معرفی و دانلود کتاب مادام کوری، بانویی از فراسو
برای دانلود قانونی کتاب مادام کوری، بانویی از فراسو و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مادام کوری، بانویی از فراسو
کتاب مادام کوری، بانویی از فراسو زندگینامهی ماری کوری، دانشمند بلندآوازهی لهستانی را از چشم دختر کوچکش، اوا کوری، به تصویر میکشد. او در این کتاب گوشههای ناپیدای زندگی مادرش را روشن میکند و ابعاد متفاوت شخصیت این زن برجسته را پیش چشم میآورد. کتاب حاضر جایزهی ملی کتاب در بخش غیرداستانی را از آن خود کرده است.
دربارهی کتاب مادام کوری، بانویی از فراسو
حتی همین امروز هم تحصیل در بسیاری از رشتهها برای زنها اگر نگوییم ممنوع، پر از چالش و مانع است. حال بیایید به حوالی سالهای 1900 برویم تا داستان زندگی زنی را بخوانیم که با وجود تمامی ممانعتها در دانشگاه سوربن به تحصیل پرداخت و برندهی جایزهی نوبل شد. بله، از ماری کوری حرف میزنیم که عمر و جانش را به پای علم گذاشت و اشعهی رادیواکتیویته را کشف کرد. زندگینامهی او را اوا کوری (Eve Denise Curie Labouisse) در کتاب مادام کوری، بانویی از فراسو (Madame Curie: A Biography) به نگارش درآورده است. گفتنی است که این کتاب در سال 1937 برندهی جایزهی ملی کتاب در عناوین غیرداستانی شده است.
اوا کوری، نویسنده و روزنامهنگار و دختر ماری کوری است که زندگینامهی او را به رشتهی تحریر درآورده و زندگی مادرش را برای ما روشن میکند. او برای نوشتن کتاب مادام کوری، بانویی از فراسو از نامههای خانوادگی، یادداشتهای شخصی ماری کوری و گفتوگوهای فراوان با دوستان و آشنایان بهره برده است. این نامهها در کتاب حاضر آورده شده است. این کتاب با بیانی روان و گیرا، زندگینامهی ماری کوری را در قالب یک رمان جذاب به شما هدیه میکند و زندگی روزمرهی این دانشمند بزرگ را پیش چشم میآورد.
ماریا سالومئا اسکودوفسکا در سال 1867 در لهستان متولد شد و در کودکی مادرش را از دست داد. ازآنجاکه در لهستان تحصیل در دانشگاه برای دختران ممنوع بود، او به پاریس مهاجرت میکند تا در دانشگاه سوربن به رویایش جامهی عمل بپوشاند؛ رویایی که البته به قیمت جانش تمام میشود. در پاریس دشواریهای بسیاری را پشت سر میگذارد و با همسرش پیر کوری آشنا میشود. این ازدواج سرآغاز مسیری تاریخی را برای هردویشان به ارمغان میآورد. این زوج افسانهای عنصر رادیوم را کشف میکنند و به این ترتیب علم پزشکی برای همیشه زیر و رو میشود. ماری کوری علاوه بر اینکه دو بار برندهی جایزهی نوبل شد، جوایز و مدالهای بسیاری را از آن خود کرد. او علاوه بر کشف بزرگی که به همراه همسرش رقم زد، پس از مرگ او، در دوران جنگ جهانی اول در جبهههای جنگ به درمان زخمیها پرداخت و زندگیاش را وقف علم و خدمت به بشریت کرد.
کتاب مادام کوری، بانویی از فراسو در بیست و هفت فصل نوشته شده و به همت پرویز شهدی به فارسی برگردانده شده است. نشر به سخن نیز این کتاب را به چاپ رسانده و روانهی بازار کتاب ایران کرده است.
در نکوداشت کتاب مادام کوری، بانویی از فراسو
- ثبت واقعی زندگینامهی ماری کوری به شاهکار میماند. اوا کوری این شاهکار تکان دهنده را به رشتهی تحریر درآورده است. (شیکاگو تریبون)
کتاب مادام کوری، بانویی از فراسو برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به مطالعهی کتابهای زندگینامه، بهویژه زندگینامهی زنان بزرگ علاقه دارید، این کتاب را از دست ندهید.
در بخشی از کتاب مادام کوری، بانویی از فراسو میخوانیم
مارى این اتاقک محقر را با وسایلى که دارد تزیین مىکند. تختخوابى فلزى تاشو، تشکى که از لهستان با خود آورده. یک لگن. چراغى نفتسوز با حبابى ارزانقیمت، میزى از چوب سپید، یک صندلى ویژهى آشپزخانه، یک چراغ خوراکپزى بزرگ با رویهاى مانند یک بشقاب که با الکل مىسوزد، تُنگى که باید برود از شیر توى پاگرد پرآبش کند. با این چراغ مدت سهسال غذا مىپزد و خود را گرم مىکند. دو بشقاب، یک کارد، یک چنگال، یک فنجان و یک قابلمه دارد. بهجز اینها یک کترى با سه لیوان که بنا به عادت لهستانىها وقتى خواهر و شوهرخواهرش به دیدنش مىآیند، در آنها براىشان چاى مىریزد. مارى بخارى کوچکى را که با دودکشى پیچ در پیچ در اتاق است روشن مىکند و بهعنوان صندلى، چمدان بزرگ قهوهاىرنگش را با درى قوزدار از گوشهى اتاق کنار میز مىآورد. این چمدان بهعنوان گنجهى لباسها و وسایل دیگرش هم بهکار مىرود.
هیچگونه خدمتهاى عمومى در کار نیست. زنى یک ساعت در روز به نظافت ساختمان مىپردازد و براى دختر جوان هزینهاى اضافى است. مارى چون در هر آب و هوایى پیاده به دانشگاه یا آزمایشگاه مىرود، بنابراین هزینهى کالسکهسوارشدن حذف شده است. کمترین مقدار زغالسنگ: یک یا دو کیسه در زمستان بهشکل گوىهایى قالبگیرى شده که دختر جوان از زغالفروش سر نبش مىخرد و خودش سطل به سطل از پلههاى مارپیچ تنگ تا طبقهى ششم بالا مىبرد و در هر پاگرد کمى مىایستد تا نفس تازه کند. کمترین استفاده از روشنایى: بهمحض اینکه شب مىشود، دانشجوى جوان به پناهگاهى سعادتمندانه که نامش کتابخانهى سنت ژنوىیو است، جایى که چراغهاى گازسوز روشنند و هوایش ملایم است مىرود. دختر لهستانى جوان و تهىدست پشت میز بزرگى مىنشیند، سرش میان دو دست، تا ساعت ده شب که کتابخانه بسته مىشود، کار مىکند. بعد هم کافى است در خانه نفت بهاندازهى کافى داشته باشد تا بتواند تا دو ساعت پس از نیمهشب کار کند... آن وقت با چشمهاى سرخشده از خستگى، کتابهایش را روى میز مىگذارد و به رختخواب پناه مىبرد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار گزارنده
پیشگفتار نویسنده
بخش نخست
فصل نخست: مانیا
فصل دوم: روزهاى دشوار
فصل سوم: نوجوانى
فصل چهارم: استعدادها
فصل پنجم: آموزگار سرخانه
فصل ششم:... شکیبایىاى بلندمدت
فصل هفتم: گریز
بخش دوم
فصل هشتم: پاریس
فصل نهم: چهل روبل در ماه
فصل دهم: پىیر کورى
فصل یازدهم: خانوادهاى جوان
فصل دوازدهم: کشف رادیوم
فصل سیزدهم: چهار سال در اتاقى زیر شیروانى
فصل چهاردهم: زندگى دشوار
فصل پانزدهم: پایاننامهاى براى دکترا و گفتوگویى پنج دقیقهاى
فصل شانزدهم: دشمن
فصل هفدهم: همهى روزها
فصل هجدهم: 19 آوریل 1906
بخش سوم
فصل نوزدهم: زنِ تنها
فصل بیستم: موفقیتها، مورد آزمون قرارگرفتنها
فصل بیستویکم: جنگ
فصل بیستودوم: صلح: تعطیلات در لارکوئِست
فصل بیستوسوم: امریکا
فصل بیستوچهارم: شکوفایى
فصل بیستوپنجم: جزیرهى سَنلوى
فصل بیستوششم: آزمایشگاه
فصل بیستوهفتم: پایان مأموریتى آسمانى
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مادام کوری، بانویی از فراسو |
نویسنده | اوا کوری |
مترجم | پرویز شهدی |
ناشر چاپی | نشر به سخن |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 416 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-7987-62-9 |
موضوع کتاب | کتابهای زندگینامه |