معرفی و دانلود کتاب بیش فعالی: علل و راهکارهای درمان

عکس جلد کتاب بیش فعالی: علل و راهکارهای درمان
قیمت:
۳۸,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب بیش فعالی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب بیش فعالی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب بیش فعالی: علل و راهکارهای درمان

اختلال نارسایی توجه یکی از اختلال‌های عصبی رشدی است که از سال‌های اولیه رشد ظاهر شده و چند ویژگی اصلی دارد. این ویژگی‌ها عبارت‌اند از نارسایی توجه، بیش‌فعالی و تکانش‌گری. محمدعلی طالبی در کتاب بیش فعالی به شما کمک می‌کند تا علل ایجاد این اختلال را شناسایی کنید و راه کارهایی را برای درمان نسبی آن بیاموزید.

درباره بیش فعالی:

کودکان با اختلال نارسایی توجه / بیش‌فعالی جمعیت ناهمگونی را تشکیل می‌دهند. نارسایی در بازداری رفتاری و اختلال در کارکردهای اجرایی مشکل اساسی کودکان دارای اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی است. این کودکان مهارت کافی و لازم برای نظارت بر رفتار خود را ندارند و نمی‌توانند رفتار خود را برای زمانی طولانی تنظیم کنند.

والدین به دلیل نفوذ و تماس بیشتر با کودکان می‌توانند در اجرای مداخلات رفتاری در محیط طبیعی زندگی کودک تاثیر زیادی داشته باشند. به همین دلیل در دهه‌های اخیر توجه روزافزونی به گنجاندن آموزش مدیریت والدین در طرح درمانی اختلال نقص توجه گردیده است.

نتایج حاکی از آن است که خانواده‌ها در طول تحول فرزندانشان به‌عنوان سیستم‌های حمایتی عمل می‌کنند. کودکان بیش‌فعال به دلیل رفتارهایی چون پرتحرکی، بی‌توجهی، بی‌قراری و رفتارهای تکانشی ممکن است تأثیرات عمیقی بر روابط خود بر سایر اعضا و فضای کلی حاکم بر خانواده بگذارد. پس نتایج ثابت کرده خانواده کودکان بیش‌فعال نسبت به خانواده‌های غیربیش‌فعال از عملکردهای بهتری برخوردارند.

اختلال نارسایی توجه یا بیش‌فعالی درمان ندارد، یعنی نمی‌توان آن را به‌طور کامل علاج کرد و کودک را از مشکلات و عوارض آن رها ساخت؛ اما کنترل آن معمولاً شامل ترکیبی از درمان‌ها، رفتاردرمانی‌ها، تغییرات سبک زندگی و مشاوره است. شناخت علائم این بیماری برای تشخیص درمان از اختلالات دیگر دشوارتر است. دارودرمانی؛ روشی است که بیش‌تر پزشکان از آن استفاده می‌کنند و استفاده از داروهای محرک فراوان‌ترین نوع دارو درمانی است. این روش اثرات جانبی مضر دارد.

روان‌درمانی و رفتاردرمانی روشی است که رفتاردرمان‌گرها با هدف تغییر رفتار، به فرد کمک می‌کنند؛ که ممکن است شامل کمک عملی مانند کمک در تکلیف مدرسه و کار در خلال یک رویداد هیجانی باشد. هم‌چنین به آن‌ها روش‌های پاییدن رفتار خود و روش‌هایی مثل در نظر گرفتن پاداش برای خود و غیره را نشان می‌دهند.

در کنار این روش‌ها به ورزش و فعالیت‌های بدنی نیز تأکید شده است. تحقیقات تأثیر ورزش و فعالیت‌های بدنی را بر بهبود رفتارهای حرکتی کودکان دارای این اختلال مشاهده کرده‌اند و کاهش شدت آن را در علائم آن نشان داده‌اند. ورزش و فعالیت بدنی می‌تواند هم بر بعد شناختی و هم بر بعد حرکتی فرد تأثیر بگذارد، بنابراین با توجه به اینکه بخشی از مشکلات این کودکان خام حرکتی و ناهماهنگی‌های حرکتی است، از بازی‌ها و فعالیت‌های بدنی محیط مدرسه می‌توان حداقل با انتظار کاهش شدت علائم این عارضه استفاده کرد.

اختلال نارسایی بیش‌فعالی چیست؟

یکی از شایع‌ترین اختلالات دوره کودکی که توجه روانشناسان و روانپزشکان را به خود جذب کرده، اختلال بیش‌فعالی و نقص توجه است.

این اختلال، اولین بار در سال 1845 توسط پزشکی آلمانی به نام هنری هوفمن شناسایی شده بود. ویژگی اصلی اختلال بیش‌فعالی الگوی مداوم بیش‌فعالی - تکانش‌گری و یا بی‌توجهی است که در عملکرد یا رشد اختلال به‌وجود می‌آورد. بی‌توجهی در اختلال بیش‌فعالی از نظر رفتاری به‌صورت پرت شدن از وظیفه یا تکلیف، مشکل متمرکز ماندن، نداشتن پشتکار و نامنظم بودن عیان می‌شود و به‌وجود آمده از لجبازی یا فقدان درک نیست. بیش‌فعالی به فعالیت حرکتی بیش از اندازه (مانند اینکه کودک به اطراف می‌دود) در زمانی که مناسب نیست، یا تحرک مفرط، پرحرفی یا تلنگر زدن، اشاره می‌کند.

در افراد بزرگسال، بیش‌فعالی به‌صورت بی قراری زیاد یا به اشتباه انداختن دیگران از فعالیت‌شان آشکار می‌شود. تکانشوری به رفتارهای عجولانه‌ای اشاره می‌کند که به‌صورت لحظه‌ای فاقد دوراندیشی روی می‌دهند و اکثراً به فرد صدمه می‌زنند (مانند جست زدن در خیابان بی آنکه به اطراف نگاه کنند). تکان‌شوری می‌تواند تمایل به پاداش‌های آنی یا عدم توانایی در به تأخیر انداختن خشنودی یا لذت را بازتاب دهد. اعمال تکانشی می‌توانند مانند ایجاد مزاحمت بیش از اندازه برای دیگران و یا تصمیم مهم گرفتن بدون در نظر گرفتن نتایج و پیامد بلندمدت، نمایان شود (مانند گرفتن یک کار بدون اطلاعات کافی).

اختلال بیش‌فعالی در کودکی آغاز می‌شود. شرایط مورد نیاز برای اینکه چند نشانه قبل از 12 سالگی موجود باشند از مهم بودن جلوه بالینی قابل تأمل در طول دوره کودکی خبر می‌دهد. در حالی که، به‌خاطر موانعی که در تعیین دقیق شروع کودکی معطوف به گذشته وجود دارد، سن پایین‌تر موقع شروع، معین نشده است. یادآوری بزرگسالان در مورد نشانگان کودکی فاقد اطمینان لازم است و جمع‌آوری اطلاعات جانبی مثمرثمر واقع می‌شود.

کتاب بیش فعالی مناسب چه کسانی است؟

مطالعه این کتاب به والدین، مربیان و درمان‌گرانی که با کودکان بیش فعال و افراد بزرگسال مبتلا به اختلال نقص توجه، سر و کار دارند، پیشنهاد می‌شود.

در بخشی از کتاب بیش فعالی می‌خوانیم:

در حالی که ویژگی تشخیصی اختلال کم‌توجهی / بیش‌فعالی، بی‌توجهی و اکثر اوقات بیش‌فعالی است، اختلال دوقطبی با نوسانات خلقی بین انرژی و فعالیت زیاد (به اصطلاح مانیا یا جنون / شیدایی خفیف) و احساسات غمگینی یا ناراحتی (به اصطلاح افسردگی) مشخص می‌شود. در حالی که گاهی اوقات کودکان با تشخیصی اختلال کم‌توجهی / بیش‌فعالی ممکن است بدون هیچ دلیلی احساس غمگینی کنند کودکان با اختلال دوقطبی ممکن است هفته‌های متوالی بدون هیچ علت تشخیص‌پذیری احساس غمگینی کنند. هر دوی احساسات مانیک و احساسات افسرده‌گر در کودک منجر به مشکلات چشمگیری برای او در تماماً هر جنبه از زندگی‌های آن‌ها؛ مدرسه، بازی، دوستان، خانه و غیره شود. خلق دوقطبی یک کودک فراگیر و به سختی تغییرپذیر است در حالی که خلق تشخیصی اختلال کم‌توجهی / بیش‌فعالی کودک ممکن است به‌صورت دوره‌ای و گذرا ظاهر شوند اما در کل آن‌ها افسردگی یا مانیای محض نباشند.

یک کودک در دوران اختلال افسردگی دوقطبی ممکن است به‌خاطر از دست دادن همه تمایلات و مداومت در تحقق آن‌ها بی‌توجه باشند. یک کودک با تشخیصی اختلال کم‌توجهی / بیش‌فعالی به دلیل صرفاً عدم توانایی تمرکز بر هر چیزی در طی یک دوره زمانی از خود بی‌توجهی نشان دهند.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
فصل اول: تعاریف و مبانی
تاریخچه داخلی و خارجی بیش‌فعالی
نظریه‌ها و دیدگاه‌ها بیش‌فعالی
شیوع اختلال بیش‌فعالی
علت بیماری (سبب‌شناسی) 
علائم بیش‌فعالی
مشکلات کودکان دارای اختلال نارسایی توجه/بیش‌فعالی
انواع اختلال بیش‌فعالی
ویژگی‌های کودکان مبتلا به اختلال بیش‌فعال
پیامدهای کارکردی اختلال بیش‌فعالی
بیش‌فعالی و خانواده
اثر بیش‌فعالی کودک بر خواهر و برادر
اثر بیش‌فعالی کودک بر والدین
فضای مجازی عامل بروز اختلال بیش‌فعالی
ارزیابی و تشخیص بیش‌فعالی
تست بیش‌فعالی در کودکان
باورهای غلط در مورد کودکان بیش‌فعال
افسردگی و اختلال بیش‌فعالی و نقص توجه
تفاوت میان ناتوانی یادگیری و اختلال کم‌توجهی/بیش‌فعالی
تفاوتی اختلال کم‌توجهی/بیش‌فعالی و دوقطبی
ارتباط میان اتیسم و بیش‌فعالی
اختلال بیش‌فعالی در بزرگسالان
تست بیش‌فعالی در بزرگسالی
کشف ژن‌های مرتبط با بیش‌فعالی
بیماری‌های همراه اختلال بیش‌فعالی و کاهش توجه
فصل دوم: درمان اختلال بیش‌فعالی
درمان کودکان مبتلا به اختلال بیش‌فعالی
روان‌درمانی و دیگر درمان‌های رفتاری
مهارت‌هایی که باید به کودک بیش‌فعال آموزش داد
مواد غذایی و تغذیه کودکان بیش‌فعال
بازی‌درمانی و بیش‌فعال
ورزش‌های مناسب برای کودکان بیش‌فعال
استفاده از ولباترین در درمان مؤثر اختلال نارسایی توجه/بیش‌فعالی بزرگسالان
آموزش و تمرین در درمان اختلال نارسایی توجه/بیش‌فعالی
برنامه‌های مبتنی بر مدرسه در درمان اختلال نارسایی توجه/بیش‌فعالی
عوارض اختلال بیش‌فعالی در صورت عدم درمان
راهکارهایی برای کمک به بزرگسالان بیش‌فعال
سخن پایانی
منابع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب بیش فعالی: علل و راهکارهای درمان
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات زرین اندیشمند
سال انتشار۱۳۹۹
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات108
زبانفارسی
شابک978-622-704674-8
موضوع کتابکتاب‌های روانشناسی کودک
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب بیش فعالی

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب بیش فعالی

برای دریافت کتاب بیش فعالی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.