
9: واکنش به افشاگری
10: نقطۀ حساس افشاگری
پیوست
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب افشاگری و شرم: چرا باید از شرم ترسید |
نویسنده | جنیفر جکوت |
مترجم | بهناز ابراهیمی فرد |
ناشر چاپی | انتشارات راه طلایی |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 203 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-5638-19-8 |
موضوع کتاب | کتابهای جامعه شناسی |