معرفی و دانلود کتاب مغز در مواجهه با اثر هنری
برای دانلود قانونی کتاب مغز در مواجهه با اثر هنری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مغز در مواجهه با اثر هنری
تا به حال برایتان اتفاق افتاده است که هنگام خواندن یک کتاب از مرگ شخصیت اصلی به شدت ناراحت شوید، درحالیکه میدانید آن شخصیت، واقعی نیست؟ کتاب مغز در مواجهه با اثر هنری اثر بینظیر نورمن هالند است که درباره ارتباط روانشناسی مغز با آثار هنری و ادبی صحبت میکند. خواندن این کتاب بخش مهمی از فریبهای مغز را در برابر آثار هنری به شما نشان میدهد که از خواندن آن لذت خواهید برد.
درباره کتاب مغز در مواجهه با اثر هنری:
مغز یکی از عجیبترین و پیچیدهترین اعضای بدن ماست که همچنان رمز و رازهای زیادی درباره کارکرد آن وجود دارد. اما یکی از جالبترین فرایندهای مغزی انسان، هنگام مواجهه با ادبیات و آثار هنری دیگر مانند نمایشنامه، سینما و ... رخ میدهد.
برای مثال هیچکدام از ما در خیالی بودن شخصیت هری پاتر شک نداریم، اما از گرفتار شدن او در شرایط سخت ناراحت یا نگران میشویم و از رسیدن به خواستهاش خوشحال! عجیب است نه؟
شاد شدن یا احساس تاسف، نگرانی و یا حس خوب پیدا کردن نسبت به شخصیتها و اتفاقات خیالی، یکی از واکنشهای عجیب مغز انسان در برخورد با آثار هنری است.
کتاب مغز در مواجهه با اثر هنری (Literature and the brain) دقیقا همین فرایند و علل رخ دادن آن را بیان میکند. نورمن هالند (Norman N. Holland) به شکل ساده و درعینحال هنرمندانهای، در این کتاب به بررسی علت واکنشهای مغز و علایق ذهنی انسان به گونههای مختلف شعر، ادبیات و سینما میپردازد.
کتاب مغز در مواجهه با اثر هنری در چهار بخش نوشته است که هر بخش موضوعی متفاوت را بیان میکند که پیشنیاز فهم بخشهای بعدی کتاب است. نویسنده در بخش اول کتاب، درباره نگرش نسبت به ذهن و مغز و همچنین فایده روانکاوی عصبی صحبت میکند. در بخش دوم، به این سوال پاسخ میدهد که چرا در کتاب و نمایشنامهها غرق میشویم و یا چرا در برابر اتفاقاتی که در آنها رخ میدهد، از خود بیخود میشویم؟
نورمن بخش سوم کتاب خودش را به توضیح برداشتهای شخصی و فرهنگی و تاثیر فهم محتوا اختصاص میدهد و از این منظر به اصل لذت میپردازد. در نهایت در فصل آخر خلاقیت ذاتی و بیرونی را مطرح میکند و به این موضوع میپردازد که چرا این دست اتفاقات در رابطه با ادبیات رخ میدهد.
کتاب حاضر اثری علمی و جذاب در رابطه با ابعاد پیچیده مغز است که اطلاعات تازهای را درباره ارتباط روان انسان با یک اثر هنری به شما میدهد.
کتاب مغز در مواجهه با اثر هنری مناسب چه کسانی است؟
همه کسانی که درباره کارکرد روانکاوانه مغز کنجکاو هستند و دوست دارند ارتباط آن را با هنر و ادبیات بهخوبی درک کنند، از خواندن این کتاب لذت میبرند.
با نورمن هالند بیشتر آشنا شویم:
یکی از محققان برجسته آمریکایی دانشگاه فلوریدا که آثار علمی او در جهان شهرت دارد، نورمن ان. هالند است. او که در سال 1927 در آمریکا متولد شده، امروزه بهعنوان یکی از منتقدان سطح بالای آثار ادبی شناخته میشود.
جملات برگزیده کتاب مغز در مواجهه با اثر هنری:
- آه، ذهن کوههای بسیاری دارد، پرتگاههایی مهیب و پرشیب که هیچکس به عمق آنها نرسیده است.
- مغز تنها عضوی است که خود را بررسی میکند.
- نمیتوانیم چیزی را که نمیشناسیم بخواهیم.
در بخشی از کتاب مغز در مواجهه با اثر هنری میخوانیم:
اتفاق عظیمی در آنچه فرانسویها آن را علوم انسانی مینامند در حال وقوع است. به نظر من، ما در مطالعهی ادبیات، هنر، فلسفه یا تاریخ فقط متون یا فنون رشتههای خود را مطالعه نمیکنیم بلکه به گفتهی خردمندانه مارک ترنر در حال مطالعهی چگونگی کارکرد ذهن بشر در فرایند خلق ادبیات، هنر، فلسفه یا تاریخ هستیم. ادبیات چیست یعنی ذهن چیست چون ادبیات فرایندی بشری است. برای این که ادبیات به وجود بیاید باید انسانها آن را خلق و بازآفرینی کنند. گوشها و چشمهایمان ادبیات را خلق و آن را میپذیرند. سپس ما در صورت تمایل آن را تفسیر یا دربارهی آن نظریهپردازی میکنیم، این همان کاری است که من و همکاران دانشگاهیام انجام میدهیم؛ اما مغز ما قبل از همهی اینها، قبل از کنترل و بهکارگیری چشمها و گوشهایمان وجود دارد. بدون مغز نه ادبیاتی وجود دارد نه نوشتنی نه خواندنی نه ساخت نمایشی یا فیلمی نه تماشای آن، نه معنایی، نه شکلی، نه ساختاری و نه نظریهای. معنی و مابقی کارهایی هستند که ما انجام میدهیم. شعر مثل زیبای خفته به خودی خود بیحرکت است مگر این که ما عاشقانه به آن زندگی بخشیم.
بنابراین نگرش من و شما نسبت به ادبیات ناگزیر ما را به تأمل دربارهی ذهن و مغز خود وامیدارد چون وارد مقولات روانشناختی یا حوزهای شدهایم که من مدتها تحت عنوان "رویکردهای روانشناختی نسبت به ادبیات" یا به قول خودم "ادبیات و روان" روی آن کار کردهام. وقتی ما انسانگرایان سؤالاتی از این قبیل که چرا لذت میبریم؟ یا چرا احساس همدلی میکنیم؟ را مطرح میکنیم در واقع خود را به جای دانشمندان اعصاب میگذاریم. هدف نهایی آنها، حتی بیشتر از انسانگرایان، کشف ذهن است و اینکه ذهن چیست، چگونه فعالیت میکند و چگونه به ما رسیده است؟
فهرست مطالب کتاب
بخش اول: سؤالات
1. دربارهی این کتاب
2. قلهی ذهن
3. روانکاوی عصبی
بخش دوم: از خود بیخود شدن
4. متن کجاست؟
5. چهار تغییر در مغز
6. غافل شدن، غافل شدن از جهان اطراف
7. چرا تردید نمیکنیم؟
8. فرا داستانها
9. دربارهی احساسات
10. چرا ناراحت میشویم؟
11. شخصیتها و مردم
بخش سوم: لذت
12. چه انتظاراتی داریم؟
13. شکل گرفتن و کنترل
14. فرجامها
15. برداشت غلط از محتوا
16. زبان ادبی
17. سبکهای فردی
18. سبکهای فرهنگی
19. اصل لذت
20. لذت بردن از چیزهای زشت
21. معنا بخشیدن
بخش چهارم: سؤالات مهم
22. خلاقیت ذاتی
23. خلاقیت بیرونی
24. ارزیابی
25. آیا ادبیات ذاتی است؟
26. چر ا ادبیات؟
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مغز در مواجهه با اثر هنری |
نویسنده | نورمن هالند |
مترجم | فرزانه احسانی، آسیه رضایی، نگین کاکاوند، خاطره ظهرابی |
ناشر چاپی | انتشارات فرنام |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 380 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-7608-92-0 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی عمومی |