معرفی و دانلود کتاب وقتی بدن سخن میگوید: کهن الگوها در بدن
برای دانلود قانونی کتاب وقتی بدن سخن میگوید و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب وقتی بدن سخن میگوید: کهن الگوها در بدن
تا حالا درمورد بیماریهای روانتنی چیزی شنیدهاید؟ بسیاری از بیماریهای جسمانی، ریشهی روانی دارند و در اثر سرکوب احساسات درونی گوناگون در طی زمان ایجاد شدهاند. مارا سیدلی در کتاب وقتی بدن سخن میگوید با استفاده از نظریات یونگ و آرکتایپها به تحلیل روانشناختی اختلالات جسمانی از کودکی تا نوجوانی پرداخته و رویکردی سببشناسانه نسبت به این دسته از بیماریها اتخاذ کرده است.
دربارهی کتاب وقتی بدن سخن میگوید
بدن ما صرفاً دارای وجوه فیزیکی و جسمانی نیست و بهعنوان کالبدی برای روح و روان، منعکسکنندهی آسیبهای درونی ما نیز هست. مارا سیدلی (Mara Sidoli) در کتاب وقتی بدن سخن میگوید (When the Body Speaks: The Archetypes in the Body) با استناد به نظریات کارل گوستاو یونگ درمورد بخش هشیار و ناهشیار روان و مفهوم آرکتایپ (کهنالگو) به تحلیل و بررسی روانشناختی اختلالات جسمانی در کودکان و نوجوانان پرداخته و مشکلات احتمالی ناشی از آسیبهای روانی را برشمرده است. لازم به ذکر است سیدلی تنها به نظریات یونگ اتکا نکرده و تحقیقات و مطالعات شخصی خود و دیگر متخصصان این حوزه را نیز به کار بسته است.
از ابتدای شکل گرفتن نطفه، محیط زندگی و مشکلات روحی مادر تأثیر مستقیم بر سلف (خویشتن) جنین که حاوی بخش هشیار و ناهشیار است میگذارد. بخش زیادی از این تأثیرات ناگزیر بوده و حتی ممکن است پس از مدتی در سالهای اولیهی زیست کودک، با دیگر یافتههای روان جایگزین شده و از بین بروند. مارا سیدلی در فصل اول از کتاب وقتی بدن سخن میگوید از تولد بهعنوان مفهومی آرکتایپی یاد کرده که هم از محیط تأثیر گرفته و هم بر آن تأثیر میگذارد. بیشترین بروز و ظهور اساطیر همواره در ارتباط با «تولد» بوده است. این موضوع در نظریات یونگ جلوهای علمی به خود گرفته و تحت عنوان آرکتایپ مطالعه شده است. نویسنده با ارائهی موارد متعددی که در اتاق درمان با آنها مواجه شده، ما را در درک بهتر مطالب یاری میکند. نکتهی جالبتوجه درمورد تمام این نمونهها، ارتباط مستقیم آسیبهای جسمانی و روانی کودکان با وضعیت مادر در دوران بارداری است. موضوعی که در فصل دوم دقیقتر به آن پرداخته شده است.
مکانیسمهای دفاعیای که در برابر موقعیتهای گوناگون از خود بروز میدهیم، معمولاً ریشهای چندین ساله داشته و از آسیبهای روانیای که در کودکی تجربه کردهایم، نشئت میگیرند. درواقع این مکانیسمها بازنمایی ذهنی تجربیاتی است که در گذشته اتفاق افتادهاند. یکی از مهمترین و حساسترین این مکانیسمها که لازم است جدی گرفته شود، مکانیسم دفاعی خویشتن در برابر محرومیت شدید است که فصل پنجم کتاب وقتی بدن سخن میگوید به آن اختصاص یافته. مارا سیدلی از موردهای گوناگونی در این رابطه صحبت کرده، از جمله بروز سادیستیک آسیب در پسربچهای که علاقهی زیادی به همانندسازی با افراد دیکتاتور و شکنجهگرها، -مثلا صدام حسین، داشته، یا پسری که با صدای بلند با موجودات خیالی حرف میزند و در زمان تجربهی اضطراب رفتارهای عجیبی از خود نشان میدهد.
یکی دیگر از مفاهیم برجسته در درمان بیماریهای روانتنی مبتنی بر نظریات یونگ، مفهوم سایهها است. سیلوان تامکینز سیستمی از عواطف اساسی را شناسایی و در دو دستهی کلی دستهبندی کرد: عواطف مثبت و عواطف منفی. واکنشهای متفاوت به این عواطف از کودکی آثار گوناگونی در روان فرد گذاشته که میتوانند سایههای شخصی را ایجاد کنند. سایهی شخصی برخلاف سایهی جمعی، ابزار پاسخگویی به تجارب تنشزایی است که ایگوی کودک در فرایند رشد و بزرگ شدن احساس میکند. احساسهای ادیپی مانند شرم و حقارت رایجترین دریافتهای ذهنی کودکان در این شرایط هستند. فصل ششم از کتاب وقتی بدن سخن میگوید انعکاس این وجه از سلف (خویشتن) در بدن کودک را بررسی کرده و به مطالعهی موردی پرداخته است.
کتاب وقتی بدن سخن میگوید با الهام از نظریات یونگ و تجربیات درمانی شخص مارا سیدلی نوشته شده و با تحلیل سببشناختی بیماریهای روانتنی، در پی تسهیل درمان این دسته از بیماریها و ارائهی دادههای علمی مفید برای متخصصان و پژوهشگران این حوزه است.
این کتاب توسط محمدمهدی کهربی و زهرا جوانی ترجمه شده و به همت انتشارات افکار جدید در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
در نکوداشت کتاب وقتی بدن سخن میگوید
- کتاب وقتی بدن سخن میگوید اثری است که نشان میدهد رواندرمانی یونگی برای آسیبهای دوران کودکی تا چه اندازه میتواند مؤثر باشد؛ که البته برای بسیاری از خوانندگان یک کشف و شگفتی بسیار دلپذیر نیز خواهد بود. (جان بیب)
کتاب وقتی بدن سخن میگوید برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی این کتاب به رواندرمانگران، روانکاوان، پژوهشگران و متخصصان این حوزه و بهطورکلی هر کسی که درمورد بیماریهای روانتنی کنجکاو است، توصیه میشود.
در بخشی از کتاب وقتی بدن سخن میگوید: کهن الگوها در بدن میخوانیم
سایهی شخصی برخلاف سایهی جمعی، برای پاسخ دادن به تجارب تنشزایی شکلگرفته است که ایگوی کودک در فرایند رشد و بزرگ شدن احساس میکند. این محتواها اساساً شامل احساسات اُدیپی شرم و حقارت هستند. در روند فرایند سازگاری، که در بخش نخست زندگی رخ میدهد، فرد به یک کارکرد ایگوی هشیار هدایتشده نیاز دارد که از پایداری درونی و انسجام منطقی برخوردار است. ازآنجاکه کارکرد هشیار هدایتشده است، باید هر چیز نامناسب برای حفظ تمامیت این هدایت حذف شود. عناصر نامناسب مشمول بازداری هستند و درنتیجه از توجه فرار میکنند؛ آنها بهآرامی در شکلگیری مسائلی نقش دارند که سایهی شخصی از آنها تشکیلشده است. این بخشی از سلف است که همه از آن متنفر هستند، که توسط ایگو رد شده و به مرحلهی بعدی از رشد تعلق دارد. یونگ متناسب با این بحث، نوشت:
«[محتواهای سایه] نهتنها دارای ویژگیهای نوزادانه جنسی است؛ بلکه تا حدودی تمایلات ناسازگارانه، غیراخلاقی، غیرجذاب و غیرمنطقی را در برمیگیرد. بدیهی است که ویژگی نامطلوب این محتواها درمورد سازگاری، منجر به مطرحشدن دیدگاه کاهنده از پسزمینهی روانیشده است... آنچه پسرفت را آشکار میسازد، قطعاً در نگاه اول عمق چندانی ندارد؛ ولی پس از ارزیابی سطحی، این محتوا نهتنها حاوی بقایای ناسازگار و رد شدهی زندگی روزمره یا تمایلات حیوانی نامناسب و ناشایست نیست؛ بلکه بنیانی از زندگی جدید و امکانات حیاتی برای آینده است.» (یونگ، 1928)
بنابراین، ظاهراً سایهی شخصی، ترکیبی از ویژگیهای مثبت و منفی سلف را در برمیگیرد که در زمان کودکی طرد و رها شده است؛ زیرا توسط سایهی جمعیای که فرد در آن بزرگ شده، بهدرستی درک نشده و محکوم شده است. همانند گنجهای غرقشده، این محتواها باید از اعماق اقیانوس ناهشیار نجات پیدا کند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه مترجم
پیشگفتار
مقدمه
فصل اول: آرکتایپها و تولد
کیس جین
کیس ماری
کیس لیندا
کیس لیزا
فصل دوم: عروسک خیمهشببازی (کار با مکانیسمهای دفاعی اوتیستیک در رواندرمانی مادر نوزاد)
انکار زمان و مکان عاطفی در جامعهی ما
داستان مادر
آرکتایپ قهرمان
نوزاد
تبدیل از عروسک خیمهشببازی به کودک
جلسهی اول
هیجانهای آرکتایپی در زمان تولد
جلسهی دوم
درمان مستمر
جمعبندی
فصل سوم: نوزاد یونگی
چارچوب رشد از دیدگاه یونگ
نظریهی یونگ دربارهی روان
کیس پائول
کیس بَری
جمعبندی
فصل چهارم: نامگذاری بینامونشانها (روشی برای متوقف کردن کنشنمایی)
دو نوجوان خشمگین
کیس اندرو
کیس آنتونی
فصل پنجم: مکانیسم دفاعی خویشتن در برابر محرومیت شدید
زندگی در جهانی دیوانهوار
فضاپیما
صدام حسین و مرحلهی سادیستی
بازی کمد
بچهگربهی گمشده
جابهجایی نقشها
فریاد ابتدایی
جمعبندی
حوزهی تعاملی و انتقال متقابل
فصل ششم: سایه (چگونگی شکلگیری در کودکی)
عواطف، بدن و سایه
سایهی جمعی
سایهی شخصی
سایه در تحلیل
کیس جان
کیس مایکل
عقدهی مادر
فصل هفتم: روانتن و بستر آرکتایپی
تخلیههای غریزی و تصاویر آرکتایپی
سلف اولیه و رشد نوزاد
جفت
مثالی از یک نوزاد مشاهدهشده
اختلالهای اولیه و بیمار روانتنی
کیس هانا
تحلیل هانا
فصل هشتم: زمانی که معنا در بدن گم میشود
نظریهی یونگ دربارهی دوقطبی بودن آرکتایپها
کنش متعالی و کارکرد نمادین
نقش فوردهام در تحولات جدید در نظریهی یونگی
وضعیتهای روانتنی و راهحلها
رانی: حس سرد جدایی
ماری و زره آتِلی
الیزابت و پوشش سرد: پوست به عنوان ظرف
جمعبندی: بدن به عنوان ظرف و دال
مشکلات فنی در کار با بیماران روانتنی
نتیجهگیری
فرهنگ واژگان
کتابشناسی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب وقتی بدن سخن میگوید: کهن الگوها در بدن |
نویسنده | مارا سیدلی |
مترجم | محمدمهدی کهربی، زهرا جوانی |
ناشر چاپی | نشر افکار |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 171 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-5415-26-3 |
موضوع کتاب | کتابهای روان درمانی |