معرفی و دانلود کتاب عدالت اجتماعی: توهمها و واقعیتها
برای دانلود قانونی کتاب عدالت اجتماعی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب عدالت اجتماعی: توهمها و واقعیتها
کتاب عدالت اجتماعی: توهمها و واقعیتها اثری از توماس ساول است. در این اثر پرفروش نیویورک تایمز، اقتصاددان سرشناس کوشش میکند تا اسطورههایی که زیربناهای عدالت اجتماعی محسوب میشوند را از میان ببرد و آنها را بازتعریف کند. در این اثر تسحینشده، توماس ساول یادآور میشود که با وجود محبوبیت توهم «عدالت اجتماعی» در عصر حاضر، اکثر افراد از یک مفهوم ثابت حرف نمیزنند. در این اثر با دید تازه و متفاوتی نسبت به عدالت اجتماعی روبهرو میشوید.
دربارهی کتاب عدالت اجتماعی: توهمها و واقعیتها
اکثر افراد به دنبال عدالت اجتماعی هستند. بسیاری از اشخاص در طول روز بهدفعات از «عدالت اجتماعی» و مختصات مربوط به آن در مکالمات خود بهره میبرند. این مفهوم بهحدی در میان افراد تکرار میشود که میتوان از آن بهعنوان نمادی از یک جنگ صلیبی بیپایان میان گروههای اجتماعی یاد کرد. اما آیا با وجود چنین تعلقخاطری به اصطلاح عدالت اجتماعی، افراد نسبت به آن دید ثابت و یکسانی دارند؟ آنطور که توماس ساول (Thomas Sowell) در کتاب عدالت اجتماعی: توهمها و واقعیتها (Social Justice Fallacies) عنوان میکند، اکثریت حتی معنای دقیق این اصطلاح را نمیدانند و بهواقع زمانش رسیده تا مفهوم دقیق عدالت اجتماعی تبیین و مورد بررسی قرار گیرد. در واقع، در عصر حاضر نوعی توهم و اسطورهسازی از مفهوم عدالت اجتماعی صورت گرفته که باعث کجفهمی شهروندان و روشنفکران شده است. این کتاب به آسیبشناسی چنین مبحثی میپردازد.
همانطور که توماس ساول در کتاب پرفروش خود یعنی عدالت اجتماعی: توهمها و واقعیتها اشاره میکند، درک و شفافیت مفهوم مورد نظر از هر چیز دیگری تقدم دارد. اما باید در مواجهه با مفهوم عدالت اجتماعی پرسید که دقیقاً چه واقعیات و اسنادی در دست داریم. اشتباهات موجود در عدالت اجتماعی به ما نشان میدهند که برخلاف باور رایج و عمومی، بسیاری از چیزهایی که درست دانسته میشوند، کاملاً غلط و نادرست هستند. بیشک، عدالت اجتماعی ظاهر جذابی دارد و چشماندازی اغواگر برای شهروندان ترسیم میکند، اما باید پرسید که آیا واقعاً چنین دورنمایی حقیقت دارد یا نه. توماس ساول در کتاب عدالت اجتماعی متذکر میشود که تاریخ به ما نشان داده که معمولاً عدالت اجتماعی پیامدها و ویرانیهای عظیمی از خود به یادگار گذاشته است.
بهطور کلی باید گفت که مفهوم عدالت اجتماعی پیچیده است و نمیتوان به سادگی از آن صحبت کرد. باید اسناد و مدارک به دست آمده را کنار هم گذاشت و یک بررسی جامع از آن ارائه داد. کتاب عدالت اجتماعی: توهمها و واقعیتها اثریست که با دید متفاوتی به این مبحث میپردازد و در راستای آگاهسازی مخاطبان خود تلاش میکند. پس اگر به دنبال یک منبع خواندنی برای ارتقای دانش خود در زمینهی دموکراسی هستید، این اثر را بخوانید. این کتاب توسط کیوان رستمی ترجمه شده و انتشارات بله آن را منتشر کرده است.
نکوداشتهای کتاب عدالت اجتماعی: توهمها و واقعیتها
- کتاب عدالت اجتماعی ارزش خواندن دارد. (مؤسسه آمریکایی تحقیقات اقتصادی)
- این کتاب از کیفیت ویژهای برخوردار است. (واشنگتون اگزمینر)
- کتاب عدالت اجتماعی نشان میدهد که چگونه غول روشنفکری بر سیاستهای عمومی و اقتصاد تأثیر گذاشته است. (نشنال ریویو)
کتاب عدالت اجتماعی: توهمها و واقعیتها برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی این اثر به کسانی که میخواهند در باب موضوعات پیچیدهی اجتماعی و اقتصاد-سیاسی بدانند توصیه میشود.
در بخشی از کتاب عدالت اجتماعی: توهمها و واقعیتها میخوانیم
در دنیای سیاست، اعم از انتخاباتی یا ایدئولوژیک، واژه بحران اغلب برای توصیف هر شرایطی به کار میرود که نیاز به تغییر دارد. این کلمه لزوماً به معنای یک وضعیت بحرانی و فوری که همگان را تهدید کند نیست، بلکه بیشتر به عنوان یک فرصت طلایی برای جانشینان در نظر گرفته میشود تا از بودجههای مالیاتی و قدرت دولتی برای پیشبرد منافع خود، چه در زمینه سیاسی، ایدئولوژیکی و چه مالی، بهرهبرداری کنند.
روشنفکران و نخبگان فکری، که برای تحقق اهداف ایدئولوژیک خود تلاش میکنند، از دیرباز کودکان را هدف مهمی برای انتقال پیامهای خود دیدهاند. از قرن هجدهم، ویلیام گادوین معتقد بود که کودکان - به ویژه کودکان دیگران - همچون مواد خام در دست ما هستند و ذهن آنها مانند کاغذ سفیدی است که میتوان روی آن نوشت. این دیدگاه که آموزش فرزندان دیگران فرصتی طلایی برای روشنفکران است تا جامعه را مطابق با اندیشههای خود شکل دهند، با کنترل محتوای آموزشی این ذهنهای جوان و بالقوه خالی، همچنان یکی از ویژگیهای کلیدی جنبشهای اجتماعی است که به دنبال بازسازی جهانی هستند با اندیشههای نخبگان فکری، که خود را دانای کل میدانند، هماهنگ هستند.
درک ما از نقش آموزشی که نخبگان فکری مبارز در دوران توسعه و پیشرفت ایفا کردهاند، از اوایل تا اواخر قرن بیستم و حتی تا به امروز، یک ویژگی برجسته بوده است. پیش از آنکه وودرو ویلسون، چهره شاخص این دوران، به ریاست جمهوری ایالات متحده برسد، ریاست دانشگاه پرینستون را بر عهده داشت. ویلسون نقش خود را به عنوان مربی، در شکل دادن به نسل جوان آقایان به شیوهای کاملاً متفاوت از پدرانشان میدید. هیچ اشارهای به این مطلب نشده است که چه کسی چنین ماموریتی را به او داده است، یا حتی اینکه آیا والدین اگر از این امر آگاه شوند این تغییر نقش را پذیرفته و تحمل خواهند کرد؟ این نکته نشان میدهد که چگونه نخبگان فکری به خود اجازه میدهند بدون در نظر گرفتن نظرات یا موافقت خانوادهها بر آموزش و پرورش نسلهای آینده تأثیر بگذارند.
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: اشتباهات شانسهای برابر
نابرابریهای متقابل
نابرابریها
نابرابری در بین افراد
نابرابری در میان گروهها
محیط و سرمایه انسانی
عوامل تصادفی
فصل دوم: مسائل نژادی
در موضوع تبعیض
جبر ژنتیکی
پیشروی اولیه
پیشرویهای بعدی
فصل سوم: اشتباهات مهرههای شطرنج
توزیع مجدد ثروت
تاریخ
میزان مالیاتها در مقابل درآمدهای مالیاتی
تورم مالیات
قطعات شطرنج و کنترل قیمت
واکنش به کنترل قیمت
در مورد قوانین حداقل دستمزد
مهرههای شطرنج و آمار درآمد
روند در طول زمان
تعداد افراد مختلف
رشد درآمد راکد
گردش مالی در براکتهای درآمدی
ثروتمندان و فقرا
مباحث عدالت اجتماعی
فصل چهارم: مباحث مربوط به دانش
دانش پیامدگرا
دیدگاههای مخالف
حقایق و افسانهها
مسائل استخدامی
وامهای کوتاه مدت
تصمیمات در مورد مسکن
فرزندان
الگوها و پیامدها
فصل پنجم: کلمات، اعمال و خطرات
دیدگاهها و واژگان
شایستگی
نژادپرستی
اقدامات مثبت
پیامدها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب عدالت اجتماعی: توهمها و واقعیتها |
نویسنده | توماس ساول |
مترجم | کیوان رستمی |
ناشر چاپی | انتشارات بله |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 177 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-91323-9-5 |
موضوع کتاب | کتابهای جامعه شناسی، کتابهای جامعه شناسی سیاسی |