معرفی و دانلود کتاب مرداب روح
برای دانلود قانونی کتاب مرداب روح و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مرداب روح
کتاب مرداب روح به قلم جیمز هالیس، جایگاه و نقش تاثیرگذار رنجها و سختیها در رشد روحی انسان را مورد بررسی قرار داده و نشان میدهد در گذر از این رنجهاست که هدف، شان و عمیقترین معنای زندگی بر انسان آشکار میشود.
این کتاب حکایت مکرر همۀ انسانهاست. در این روزگار که نومیدى و احساس درماندگى، واقعیتى همهگیر به نظر مىرسد، تصور آرامش و شادى ماندگار و ناب، معنایى کاملا دور از ذهن و غیر ملموس شده است و یا به ناگزیر در تسخیر سرگرمىهای سطحى و زود گذر و وابسته به نمونههایى که خود ناقص و گذرا هستند درآمده است.
شما در مسیر عمر خود بارها و بارها به دلایل متعدد و پر شاخ و برگ دستخوش احوال محزونى مىشوید که گاه دورهاى بسیار طولانى و دشوار دارند. دامنه این احوال از غم و خشم تا افسردگى، اضطراب و ضربههاى روحى را دربرمىگیرد.
جیمز هالیس (James Hollis) معتقد است هر شیوه درمانى که به مفهوم روح نپردازد و رشد و نیاز روحى را نادیده بگیرد، در درمان احوال محزون روحى مؤثر واقع نخواهد شد. او این احوال را با هر دلیل و سابقهاى، فراخوانى از سوى روح براى عزیمت به روح و رشد روحى مىداند. وى رسیدن به شادى را که همه خواهان آن هستند هدف زندگى قرار نمىدهد که به نقلقول از یونگ، روانشناس برجسته قرن بیستم، یافتن «معنا» را هدف و جهت زندگى مىداند.
این معنا جز در سایه روح و رشد روحى آشکار نمىشود و روح همانا پاره الهى وجود آدمى است که عرصهاى نامتناهى، ناشناخته و درعین حال آشنا، خواستنى و شگرف است و خاستگاه آگاهى، آرامش، شادى، امنیت، شکوفایى و معناست.
به عبارت دیگر جیمز هالیس سفر زندگى را سفرى به سوى روح الهى مىداند که در آن دیدار از مردابهاى روحى را به منظور کسب آگاهى و رشد روحى ضرورى مىداند.
هولیس در کتاب مرداب روح (Swamplands of the soul: new life in dismal places) از اندیشهها و نظریههاى یونگ و بسیارى اندیشمندان دیگر و همچنین مایههایى از اسطورهها براى روشن شدن منظور خود مدد مىگیرد و نمونههاى واقعى از افراد متعدد را که در این مردابهاى روحى گرفتار بودهاند و چگونگى پشت سر گذاشتن آنها را مثال مىآورد.
فاصله میان امیدها تا واقعیت زندگى، بسیار طولانى است و مشکلات و رنجهاى بىشمارى را دربرمىگیرد. تفاوتى نمىکند که بردبارانه شرایط حاضر را که توانفرسا و در عین حال اجتنابناپذیر است تاب آورید و با روحیهاى قهرمانى با آن برخورد کنید یا فقط دست روى دست بگذارید و ماتم بگیرید. در هر حال فاصله میان امیدهاى شما و زندگى واقعىتان بسیار طولانى است. اما روانشناسى یونگ که رشد درونى را ترغیب مىکند، هدف زندگى را نه خوشبختى، بلکه «یافتن معنا» مىداند.
هدف جیمز هولیس در این کتاب برانگیختن تعمق و توافق شما براى دیدار آگاهانه از این مردابهاست. در نهایت شما انتخابهاى محدودى دارید؛ زیرا بخواهید یا نه، بخش عمدهاى از سفر عمرتان را در این مردابها مىگذرانید.
جملات برگزیده کتاب مرداب روح:
- حقیقت همواره در آن سوى دشوارتر قرار دارد.
- افکار و احساسات خود را نظاره کن... حکمرانى مقتدر آنجاست؛ فرزانهاى ناشناس که نامش «خود» است.
- وحشت و مقاومتى که هر انسان طبیعى هنگام رفتن به عمق درون خود تجربه مىکند، ترس از سفر به سرزمین مردگان است.
در بخشی از کتاب مرداب روح میخوانیم:
رشد روحى بىشک تا حدى بصیرت، اصلاح رفتار و گه گاه خرد به همراه مىآورد. احتمال مىرود با سقوط مکرر در یک مرداب و سپس کار کردن روى خود، درک فراخوان آن و انجام وظیفهمان که رنج بردن در آن براى یافتن معناى مدفون در گل و لاى آن است، به آگاهى دست یابیم. بىتردید یکى از آسیب زنندهترین کارهایى که مىتوانیم انجام دهیم سرزنش خود به خاطر درماندن در مرداب و رسیدن به همان جاى اول است.
من هنگامى که دچار اضطراب مىشوم عملا سطح اضطرابم را با قضاوت خشونتآمیز خودم بالا مىبرم؛ بدون توجه به اینکه چگونه محیطم را با تشویش مداوم و انتقاد از خود آلوده مىسازم. شخصى که خودش را با زخمهایش یکى مىداند درمانده مىماند: «من شخصى بىلیاقت هستم؛ زیرا دچار اضطراب مىشوم. همیشه همینطور بوده و پیوسته همینطور خواهد بود. من بىارزش و به طرزى مأیوسانه زخمى هستم.»
افکارى مشابه در دوران کودکى ما نیز رواج دارند. ما چنان در برابر عقاید دیگران آسیبپذیریم که تودههاى عقایدى از این دست، به عنوان «عقاید مرجع» در همه ما باقى مىماند. در بزرگسالى وظیفه ما این است که تشخیص دهیم چنین احوالى خارج از اراده و انگیزه ما اتفاق مىافتند؛ گذرا و غیرقابلاجتناب هستند و مهمتر از همه مىتوانیم آنها را جذب کنیم و به زندگى خود ادامه دهیم. هنگامى که دچار اضطراب مىشوم و از آن رنج مىبرم، هنوز زندگى و وظیفهام را پیش رو دارم. والت ویتمن گفته است: «آیا من با خودم در تضاد هستم؟ بسیار خوب؛ پس من با خودم در تضاد هستم. من عظیم هستم و منهاى بىشمارى را در خود دارم.» و همه ما همینطور هستیم.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه مترجم
مقدمه: در جست و جوى معنا
1: حضور دائمى گناه
گناه واقعى به عنوان مسئولیت
گناه بهعنوان تدافعى در برابر تشویش
گناه وجودى
2: اندوه، مرگ، خیانت
آنچه را که مطلوب است نمىتوان نگه داشت
فقدان و اندوه
خیانت
3: شک و تنهایى
سکوت فضاهاى بیکران
تنها بر دریاهاى توفانى روح
4: افسردگى، درماندگى و نومیدى
سه زاغ
افسردگى: چاهى بدون انتها
درماندگى: قلمرو دلسردى
نومیدى: تیرهترین زاغ
5: وسواس و اعتیاد
فصلى در دوزخ
وسواس: افکار ناخواسته
اعتیاد: چرخ گردان ایکسیون
6: خشم
سگ سه سر
7: ترس و اضطراب
نگرانى، کوه یخ؛ کشتى تایتانیک
مدیریت اضطراب
8: مرورى ساده بر عقده
9: عبور
تجسم مجدد حقیقت وجود خود
خاتمه
آلودگى و کدورت زندگى
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مرداب روح |
نویسنده | جیمز هالیس |
مترجم | فریبا مقدم |
ناشر چاپی | انتشارات بنیاد فرهنگ زندگی دیجیتال |
سال انتشار | ۱۳۹۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 171 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-6268-05-6 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی عمومی |