معرفی و دانلود کتاب طریقت ذن
برای دانلود قانونی کتاب طریقت ذن و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب طریقت ذن
آیین ذن طریقتی است که پیوندهای عمیقی با مکاتب عرفانی، فلسفی و معنوی هند و چین دارد. آلن واتس در کتاب طریقت ذن، این آیین را در دو بخش معرفی میکند. وی ابتدا، ریشههای شکلگیری و پیوند آن را با دیگر آیینهای خاور دور میکاود. سپس دربارهی اصطلاحاتی چون ادراک ذاتی، مراقبه، بیداری و بسیاری از مفاهیم و آموزههای آن توضیح میدهد. این اثر که در گروه کتابهای ادیان و آیین شرق دور قرار میگیرد، شرح جامعی دربارهی تاریخچه و آداب و باورهای این آیین ارائه میکند.
دربارهی کتاب طریقت ذن
آیین ذن شاخهای از مکتب بودیسم است که پیوند عمیقی با تائوئیسم دارد و در هند و چین بهعنوان راه رهایی شناخته میشود. این آیین بر تجربهی مستقیم و بیواسطهی آگاهی و روشنبینی تمرکز دارد و بهجای تأکید بر متون و آموزههای پیچیده، پیروان خود را به سکوت، مراقبه و رها کردن ذهن از مفاهیم و تمایلات فرا میخواند. هدف ذن، رسیدن به نوعی آگاهی ناب و بینام است؛ جایی که دوگانگیها فرو میریزند و انسان با لحظهی حال یکی میشود. در فلسفهی ذن، حقیقت نه در کلمات، بلکه در تجربهای بیواسطه و بلافاصله نهفته است. آلن واتس (Alan Watts) در کتاب طریقت ذن (The Way of Zen) ابتدا سرچشمههای این آیین را میکاود و مسیر پیدایش و تکامل آن را شرح میدهد. سپس راه و روش این مکتب را معرفی میکند.
ذن، در واقع بودیسمی است که به زبان تائو سخن میگوید. آلن واتس فصل اول کتاب طریقت ذن را با شرحی دربارهی فلسفهی تائویسم شروع میکند و به پیدایش و تکامل این طریقت میپردازد. وی توضیح میدهد که تائوئیسم بهعنوان یکی از مکتبهای فلسفی و معنوی بومی چین به نظم طبیعی و جریان خودجوش هستی اشاره دارد و زندگی بر اساس تائو، یعنی زیستن در هماهنگی با طبیعت، بیتعارض بودن با امور و پیروی از ریتمی که خودِ هستی آن را هدایت میکند. زمانی که ذن بودیسم از هند به چین رسید، با فلسفهی بومی تائوئیسم پیوندی ژرف برقرار کرد و آموزههای بودایی دربارهی رهایی از دلبستگیها، با نگاه تائویی به جهان بهعنوان جریانی طبیعی و بدون تلاش، هماهنگ شدند. نتیجهی این تلفیق، ذن بودیسم شد؛ مکتبی که از تائو، سادگی، سکوت و هماهنگی با طبیعت را گرفت و آن را با روشهای مراقبه و روشنبینی بودایی ترکیب کرد.
در فصل دوم کتاب طریقت ذن، آلن واتس به بررسی اصول و تجربیات اساسی آیین ذن میپردازد. او بر اهمیت تجربهی مستقیم و بیواسطهی درک حقیقت تأکید میکند و توضیح میدهد که ذن فراتر از تفکر مفهومی و تحلیلهای ذهنی است. واتس مفهوم «ساتوری» یا روشنبینی و بیداری ناگهانی را معرفی کرده و دربارهی نقش مراقبه در دستیابی به این حالت بیداری بحث میکند.
آلن واتس فیلسوف، نویسنده و سخنران بریتانیایی نقش مهمی در معرفی فلسفههای شرقی، بهویژه ذن بودیسم، به مخاطبان غربی ایفا کرده است. او با نثری روان، بینش عمیق و صدایی آرام و تأثیرگذار، مفاهیمی پیچیده مانند تائو، ذن و آگاهی را برای عموم قابل درک میسازد. وی در کتاب طریقت ذن با درک عمیقی از هر دو فرهنگ شرق و غرب، پلی میان دو جهان فکری میسازد و یکی از برجستهترین آثار دربارهی ذن را خلق میکند؛ اثری که همچنان الهامبخش نسل مختلف جویندگان معنا و آرامش است.
این کتاب را نشر بهجت با ترجمهی هوشمند ویژه منتشر کرده است.
نکوداشتهای کتاب طریقت ذن
- آلن واتس شاید یکی از برجستهترین مفسران آیینها و فلسفههای شرقی برای دنیای مدرن غرب باشد؛ او استعداد نادری داشت در نوشتن دربارهی چیزهایی که گفتنشان سخت یا نشدنی است. (لسآنجلس تایمز)
- راهنمایی بینقص برای اصلاح مسیر زندگی. (دیپاک چوپرا)
- در مقدمهای جامع بر آیین ذن بودیسم، آلن واتس اصول و تمرینهای این آیین کهن را توضیح میدهد. (آمازون)
کتاب طریقت ذن برای چه کسانی مناسب است؟
تمام کسانی که علاقه دارند دربارهی آیین ذن و آموزههای آن بدانند، میتوانند از این کتاب بهرهمند شوند.
در بخشی از کتاب طریقت ذن میخوانیم
ذن از لحاظ اصراری که روی خودبخود بودن دارد وارث تائوئیسم است و نظرش دربارهی رفتار خودبخودی به عنوان «فعالیت عالی» miao - yung _ دقیقاً همان نظری است که تائوئیستها از کلمهی te _ «فضیلت» با یک حالت فوقالعاده از نیروی سحرآمیز دارند. اما نه در تائوئیسم و نه در ذن چیزی به عنوان سحر که به مفهوم «معجزات» فوق انسانی باشد وجود ندارد. برعکس کیفیت «سحرآمیز» یا «شگفتانگیز» ناشی از رفتار «خودبخودی» آن است که کاملاً انسانی است و هیچ نشانهای از طرح و تدبیر در آن نیست.
چنین کیفیتی دارای ظرافت ویژهایست و بیان آن به قالب کلمات، بسیار دشوار است. نقل میکنند که راهبی از ذن، پس از شنیدن خبر مرگ یکی از بستگانش گریه را سر داد. هنگامی که یکی از شاگردان پیروش اعتراض کرد که نشان دادن این چنین تعلق خاطر شخصی زیبندهی یک راهب نیست، پاسخ داد: «احمق مباش! من گریه میکنم چون که میخواهم گریه کنم» هاکین بزرگ در اوایل مطالعهی ذن وقتی با داستان استاد «ین تو» برخورد کرد عمیقاً مشوش شد زیرا گفته میشد استاد مزبور هنگامی که یک راهزن میخواست او را بکشد با آخرین حد صدایش فریاد سر داد اما تشویش هاکوئین در لحظهی «ساتوری» او برطرف شد و در حوزههای ذن مرگ او به خاطر این که همراه با حالات عاطفی انسان بوده است تحسین میشود. از طرف دیگر راهب بزرگ ویسن و راهبهای پیروش به خودشان این اجازه را دادند که زنده زنده به دستِ سربازان اُدا نُبوناگا سوزانده شوند در حالی که به آرامی و به حالت مراقبه نشسته بودند. این حالت طبیعی ضد و نقیض بیشتر راز و رمزی به نظر میرسد، اما شاید کلید گشایش آن در این گفتهی «یون _ من» نهفته باشد که: «هنگام راه رفتن راه بروید، هنگام نشستن، فقط بنشینید، مهمتر از همه این که تردید نکنید.» زیرا کیفیت اصلی حالت طبیعی خلوص و صداقت ذهن فردی آن است که مابین تفاوتها و شقوق گوناگون، گیر نمیکند، لذا هنگامی که «ین _ تو» فریا زد، آن فریاد از ته دل بود و از فاصلهای دور شنیده شد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه مترجم
پیشگفتار نویسنده
فصل اول: چشمانداز و تاریخچه
بخش اول: فلسفهی تائو
بخش دوم: سرچشمههای بودیسم
بخش سوم: ماهایانا بودیسم
بخش چهارم: پیدایش و تکامل ذن
فصل دوم: راه و روش
بخش اول: خالی و عالی
بخش دوم: آرام نشستن، هیچ کاری نکردن
بخش سوم: ذاذن و کوآن
بخش چهارم: ذن در هنر
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب طریقت ذن |
نویسنده | آلن واتس |
مترجم | هوشمند ویژه |
ناشر چاپی | انتشارات بهجت |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 364 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-338-077-6 |
موضوع کتاب | کتابهای ادیان شرقی |