معرفی و دانلود کتاب باورهای خرابکار: رهایی از اضطراب و دیگر هیجانهای ناخوشایند با مدیریت خطاهای شناختی
برای دانلود قانونی کتاب باورهای خرابکار و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب باورهای خرابکار: رهایی از اضطراب و دیگر هیجانهای ناخوشایند با مدیریت خطاهای شناختی
کتاب باورهای خرابکار نوشتهی پریسا گودرزی و محسن شعبانی یک اثر روانشناختی ساده و کاربردی است که به ما کمک میکند تأثیر باورهایمان را بر هیجانها و رفتارهایمان درک کنیم. این کتاب با زبانی روان و ترکیبی از مفاهیم روانشناسی، داستانهای جذاب و تکنیکهای عملی، راهی برای شناسایی و اصلاح باورهای نادرست به ما ارائه میدهد.
دربارهی کتاب باورهای خرابکار
کتاب با این پرسش آغاز میشود که چرا باورهایی که در ذهنمان شکل میگیرند گاهی ما را به بیراهه میبرند؟ در واقع جالب است بدانید بسیاری از احساسات ناخوشایند مانند اضطراب یا رفتارهای ناسازگار ما ناشی از باورهایی است که ممکن است نادرست باشند. بهصورت کلی نویسنده معتقد است رفتارهای ما بهویژه در مورد اضطراب، عمدتا ناشی از باورهای اشتباه بوده و با اصلاح این باورها میتوانید این احساسات نهچندان مناسب را بهخوبی کنترل کنید. کتاب باورهای خرابکار تلاش کرده است تا یک راهنمای عملی برای شناخت و اصلاح این باورها به خوانندگان معرفی کند؛ باورهایی که گاهی بهصورت ناآگاهانه کنترل زندگی ما را در دست میگیرند.
این کتاب، با زبانی ساده و ارائهی مثالهای واقعی، نشان میدهد که چطور باورهای ما، حتی وقتی نادرست هستند، میتوانند رفتارها و هیجانهایمان را تحت تأثیر قرار دهند. نویسندگان، پریسا گودرزی و محسن شعبانی، در طول این کتاب تلاش میکنند به خوانندگان نشان دهند که چگونه باورهای اشتباه مانند ذهنخوانی، پیشگویی منفی، یا برچسبزدن ما را به چرخهای از رفتارهای ناسازگار وارد میکند.
ساختار این کتاب را میتوان بهصورت کلی به سه بخش اصلی تقسیم کرد:
- شناسایی باورهای خرابکار؛ معرفی 12 باور نادرست که میتوانند ذهن و رفتار ما را مختل کنند. این بخش به شما کمک میکند این باورها را در خود یا فرزندانتان شناسایی کنید.
- آموزش فنون رهایی از باورهای خرابکار؛ معرفی 7 تکنیک عملی و مؤثر، مانند فن شواهد، فن وکیل مدافع یا فن تحلیل محتوا که ابزارهایی کاربردی برای بازسازی باورهای نادرست ارائه میدهند.
- داستانهای آموزنده؛ 16 داستان کوتاه و جذاب که باورهای خرابکار را در موقعیتهای روزمره به تصویر میکشند و به خوانندگان نشان میدهند که چطور میتوانند از این باورها عبور کنند.
نویسندگان در این اثر که توسط نشر نیکمان منتشر شده است، مفهومی بهنام مثلث شناخت را هم توضیح میدهند. آنها این مثلث شناخت را شامل سه راس باورها، هیجانها و رفتارها میدانند. باورها افکاری هستند که میتوانند درست یا نادرست باشند. هیجانها، واکنشهای عاطفی هستند که به دنبال باورها شکل میگیرند و در نهایت رفتارها پاسخهای عملی به این هیجانها و باورها خواهند بود. آنها با توضیح این رابطه، به خوانندگان کمک میکنند متوجه شوند که چطور تغییر باورها میتواند هیجانها و رفتارها را نیز اصلاح کند.
کتاب باورهای خرابکار برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای والدین، مربیان، کودکان و نوجوانان، روانشناسان و تمام افرادی مناسب است که به دنبال اصلاح باورهای نادرست، مدیریت هیجانها و بهبود رفتارهای خود یا دیگران هستند. اگر به روانشناسی کاربردی علاقه دارید و میخواهید با ابزارهای عملی و داستانهای آموزنده به رشد شخصی و تربیتی دست یابید، این کتاب برای شماست.
در بخشی از کتاب باورهای خرابکار: رهایی از اضطراب و دیگر هیجانهای ناخوشایند با مدیریت خطاهای شناختی میخوانیم
یکی از باورهای خرابکار معروف و رایج «فیلتر ذهنی» است. فیلترهای ذهنی هم مثل بقیهی فیلترها عمل میکند؛ یعنی باعث میشوند بعضی چیزها از آنها عبور کند و بعضی چیزها عبور نکند. مثل فیلترِ آب که نمیگذارد بعضی از موادِ آب از داخل آن رد شود.
این باور خرابکار باعث میشود واقعیتها را جور دیگری ببینیم. فیلترهای ذهنی مثل یک عینک با شیشههای رنگی عمل میکنند و اجازه نمیدهند واقعیت را به همان رنگی که واقعا هست ببینیم. مثل موقعی که یک عینک سیاه روی چشمت باشد و همهچیز را سیاه ببینی، یا عینک سبز داشته باشی و همهچیز را سبز ببینی.
در ذهن فیلترهای مثبت و منفی وجود دارند. فیلترهای مثبت باعث میشوند مثبتها و خوبیها دیده شوند و فیلترهای منفی باعث میشوند منفیها و بدیها دیده شوند.
اگر دقت کنیم میبینیم که این باور خرابکار با باور خرابکار «نادیده گرفتن جنبههای مثبت» ارتباط دارد. کسی که درگیر این تله باشد همیشه نیمهی خالی لیوان را میبیند و بهطور کلی منفیگرا میشود؛ یعنی فیلترهای ذهنیاش فقط به چیزهای منفی اجازهی ورود میدهند. این فیلترها فقط روی منفیها تمرکز میکنند و بهندرت به چیزهای مثبت اجازهی ورود میدهند.
پس حتی زمانی که جنبههای مثبت بیشتر از جنبههای منفی باشند، باز هم تمرکز فردی که دچار این تله است بر روی نکتههای منفی خواهد بود، چون ذهنش فقط به چیزهای منفی اجازه ورود میدهد و چشمش فقط چیزهای منفی را میبیند.
فهرست مطالب کتاب
سخنی با بزرگترها
حرف اول
بخش اول: دوازده باور خرابکار
ذهنخوانی
پیشگویی منفی
فاجعهسازی
برچسبزدن
نادیدهگرفتن جنبههای مثبت
فیلترگذاری منفی
عمومیتدادن بیش از حد
تفکر سیاه و سفید
شخصیسازی
استدلال هیجانی
مقایسهی غیرمنصفانه
حقبهجانب بودن
بخش دوم: هفت فَن برای رهایی از باورهای خرابکار
فن شواهد
فن استاندارد دوگانه
فن وکیل مدافع
فن سود و زیان
فن پیوستار
فن تحلیل محتوا
فن پیتزا
بخش سوم: شانزده داستان برای رهایی از باورهای خرابکار
چند نکتهی طلایی
حرف حساب
ماجرای مدادتراش
پیشانیسرخ
راز نیما
تخته پاککن
تنهایی نیکی
قول و قرار
بدشانسی
دل پُرراز
قالب آماده
هیچکس من را دوست ندارد
روز کارنامه
عینک رنگی
من آماده نیستم
یک تمرین بیشتر
صدای خوشی
حرف آخر
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب باورهای خرابکار: رهایی از اضطراب و دیگر هیجانهای ناخوشایند با مدیریت خطاهای شناختی |
نویسنده | محسن شعبانی، پریسا گودرزی |
ناشر چاپی | انتشارات نیکمان |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 132 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-90868-7-2 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی عمومی، کتابهای روانشناسی نوجوان، کتابهای مدیریت ذهن، کتابهای استرس |