معرفی و دانلود کتاب چرا فراموش میکنیم؟ و چگونه بهتر به یاد بیاوریم؟: علم پشت حافظه
برای دانلود قانونی کتاب چرا فراموش میکنیم؟ و چگونه بهتر به یاد بیاوریم؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب چرا فراموش میکنیم؟ و چگونه بهتر به یاد بیاوریم؟: علم پشت حافظه
کتاب چرا فراموش میکنیم؟ و چگونه بهتر به یاد بیاوریم؟ به قلم اندرو ای. بادسون و الیزابت ای. کنزینگر، شما را با نحوهی عملکرد حافظه آشنا میکند، از حقایق جالبی در باب اختلالات حافظه و تأثیرات سبک زندگی بر حافظه پرده برمیدارد و درنهایت بهترین استراتژیهای تقویت حافظه و یادگیری را در اختیارتان میگذارد. این کتاب برندهی جایزهی PROSE در سال 2024 در زمینهی زیستپزشکی و علوم اعصاب شده است.
دربارهی کتاب چرا فراموش میکنیم؟ و چگونه بهتر به یاد بیاوریم؟
ممکن است به نظر برسد که همهی ما روش بهرهگیری از حافظه را میدانیم. اما اگر اینطور است پس چرا بارها دچار خطا میشویم؟ چرا فراموشی تا این حد در بین افراد رایج شده است؟ چرا گاهی حتی پس از مطالعهی بسیار از پاسخ دادن سؤالات امتحان درمیمانیم؟ اندرو ای. بادسون (Andrew E. Budson) و الیزابت ای. کنزینگر (Elizabeth A. Kensinger) قصد دارند در کتاب چرا فراموش میکنیم؟ و چگونه بهتر به یاد بیاوریم؟ (Why We Forget and How To Remember Better) به این پرسشهای و مسائل مشابه پاسخ دهند.
این کتاب به شما نشان میدهد که عملکرد حافظه و بهخاطرسپاری چگونه است و راههایی را برای کنترل آنچه که به خاطر میسپارید و یا چیزهایی که از یاد میبرید، پیش پایتان میگذارد. علاوهبر این، چگونگی تغییر حافظه در اثر پیری، اضطراب، افسردگی و... را به شما نشان میدهد، از تأثیرات تغذیه، ورزش، خواب، مواد مخدر، الکل و ذهنآگاهی بر حافظه میگوید و در نهایت بهترین تکنیکها را برای تقویت حافظه در اختیارتان میگذارد.
این کتاب کاربردی با ترجمهی علی قدم پور مقدم و با تلاش انتشارات بله در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
نکوداشتهای کتاب کتاب چرا فراموش میکنیم؟ و چگونه بهتر به یاد بیاوریم؟
- خواندن این کتاب برای همهی کسانی که با دغدغهی فراموشی دست به گریبانند، ضروری است. (لایبرری ژورنال)
- اندرو ای. بادسون و الیزابت ای. کنزینگر با ارائهی خلاصهای ساده و قابل درک از گسترهی وسیع پژوهشهای مرتبط با حافظه، کار درخشانی انجام دادهاند. یک نقطهی شروع عالی برای هر کسی که درصدد است تا توانایی بنیادی بشری را درک کند. (جاشوآ فوئر، نویسندهی کتاب پرفروش قدم زدن روی ماه با اینشتین)
کتاب چرا فراموش میکنیم؟ و چگونه بهتر به یاد بیاوریم؟ برای چه کسانی مناسب است؟
اگر میخواهید درک بهتری نسبت به عملکرد حافظه پیدا کنید و یا در پی بهبود حافظهی خود هستید، این کتاب اطلاعات کاربردی و مفیدی در این زمینه ارائه میدهد.
در بخشی از کتاب چرا فراموش میکنیم؟ و چگونه بهتر به یاد بیاوریم؟: علم پشت حافظه میخوانیم
پیری عادی و حافظه معنایی:
بسیاری از افراد مسن با مشکلاتی در به خاطر آوردن نامهای افراد و سایر اسامی خاص روبرو هستند، که تا حدودی به عنوان بخشی از فرایند پیری عادی تلقی میشود. اما چرا افراد مسن با نامها مشکل دارند؟ هرچند که دلیل قطعی مشخص نیست و چندین نظریه رقیب وجود دارد، یکی از دلایل ممکن میتواند اختلال در عملکرد لوب پیشانی باشد که در پیری عادی شایع است و بازیابی این اطلاعات معنایی را دشوار میسازد. همچنین، کوچکشدن مغز در قطب آهیانهای در میان بزرگسالان مسن به قدری رایج است که «عادی» شناخته میشود. با توجه به آنچه از داماسیوها یاد گرفتیم که بازیابی نام افراد به کارکرد صحیح قطب آهیانهای وابسته است، میتوان تصور کرد که افراد مسن به دلیل کوچک شدن قطب آهیانهای با مشکلات نامگذاری روبرو هستند. پژوهشهای آتی ممکن است رابطه بین کوچکشدگی مغز و مشکلات نامگذاری را نشان دهند یا اینکه این دو مورد را تنها یک تصادف بدانند. (ممکن است این سؤال پیش آید که چرا قطب آهیانهای با پیری عادی کوچک میشود؟ یک فرضیه این است که ممکن است این یک اثر جانبی از راه رفتن انسان به صورت دوپا باشد).
اختلالات حافظه معنایی:
حال که با مکان قرارگیری حافظه معنایی در مغز آشنا شدید، نباید تعجبآور باشد که بدانید اختلالاتی که به بخش بیرونی لوبهای آهیانهای آسیب میزنند، میتوانند بر حافظه معنایی تأثیر بگذارند. بیماری آلزایمر رایجترین اختلالی است که حافظه معنایی را مختل میکند. این امر توضیح میدهد که چرا افراد مبتلا به بیماری آلزایمر - علاوه بر مواجهه با مشکل در به خاطر آوردن رویدادهای اخیر با استفاده از حافظه اپیزودیک خود - همچنین در یافتن کلمات نیز دچار مشکل میشوند. در واقع، این مشکل در بیماری آنقدر شایع است که اغلب اعضای خانواده به سرعت به ارائه کلمهای که فرد مبتلا به دنبال آن است، عادت میکنند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار 1
پیشگفتار 2
مقدمه
بخش اول: همه راههایی که باید به خاطر بسپارید
فصل 1: حافظه یک چیز نیست!
فصل 2: حافظه رویهای
فصل 3: کارکرد حافظه
فصل 4: حافظه اپیزودیک
فصل 5: حافظه معنایی
فصل 6: حافظه جمعی
بخش دوم: خاطره ساختن ...
فصل 7: آیا باید سعی کنید که به خاطر بسپارید
فصل 8: آن را در به یاد بیاورید و به خاطر بسپارید
فصل 9: آن حافظه را بازیابی کنید
فصل 10: اطلاعات مرتبط
فصل 11: آنچه را که فراموش میکنید و به یاد میآورید، کنترل کنید
فصل 12: آیا مطمئن هستید که این یک خاطره دروغین نیست
بخش سوم: وقتی حافظه خیلی کم یا زیاد است ...
فصل 13: فقط پیری طبیعی یا این بیماری آلزایمر است؟
فصل 14: چه چیز دیگری میتواند در مغز شما اختلال ایجاد کند
فصل 15: اختلال استرس پس از سانحه
فصل 16: کسانی که همه چیز را به یاد میآورند
بخش چهارم: کارهای درست را انجام دهید...
فصل 17: ورزش
فصل 18: تغذیه
فصل 19: این مغز هنگام مصرف الکل، حشیش و مواد مخدر است
فصل 20: خواب خوب
فصل 21: فعالیت، نگرش، موسیقی، ذهن آگاهی و آموزش مغز
بخش پنجم: تکنیکهایی که باید بهتر به خاطر بسپارید...
فصل 22: کمکهای حافظه
فصل 23: استراتژیهای اساسی
فصل 24: اسامی را به خاطر بسپار
فصل 25: استراتژیهای پیشرفته و یادگیری
سخن پایانی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب چرا فراموش میکنیم؟ و چگونه بهتر به یاد بیاوریم؟: علم پشت حافظه |
نویسنده | اندرو ای. بادسون، الیزابت ای. کنزینگر |
مترجم | علی قدم پور مقدم |
ناشر چاپی | انتشارات بله |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 339 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-4850-15-7 |
موضوع کتاب | کتابهای تقویت حافظه |