معرفی و دانلود کتاب قلدری و مشکلات همراه
برای دانلود قانونی کتاب قلدری و مشکلات همراه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب قلدری و مشکلات همراه
کتاب قلدری و مشکلات همراه نوشتهی یوسف نعمتیان، به بررسی مباحث روانشناسی از جمله حل مسئله، خودپنداره و افسردگی و نقش آنها در پیشگیری قلدری دانشآموزان میپردازد.
قلدری یک شکل از رفتار پرخاشگرانهی آشکار شده توسط استفاده از نیرو، زور و تهدید برای تأثیرگذاری بر دیگران است؛ به خصوص زمانی که این رفتار همیشگی و شامل عدم توازن قدرت باشد. همچنین قلدری یک مشکل قابل ملاحظه است که میتواند تأثیرات فیزیکی و روانشناختی بر سلامت روان قربانیان بگذارد.
آزار و اذیتها در قلدری شامل طیف گستردهای از سوء رفتارها شامل برخوردهای فیزیکی، حمله به ویژگیهای شخصی، آزار کلامی، محروم ساختنهای اجتماعی و خراب کردن روابط قربانی میشود که هم عامل تهدید کنندهی بر هم خوردن سلامت روانشناختی کودکان و هم یک مشکل بزرگ برای مؤسسات تحصیلی در بسیاری از کشورهای دنیا است.
قلدری، سلامت روان و پیشرفت تحصیلی هم قربانی و هم قلدر را تحت تأثیر میگذارد. قتل وحشیانهی یک دانش آموز 16 ساله در مدرسهای مالزیایی در سال 2005 نگرانی عمومی در مورد خشونت مدارس را بالا برد و نقش مخرب قلدری روابط همسالان را نشان داد. مطالعات مختلفی که در کشورهای انگلستان، آلمان، فنلاند، استرالیا انجام گرفتهاند میزان شیوع قلدری را از 15 تا 20 درصد گزارش کردهاند و معمولیترین شیوهی زورگویی، لقب دادن، مسخره کردن و فحش دادن بوده است.
قلدری یک مشکل با اثرات جدی است. مهارت حل مسئله متغیری است که به قلدری مرتبط میباشد. یکی از شاخصهای سلامت روان توانایی حل مسئله و تصمیمگیری است. مهارت حل مسئله یکی از وظایف اولیهی فرد برای موفقیت در طول دورهی نوجوانی است. برای اینکه نوجوانان بتوانند بر موانع و مشکلات این دورهی بحرانی غلبه کنند لازم است به مهارتهای حل مسئله مجهز باشند. مطالعات نشان میدهد که هر دو دانشآموز قلدر و قربانی سطوح پایینی از حل مسئله دارند و ادعا دارند که دانشآموزان خصوصاً پسران به قلدری متوسل میشوند؛ چرا که آنها نمیدانند چگونه حل مسئله کنند.
در مطالعهای بر روی دانشآموزان نشان داده شد که بین سطوح (اعتماد به خود، خود کنترلی) مهارتهای حل مسئله و بروز رفتارهای قلدری رابطهی منفی وجود دارد. در نتیجه با افزایش دادن قدرت حل مسئله و مهارتهای اجتماعی میتوانید از بروز رفتارهای قلدرانه جلوگیری کنید یا حداقل از آنها بکاهید. آموزش دادن کودکان در مهارتهای فهم و تنظیم هیجانها و مهارتهای حل مسئله مؤثرترین عناصر مداخلات درمانی با کودکانی است که مشکلات رفتاری دارند.
مطالعات بسیار محدودی (مخصوصاً در ایران) به بررسی متغیرهای همبسته با قلدری در دانشآموزان (درون فردی) اختصاص یافتهاند. یافتن این متغیرهای همبسته باعث میشوند عوامل کاهش سازگاری افراد قلدر را پیشبینی نمایید و مداخلههای لازم متناسب با مشکلات را جهت سلامت و سازگاری بیشتر آنان فراهم آورید.
در بخشی از کتاب قلدری و مشکلات همراه میخوانیم:
شاید مهمترین فرض از نظریههاى جدید «خود» این باشد که انگیزه تمام رفتارها حفاظت و ارتقاى خود ادراک شده است. تجارب بر حسب ارتباطشان با خود درک مىشوند و رفتارها نیز از این درکها سرچشمه مىگیرد. در این صورت، مىتوان نتیجه گرفت که تنها یک نوع انگیزش وجود دارد و آن هم انگیزه شخصى درون است که هر انسان در تمام زمانها و مکانها هنگام دست زدن به هر عمل دارد. آن گونه که کمبز بیان کرده، مردم همیشه برانگیخته هستند و هیچ گاه هیچ فردى را نمىتوان یافت که برانگیخته نشده باشد و این یک حسن خداداد براى مربی است؛ زیرا نیرویى است که از درون هر دانش آموزى نشأت مىگیرد.
بنا به عقیده کمبز و اسنیگ، "خود" قالب اساسى مراجعات شخصى هسته مرکزى ادراک است که بقیه منطقه ادراک نیز در اطراف آن سازمان مىیابد. در این مفهوم، «خود» پدیدهاى است که هم محصول تجربیات گذشته و هم سازنده تجربیات جدیدى است که توانایىاش را دارد.
این بدان معناست که هر چیزى بر مبناى مراجعات فرد به خود و از مجراى خود درک مىشود. دنیا از نظر فرد، همان چیزى است که او مىفهمد و از آن آگاهى دارد. به عبارت دیگر، جهان و مفاهیم را به همان طریقى که خودمان مىبینیم، مورد ارزشیابى قرار مىدهیم. بنا به گزارش لکى (1945)، خود در مقابل تغییر مقاومت مىکند، براى هماهنگى با خود مىکوشد، و در واقع، این مقاومت در مقابل تغییر، یک جنبه مثبت است؛ چرا که اگر بنابراین باشد که خود زیاد تغییر کند، شخص فاقد شخصیت پایدار خواهد شد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
بخش اول: مقدمه و ضرورت مساله
بخش دوم
2-1-1- مفهوم قلدری
2-1-2- انواع قلدری
2-1-3- علائم قلدری
2-1-4- شیوع قلدری
2-1-5- علل قلدری
2-1-5-1- عوامل زیستی
2-1-5-2- عوامل روانشناختی
2-1-6- پیامدهای قلدری
2-1-7- ویژگیهای افراد درگیر در قلدری
2-1-8- نظریهی اولویوس
2-1-9- طبقهبندی قلدرها
2-1-10- شکلگیری یک شخصیت قلدر
ویژگیهای قربانیان منفعل
ویژگیهای قربانی/ قلدر (قربانی تحریککننده)
2-1-11- دیدگاههای مختلف درموردقلدری
1. دیدگاه خانواده
2. دیدگاه اجتماعی- فرهنگی
3. دیدگاه شناختی
4. دیدگاه عصبی- زیستی
5. دیدگاه عصبی (نورولوژیک)
2-1-12- قلدری در مدرسه
2-2- مهارتهای حل مسئله
2-2-1 مؤلفههای حل مسئله
الف) جهتگیری به مسئله
ب) مهارتهای حل مسئله
2-2-2-سبکهای حل مسئله
خودپندارهی تحصیلی
2-3-1 تاریخچهی مختصری از نظریهی خودپنداره
2-3-2 تعریف خود پنداره
2-3-3 دیدگاههاى نظرى در مورد خودپندارى
ب. دیدگاه اسلام
2-3-4 اجزای خودپنداری
2-3-5 انواع خودپنداره
خودپنداری واقعی
خودپنداری مثبت
خودپنداری منفی
خودپنداری اجتماعی
خودآرمانی با توجه به خودپنداره شخص فرد
2-3-6 ویژگىهاى خود
1. خودسازمان یافته
2. خودپویا
2-3-7 کاربردهای ابزارهای سنجش گوناگون در باره خویشتن باوری
2-4 افسردگی
2-4-1 سیر افسردگی
2-4-2 افسردگی در کودکان و نوجوانان
2-4-3 همهگیرشناسی افسردگی کودکان و نوجوانان
2-4-4 سببشناسی
نظریههای آسیبشناسی عمده در سببشناسی اختلالات خلقی
2-4-4-1 عوامل زیستی
2-4-4-2 عوامل روانی اجتماعی
2-4-4-3 عوامل سایکودینامیک
2-4-4-4 نظریه شناختی
بخش سوم: بحث و نتیجهگیری
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب قلدری و مشکلات همراه |
نویسنده | یوسف نعمتیان |
ناشر چاپی | انتشارات آوای نور |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 144 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-309-386-7 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی دانش آموزان |