معرفی و دانلود رایگان کتاب استبداد الهی (سرگذشت ساونارولا)

عکس جلد کتاب استبداد الهی (سرگذشت ساونارولا)
قیمت:
رایگان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب استبداد الهی (سرگذشت ساونارولا) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب استبداد الهی (سرگذشت ساونارولا) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب استبداد الهی (سرگذشت ساونارولا)

کتاب استبداد الهی (سرگذشت ساونارولا) اثر ضیاءالدین ضیائی به ظاهر، زندگی‌نامه‌ی یه کشیش ایتالیایی به‌نام ساونارولا است اما در باطن به شرایط اجتماعی و سیاسی حکومت دینی در جوامع می‌پردازد و سود و مضرات آن را بیان می‌کند که این، خود، در جامعه‌ی امروز ما بحث روز بوده و در موردش حرف و حدیث بسیار است.

در ادبیات غرب، از ساونارولا به عنوان یک اسطوره نام برده شده و هرچند زهد و پاکدامنی تقدس خشک و افراطی و دینداری انعطاف‌ناپذیر وی باعث بروز عقاید ضد و نقیضی درباره او شده، برخی از نویسندگان و محققات غربی بر این باورند که او فصل نوین و نسبتا لیبرالی در باب دین گشود و راه را برای پیدایش حرکت رفرماسیون و نوگرایی در اوار بعد هموار ساخت که نتیجه آن جدایی دین از دولت بود. نویسنده در کتاب استبداد الهی (سرگذشت ساونارولا) درباره این شخصیت اسطوره‌ای تحقیق کرده است.

نام رنسانس با نام ایتالیا عجین شده است. انسان هر بار که به یاد ایتالیا می‌افتد، فوراً به بناهای برونلسکی و برامانته، به ویلاهای پالادیو و کندوتیری، به لباس‌های پر زرق و برق، به جشن‌های رویایی و تئاترهای مجلل فکر می‌کند و متوجه می‌شود که توسعه و ترویج ادبیات و علوم در غرب نیز عمدتاً از این کشور نشئت گرفته است. ولی تصویری که در اواخر قرن پانزدهم در فلورانس ظاهر شد کاملاً چیز دیگری بود:

«چهره‌ی این شهر آرام و گوارا و آباد برای زندگی، یکباره تغییر کرد. زنان جواهرات گرانبهای خود را کنار گذاشتند، لباس‌های ساده پوشیدند و اطاعت از دین را پیش گرفتند و مردان جوان لذت‌جویی را ترک کردند و یکباره قناعت‌پیشه و مذهبی شدند. بر خلاف اکثر دگرگونی‌ها و تغییرات بنیادی، دشمنان سرسخت یکدیگر را در آغوش کشیدند، بانکداران و تجار، پول‌های بناحق کسب کرده را داوطلبانه پس دادند، جشن‌ها و مراسم کارناوالِ بازی برچیده شدند و تصنیف‌های مستهجن و غیر‌اخلاقی که در جشن‌ها و کارناوال‌ها خوانده می‌شدند جای خود را به سرودهای مذهبی واگذار کردند.»

خلاصه این‌که به قول عبید زاکانی «یکباره همه شدند زاهد و مسلمانا!!» ولی باید بررسی کرد که آیا این تغییر و تحول از ترس مقامات دولتی و کلیسایی آن دوره بود یا داوطلبانه صورت گرفت؟

تعداد زیادی از اهالی شهر فلورانس برای مدتی دچار نشئه‌ی مذهبی شدند. آن‌ها نمی‌دانستند که قرائت صحیح مذهبی چیست! حتی نمی‌دانستند که چرا به کلیسا می‌روند و رفتن آن‌ها چه مزیت روحی و روانی دارد! آن‌ها می‌رفتند چون کشیش‌ها آن را می‌خواستند. مثل زمان هر تحول عمیق و رخداد انقلابی، موج بلند مردم را از جا کنده بود. آن‌ها می‌رفتند بدون این‌که بدانند به کجا می‌روند و عاقبت این رفتن‌ها چیست! حتی آن‌ها نمی‌دانستند که آیا همراهی با موج مذهبی، آن‌ها را به بهشت خداوند رهنون خواهد کرد یا یک عمر در آرزوی بازگشت به دوران ازدست‌رفته به سرخواهند برد.

دکتر ضیاءالدین ضیایی (نویسنده‌ی کتاب) می‌گوید:
"امروزها که مقوله‌ی دین، دینداری، دین‌ستیزی، قرائت صحیح از دین و امثالهم باب روز شده و هرکس به ظنّ خود اجازه‌ی اظهار نظر درباره‌ی این وادی بی‌نهایت را بخود می‌دهد و در روزگاری که هرگونه سؤال ساده (تا چه رسد به انتقاد سازنده) درباره‌ی برخی از احکام و دستورات دینی و بعضی از روحانیون نوعی دین‌ستیزی تلقی می‌شود و عامل آن مرتد شناخته می‌شود واقعاً فرقی هم ندارد که کدام دین باشد برایم جالب بود درباره‌ی این چهره‌ی (‌به اصطلاح) روحانی و تاریخی تحقیق کنم."

در بخشی از کتاب استبداد الهی (سرگذشت ساونارولا) می‌خوانیم:

آنچه ساونارولا مصمّمانه با آن مبارزه کرد، فرهنگ قرون وسطایی، یعنی داشتن احساس رابطه با جسم خود بود که اروپای عصر جدید هم آن را بربریت و کاری شیطانی و ملحدانه تلقی می‌کرد. در آن دوره پوریتان‌ها به از بین بردن دیوار جدایی بین انزواگران و جسم‌ و جان‌ پرستان اهتمام می‌ورزیدند. در قرون وسطی رابطه داشتن با جسم، یک رابطه مستقیم و از بسیاری جهات سهل و ساده بود. حتی ارضاء جنسی برای سلامتی انسان را مفید می‌دانستند. تقریباً در سراسر شهر فاحشه‌خانه وجود داشت که بعضی از کشیش‌ها هم از مشتریان آن‌ها بودند.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار مؤلف
عصر ساونارولا و فلورانس
شهری سرنوشت‌ساز
دومینیکن ها کیستند؟
مدیچی ها و فلورانس
لقب باشکوه برای لورنزو
استبداد از نوع الهی آن
بسیجی های مؤمن و مزاحم
ظهور یک رهبر مردمی
دو پادشاه در اقلیمی نگنجند!!
دولت فلورانس
پایان ماجرا
بعد از مرگ ساونارولا
حوادث فلورانس
تحولات در کلیسا
بازتاب‌ها

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب استبداد الهی (سرگذشت ساونارولا)
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات پر
سال انتشار۱۳۹۵
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات272
زبانفارسی
شابک978-600-8137-22-1
موضوع کتابکتاب‌های زندگینامه
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب استبداد الهی (سرگذشت ساونارولا)

Mohammad Bagheri
۱۴۰۲/۰۸/۰۹
بدیهیه که هر کسی بتونه عقیده‌ای مخالف با عقاید جاری جامعه مطرح و از اون دفاع کنه می‌تونه پیروانی برای خودش جمع کنه که نمونه‌های چنین موردی در طول تاریخ کم هم نیست.
چه بهتر که این عقیده مخالف با عقاید جاری جامعه اگر بتونه منافع عده‌ای و مخصوصا توده عامه مردم رو هم تامین کنه قدرت و پیروانش بیشتر هم
خواهند شد.
در این که در برهه قرون وسطی و مخصوصا رنسانس تحجر، افراطی گری و کج روی‌های زیادی در آموزه‌های مسیحیت و اعمال قوانین ناعادلانه در قبال مردم جامعه مخصوصا مردم اروپا اتفاق افتاد شکی نیست، اما شخصیت ساونارولا هم تحجر مسیحیت رو به سمت دیگری که خوشایند کلیسای روم بود هدایت کرد که به زعم پاپ هم عصر و سایر زیردستان و صاحب نفوذان جامعه اون زمان خوش نیامد و زمینه کینه توزی و انتقام جویی اونهارو علیه خودش فراهم کرد و قدرت بخشید.
کتاب حاضر اثر بسیار پربار و کار شده‌ای هست که مطمئنا زحمت زیادی برای گردآوری و ترجمه محتوا و انتشار اون کشیده شد، مضاف بر اینکه نوع بیان روایت‌ها هم بسیار ساده و دلنشینه.
محمدرضا مولاءی
۱۴۰۳/۰۱/۰۴
وقتی حقیقت‌های تاریخ بیان می‌شود. ناخواسته خواننده به تعقیب سرگذشت و اقدامات مثبت و منفی و سرانجام قدرت‌های حاکمه تشویق می‌شود. بازگو کردن اتقاقات خوب و بد تاریخ برای درس گرفتن و عدم تکرار تصمیمات بد است. متاسفانه شاهد تکرار اتفاقاتی که در قرن پانزدهم ایتالیا و اروپا افتاده در ممالک جهان سوم هستیم. چنین کتاب‌هایی بایستی حداقل در مقاطع دبیرستان تدریس شود تا اطلاعات عمومی جوانان آینده ساز بیشتر شود. مطالعه و اطلاع یافتن از اخبار اجتماعی و سیاسی برای جوانان نهادینه شود تا آگاهی و هوشیاری بر احساسات جوانی غالب شود. استبداد و استعمار و دیکتاتوری از جهل تغدیه می‌کند. ممنون
میثم جاهدیم
۱۴۰۲/۰۳/۲۵
سلام بخوانندگان این نفردر مورد این کتاب من کتاب رو نصف خوندم امانتونستم خودمو راضی کنم کتاب تموم کنم بعد نظربدم علتشم زیبائی این کتاب وقلم روان نویسنده آنچه از دل برآید لاجرم بردل نشیندالان این جمله رو درک می‌کنم کشیشان بهشت فروش با خوندن این کتاب متوجه میشین فیلمهای که هالیوود می‌سازه بیخودی نیست واز روی واقعیت وچه بد بحال مردم اون زمان به اسم دین چه بلای سرشون اومده در آخر باعث غرور این دین محمدی یا بهتر بگم کامل کننده دینها اسلام عزیز ممنون از کتابراه
mohsen ebi
۱۳۹۶/۱۱/۲۵
مثل سایر کتاب‌های اقای ضیایی قشنگ, دقیق و بدون غلط نگارشی. هر چند مطالب کافی بود ولی اگر مسائل رو به صورت روایی میگفتن جالب تر بود تا اینکه از جایی به جای دیگه بپرند.
در مورد کتاب‌ها و بیانات ساونارولا هم بیشتر گفته میشد خیلی خوب بود. از اینکه در اواخر کتاب موافقین و مخالفین و کتاب‌های نوشته شده
انها بیان شد خیلی خوشحال شدم. مخصوصا اینکه وقتی در مورد ماکیاولی صحبت شد خوشحال میشدم بیشتر از نظرات ایشون در مورد ساونارولا بیان می‌شد.
Negin
۱۴۰۲/۰۵/۰۵
باید به این نکته توجه کرد که وظیفه‌ی اصلی و مهم بر دوش یک مولف و محقق در درجه‌ی اول نگارش مطالب و نقل آن‌ها به دور از هر گونه قضاوت و غرض ورزی باشد و تنها به ارجاعات تاریخی بسنده کنند و قضاوت را بر دوش خوانندگان بگذارند چیزی که متاسفانه در نگارش این کتاب ذره‌ای مشاهده نکردم. نویسنده با چنان جبه و و گیری غرض ورزی نسبت به مسیحیت این کتاب رو نگارش کرده که سوالی که پیش می‌آید این است که اصلا چرا در این زمینه تحقق تفحص انجام داده اند؟!!
Morteza Imani
۱۳۹۶/۰۹/۱۶
سلام و احترام تقدیم تک تک تون باد انشالله
سلامتی و تندرستی هدیه هر ثانیه عمر تون باشه انشالله
من خیلی از زحمت‌های رایگان تون راضی هستم
جهانی سپاس وتشکر
خداقوت براتون بده بیشتر از این ها
برای نمره دادن ویا تعریف از برنامه تون من کلامی راپیدانکردم به بتونم مهربونی هاتون رو تمجید کنم
مستانه موسوی
۱۴۰۳/۰۲/۲۸
این کتاب برای من خیلی جالب بودچقدر اتفاقات تاریخ تکرار میشند و ما بدون آگاهی باز کاری میکنیم بدون عبرت خودشان و عواقبشان تکرار شود تنها دلیل گرفتار شدن در تکرار تاریخی جهل است جهل هم فقط و فقط از توهم دانایی حاصل میشه
Saleh Siamaki
۱۴۰۳/۰۳/۱۰
قبلا هم در مورد ساونارولا خوانده بودم. این کتاب کامل‌تر و مستند بود. البته که سرنوشت افرادی مثل ساونارولا غم انگیزه. ولی در طول تاریخ همواره بر سرنوشت مردم تاثیر داشته
سالارتهاجمی
۱۴۰۳/۰۱/۰۹
کتاب استبدادالهی به ظاهرسرگذشت زندگینامه‌ی یه کشیش ایتالیایی اما در واقع و باطن کتاب در مورد ساز و کار حکومت دینی میباشد کتابی جالب با مطالب جذاب حتما مطالعه کنید
مهدی بحرکانی
۱۴۰۳/۰۶/۲۹
نویسنده ما به خوبی توانسته این شخصیت رو نمایان کنه و برای کسانی که علاقمند به شناخت شخصیت‌های تاریخی هستند این کتاب مناسبه
حدیث ...
۱۴۰۲/۱۱/۱۹
کتاب جالبی بود و پر از جملات تأمل برانگیز، مثلا این جمله: افراط گرایان مذهبی بیش از کفار و دین ستیزان به مذهب مربوطه لطمه زدند.
سید جعفر لاجوردی
۱۳۹۶/۰۹/۱۶
کتابی عالی و روشنگرانه، فقط من متعجبم که جمهوری اسلامی چجوری به این کتاب اجازه نشر داده!! فکر کنم از دستش دررفته ☺
null null
۱۳۹۶/۱۱/۰۲
دست مریزاد به شما بزرگواران. قدمهاتان استوار وراهتان مستدام. باشد این مجموعه‌ها ایدئولوژی جدیدی در ذهن و فکرمون بازکنه.
زهرابرومند
۱۴۰۳/۰۵/۱۴
خب بنظرم کامل مذهبا رو با دلیل اومدنشون که ممکنه خیلیا ندونن توضیح داده بود و عالی بود
علی رضا سروقد
۱۴۰۲/۰۹/۱۱
در نوع خود و موضوعش نسبتا" کتاب خوبی است ولی مقداری نیز خسته کننده می‌باشد.
مشاهده همه نظرات 24

راهنمای مطالعه کتاب استبداد الهی (سرگذشت ساونارولا)

برای دریافت کتاب استبداد الهی (سرگذشت ساونارولا) و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.