معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی خارجی

چرا باید داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی خارجی بخوانیم؟

خوب است پیش از هر چیز پاسخ این سؤال را دریابیم که: رمان اجتماعی چیست؟ داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی، آثار ادبی جذابی هستند که در دل روایت داستانی‌شان به شرح مسائل مختلف جامعه مانند مشکلات سیاسی، خلأهای اقتصادی، آسیب‌های اجتماعی، نقصان‌های فرهنگی و... می‌پردازند. درواقع این گونه‌ی داستانی، ساختار و شرایط اجتماعی یک یا چند دوره‌ی زمانی مشخص را به تصویر می‌کشد و به بوته‌ی نقد می‌گذارد. نویسندگان داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی از پتانسیل‌های داستان برای بیان دل‌مشغولی‌های خود درباره‌ی مسائل جامعه و مطرح کردن انتقادهایشان استفاده می‌کنند.

داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی اغلب با برخورداری از سبک رئالیسم، تصاویری واقع‌گرایانه از شخصیت‌ها و محیط ارائه می‌دهند و در تلاشند که با تأثیر بر افکار عمومی، برای ایجاد آگاهی و روشن شدن جرقه‌هایی برای بحث در باب مسائل اجتماعی، در جهت اصلاح یا تغییر قوانین تبعیض‌آمیز و ناکارآمد و ارزش و عرف‌های آسیب‌زای جامعه قدم بردارند. برای مثال رمان «سفر به انتهای شب» اثر لویی فردینان سلین که یکی از بهترین رمان‌های اجتماعی خارجی به‌شمار می‌آید، با استفاده از سبک رئالیسم به نکوهش جنگ می‌پردازد. جی اشر نیز در رمان «سیزده دلیل برای اینکه»، با نگاه واقع‌گرایانه، آسیب‌های اجتماعی و تأثیر آن بر نوجوانان را واکاوی می‌کند. برخی نویسندگان هم در بستر ژانر عاشقانه، به شرح اوضاع اجتماعی و یا نقد ارزش‌های جامعه ‌می‌پردازند؛ همانند آنچه که جین آستن در رمان «غرور و تعصب» به نگارش درآورد. تعدادی دیگر نیز با ورود به ژانر وحشت و یا ایجاد فضایی رازآلود و معمایی به نقد هنجارهای اجتماعی دست می‌زنند، بدون آنکه از سبک رئالیسم دور شوند.

با این وجود بعضی نویسندگان هم ترجیح می‌دهند با فاصله گرفتن از این سبک و بهره‌گیری از دنیای فراخ تخیل، اجتماع خود و یا جوامع بشری را نقد کنند. مانند جورج اورول که در رمان «1984» با ارائه‌ی تصویری پادآرمان‌شهری و خلق یک رمان اجتماعی - سیاسی جذاب، نتیجه‌ی سیاست غلط یک حکومت را به تصویر کشید یا برعکس، مانند آلدوس هاکسلی و رمان تخیلی‌اش «دنیای قشنگ نو» که در آن با به تصویر کشیدن یک آرمان‌شهر، عواقب آرمان‌گرایی اجتماعی انسان‌ها را یادآور شد. از این‌رو، نمی‌توان با یک دسته‌بندی کلی تمامی داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی را در دسته‌ی آثار واقع‌گرایانه قرار داد.

نقطه‌ی آغاز داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی خارجی

منشأ شکل‌گیری رمان اجتماعی در بریتانیا را اغلب به انقلاب صنعتی و سال‌های 1733 تا 1913 میلادی نسبت می‌دهند. در این برهه‌ی زمانی پیشرفت‌هایی سریع در تولید رقم خورد، کارخانه‌ها رشد کردند و ماشین‌آلات جدید برای پاسخ‌گویی به تقاضاهای روزافزون تولید شدند. اگرچه صنعت با سرعت زیادی در حال رشد بود، اما زندگی برای اکثر مردم جامعه و به‌خصوص قشر کارگر، با همان سرعت بهبود پیدا نکرد. دستمزدهای پایین، بیکاری و عدم توازن ثروت، بسیار نگران‌کننده و شرایط زندگی اسف‌بار بود. استفاده از کودکان به‌عنوان نیروی کار در مشاغل سخت و خطرناک، آلودگی زیاد و فقر و بیماری، از دیگر معضلاتی بود که در داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی آن دوران نمود پیدا کرده‌ و تجربیات مردم آن زمان را نشان داده‌اند. به‌همین دلیل پیش از هر چیز، رمان اجتماعی در بریتانیا، در میان طبقه‌ی کارگر مورد توجه قرار گرفت.

انتشار رمان‌هایی مانند «روزگار سخت» نوشته‌ی چارلز دیکنز و «شمال و جنوب» اثر الیزابت گاسکل در نیمه‌ی دهه‌ی 1850 میلادی، به‌شکل برجسته‌ای در ادبیات انگلیسی قرن نوزدهم تحول ایجاد کرد. آثاری که همچنان از بهترین رمان‌های اجتماعی خارجی به‌شمار می‌آیند. دیکنز در رمان روزگار سخت، از شرایط غیرانسانی کار در کارخانه‌ها، فقدان آموزش و پیامدهای آن به‌شدت انتقاد می‌کند. او همچنین در سایر رمان‌های خود با نقب زدن در دل زندگی طبقه‌ی کارگر، از مبارزات این قشر در دوره‌ی ویکتوریایی پرده برداشت و توجه مردم دنیا را به بی‌عدالتی‌های موجود در جامعه‌اش جلب کرد. به‌همین دلیل، جای تعجب نیست که بسیاری، چارلز دیکنز را پدر رمان اجتماعی می‌دانند.

در کشور فرانسه، رمان «بینوایان» ویکتور هوگو به یک رمان اعتراضی اجتماعی در قرن نوزدهم اروپا بدل شد. «آخرین روز یک محکوم به اعدام» اثر مهم دیگری از این نویسنده‌ی فرانسوی است که در راستای تلاش‌های او برای لغو قانون اعدام به رشته‌ی تحریر درآمده است. از میان سایر نویسندگان فرانسوی، امیل زولا نیز با رمان‌ «ژرمینال» خود به بیان مصائب زندگی طبقه‌ی کارگر پرداخته است. نویسنده‌ی شهیر ادبیات روسیه، لئو تولستوی نیز با نگارش شاهکار اجتماعی خود یعنی «جنگ و صلح»، اثری شگفت و جذاب آفرید و از این طریق بر اهمیت اصلاح کشور به‌خصوص در زمینه‌ی آموزش تأکید کرد. نیکلای گوگول نیز از دیگر مشاهیر روس است که در رمان «نفوس مرده» خود به شکاف طبقاتی جامعه‌اش پرداخته است.

رمان‌های «کلبه عمو تام» اثر هریت بیچر استو که در سال 1852 منتشر شد و داستان «ماجراهای هاکلبری فین» که مارک تواین آن را در سال 1884 به نگارش درآورد نیز، به‌عنوان اولین رمان‌های اجتماعی قرن نوزدهم آمریکا شناخته می‌شوند. آثاری که هریک به شیوه‌ی خود، به سنت نژادپرستانه‌ی جامعه‌شان تاختند. در همین راستا رمان «خوشه‌های خشم» به قلم جان اشتاین بک که در سال 1939 منتشر شد، یکی از موفق‌ترین و بهترین رمان‌های اجتماعی قرن بیستم به‌شمار می‌آید. رمان‌ها و نمایش‌نامه‌های جیمز بالدوین نیز از مهم‌ترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی خارجی محسوب می‌شوند که با درهم‌آمیختن مسائل اجتماعی و روان‌شناختی، توجهات بسیاری را به خود جلب کرده‌اند. برای مثال او در رمان «اتاق جووانی» نوشته‌شده در سال 1956، پیش از رواج توجه به حقوق هم‌جنسگرایان، به این موضوع پرداخته است.

اهمیت مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی خارجی

داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی خارجی با به تصویر کشیدن وقایع و شرایط جوامع مختلف، ما را با اندیشه‌ها، تفکرات و شیوه‌های متنوع زندگی آشنا می‌کنند. ازاین‌رو موجب وسعت یافتن جهان‌بینی ما می‌شوند و از تعصبات و پیش‌داوری‌های ما می‌کاهند. شناخت معضلات اجتماعی و آشنایی با دغدغه‌های افراد در جوامع مختلف به ما کمک می‌کند تا به آگاهی بیشتر و درک بهتری نسبت به جهانی که در آن زیست می‌کنیم، دست یابیم. از سوی دیگر با مطالعه‌ی بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی به‌طور غیرمستقیم با روش‌های مقابله با مشکلات اجتماعی آشنا می‌شویم و از همین جهت، این کتاب‌ها می‌توانند به روشنگری و افزایش آگاهی افراد در جامعه کمک کنند.

خواندن داستان‌ها و رمان‌های خارجی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر از آن دسته افرادی هستید که به شناخت مسائل اجتماعی کشورها و جوامع مختلف علاقه دارند و دلتان می‌خواهد در قالب داستانی خواندنی و جذاب، نسبت به این مسائل مهم آگاهی پیدا کنید، یا اگر دوست دارید بدانید مردم کشورهای دیگر چگونه از مشکلات اجتماعی خود عبور کرده‌اند تا از این طریق بتوانید قدمی برای بهبود جامعه‌ی خود بردارید، پس توصیه می‌کنیم خرید و مطالعه‌‌ی داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی خارجی را از یاد نبرید.

پرطرف‌دارترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی خارجی در کتابراه

داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی خارجی، یکی از مهم‌ترین بخش‌های ادبیات داستانی جهان محسوب می‌شوند که به‌سبب برخورداری از روایاتی جذاب، مخاطبان بسیاری دارند. ازاین‌رو، کتابراه بر آن است که با توجه به اهمیت این گونه‌ی داستانی، آثار متنوعی در این ژانر را در نسخه‌های الکترونیک، صوتی و PDF در دسترس علاقه‌مندان قرار دهد تا راه خرید و دانلود بهترین رمان‌های اجتماعی خارجی را برایشان ساده‌تر کند. کتاب‌هایی که برخی از آن‌ها با اقبال ویژه‌ای از سوی مخاطبان مواجه شده‌اند و آمار بالای خرید و دانلودشان، نشان از محبوبیت آن‌ها دارند. در ادامه تعدادی از این عناوین محبوب و موجود در وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه را برایتان فهرست کرده‌ایم:

  • کتاب مزرعه حیوانات، اثر جورج اورول
  • کتاب قمارباز، به قلم فئودور داستایوفسکی
  • کتاب 1984، نوشته‌ی جورج اورول
  • کتاب بادبادک باز، تألیف خالد حسینی
  • کتاب عقاید یک دلقک، اثر هاینریش بل

پیشنهاد برای دانلود رایگان داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی خارجی در کتابراه

از آن‌جا که خرید و پرداخت هزینه، یکی از دغدغه‌های مهم بسیاری از افراد کتاب‌خوان محسوب می‌شود، کتابراه با فراهم کردن امکان دانلود رایگان تعدادی از بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی خارجی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF سعی دارد این دغدغه را برای شیفتگان کتاب، کم‌رنگ کند. بنابراین شما می‌توانید این کتاب‌ها را بدون هیچ‌گونه نگرانی‌ای بابت پرداخت هزینه، به‌طور رایگان دانلود کنید و از مطالعه یا شنیدنشان، لذت ببرید. تعدادی از این آثار رایگان عبارت‌اند از:

  • کتاب مأمور راه آهن، اثر اریک لومکس
  • کتاب پدر جودی آشغالی است، نوشته‌ی ماتیو لیچت
  • کتاب مقام رسمی، به قلم ویلیام سامرست موآم
  • کتاب آخرین روز یک محکوم به اعدام، نوشته‌ی ویکتور هوگو
  • کتاب پرتقال کوکی، اثر آنتونی برجس
معرفی و دانلود کتاب آقای جودت و پسران
۲۱۵,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب فریادها
۲۵,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب Hard Times (روزگار سخت)
رایگان
معرفی و دانلود کتاب صوتی هفت صحنه
۳۹,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب مأمور راه آهن
رایگان
معرفی و دانلود کتاب تا بهار صبر کن باندینی
۱۲۴,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب بوران
۳۶,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی پلیدی
رایگان
معرفی و دانلود کتاب صوتی سقوط شادی بخش
۹۵,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب کار

کتاب کار

4.0
(امتیاز ۲ نفر)
۳۲,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب ثریا

کتاب ثریا

4.8
(امتیاز ۵ نفر)
۳۰,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی تماس
۱۲۰,۰۰۰ ت