معرفی و دانلود کتاب بهترین زمان کار
برای دانلود قانونی کتاب بهترین زمان کار و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب بهترین زمان کار
سیده شادی موسوی در کتاب بهترین زمان کار، بسیار دقیق و نکته سنج اثرات ساعت کاری کارمندان و کارگران را بر سلامت جسمی و روانی آنان مورد بررسی قرار میدهد و با ارائهی مطالب کاربردی کمک میکند تا زندگی بهتر و سالمتری داشته باشند.
دربارهی کتاب بهترین زمان کار:
خواب کافی برای سلامت و کارکرد مناسب همه انسانها یک ضرورت به شمار میرود ولی با این وجود، تغییر سبک زندگی به علت مشکلات زندگی شهری باعث شده است تا خواب کم و ناکافی همه گیر شود. در صورتیکه داشتن عادت غذایی صحیح و خواب کافی برای سلامت بدن امری ضروری است. میزان بهینه خواب برای بزرگسالان براساس تحقیقاتی درباره هشیاری، چرخه خواب، هورمونها و الگوهای خواب شبانه روزی حدود 9 ساعت میباشد. اما متأسفانه حدود 20 درصد کارگران شب کار مستعد نوعی از ناهنجاریهای ناشی از کم خوابی هستند.
در زندگی هر فرد کار بخش مهمی به شمار میرود. صرف نظر از درآمد، کار کردن باعث سلامت روانی، بالا رفتن اعتماد به نفس، نظم بخشیدن به زندگی، احساس ارزشمندی و کفایت، درون انسان میشود اما در بعضی از جنبهها نیز سلامتی انسان را به خطر میاندازد و عوارضی برای او در پی دارد. فشار کاری امری طبیعی به شمار میرود و گاهی باعث افزایش خلاقیت و پیشرفت کارکنان خواهد شد، اما فشار زیاد و منفی محیط کار میتواند سلامت عمومی فرد را چه از لحاظ جسمانی و چه روانی به خطر بیندازد.
این روزها بخش بیشتر جمعیت کشور، افراد شاغل هستند، حتی زنان هم، پا به پای مردان در حال فعالیت میباشند. برخی از آنها به دلایل مختلف باید ساعات غیرمعمول مانند شیفت شب یا زمان بیشتر از 8 ساعت را کار کنند و تکالیف شغلیشان را به پایان برسانند. این برنامههای کاری غیرمتعارف منجر به بر هم زدن هماهنگی فیزیولوژیک بدن و ایجاد اختلال در چرخه خواب میشود که در پی آن خطرات غیرقابل جبرانی در روح و جسم افراد میگذارد.
همانطور که گفته شد فشار زیاد کاری پیامدهای منفی روی سلامت عمومی افراد دارد. برای مثال شب کاران در طول روز به دلیل روشنایی و دلایل گوناگون اصلاً قادر به خوابیدن نیستند، به همین دلیل دچار مشکلات قلبی، اختلالات گوارشی، مشکلاتی در ارتباطات زناشویی، بد اخلاقی، گیجی و تندمزاجی خواهند شد. با توجه به این همه اثرات منفی شب کاری، متأسفانه نه تنها از تعداد این افراد کاسته نشده بلکه کسانی که در شیفت شب کار میکنند، افزایش یافته است. بنابراین کتاب بهترین زمان کار (The best time to work) قصد دارد با ارائهی اطلاعات مفید در زمینه ساعت کاری به کارکنان، مدیران و کارآفرینان کمک کند تا این موضوع حیاتی بشر را بهتر از قبل مدیریت کند.
کتاب بهترین زمان کار برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای کارمندان، کارگران، کارآفرینان و مدیران شرکتهای خصوصی و دولتی به منظور بهبود بهداشت روانی بسیار کاربردی خواهد بود.
در بخشی از کتاب بهترین زمان کار میخوانیم:
نوبت کاری ممکن است تاثیر منفی بر روی زندگی خانوادگی داشته باشد. در یک مطالعه 30% مردان و زنان شاغل که دارای فرزندان کم سن و سال بودند گزارش دادند که نمیتوانند نوبت کاری انجام دهند (راجرز و راجرز، 1989 به نقل از زنز، 1944).
در بعضی مطالعات گسیختگی زندگی اجتماعی در مقایسه با آشفتگیهای خواب مشکل رایج تری بوده است که توسط نوبت کاران گزارش شده است (براون، 1975؛ میرز و همکاران، 1978؛ نیلسون، 1981؛ اسمیت و همکاران، 1980؛ والیس، 1992 و براون، 1981 به نقل از راسل، 2000).
روزهای پایان هفته برای نوبت کاران و همسران آنها اهمیت خاصی دارد. روزا و همکاران دریافتند که 80% کارکنان ترجیح میدهند به منظور داشتن روزهای استراحت بیشتر برای انجام فعالیتهای شخصی و اجتماعی هفته کاری فشرده داشته باشند. (مصطفایی، 1387).
موت و همکاران (1971) خاطر نشان ساختهاند که برنامههای زن و شوهرها چنان به هم وابستهاند که لحاظ کردن اثرات نوبت کاری بر روی فقط یکی از شرکای ازدواج یک اشتباه جدی خواهد بود. هنگامی که یکی از طرفین یا هر دو نوبت کار باشند اجرای نقش هایشان مشکل میشود.
باخ برگر و همکاران (1991) در یک مطالعه پیمایش دریافتند که 43% نوبت کاران احساس میکردند که نوبت کاری تاثیر منفی بر روی زندگی خانوادگی آنان دارد و 50% احساس میکردند که نوبت کاری در زندگی اجتماعی آنان مزاحمت ایجاد میکند. برنامه نوبت کاری ممکن است مانع از مشارکت در وقایع مهم پایان هفته و غروب مثل جشنهای فارغ التحصیلی، ملاقات با والدین، آموزگاران و مسابقات ورزشی شود.
اسمیت و فولکارد (1991، به نقل از زنز، 1994) در مورد همسران اپراتورهای یک نیروگاه هستهای در رابطه با تاثیر نوبت کاری شوهرانشان بر روی آنان و خانواده هایشان یک مطالعه پیمایشی انجام دادند. بیش از نیمی از خانمها از برنامه کاری شوهرانشان ناراضی بودند و اکثر آنان (بیش از 70%) اعتقاد داشتند که بعضا یا به طور مکرر در رابطه با شیفت کاری دچار تعارضات زناشویی میشوند. تنها ماندن شبها در خانه و داشتن مسئولیتهای بیشتر در قبال فرزندپروری از جمله شکایات رایج آنان بوده است. تقریبا یک سوم خانمها به حدی از نوبت کاری شوهرانشان ناراضی بودند که سعی داشتند آنان را متقاعد سازند که نوبت کاری را رها کنند.
ساعات کاری طولانی و غیر متعارف و استرس شغلی پدران، مسئولیت فرزندپروری مادران و فشار ناشی از آن را افزایش میدهد. در یک مطالعه معلوم شد که متغیرهای محل کار بر روی عاطفه مربوط به کار (رضلیت شغلی، خلق منفی و تنش مربوط به شغل) تاثیر مستقیم دارند که به نوبه خود بر روی رفتار والدین و نیز رفتار کارکنان اثر دارد. عوامل مربوط به کار نظیر نوبت کاری میتواند رضایت زناشویی، سلامت روان و سوء مصرف الکل را متاثر سازد (راسل و باومن، 2000).
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: مقدمه و کلیات
مقدمه
تبیین موضوع کتاب
اهمیت کتاب
تعریف مفاهیم اصلی
نوبت کاری
بهزیستی روان شناختی
هشیاری
راهبردهای مقابلهای
تنظیم هیجانی
فصل دوم: نوبت کاری
مقدمه
تعریف نوبت کاری و انواع آن
رابطه سلامت و ایمنی کارکنان با زمان انجام کار
ریشهها و پیامدهای مشکلات نوبت کاری
تنش ناشی از دستگاه سیرکادین
گسیختگی زندگی اجتماعی و خانوادگی
محرومیت از خواب
مخاطرات عمده مربوط به نوبتهای شب و نوبتهای چرخشی
مشکلات اجتماعی
مشکلات خانوادگی
عدم تحمل نوبت کاری و علائم آن
خصوصیات روان شناختی و تحمل نوبت کاری
فصل سوم: بهزیستی روان شناختی
مقدمه
مبانی نظری بهزیستی روان شناختی
بهزیستی از دیدگاههای مختلف
رویکرد لذتگرایی
رویکرد فضیلتگرایی
الگوهای بهزیستی روان شناختی
الگوی ویسینگ و وان دان
الگوی تعادل پویا
نظریه هدف غایی
الگوی ریف
عوامل موثر بر بهزیستی روان شناختی
فصل چهارم: هشیاری
مقدمه
تعریف ماهیت کلی هشیاری
نظریههای مربوط به "همبستههای عصبی هشیاری (NCC) "
نظریه NCC کریک و کوخ
نظریه به هم پیوستگی (binding)
نظریه لوب فرونتال
نظریهی NCC ادلمن و تونونی
داروینیسم عصبی
فرضیه محور پویا (DCH)
فصل پنجم: راهبردهای مقابلهای
مقدمه
نظریههای مقابله
نظریههای فرد مدار
نظریه تحلیل روانی (روان پویشی)
نظریه صفات شخصیتی
نظریههای موقعیت محور
نظریههای شناختی
مقابله حالت و صفت
مقابله مساله مدار، مقابله هیجان مدار و مقابله اجتنابی
سبک مقابله مساله مدار
سبک مقابله هیجان مدار
سبک مقابلهای اجتنابی
سبکهای موثر در مقابله با فشار روانی
برخی پیامدهای استفاده از مهارتهای مقابلهای
فصل ششم: تنظیم هیجانی و مطالعات پیشین
نظریهها و تعاریف هیجان
آسیبپذیری هیجانی
بدتنظیمی هیجانی
تنظیم هیجان
نمونه تحقیقات داخلی
هم نگری
فصل هفتم: نتیجهگیری
مقدمه
بحث و نتیجهگیری
پیشنهادهایی برای شما
منابع
منابع فارسی
منابع لاتین
پیوست
پرسشنامه هشیاری فراگیر فریبرگ
پرسشنامه مقیاس دشواریهای تنظیم هیجانی (DERS)
پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف (RSPWB)
پرسشنامه مقابله با شرایط پر استرس
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب بهترین زمان کار |
نویسنده | سیده شادی موسوی |
ناشر چاپی | انتشارات گیوا |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 160 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-451-155-1 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی عمومی |