معرفی و دانلود کتاب مفاهیم بنیادى در خودکشی
برای دانلود قانونی کتاب مفاهیم بنیادى در خودکشی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مفاهیم بنیادى در خودکشی
کتاب مفاهیم بنیادى در خودکشی به قلم سمانه ولی الهی با هدف آشنایی مردم با پدیده خودکشی، علل، انگیزهها، عوامل زمینهساز خودکشی و نهایتا همکاری عموم مردم در پیشگیری از این حادثه تلخ نوشته شده است.
خودکشی جزء وحشتناکترین و دردناکترین اتفاقات زندگی است. حادثه خودکشی در زندگی اطرافیان فردی که اقدام به خودکشی کرده است تاثیر سهمگین و مخوفی دارد که تا آخر عمر بار آن را به دوش میکشند، بار سنگین و تلخ خودکشی تنها به از دست دادن عزیز منتهی نمیشود، بلکه احساس عذاب وجدان از این موضوع که چرا نتوانستند قبل از اینکه دیر بشود اقدامی انجام دهند تا این اتفاق تلخ رخ ندهد، تا آخر عمر گریبانگیر اطرافیان خواهد بود و هرگز فراموش نخواهد شد.
مختصصان این حوزه عقیده دارند که امکان پیشگیری از بسیاری از خودکشیها وجود دارد، به شرطی که همهی شما از احوالات اطرافیان خود مطلع باشید و نسبت به آنها احساس بیتفاوتی نکنید، آگاهیتان باید به قدری بالا برود که شما را نسبت به علائم اولیهای که ممکن است در نزدیکانتان به وجود آید، هشیار کند.
سمانه ولی الهی در کتاب «مفاهیم بنیادى در خودکشی» به کلیدیترین و اصلیترین اطلاعات خودکشی که باید دربارهی آن آگاه و مطلع باشید، پرداخته است، تا شاید بتوان در مواقعی که احتمال اقدام خودکشی در اطرافیان و نزدیکان پدید میآید، قدمی مفید در راه نجات جان یک انسان و جلوگیری از کابوس، رنج و عذاب دهها انسان دیگر برداشت.
کتاب «مفاهیم بنیادى در خودکشی» مناسب چه کسانی است؟
مطالعه این کتاب برای افرادی که افسردگی و مشکلات روحی دارند و یا در اطرافشان افرادی با چنین مشخصاتی وجود دارد مناسب است، همچنین این کتاب برای علاقهمندان به مباحث روانشناسی نیز مفید و تأثیرگذار میباشد.
در بخشی از کتاب مفاهیم بنیادى در خودکشی میخوانیم:
مطالعات متعدد نشان میدهد کاتالویکها و یهودیان به مراتب کمتر از پروتستانها خودکشی میکنند، البته این قاعده در رابطه با زمان و مکان ممکن است دگرگون شود. بر طبق روایات در مسیحیت خودکشی و کمک به خودکشی مردود است. در مذهب کاتولیکها خودکشی از نظر اخلاقی معصیت سنگینی دارد و کاتالویکها معتقدند که زندگی و نابودی هر فرد در اختیار خداست.
بسیاری از مسیحیان به تقدس زندگی بشری اعتقاد دارند و زندگی بشر را محترم میشمارند و معتقدند که زندگی بشر حتیالامکان باید حفظ شود و معمولا خودکشی یک خطا تلقی میشود. دورکهایم در پژوهش نظری و تجربی خود در باب خودکشی به این نتیجه رسیده بود که در قرن نوزدهم کاتولیکها به علت آموزهها و حمایتهای مذهبی موجود که از آن برخوردار بودند کمتر از پروتستانها خودکشی میکردند. ضمنا خاطر نشان میسازد که مذهب ممکن است به دلیل حمایت اجتماعی از فرد عامل، بازدارندهای در ارتکاب به خودکشی باشد. الگوی دورکهایم در خصوص قدرت بازدارنده دین در مورد خودکشی تأیید شد و نتایج نشان داد که افراد مذهبی کمتر دست به خودکشی میزنند، زیرا که زندگی خود را متعلق به خداوند میدانند و اعتقاد دارند که تنها خداوند میتواند در زمان مقرر زندگی آنها را بگیرد (وسیتمن 1999).
آموزههای مذهبی با ایجاد مجموعه نگرشهای مثبت در قالب روانشناختی ممکن است عامل بازدارندهای در ارتکاب خودکشی باشند. در آیین هندو کشتن خویشتن مانند کشتن فرد دیگر بسیار مصیبتبار بود با این حال، در شرایطی خاص پایان دادن به زندگی به وسیله روزه قابل قبول بود. این تمرین به نام پارایو پاوشا مشهور است که نیاز به زمان زیاد و قدرتی بالا داشت و فقط برای افرادی میسر میشد که تمام وابستگیهای دنیوی را برای نزدیکی به خداوند کنار میگذاشتند و مجاز برای مرگ شمرده میشدند، و جالب است که این رفتار در حیوانات هم مشاهده شده است.
در مذهب یهود هم خودکشی جزء گناهان کبیره محسوب میشود و همیشه خودکشی به استثناء موارد خاص ممنوع بوده است، و فقط زمانی که فرد یهودی برای اقدام به قتل یا بتپرستی تحت فشار قرار میگرفت و یا به تجاوز به عنف با محرمی واداشته میشد خودکشی برای او حلال میگشت.
اسلام قتل نفس را از گناهان بزرگ به شمار آورده و انجام آن را شدیدا محکوم نموده است. در کشورهای مسلمان میزان خودکشی کم است، چرا که جامعه اسلامی و احکام قرآنی خودکشی را به شدت محکوم میکند. در اسلام خودکشی معصیت است و با وجود آنکه بشر جایزالخطاست و خداوند گناهان را میبخشد، اگر فردی به راستی و صادقانه توبه کند، خداوند گناهانش را پاک میگرداند اما بیایمانی و کفر غیرقابل بخشایش است و بر طبق سنت، فردی که خودکشی میکند و پشیمان نمیشود تا ابد در دوزخ باقی خواهد ماند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
تاریخچه خودکشی
1- خودکشی خودخواهانه
2-خودکشی دگرگرایانه
3- خودکشی آنومیک
4- خودکشی تقدیرگرایانه
خودکشی
1- افکار و تمایلات خودکشی
2- ژست خودکشی
3- اقدام به خودکشی
4- خودکشی به اتمام رسیده (خودکشی کامل)
5- میثاق خودکشی
6- تهدید به خودکشی
7- خودکشی گروهی
8- خودکشی تقلیدی
علل خودکشی
1-جنس
2- سن
3- مذهب
4- نژاد
5- وضعیت تأهل
6- شرایط اقلیمی
7- سلامت جسمی و روانی
8- محیط زندگی
یوتانازی
وراثت و خودکشی
روشهای خودکشی
دیدگاههای روانشناختی
1-دیدگاه روان تحلیلی
2- دیدگاه شناختی- رفتاری
3- دیدگاه یادگیری
4- دیدگاه جامعهشناختی
5- دیدگاه آسیبشناختی روانی
روانشناسی خودکشی
بررسی آمار خودکشی در ایران
عوامل زمینهساز خودکشی و پیشگیری از آن
ایمان به خدا
دلبستگی
حمایت اجتماعی
1-پیشگیری اولیه (جلوگیری ابتدائی یا پیش از وقوع)
2- پیشگیری ثانویه (دخالت در حال وقوع)
3- پیشگیری ثالثیه (جلوگیری از تکرار یا جلوگیری بعد از وقوع)
روشهای مداخله در بحران خودکشی
1-مشاوره تلفنی
2- مشاوره در بحران
3- مشاوره یا ملاقات در منزل
رواندرمانی خودکشی
رواندرمانی بین فردی
مرحله مقدماتی درمان بینفردی
مرحلۀ میانی درمان بینفردی
مرحلۀ نهایی درمان بینفردی
خانواده درمانی
رفتار درمانگری دیالکتیکی
درمان خودکشی
معالجه سرپایی و بستری
جنبههای قضائی و قانونی
منابع و مآخذ
منابع
منابع فارسی
منابع غیر فارسی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مفاهیم بنیادى در خودکشی |
نویسنده | سمانه ولی الهی |
ناشر چاپی | انتشارات ویهان |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 58 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6071-29-1 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی خودکشی |