معرفی و دانلود کتاب راهنمای خواندن اخلاق نیکوماخوسی ارسطو
برای دانلود قانونی کتاب راهنمای خواندن اخلاق نیکوماخوسی ارسطو و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب راهنمای خواندن اخلاق نیکوماخوسی ارسطو
کریستوفر وارن در کتاب راهنمای خواندن اخلاق نیکوماخوسی ارسطو، با نگاهی به زندگی، آثار و شیوهی تحقیق ارسطو و ارائه نمایی کلی از مضمون کتاب اخلاق نیکوماخوسی، به بررسی جزء به جزء این اثر میپردازد. این کتاب که یکی از آثار مجموعهی راهنمای متون کلاسیک است، به شما در فهم و درک متن اصلی کمک میکند.
دربارهی کتاب راهنمای خواندن اخلاق نیکوماخوسی ارسطو:
کتاب اخلاق نیکوماخوسی که درسگفتارهای ارسطو در آتن را در بر میگیرد، از جمله مهمترین کتب فلسفهی اخلاق محسوب میشود. سؤالی که ارسطو را به نوشتن این کتاب وامیدارد این است که «بهترین خیر برای بشر چیست؟» او روش دستیابی انسان به سعادت و خوشبختی را نه فضیلتمندی بلکه عمل به فضایل میداند و با تبدیل کردن اخلاق به یک دانش عملی و پرداختن روانشناسانه به رفتارهای انسانی، فلسفهی اخلاق را دگرگون میکند.
کریستوفر وارن (Christopher Warren) در کتاب راهنمای خواندن اخلاق نیکوماخوسی ارسطو (Aristotle's Nicomachean Ethics: A Readers Guide) از دیدگاههایی سخن میگوید که ارسطو دربارهی بهترین زندگی برای انسانها در اخلاق نیکوماخوسی مطرح میکند. هدف آن است که شما با درونمایهها و ادعاهای اصلیِ متن آشنا شوید. به این منظور، بر استدلالهای اخلاق نیکوماخوسی تمرکز شده است.
دربارهی مجموعهی راهنمای متون کلاسیک:
آثار مجموعهی راهنمای متون کلاسیک شرح و تفسیری مفصل نیست و ادعایی هم برای راحت کردن فهم همهی دشواریهای متون ندارد، بلکه قرار است به شما برای گذر از پیچوخم متن کمک کند. این مجموعه با هدف ایجاد پیشزمینه و درکی روشن و مختصر از متون کلاسیک ادبیات و فلسفهی غرب منتشر میشوند.
هر کدام از نویسندگان این مجموعه در حوزهی کاری خود افرادی معتبر و بزرگ به شمار میروند و مخاطب آثار نیز افرادی با دانشی به اندازهی کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشتههای مربوطه هستند. این کتابها شما را تشویق میکنند تا به سراغ اثر اصلی بروید و برای فهم بهتر و بیشتر آن به کتاب راهنما (از جمله همین کتاب) مراجعه کنید.
از این رو بهتر است بعد از مطالعهی قسمتهای اولیه کتاب راهنما، کتاب اصلی را در دست بگیرید و در آغاز با دانستههای مبتدیانه خود با آن متن مواجه شوید، سپس به سراغ کتاب راهنما بروید و توضیحات مربوط به آن قسمت را بخوانید، این توضیحات و نوشتهها مقصود اصلی آن متفکر را شرح میدهند و ارتباط هر قسمت را با نظام تفکری او معین میکنند و بسیار کم تفسیری خاص از متن ارائه میدهند. در پایان هم بار دیگر به متن اصلی مراجعه میکنید و با دانشی بیشتر مجدداً میکوشید معماهای متن را حل کنید.
آثار این مجموعه ساختاری واحد دارند. در قسمت نخستِ هر کتاب، به زمینه و تاریخِ به نگارش درآمدن هر اثر توجه میگردد. در قسمت دوم به بررسی و تحلیل موضوعات مهم و اساسی اثر پرداخته میشود تا درک مختصری از مضامین و مسائل کتاب داشته باشید و برای مطالعهی متن اصلی آماده شوید. در قسمت سوم، نویسنده بعد از ارائهی مقدمات به سراغ خود متن میرود. در این قسمت، او با جدا و تقسیم کردن متن اصلی به فصلها، بخشها، قسمتها، بندها و حتی عبارات، شما را قدم به قدم همراه خود میبرد و تلاش میکند تا در کنار روایت نحوهی شکلگیری و بسط ایدهها، ربط و نسبت منطقی آنها را موشکافی کند.
در قسمت چهارم نویسنده تأثیرات فکری و تاریخی متن اصلی را ارزیابی میکند. در پایان هر قسمت از کتابهای این مجموعه، سؤالاتی پژوهشی ارائه شدهاند تا هم شما بتوانید از موضوعات فصل نتیجهگیری کنید و هم در آینده این سؤالات را پیشزمینهی پژوهشهای خود قرار دهید. در پایان هر کتاب نیز راهنمای مطالعهی آثار مربوطه آورده شده است.
نکوداشتهای کتاب راهنمای خواندن اخلاق نیکوماخوسی ارسطو:
- غنی و آسان. (James C. Klagge)
- اثری ارزشمند و فوقالعاده. (Peter Tumulty)
کتاب راهنمای خواندن اخلاق نیکوماخوسی ارسطو به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به تحصیل در رشتهی فلسفه میپردازید یا به مطالعهی آثار فلسفی علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست.
در بخشی از کتاب راهنمای خواندن اخلاق نیکوماخوسی ارسطو میخوانیم:
هر تفسیری در مورد فضیلت بحثبرانگیز است. در نظر برخی، سخنگفتن از فضیلت بهنحوی مأیوسکننده منسوخ است و در روزگار کنونی هیچ اثری بر زندگی ما ندارد. آنچه برای ما مهم است درستی و نادرستی عمل است. برای ما مهم است که چه وظیفهای را باید انجام دهیم و چه وظیفهای را نباید انجام دهیم. اگر اساساً چیزی به نام فضیلت وجود دارد، امری بسیار حاشیهای است. در خصوص ارسطو، آنچه مسئله را دشوارتر میکند این است که فضایلی که او شناسایی میکند، علیالظاهر، در وهلهٔ اول مربوطاند به خوشبختی کسی که دارای آن فضایل است.
بدینترتیب، حتی اگر فضیلت مفهومی منسوخ نباشد، روایت ارسطو از این مفهوم قابل اعتراض است، چون فردگرایانه است و بیگمان امری نیست که بتوانیم کوشش کنیم تا، وفق نظر ارسطو، با آن فرزندانمان را پرورش دهیم. اما، درمقابل، کسانی هم مدعیاند که مفهوم فضیلت زائد و بیفایده نیست. ما کماکان آدمها را با صفات «عادل»، «سخاوتمند» و «مهربان» وصف میکنیم و با این کار آنها را تحسین میکنیم. مفهوم فضیلت ماهیتِ این خصلتهای تحسینبرانگیز را آشکار میسازد. افزون بر این، ارسطو صریحاً مدعی است که انسان فضیلتمند نه بهخاطر خودش که بهخاطر آنچه زیباست عملی را انجام میدهد. این ادعا در تعارض با ادعایی است که میگوید زندگی ایودایمون منحصراً خودمحورانه است.
یکی از ادعاهای بحثبرانگیز ارسطو این است که آدمیان مسئول خُلقی هستند که واجد آناند. بنابراین، انسان فضیلتمند را باید بهسبب خُلق فضیلتمندانهاش تحسین کرد و انسان رذیل را باید بهسبب خُلق ناخوشایندش نکوهش کرد. در بحث گستردهتر ارسطو در باب عمل اختیاری و اجباری، استدلالی له این نتیجهگیری طرح میشود. استدلال او این است که خُلق محصول اعمالی است که تکرار میشوند: اگر آن اعمال اختیاری انجام شوند، ملکۀ خُلقیِ مکتسَب نیز آزادانه حاصل میشود. این استدلال در نظر برخی شارحان نپذیرفتنی است: بیگمان مواردی هست که، دستکم، خُلق انسانِ رذیل (کاملاً) آزادانه حاصل نمیشود.
فهرست مطالب کتاب
سخن ناشر
پیشگفتار
[1] زمینه
1. زندگی ارسطو
2. آثار ارسطو
3. روش ارسطو
[2] نمای کلی
1. پژوهش دربارۀ اخلاق نیکوماخوسی
2. پرسش ارسطو
3. درونمایهها و موضوعات اخلاق نیکوماخوسی
[3] مطالعۀ متن
اخلاق نیکوماخوسی، کتاب نخست
درآمد
چکیده
پرسشهای تمرینی
اخلاق نیکوماخوسی، کتاب دوم
درآمد
پرسشهای تمرینی
اخلاق نیکوماخوسی، کتاب سوم
درآمد
پرسشهای تمرینی
اخلاق نیکوماخوسی، کتاب چهارم
درآمد
پرسشهای تمرینی
اخلاق نیکوماخوسی، کتاب پنجم
درآمد
پرسشهای تمرینی
اخلاق نیکوماخوسی، کتاب ششم
درآمد
پرسشهای تمرینی
اخلاق نیکوماخوسی، کتاب هفتم
درآمد
پرسشهای تمرینی
اخلاق نیکوماخوسی، کتاب هشتم و نهم
درآمد
پرسشهای تمرینی
اخلاق نیکوماخوسی، کتاب دهم
درآمد
پرسشهای تمرینی
[4] تفسیرها و تأثیرها
درآمد
1. آکوئیناس
2. میل
3. انسکوم
4. اخلاق فضیلت در دورۀ معاصر
نتیجه
منابعی برای مطالعه بیشتر
منبع ترجمۀ فارسی
[1] آثار ترجمه شدۀ ارسطو
[2] شرح و تفسیرها
[3] مجموعه مقالات
[4] مقالات
[5] دیگر آثاری که به آنها ارجاع داده شده است
واژهنامه
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب راهنمای خواندن اخلاق نیکوماخوسی ارسطو |
نویسنده | کریستوفر وارن |
مترجم | ایمان خدافرد |
ناشر چاپی | انتشارات ترجمان علوم انسانی |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 260 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-8091-48-6 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |