معرفی و دانلود کتاب هوش هیجانی در محیط کار
برای دانلود قانونی کتاب هوش هیجانی در محیط کار و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب هوش هیجانی در محیط کار
کتاب هوش هیجانی در محیط کار، منبعی کامل برای آشنایی با نقش حیاتیِ درک و مدیریت احساسات در زندگی حرفهای است. سید محمدمهدی محجلین خواننده را در این اثر با مفهوم هوش هیجانی و شیوههای تقویت آن برای بهبود عملکرد، ارتباط و رهبری در محیطهای کاری آشنا میکند. پس از مطالعهی کتاب حاضر، شیوههای مدیریت احساسات خود و دیگران را در محیط کار یاد میگیرید.
دربارهی کتاب هوش هیجانی در محیط کار
کتاب هوش هیجانی در محیط کار، اثری سودمند برای شناخت و استفاده از هوش هیجانی در شغل است. سید محمدمهدی محجلین، نویسندهی کتاب، نقش محوری هوش هیجانی را بهعنوان عاملی تعیینکننده در عملکرد فردی و سازمانی بررسی کرده است. در کنار این بررسی، نکتههایی برای تقویت این مهارت مهم در کتاب حاضر مطرح شده تا خواننده پس از مطالعهی کتاب، به شیوهای علمی و دقیق از هوش هیجانی خود بهره بگیرد. منظور از هوش هیجانی، توانمندی شناخت و استفادهی اثربخش از احساسات خود و دیگران است. از آنجایی که در محیطهای کاری، ارتباطهای موثر و مدیریت الهامبخش، حرف اول را در موفقیت کارمندان میزند، آشنایی با هوش هیجانی اهمیت بیشتری پیدا میکند. کارکنانی که از هوش هیجانی بالاتری برخوردار هستند، عملکرد بهتری دارند و به دستاوردهای چشمگیرتری میرسند.
مطالب کتاب هوش هیجانی در محیط کار با توضیحاتی دربارهی کلیات هوش هیجانی آغاز میشود. سید محمدمهدی محجلین در این بخش، مفاهیم هوش هیجانی را با زبانی ساده، توضیح داده است. در ادامه، توضیحاتی دربارهی تفاوت این هوش و بهرهی هوشی مطرح شده است. بر اساس این توضیحات، بهرهی هوشی، توانایی انسان در منطق و حل مسائل فکری را میسنجد؛ در حالی که هوش هیجانی به توانمندی انسانها در شناخت و کنترل احساسات خود و درک احساسات دیگران مربوط میشود. بهرهی هوشی بیشتر برای حل چالشهای درسی و فنی سودمند است، اما هوش هیجانی بیشتر برای موفقیت در روابط انسانی، کار گروهی و رهبری در زندگی و کار، استفاده میشود.
پس از معرفی کامل هوش هیجانی و راهکارهای افزایش این هوش، ضرورت آن برای مدیران در بخش بعدی کتاب توضیح داده شده است. هوش هیجانی، ابزاری حیاتی برای مدیرانی است که میخواهند ارتباطهایی موثرتر و رهبری موفقتر داشته باشند. این هوش به مدیران کمک میکند تا عملکرد خود و کارمندان را افزایش دهند و دستاوردهای بیشتری برای سازمان یا شرکت خود به ارمغان بیاورند.
در ادامهی کتاب هوش هیجانی در محیط کار، توضیحاتی دربارهی مدیریت تعارضات در سازمان با استفاده از هوش هیجانی گنجانده شده است. این هوش به کارمندان و مدیران کمک میکند تا احساسات خود را عمیقاً درک نمایند و بهجای واکنشهای هیجانی، رویکردی همدلانه و سازنده برای حل مشکلات در پیش بگیرند.
مطالب کتاب هوش هیجانی در محیط کار با معرفی فعالیتهای عملی برای ارتقاء هوش هیجانی خاتمه پیدا میکند. این آموزشها، فرصت تجربه و تمرین مستقیم مهارتهای هیجانی در موقعیتهای واقعی یا شبیهسازیشده فراهم میکنند و باعث افزایش و تقویت هوش هیجانی میشوند. خواننده پس از مطالعهی کتاب حاضر، شیوهی بازخورد گرفتن از عملکرد خود و اصلاح رفتارها را یاد میگیرد تا بهتدریج خودآگاهی، خودتنظیمی، همدلی و مهارتهای اجتماعی خود را در محیطهای کاری و شخصی تقویت کند.
کتاب هوش هیجانی را انتشارات یافته چاپ و روانهی بازار کرده است.
کتاب هوش هیجانی در محیط کار برای چه کسانی مناسب است؟
مدیران، کارشناسان منابع انسانی و کارمندان در تمامی سطوح، بهعنوان مخاطبهای اصلی کتاب هوش هیجانی شناخته میشوند. مطالعهی کتاب حاضر برای دانشجویان رشتههای مدیریت و افرادی که به دنبال روشهایی برای توسعهی مهارتهای نرمِ خود هستند نیز سودمند به نظر میرسد.
در بخشی از کتاب هوش هیجانی در محیط کار میخوانیم
امروزه هوش هیجانی به عنوان نوعی هوش تبیین شده است که هم شامل درک دقیق هیجانهای خود شخص وهم تعبیر دقیق حالات هیجانی دیگران است. هوش هیجانی، فرد را از نظر هیجانی ارزیابی میکند، به این معنی که فرد به چه میزانی از هیجانها و احساسهای خود آگاهی دارد و چگونه آنها را کنترل و اداره میکند. نکته قابل توجه در راستای هوش هیجانی این است که تواناییهای هوش هیجانی ذاتی نیستند، آنها میتوانند آموخته شوند.
گلمن، بویاتزیس و ری (1999) اجزای هوش هیجانی را به شرح زیر بیان کردهاند:
1) خودآگاهی: خودآگاهی یا تشخیص احساس در همان زمان که در حال وقوع است، بخش مهم و کلیدی هوش هیجانی را تشکیل میدهد. توانایی کنترل و اداره لحظه به لحظه احساسها نشان از درک خویشتن و بصیرت روان شناسانه دارد. مدیران و رهبرانی که درجهای بالا از خود آگاهی دارند، با خود و دیگران صادق هستند و میدانند که چگونه احساسهایشان بر آنها، سایر مردم و عملکرد شغلیشان تاثیر میگذارد. آنها با یک احساس قوی از خودآگاهی، با اعتماد به نفس و در استفاده از قابلیتهایشان کوشا هستند و میدانند چه وقت درخواست کمک کنند.
2) خودنظمدهی: کنترل و اداره احساسات مهارتی است که بر پایه خود آگاهی شکل میگیرد. مدیران و رهبران قادرند محیطی از اعتماد و انصاف خلق کنند. عامل خودنظمدهی به دلایل رقابتی بسیار مهم است، زیرا در محیطی که سازمانها مستهلک میشوند و فناوری کار با سرعتی گیجکننده تغییر شکل مییابد. فقط افرادی که بر هیجانهایشان تسلط یافتهاند، قادر به انطباق با این تغییرها هستند.
3) انگیزش: هدایت احساسها در جهت هدف خاص برای تمرکزِ توجه و ایجاد انگیزه در خود بسیار مهم است. کنترل احساسها زمینه ساز هر نوع مهارت و موفقیت است و کسانی که قادرند احساسهای خود را به موقع برانگیزانند، در هر کاری که به آنان واگذار شود، سعی میکنند مولد و موثر باشند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل اول: کلیات هوش هیجانی
1-1 مقدمه
2-1 تعریف
3-1 تفاوت هوش احساسی و بهره هوشی
4-1 مغز هیجانی
5-1 چگونگی آموزش در کودکی
6-1 عوامل مؤثر در هوش احساسی
7-1 رابطه هوش احساسی با فریب و دروغگویی
8-1 مزایای استفاده از تست سنجش هوش احساسی
9-1 هوش هیجانی
10-1 مفهوم هوش هیجانی
11-1 مدلهای هوش هیجانی
12-1 مدل مایر و سالووی، مدل توانایی هوش هیجانی
13-1 کاربردهای هوش هیجانی
14-1 اهمیت هوش هیجانی
15-1 نظریههای هوش هیجانی
16-1 راهبردهای افزایش هوش هیجانی
17-1 تحقیقات انجام شده درباره هوش هیجانی
18-1 تحقیقات انجام شده در ایران درباره هوش هیجانی
فصل دوم: ضرورت هوش هیجانی برای مدیران
2-1 مقدمه
2-2 علائمی که سطح پایین هوش هیجانی را نشان میدهند
3-2 چهار استراتژی که برای حل مشکل هوش هیجانی پایین باید در پیش بگیرید
4-2 روشهای افزایش هوش هیجانی
5-2 هوش هیجانی چه کمکی به موفقیت شغلی میکند؟
6-2 چگونه به افراد کمک کنیم تا هوش هیجانی خود را توسعه دهند؟
7-2 چطور هوش هیجانی خود را بسنجیم
1-7-2 لزوم دسترسی و استفاده از ابزار سنجش هوش هیجانی
2-7-2 معرفی مشخصات آزمون هوش هیجانی بار آن
8-2 کاربرد هوش هیجانی در محیط کار
9-2 هوش هیجانی برای مدیران
1-9-2 نقش هوش هیجانی در تصمیم گیری بهتر
2-9-2 نقش هوش هیجانی در مدیریت تیم
3-9-2 نقش مدیریت احساسات در افزایش مهارت
4-9-2 تاثیر احساسات مدیران روی کارمندان
5-9-2 احساسات منفی در سازمان
10-2 هوش هیجانی، موفقیت شغلی، مدیریت و پیشرفت سازمانی
1-10-2 هوش هیجانی و رهبری اثربخش
2-10-2 هوش هیجانی و رهبری اثربخش گروه
فصل سوم: مدیریت تعارضات در سازمان با استفاده از هوش هیجانی
1-3- ابعاد هوش هیجانی در مدیریت و رهبری
2-3 مفهوم هوش هیجانی
3-3 تعارض
4-3 ضرورت بهرهمندی از هوش هیجانی در جهت کاهش تعارض سازمان
5-3 رابطه سواد و سطح هوش هیجانی در مدیریت تعارض و استرس
6-3 رابطه هوش هیجانی با انواع سبکهای مدیریت تعارض
7-3 دیدگاههای متفاوت پیرامون تعارض
8-3 تعارض سازنده در برابر تعارض مخرب
9-3 انواع تعارض
10-3 تقویت هوش هیجانی
11-3 تعارض
1-11-3 آموزش و نقش آن در حل تعارض
2-11-3 جایگاه تعارض در مدیریت
3-11-3 منابع تعارض
فصل چهارم: فعالیت های عملی برای ارتقاء هوش هیجانی در محیط کار
1-4 مقدمه
2-4 معرفی راهکارهای پیشرفته برای تقویت هوش هیجانی
3-4 چند فعالیت عملی برای ارتقا هوش هیجانی
فهرست منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب هوش هیجانی در محیط کار |
نویسنده | سید محمدمهدی محجلین |
ناشر چاپی | انتشارات یافته |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 154 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-5128-09-5 |
موضوع کتاب | کتابهای هوش هیجانی، کتابهای موفقیت شغلی |