معرفی و دانلود کتاب راهنمای متخصصان بالینی برای همبودهای ADHD بزرگسالان
برای دانلود قانونی کتاب راهنمای متخصصان بالینی برای همبودهای ADHD بزرگسالان و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب راهنمای متخصصان بالینی برای همبودهای ADHD بزرگسالان
کتاب راهنمای متخصصان بالینی برای همبودهای ADHD بزرگسالان نوشتۀ جوزف سادک، به اختلال بیشفعالی و کمتوجهی در بزرگسالان میپردازد و به روانپزشکان و روانشناسان کمک میکند تا این اختلال را به درستی در بیماران خود تشخیص دهند و به درمان آنان بپردازند.
درباره کتاب راهنمای متخصصان بالینی برای همبودهای ADHD بزرگسالان:
برای شرح اختلال پیچیدهای همچون اختلال نقص توجه - بیشفعالی به دیدگاهی روشن و خلاصه نیاز است. درک، تشخیص و مدیریت ADHD بدون درک اختلالات همبود و نحوۀ آنها کامل نیست. این کتاب از دیدگاهی بر پایه مطالعات موردی برای شرح چگونگی تشخیص و مدیریت ADHD به همراه اختلالات همبود بهره میبرد.
با وجود پیچیدگی این موضوع، هر نوع از این اختلال در یک فرد بیمار منجر به یک چشمانداز منحصربهفرد نسبت به بیماران دیگر ADHD میشود. رویکرد مناسب در توصیف موردها اجازه میدهد تا متخصصان بالینی به تشخیص افتراقی گستردهتر دست بزنند و سپس به یک برنامه و درک روشنی برسند.
جوزف سادک (Joseph Sadek) در فصلهای کتاب راهنمای متخصصان بالینی برای همبودهای ADHD بزرگسالان (Clinician’s Guide to Adult ADHD Comorbidities: Case Studies) به بررسی برخی از اختلالاتی همچون افسردگی، دوقطبی، مصرف مواد و شخصیت که با ADHD همبود هستند، میپردازد. یک فصل تمارض و ADHD را ارزیابی میکند و فصل دیگر نتایج جدیدی که دربارۀ ارتباط میان چاقی و ADHD به دست آمده است را به بحث میگذارد.
این اثر دربردارندۀ مثالهای کاربردی و سودمند برای متخصصان بالینی است. در این کتاب منابع متعددی برای کمک به رواندرمانگران وجود دارد که بر دانش خود در مورد بیماریهای همبود با ADHD بیفزایند، اینها عبارتاند از: پرسشنامهها، مقیاسهای درجهبندی، وبسایتها و منابع فراوان.
اختلال نقص توجه - بیشفعالی یکی از رایجترین اختلالات دوران کودکی است که حدود نیمی از موارد این اختلال تا دوران بزرگسالی ادامه مییابد. امروزه تحقیقات بسیار زیادی در حوزه این اختلال وجود دارد. تحقیقات نشان دادهاند که بیشترین مشکل این اختلال در بزرگسالی به حوزه تمرکز و توجه برمیگردد. تکانشگری با افزایش سن کاهش مییابد و ممکن است خود را بهگونهای دیگری نشان دهد. تمرکز اصلی اکثر تحقیقات و درمانها به دوران کودکی است و به بزرگسالی این اختلال توجه کمی شده است.
در بزرگسالی علائم شبیه سایر اختلالاتی است که در حوزه تمرکز و تکانشگری مشکل دارند. اگر در تشخیص دقت انجام نشود ممکن است منجر به شکست درمان شود. یکی از سایر مشکلاتی که درمان این اختلال را دشوار نموده است، وجود اختلالات همبود است که در برخی علائم یکسان هستند و باید در حوزه توجه متخصصان بالینی قرار گیرد. اختلالاتی مثل اختلال شخصیت مرزی، مصرف مواد و اختلال دوقطبی بسیار شبیه به ADHD هستند. گروهی دیگر نیز ممکن است برای دسترسی به داروها و منافع اقدام به تمارض این اختلال کنند.
کتاب راهنمای متخصصان بالینی برای همبودهای ADHD بزرگسالان برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای تمامی متخصصان بالینی، روانشناسان و روانپزشکان بسیار کاربردی و سودمند است و مطالب آموزندۀ بسیاری را دربردارد.
در بخشی از کتاب راهنمای متخصصان بالینی برای همبودهای ADHD بزرگسالان میخوانیم:
وقتی مادر لی باردار بود سیگار میکشید، اما مصرف مواد مخدر خیابانی و الکل را قطع کرده بود. زایمان مادر عادی و رشد لی بدون تأخیر در مراحل حساس بوده است. او بهعنوان کودک بیشفعالی که مستعد تصادف بود توصیف شده است. در دوران مدرسه ابتدایی میانگین نمراتش متوسط بوده و اغلب با معلمانش مخالفت میکرده است. معلمان بارها ذکر میکردند که او تکالیف خانگیاش را انجام نمیدهد، به کلاس گوش نمیدهد، زیاد صحبت میکند و حواس سایر بچهها را پرت میکند. او از مدرسه متنفر بود اما با سایر بچهها خوب کنار میآمده است. بعدازاینکه یک سال توسط پدر خودش مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفت در کلاس 6 مردود شد. مادرش او را از این ماجرا نجات داد و از شوهر خود طلاق گرفت.
پدرش به اتهام سوءاستفاده از لی و هفت کودک دیگر به زندان محکوم شد. لی احساس میکرده که هرگز مهربانی و عشق را در کودکی دریافت نمیکند. در سال آخر دبیرستان عملکردش پس از یک سال راهنمایی مشاوره بسیار حمایتی، بهبود یافته بود. او گفت در توجه به کلاس مشکل داشته و ریاضیات برایش بسیار چالشبرانگیز بوده که همیشه نیاز به یک معلم خصوصی و پشتیبانی زیاد نیاز داشته است.
در کارتهای گزارش لی بهطور مداوم ذکر شده است که نمیتواند به کلاس توجه کند و اینکه به راحتی حواسش پرت میشود. لی گفت که او مشکل نشستن برای انجام تکالیفش را داشته و دارد و نمیتوانسته و نمیتواند بیش از چند صفحه از کتابی را که شروع کرده است را تمام کند. مادرش او را متقاعد کرد تا به دانشگاه برود ولی او پس از یک تلاش چشمگیر در اولین ترم مردود شد. لی توضیح داد که در حفظ توجه در حین سخنرانیهایش مشکل دارد. او همیشه فکر میکند که عجیبوغریب است. ماشین و اتاق او بسیار کثیف و بههمریخته است. از انجام تکالیف در دانشگاه اجتناب میکند زیرا به تمرکز نیاز دارد و این موضوع در دوران مدرسه نیز وجود داشته است اما مادرش او را مجبور میکرده که بنشیند و تکالیف مدرسه را انجام دهد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه نویسنده
مقدمه مترجمان
فصل اول: ADHD و اختلال شخصیت مرزی (BPD)
فصل دوم: ADHD و تمارض
فصل سوم: ADHD و چاقی
فصل چهارم: همبودی ADHD با افسردگی، اضطراب و خودکشی
فصل پنجم: ADHD و اختلال سوءمصرف مواد / الکل
فصل ششم: ADHD و اختلال دوقطبی
فصل هفتم: ADHD و اختلالات اضطراب
ضمیمه A: چکلیست ADHD سادک (ASRS-v. 1. 1)
فهرست مقیاسها: بزرگسالان
ضمیمه B: مقیاس خود-گزارشدهی ADHD بزرگسالان (ASRS-v. 1. 1)
ضمیمه C: تشخیصهای افتراقی ADHD سادک
ضمیمه D: مشکلات همبودی که میتواند ارزیابی و مدیریت ADHD را پیچیده کنند
ضمیمه E: داروهای محرک
ضمیمه F: اثرات مضر داروهای ADHD و چگونگی مدیریت اثرات مضر
ضمیمه G: ابزار سنجش خودکشی سادِک (SATS)
واژهنامه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب راهنمای متخصصان بالینی برای همبودهای ADHD بزرگسالان |
نویسنده | جوزف سادک |
مترجم | سجاد بشرپور، محسن بیات |
ناشر چاپی | انتشارات آوای نور |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 168 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-309-513-7 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی بالینی |