معرفی و دانلود کتاب افسانه خودباوری
برای دانلود قانونی کتاب افسانه خودباوری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب افسانه خودباوری
کتاب افسانه خودباوری به قلم آلبرت الیس، ابتدا تعریف روشن و واضحی از خودباوری و خویشتنپذیری ارائه داده و سپس تفکر آموزگاران بزرگ مذهبی، فلاسفه و روانشناسان در این حوزه را مورد مطالعه و بررسی قرار میدهد.
آلبرت الیس (Albert Ellis) در کتاب افسانه خودباوری (The Myth of Self‑esteem)، رفتار درمانی منطقی و هیجانی را مورد مطالعه و بررسی قرار داده و سپس نشان میدهد که چگونه میتوان به کمک آن به خویشتنپذیری بیقید و شرط رسید و تمرینها و ابزارهایی برای رسیدن به آن پیشنهاد میکند.
شما برای رسیدن به خویشتنپذیری بیقید و شرط، هدفی مهم مانند کار یا عشق را برمیگزینید و دستاورد آن را خوب یا بد، موفق یا ناموفق ارزیابی میکنید؛ ولی (اکنون احتیاط کنید!) از ارزیابی یا سنجش خود و وجودتان به عنوان «خوب» یا «بد» خودداری کنید. فیلسوفی مدرن به نام آلفرد کورزیبسکی پی برد که عملکرد شما نشان دهندهی بخشی از شما و لزوماً همهی شما نیست.
شما کاری انجام دادهاید و بسیار در قبال آن مسئول هستید؛ اما این فقط یک عملکرد است که فردا میتواند به آسانی تغییر کند (بهتر یا بدتر شود) و همیشه، بله همیشه جنبهای در حال تغییر از خودِ شماست. همانطور که کورزیبسکی گفت، آن رفتار نشان دهندهی شخصیت شما نیست، بلکه آن رفتار و هزاران رفتار خوب، بد و متوسط نشان دهندهی شخصیت شما هستند.
بنابراین با دقت به خود میگویید که من آن عمل خوشایند یا ناخوشایند را انجام دادم. بیشک آن عمل به خودی خود انجام نشده است! من آن عمل را با عجله انجام دادهام و به علت استعدادها و خطاپذیریهایم رفتارهای مطلوب و نامطلوب بیشتری از خودم نشان میدهم؛ ولی اعمال من خوب یا بد بودن را نشان نمیدهد. من فقط فردی هستم که خوب یا بد رفتار میکند.
شما اثربخشی افکار، احساسات و اعمالتان را ارزیابی میکنید؛ ولی خود یا کارایی خود را به طور مطلق ارزیابی نمیکنید یا نمیسنجید. در حقیقت، شما نمیتوانید این کار را به علت اینکه فردی تغییرپذیر هستید، انجام دهید. شما فردی ایستا نیستید و رشد، پیشرفت و پسرفت میکنید. چرا؟ زیرا تغییرپذیر هستید.
آیا این تنها راه رسیدن به خویشتن پذیری بیقید و شرط است؟ پاسخ منفی است. شما میتوانید آن را به طور غیر مستقیم و با متقاعد کردن خود به دست آورید که کسی (خدا، مادرتان، درمانگر یا فردی دیگر) آن را به شما رایگان میدهد، اما پیش از هر چیز باید ثابت کنید آن روح یا شخص خویشتن پذیری بیقید و شرط را به شما میدهد. در غیر این صورت، شما باید آن را به خودتان بدهید که خوشبختانه میتوانید این کار را بکنید.
خودباوری و خویشتنپذیری، هر دو میتوانند بر حسب تعریف خودشان دربارهی تقاضا و انتخاب بررسی شوند. این یکی یا آن دیگری را انتخاب کن. انتخاب! با وجود این بهتر است هیچ ارزیابی کلی انجام ندهید. اهداف و ارزشهای خود را انتخاب و برآورد کنید که چگونه آنها را تجربه میکنید، خوب یا بد. خود، وجود، ذات و شخصیتتان را به هیچ وجه ارزیابی نکنید. کلیت شما بسیار پیچیده و متغیر برای سنجیدن است. دوباره به این موضوع اقرار کنید.
اکنون از اتلاف وقت و ارزیابی خود دست بکشید و به زندگیتان برسید!
در بخشی از کتاب افسانهی خودباوری میخوانیم:
بیشتر رواندرمانگران امروزی بر این باورند که برآورد افراد از ارزش یا والایی خودشان بهطور استثنایی مهم است و اگر آنها سبب بدنامی خودشان شوند یا خویشتنبینی ضعیفی داشته باشند، به کارکرد طبیعی خود آسیب میرسانند و از جهات مهمی سبب بدبختیشان میشوند.
در نتیجه یکی از کارکردهای اصلی رواندرمانی، بالا بردن عزت نفس (یا تقویت خود، اعتماد به خود، خودباوری، احساسهای ارزش فردی یا حس هویت) است. بنابراین آنها ممکن است از این راه مسألهی خودسنجی را حل کنند.
وقتی اشخاص برای خودشان ارزش بالایی قایل نباشند، مشکلاتی بیشمار بهوجود میآید. آنها اغلب روی بدخلقیشان بهقدری تمرکز میکنند که توجهشان را از حل مشکل منحرف میکنند یا بیش از پیش ناکارامد میشوند. آنها ممکن است بهاشتباه نتیجه بگیرند که اشخاصی بدخلق مانند آنها نمیتوانند هیچ کاری را بهدرستی انجام دهند و ممکن است از تلاش در جهت موفقیت در کارهایی که خواهان انجام آن هستند، دست بردارند.
آنها ممکن است به مزیتهای ثابتشدهی خودشان با دیدی مغرضانه بنگرند و نتیجه بگیرند که چون ساختگی هستند، تاکنون کسی به ماهیت آنها پی نبرده است یا ممکن است دربارهی اثبات ارزش خودشان بهقدری مصمم شوند که برای بهدست آوردن تأیید و نظر موافق دیگران بیش از حد تواضع کنند و (درست یا اشتباه) چنان به رأی دیگران رفتار کنند که خواستههای خودشان را نادیده بگیرند.
شاید تمایل داشته باشند خودشان را نابود کنند، همانطور که ناامیدانه تلاش میکنند موفق یا خشنود شوند، یا شاید به افراد غیر متعهد و مردمگریز شباهت یابند و بهراستی به افرادی مرده تبدیل شوند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار: آیا خودباوری بیماری است؟
فصل اول: ناتانیل براندن و خودباوری
فصل دوم: کارل راجرز و توجه مثبت بیقید و شرط
فصل سوم: آلبرت الیس و خویشتنپذیری بیقید و شرط
فصل چهارم: رواندرمانی و ارزش انسان
فصل پنجم: رفتاردرمانی منطقی هیجانی...
فصل ششم: تعاریفی از خودباوری مشروط و خویشتنپذیری بیقید و شرط
فصل هفتم: مزایا و معایب خودباوری یا خویشتنپذیری مشروط
فصل هشتم: مَثَلهایی از سلیمان نبی و خودباوری
فصل نهم: اسپینوزا و نیچه و خودباوری
فصل دهم: سورن کیرکگور و خودباوری
فصل یازدهم: مارتین بوبر و خویشتنپذیری و دیگرپذیری
فصل دوازدهم: مارتین هایدگر و خودباوری
فصل سیزدهم: ژانپل سارتر و خودباوری
فصل چهاردهم: پاول تیلیش و خویشتنپذیری و دیگرپذیری بیقید وشرط
فصل پانزدهم: دیدگاههای ویندی درایدن...
فصل شانزدهم: خودباوری و خویشتنپذیری...
فصل هفدهم: استیون هیز و سایر درمانگرهای رفتارشناختی...
فصل هجدهم: اضطراب وجودی و چگونگی غلبه بر آن با شجاعتِ بودن
فصل نوزدهم: انتخاب راه میانبر برای رسیدن به خویشتنپذیری بیقید و شرط
فصل بیستم: تفکر، نقشهکشی، برنامهریزی و طرحریزی خاص...
فصل بیست و یکم: تمرینهای هیجانی محرک...
فصل بیست و دوم: تمرینهای رفتاری برای رسیدن به خویشتنپذیری...
فصل بیست و سوم: چکیدهی مطالب و نتیجهگیری
ضمیمهی یک: رفتاردرمانی منطقی هیجانی برای نوآموزان
ضمیمهی دو: نقش باورهای غیرمنطقی در کمالگرایی
ضمیمهی سه: به اشخاص نشان دهیم که افرادی بیارزش نیستند
ضمیمهی چهار: اظهارنظرهایی دربارهی غلبه بر خودباوری دیوید میلز
ضمیمهی پنج: فاشیسم ذهنی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب افسانه خودباوری |
نویسنده | آلبرت الیس |
مترجم | رخشنده عظیم |
ناشر چاپی | انتشارات نسل نواندیش |
سال انتشار | ۱۳۹۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 303 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-236-501-2 |
موضوع کتاب | کتابهای اعتماد به نفس |