معرفی و دانلود کتاب سنجش تکوینی و آموزش علوم تجربی
برای دانلود قانونی کتاب سنجش تکوینی و آموزش علوم تجربی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سنجش تکوینی و آموزش علوم تجربی
کتاب سنجش تکوینی و آموزش علوم تجربی نوشتهی بورلی بل و برانون کووی، به ارزشیابی علوم، تدریس اثربخش و تحلیل رفتار متقابل در آموزش و پروش کشور نیوزلند میپردازد.
موضوع اصلی کتاب سنجش تکوینی و آموزش علوم تجربی (Formative Assessment and Science Education) و بحث نویسندگان این است که سنجش تکوینی را میتوان به عنوان یک فعالیت تعمدی و هدفدار دید؛ بخشی جداییناپذیر از یاددهی و یادگیری؛ فعالیتی موقعیتی و بافتاری؛ مشارکتی بین معلم و دانشآموزان که شامل استفاده از کلام برای برقراری ارتباط معنادار است. میتوان سنجش تکوینی را به عنوان یک فعالیت گفتمانی و فرهنگی اجتماعی نگریست و از این رو به دیدگاه گفتمانی و فرهنگی اجتماعی یادگیری مرتبط میشود.
هدف این کتاب، توصیف و تشریح فعالیتهای سنجش تکوینی معلمان درگیر در این پژوهش است. امید است که این اسناد به معلمان دیگر، دانشجو معلمان، آموزشگران معلمان و پژوهشگران کمک کند تا دریابند که سنجش تکوینی چیست و دانش و مهارتهایشان درباره سنجش تکوینی را توسعه دهد. این کتاب همچنین به مبانی نظری سنجش تکوینی با توجه به ادبیات یادگیری (و نه ادبیات پاسخگویی) کمک میکند.
فصل دوم پیشینه مرتبط با سنجش تکوینی را بررسی میکند و در فصل سوم یک مطالعه موردی درباره سنجش تکوینی انجام شده در کلاس درس علوم تجربی یک معلم علوم مستند میشود. در دو فصل بعدی خلاصهای از دادهها، ابتدا در قالب ویژگیهای سنجش تکوینی (فصل 4) و سپس در قالب مدلی برای سنجش تکوینی (فصل 5) در تمام مطالعات موردی داده میشود. مثالهای بیشتری از سنجش تکوینی در فصل 6 آورده شده است. در فصل 7، با توجه به دیدگاههای نظری معاصر درباره یادگیری، مبانی نظری سنجش تکوینی پیریزی شده و در فصل آخر، یافتههای توسعه حرفهای معلمان برای بهبود عملکرد سنجش تکوینی خلاصه شده است.
بورلی بل (Beverley Bell) و برانون کووی (Bronwen Cowie) در این کتاب پژوهشی را مستند میکنند که در آن شیوههای برخی معلمان علوم تجربی مدارس نیوزلند جهت توصیف، توضیح و نظریهپردازی درباره سنجش تکوینی مورد بررسی قرار گرفته است.
در بخشی از کتاب سنجش تکوینی و آموزش علوم تجربی میخوانیم:
معلم شماره 5 از مشاهده برای گردآوری اطلاعات سنجش تکوینی در هر سه موقعیت یادگیری استفاده کرد. به نظر میرسید مشاهده مخصوصاً برای سنجش غیررسمی توسعه اجتماعی کلاس؛ نحوه انجام کار آنها و اینکه چه کسی با چه کسی کار کند، مفید است. دادههای این مطالعه موردی نشان داد که مشاهده برای سنجش تکوینی اینکه چه کسانی و با چه ایدهای مشارکت میکنند و همچنین برای به دست آوردن تصویری کلی از سطح دانش علمی کلاس نیز مفید است. با مشاهده منظم دفترهای دانشآموزان و در پاسخ به درخواستهای آنها، معلم شماره 5 اطلاعات دقیقتری در مورد تفکرات فردی دانشآموزان به دست آورد چون که دانشآموزان ایدههایشان را در دفترهایشان ثبت میکردند. معلم شماره 5 میتوانست از طریق مشاهده، اطلاعات سنجش تکوینی خاصی را جمعآوری کند و اطلاعات دیگر را با ایجاد یا شناخت فرصتهای سنجش تکوینی، جمعآوری کند.
معلم شماره 5 آگاهانه فضای فیزیکی را به گونهای سازماندهی کرد تا مجال یابد دانشآموزان را در حین یادگیری، مشاهده کند. او منابعی که دانشآموزان در طی واحد درسی استفاده میکردند را روی یک امتداد یک نیمکت، مقابل میز خود قرار داده بود. دانشآموزان در اطراف نیمکت برای دیدن منابع جمع میشدند و معمولاًدر حین دیدن منابع درباره ایدههایشان با هم صحبت میکردند. با قرار دادن منابع در مقابل میز خود، معلم فرصتهای خود را برای مشاهده این تعاملات به حداکثر رسانده بود. در یک مورد، در پایان درس، او با لذت خاصی درباره مشاهدهی یکی از دانشآموزان حین کمک به دیگری، صحبت میکرد. او اظهار داشت معمولاً فرصتی برای مشاهدهکردن ندارد اما میکوشد تا این فرصت را به دست آورد:
"کاف و الف" در بین کتابها سرگردان بودند. از کاف سؤال شده بود تجهیزات نفتی چه هستند؟ او هیچ ایدهای در این مورد نداشت. الف چند تا از کتابها را جدا کرد و به او گفت اینجا تعدادی کتاب در مورد تجهیزات نفتی وجود دارد... واقعاً خوب بود که الف او را کمک میکرد... مایه تعجب نیست که بچهها چنین کاری را انجام میدهند، منظورم این است که امیدوارم همیشه این کار را انجام دهند. به آنها گفتم به یکدیگر کمک کنید، به سؤالات هم پاسخ دهید. اگر چیزی دارید که به دیگران کمک خواهد کرد، آن را به آنها ارائه دهید، به آنها بگویید، بگذارید دیگران نیز آن را داشته باشند. من این چیزها را میگویم، اما گاهی اوقات احساس میکنم بیهوده منتظر هستم تا اتفاق بیفتند... معتقد هستم که این مورد بسیار زیاد اتفاق میافتد، بیشتر از آنچه فکر میکنم اتفاق میافتد. شما فقط برای دیدن آن باید در موقعیت مناسب باشید... و گذاشتن منابع در جلوی میز معلم همین کار را میکند
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: مقدمه
1-1 سنجش تراکمی مستمر
1-2 اهداف متعدد سنجش
1-3 تدریس و سنجش برای توسعه مفهومی
1-4 یادگیری و سنجش تکوینی
1-5 یادگیری در پروژهی علومتجربی (سنجش)
1-6 تم (زمینه) کتاب
فصل دوم: مرور ادبیات و مطالب مربوط
2-1 فرایند سنجش تکوینی
2-2 بازخورد و سنجش تکوینی
2-3 سنجش تکوینی و ارتباط آن با یادگیری و یاددهی
2-4 نقش دانشآموزان و معلمان
2-5 تأثیر سنجش تکوینی
2-6 اهمیت بافتار
2-7 ارتباط بین سنجش تکوینی و پایانی
2-8 خلاصه
فصل سوم: یک نمونه مطالعه موردی درباره سنجش تکوینی
3-1 معلم و دانشآموزانش
3-2 نقش محقق
3-3 مقدمات
3-4 دیدگاههای معلم درباره تدریس، یادگیری و سنجش
3-5 اهداف سنجش تکوینی
3-6 موقعیتهای یادگیری
3-7 روشهای استخراج اطلاعات سنجش تکوینی
3-8 تفسیر اطلاعات سنجش تکوینی
3-9 اقدامات
3-10 خلاصه
3-11 سه نمونه سنجش تکوینی
3-12 بحث و خلاصه
فصل چهارم: ویژگیهای سنجش تکوینی
4-1 پاسخگویی
4-2 منابع اطلاعات و شواهد
4-3 بیپردهگویی دانشآموزی
4-4 فرایندی ضمنی
4-5 استفاده از دانش و تجارب حرفهای
4-6 یک بخش لاینفک از آموزش و یادگیری
4-7 چه کسی در حال انجام سنجش تکوینی است؟
4-8 اهداف سنجش تکوینی
4-9 ماهیت بافتاری سنجش تکوینی
4-10 معضلات
4-11 خلاصه
فصل پنجم: مدلی از سنجش تکوینی
5-1 آنچه در کلاسهای علومتجربی مورد سنجش قرار میگیرد؟
5-2 مدلسازی سنجش تکوینی
5-3 خلاصهای از مدل سنجش تکوینی
5-4 بحث و خلاصه
فصل ششم: نمونههایی از سنجش تکوینی
6-1 پودرهای شوینده
6-2 رنگهای موجود در جوهر سیاه
6-3 مخلوطها
6-4 چگالی و برج
فصل هفتم: یادگیری و سنجش تکوینی
فصل هشتم: انجام سنجش تکوینی
8-1 تغییر فعالیتهای کلاسی، اقدامات و تعاملات
8-2 توسعه برنامه درسی
8-3 توسعه حرفهای
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سنجش تکوینی و آموزش علوم تجربی |
نویسنده | بورلی بل، برانون کووی |
مترجم | سمیرا بهرامی |
ناشر چاپی | موسسه فرهنگی و هنری شناخت و تربیت انگاره |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 227 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-98604-4-9 |
موضوع کتاب | کتابهای مهارتهای تدریس |