معرفی و دانلود کتاب ذهن، یادگیری و آموزش: کاربرد اصول علم ذهن، مغز و تربیت

برای دانلود قانونی کتاب ذهن، یادگیری و آموزش: کاربرد اصول علم ذهن، مغز و تربیت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب ذهن، یادگیری و آموزش: کاربرد اصول علم ذهن، مغز و تربیت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب ذهن، یادگیری و آموزش: کاربرد اصول علم ذهن، مغز و تربیت

کتاب ذهن، یادگیری و آموزش: کاربرد اصول علم ذهن، مغز و تربیت نوشتۀ تریسی تاکوهاما اسپینوزا، به معرفی رویکرد بین رشته‌ای ذهن، مغز و تربیت و الگوهای برتر تدریس می‌پردازد و جنبه‌های فیزیولوژیکی یادگیری را مورد بررسی قرار می‌دهد.

این کتاب در دو بخش تنظیم شده است: در بخش اول، مبانی نظری مطالعات ذهن، مغز و تربیت مطرح می‌شود و در بخش دوم کاربردهای عملی آموزه‌های ذهن، مغز و تربیت در قالب طرح‌ریزی درس، فعالیت و ارزشیابی و نیز روش‌های تدریس مورد بحث قرار می‌گیرد. این کتاب با فراهم آوردن راه‌هایی برای طی مسیر «از کلاس به آزمایشگاه و برعکس» مروری بر رویکردهای علم ذهن، مغز و تربیت کرده است. از این رو، در فصل نخست کتاب ذهن، یادگیری و آموزش (Making classrooms better) قلمروی مطالعاتی ذهن، مغز و تربیت و نقش آن در تبیین یادگیری معرفی می‌شود.

تریسی تاکوهاما اسپینوزا (Tracey Tokuhama Espinosa) در فصل دوم چارچوب ذهنی معلمی را تبیین می‌کند که «راه میانه» بین کلاس درس و آزمایشگاه را در پیش می‌گیرد و بر احتمال ارتباط تعلیم و تربیت با علم در آینده‌ای نزدیک تأکید می‌ورزد. این فصل جنبه‌های بنیادین علم ذهن، مغز و تربیت را مرور می‌کند که شامل مفاهیم خوب ساختاریافته، اصول، آموزه‌ها و راهنماهای آموزشی و بر اساس پژوهش‌هایی است که کارشناسان خبره سراسر دنیا آن‌ها را انجام داده‌اند. این فصل مستقیماً به چالش‌هایی می‌پردازد که «پلی» است بین آزمایشگاه و کلاس درس و نمونه‌هایی از کارشناسان جسور که این پژوهش‌ها را انجام داده‌اند، معرفی می‌کند.

فصل سوم از مهم‌ترین تأثیرات بر پیامدهای یادگیری دانش‌آموزان خلاصه‌ای ارائه می‌دهد که از طریق فراگیرترین مطالعات تاریخ تعلیم و تربیت تعیین شده است. جان‌ هتی لیستی از تأثیر بر پیامدهای یادگیری دانش‌آموز را در قالب ده مقوله شواهد - محور بیان می‌کند که تأثیرات کلیدی بر یادگیری دانش‌آموز را نشان می‌دهند و از شما خواسته می‌شود تا از چارچوب جدید تفکر درباره تدریس استفاده کنید.

با در‌ نظر گرفتن این چارچوب، به فصل چهارم می‌رسیم که رویکردی جهانی دربارۀ نقش تعلیم و تربیت دارد. این فصل به این موضوع می‌پردازد که هدف تعلیم و تربیت رسمی این است که متفکرین مادام‌العمر پرورش دهد، نه فقط دانش‌آموزانی که امتحانات را پشت سر بگذارند. با تفکر در چارچوب علم جدید ذهن، مغز، تربیت، شما می‌توانید این هدف را به شکل تأثیرگذارتری با تکیه بر زمان و منابع ارتقاء دهید. برخی از تأثیرگذارترین مدل‌های تدریس خلاصه می‌شود که نشان دهد تا چه اندازه بهترین روش‌های تفکر دربارۀ تعلیم و تربیت طی چندین دهه وجود داشته‌اند، اما به شکل جهانی به کار گرفته نشده‌اند.

جملات برگزیده کتاب ذهن، یادگیری و آموزش:

- درس دادن یادگیری دوباره است.
- کسی که جسارت تدریس دارد، هیچ‌گاه دست از یادگیری برنمی‌دارد.
- معلم خوب کسی است که هر چه بیشتر (حضور) خودش را غیرضروری سازد.
- هدف تربیت، آماده کردن جوانان برای تربیت شخصی در سرتاسر زندگی است.
- جهان آن گونه که ما آن را خلق می‌کنیم، حاصل فرایند تفکر ماست. بدون تغییر تفکر جهان نمی‌تواند تغییر ‌کند.
- پیشرفت ما به عنوان یک ملت، سریع‌تر از پیشرفت ما در تعلیم و تربیت نیست. ذهن انسان، منبع بنیادین ماست.
- نکته مهم برای آزادی و عدالت، تعلیم و تربیت عمومی است، بدون تعلیم و تربیت، نه آزادی و نه عدالت نمی‌توانند باقی بمانند.

در بخشی از کتاب ذهن، یادگیری و آموزش می‌خوانیم:

شما نمی‌توانید از درخت گلابی، سیب برداشت کنید. شیوه تربیت (و آموزش دیدن) معلمان و روش آموزش چگونگی تفکر درباره یادگیری خودشان، می‌تواند تأثیری امیدبخش یا مخرب بر آنچه آن‌ها بعداً در کلاس انجام می‌دهند، داشته باشد. هتی به این نکته توجه دارد که فارغ‌التحصیلان دبیرستان به طور متوسط 30 تا 50 معلم در سال‌های آموزشی خود داشته‌اند. اما وقتی از آن‌ها درباره معلم‌هایشان سؤال می‌پرسیم، بیشتر آن‌ها فقط 3 تا 5 معلم را می‌توانند به یاد آورند. در حرفه معلمی ایرادی وجود دارد که دانش‌آموزان فقط تعداد کمی از معلمان خود را به یاد می‌آورند. متأسفانه معلمان کمی در زندگی تحصیلی خود، معلمانی داشته‌اند که آن‌ها را تشویق کرده باشند تا بر سطح تفکر خود اندیشه کنند و بیشتر معلمان همان‌گونه که به آن‌ها درس داده شده است، تدریس می‌کنند. با نگاهی مثبت می‌توان گفت مهارت‌های مهم تدریس می‌تواند یاد گرفته شود و ما همگی می‌توانیم به عنوان خاطره‌ای در ذهن دانش‌آموزان خود قرار گیریم.

معلمان باید، خود الگوی تفکر سطح بالایی باشند که از دانش‌آموزان خود انتظار دارند، چراکه این امر خود به خود اتفاق نمی‌افتد. همان‌طور که برای مغز غیرممکن است که یاد نگیرد، به شکل عادی نیز عمیق فکر نمی‌کند و برای تفکر عمیق باید آموزش ببیند. برای مثال، روشن است «تا زمانی که دانش‌آموزان نتوانند یک فرایند را نام‌گذاری کنند، نمی‌توانند آن را کنترل کنند»، به این معنا که نام‌گذاری، توجه و طبقه‌بندی کردن فرایندها برای یادگیری و کنترل یادگیری، ضروری است. من با معلمان بسیاری مواجه شده‌ام که به آن‌ها گفته شده است فرایندی را بدون توانایی نام‌گذاری یا بدون فهم اولیه، به کار گیرند. این امر بدین معناست که آن‌ها فعالیت‌هایی را در کلاس انجام می‌دهند، اما چرایی آن را نمی‌دانند. این امر به ساختار حافظه - محوری منجر می‌شود که یک دانش‌آموز می‌تواند مطلب را یاد بگیرد و در نتیجه دانش‌آموزان در موقعیتی قرار می‌گیرند که به نظر می‌رسد خوب عمل می‌کنند (برای مثال، فرایند را به خوبی انجام می‌دهند و در امتحان نمره بالایی می‌گیرند)، اما واقعاًً یاد نمی‌گیرند، زیرا نمی‌توانند همین فرایند را بیرون از کلاس به کار گیرند.

دانش‌آموزان می‌توانند تربیت شوند و حافظه کاری خود را رشد دهند تا آنجایی که بتوانند پاسخ‌ها را آنقدر در ذهن خود نگاه دارند که بتوانند آن‌ها را روی کاغذ بنویسند، اما زمانی که چند روز بعد دوباره همان امتحان را می‌دهند، چیزی به یاد نمی‌آورند. همه این مطالب می‌گوید که اگر معلمان به درستی تربیت نشوند، هرگز نمی‌توانند به دانش‌آموزان کمک کنند تا عمیق و طولانی مدت فکر کنند. برخی از برنامه‌های تربیت معلم از بعضی دیگر در ایجاد و رشد این مهارت، موفق‌تر عمل می‌کنند.

فهرست مطالب کتاب

پیش‌گفتار‌ مترجمان
مقدمه
فصل 1: ذهن، مغز و تربیت
علم ذهن، مغز، تربیت چیست؟
استفاده از علم ذهن، مغز، و تربیت در ساختاربندی یادگیری
چشم‌انداز امور
فصل 2: ذهن‌‌های بزرگ مانند هم نمی‌اندیشند
رویکرد فرارشته‌ای ذهن، مغز، و تربیت
تربیت معلم در بستر علم ذهن، مغز، تربیت
عبور از «پل طولانی»: از کلاس به آزمایشگاه و برعکس
مفاهیم و اصول راهنمای ذهن، مغز، تربیت
فصل 3: یادگیری مغز - محور و آشفتگی کلاس درس
چه چیزی واقعاً موفقیت دانشآموزان را تحت تأثیر قرار میدهد؟
10 مقوله در رابطه با تأثیر معلم بر یادگیری دانش‌آموزان
1. خودکارآمدی و خود پنداره دانش‌آموز
2. اعتبار معلم
3. نگرش دانش‌آموز به اقدامات معلم
4. سازه‌گرایی
5. روش‌های سنجش و ارزشیابی
6. تأمل معلم بر فعالیت‌های کلاسی خود
7. استفاده از روش‌‌های تدریس مناسب
8. ارتباط
9. یادگیری گروهی
10. مدیریت کلاس
فصل 4: چرا یاد می‌دهیم؟
الگوهای تربیت که به خلق دانش مفید منجر می‌شوند
کنش‌گران و موقعیت یادگیری
اهداف تدریس برتر
الگوهای یاددهی قوی
جایگاه الگوهای تفکر
آیا الگوی تدریس ایده‌آل وجود دارد؟
منابع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب ذهن، یادگیری و آموزش: کاربرد اصول علم ذهن، مغز و تربیت
نویسنده
مترجممحمود تلخابی، آزاده بزرگی، لاله صحافی
ناشر چاپی موسسه فرهنگی و هنری شناخت و تربیت انگاره
سال انتشار۱۳۹۷
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات164
زبانفارسی
شابک978-600-97336-0-6
موضوع کتابکتاب‌های مهارت یادگیری
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب ذهن، یادگیری و آموزش: کاربرد اصول علم ذهن، مغز و تربیت

لیلا محمدی
۱۴۰۲/۱۱/۲۴
بسیار عالی و کاربردی بود از استاد عزیزم متشکرم که این کتاب و معرفی کردند برای افرادی که روانشناسی شناختی مطالعه می کنند خیلی تاثیرگزار می باشد
Fateme Kalate
۱۴۰۳/۰۱/۰۴
کتابی مفید، جذاب و علمی که توصیه میکنم معلمان و دانشجو معلمان ازش غافل نشن
فراز قلائی
۱۴۰۰/۱۰/۲۸
بسیار علمی و کاربردی برای همه اشخاصی که در نقش یاد دهنده ایفای نقش میکنند.
مشاهده همه نظرات 3

راهنمای مطالعه کتاب ذهن، یادگیری و آموزش: کاربرد اصول علم ذهن، مغز و تربیت

برای دریافت کتاب ذهن، یادگیری و آموزش: کاربرد اصول علم ذهن، مغز و تربیت و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.