معرفی و دانلود کتاب آمریکا روی آتش
برای دانلود قانونی کتاب آمریکا روی آتش و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب آمریکا روی آتش
الیزابت هینتون در کتاب آمریکا روی آتش برخوردی صریح و بیپرده در مورد تبعیض نژادی در گذشته و امروز آمریکا دارد. او که یکی از پژوهشگران برجسته در زمینهی پلیس و زندانهای گسترده در آمریکاست، در این کتاب با تکیه بر پژوهشی عمیق و با الهام از صدای سیاهپوستان و رنگینپوستانی که داستان اعتراضشان ناشنیده مانده، به بررسی قیامهای مردمی علیه نابرابری نژادی و تأثیر خشونت پلیس بر این جنبشها میپردازد.
دربارهی کتاب آمریکا روی آتش
به گواه تاریخ در بین سالهای 1964 تا 1973، ایالات متحدهی آمریکا، خشونت داخلی بزرگی را پشت سر گذاشت که از زمان جنگ داخلی آمریکا بیسابقه بوده است. طی این هشت سال، سیاهپوستان از سر خشمی که نسبت به خشونت پلیس و نژادپرستی سیستماتیک آنها داشتند، به خیابانها ریختند، به افسران پلیس حمله بردند، مؤسسات استثماری تخریب کردند و کسبوکارهای محلی را مورد سرقت قرار دادند. الیزابت هینتون (Elizabeth K. Hinton) در کتاب آمریکا روی آتش (America on Fire) این بخش مهم از تاریخ آمریکا را با استفاده از منابع دست اول مورد بررسی قرار داده است.
این واقعهی هشتسالهی تاریخی چنان بااهمیت است که میتوان گفت از آن زمان تا به امروز، مردم آمریکا در کشوری زیستهاند که فرهنگ ملی آن تا حدودی درنتیجهی خشونتهای شدید آن دوره شکل گرفته است. هینتون در اقدامی پیشگامانه این تاریخ را برای اولین بار شرح میدهد. چراکه اعتقاد دارد بدون رویارویی با این خشونت شدید و رژیم گستردهای از پلیس که در پی آن وقایع شکل گرفت، نمیتوان مبارزات مدنی را چنان که شایسته است، درک کرد.
او معتقد است اعتراضات خشونتآمیز جوامع سیاهپوست نباید با عبارتهایی مثل «شورش» یا «موجی از جنایت» توصیف شوند، چراکه از نظر او چنین برچسبهایی باعث تقلیل اهمیت و هدف سیاسی این تحرکات میشود و به همین دلیل «قیام» را بهعنوان یک واژهی بهتر و مناسبتر پیشنهاد میدهد. همچنین در کتاب آمریکا روی آتش بر این موضوع مهم تأکید میکند که خشونت پلیس عاملی بسیار مؤثر در گسترش خشونت در جوامع محسوب میشود.
همچنین این استدلال را مطرح میکند که جنبشهای جوامع سیاهپوست و رنگینپوست در شهرهای آمریکا معمولاً در پاسخ به کنترل و نظارتِ بیش از حد پلیس به جریان میافتند. موضوعی که همچنان به دور از توجه سیاستگذاران و سیاستمداران باقی مانده است. چنانکه شرایط اغلب جوامع بر این واقعیت صحه میگذارد، سیاستگذاران به جای اینکه به ریشههای اجتماعی و اقتصادی چنین رخدادهایی بپردازند با جرمانگاری این فعالیتهای حقطلبانه به مقابله با گروههای مردمی برمیخیزند.
کتاب مهم و روشنگر آمریکا روی آتش با واکاوی وقایعی با زمینهی تبعیض نژادی، از قیام درونشهری واتس در لسآنجلس در سال 1965 گرفته تا جنبش سراسری سال 2020 در واکنش به قتل جورج فلوید، اصول روشن و بیسابقهای را برای درک این بحران بزرگ در آمریکا ارائه میدهد.
این اثر تأملبرانگیز با ترجمهی سید یحیی برخوردار به فارسی برگردانده شده و انتشارات امید سخن آن را در اختیار علاقهمندان و جستجوگران آگاهی قرار داده است.
جوایز و افتخارات کتاب آمریکا روی آتش
- کتاب برجستهی سال از نگاه نیویورک تایمز
- یکی از بهترین کتابهای معرفی شده از سوی نشریهی تایم و مجلهی مؤسسهی اسمیتسونیان در سال 2021
- اثر برگزیدهی ویراستارانِ بخش نقد کتاب نیویورک تایمز
- برندهی جایزهی کتاب و روزنامهنگاری رابرت اف. کندی (RFK Book Award) در سال 2022
نکوداشتهای کتاب آمریکا روی آتش
- روایتی پیشگام، پژوهشمند و بهشدت تأثیرگذار از ریشههای بحران ملی خشونت پلیس علیه سیاهپوستان آمریکا. (نیویورک تایمز)
- الیزابت هینتون فهرستی خیرهکننده از بیش از هزار قیام تهیه کرده، ورای آنچه که با آن آشنا هستیم. او نهتنها مقاومت سیاهپوستان را شرح میدهد، بلکه تاریخ طولانی و دور از چشم ماندهای از خشونت سیاسی سفیدپوستان را آشکار میکند که به حفظ وضعیت فرودست جوامع سیاهپوست کمک کرده است. (نیویورکر)
- کتاب آمریکا روی آتش، منشأ و میراث قیامهایی که ناشی از نفوذ پلیس در زندگی سیاهپوستان بوده را به تصویر میکشد. (بوستون گلوب)
- آمریکا روی آتش فراتر از یک کتاب تاریخنگاری است. این اثری برای آموزش سیاسی محسوب میشود. (بوستون ریویو)
- این روایت نافذ و دقیق دربارهی جنبشهای سیاهپوستان، بر اساس تحقیقات گسترده و بنیادین است. اثری که برای علاقهمندان به جنبشهای اجتماعی در آمریکا بسیار ارزشمند خواهد بود. (لایبرری ژورنال)
کتاب آمریکا روی آتش برای چه کسانی مناسب است؟
علاقهمندان به مطالعهی تاریخ جهان، بهویژه تاریخ آمریکا و همینطور جستجوگران و پژوهشگرانی که واکاوی و ریشهیابی قیامهای مردمی در جوامع مختلف برایشان جذاب است، کتاب آمریکا روی آتش نظرشان را به خود جلب خواهد کرد.
در بخشی از کتاب آمریکا روی آتش میخوانیم
پس از شهادت مردم مبنی بر اینکه آتشبس زندگیشان را بهتر کرده است، مقامات ادارۀ پلیس لسآنجلس مصرانه میگفتند سیاهپوستان در ساوثسنترال و واتس همچنان با ترس و وحشت زندگی میکنند و دستبهکار شدند تا گشتهای پلیس را بیشتر کنند. جری جانسون، بازپرس ویژۀ قتل ادارۀ پلیس جنوب شهر لسآنجلس، اشاره داشت: «ظاهراً منظور از آتشبس این نیست که اعضای باند خدا را یافتهاند یا یکدفعه نور و روشنایی را دیدهاند.» وی با اشاره به اینکه خریدوفروش مواد مخدّر، سرقت، و سایر جرائم خیابانی بهطور کامل از میان نرفته است، اذعان داشت: «این افراد همچنان به همان اندازه خشونت دارند، اما نقطۀ تمرکز فعالیتهایشان را از یکدیگر دور کرده و پیکان اقداماتشان را سمت جامعه گرفتهاند.» پلیس لسآنجلس «نیروی عملیاتی سرکوب جرائم» بزرگی را به کار گرفت تا در محلّههای تبهکاران به نحوی تهاجمی اقدام به گشتزنی کنند.
یکی از گزارشهای پلیس با اشاره به یک مورد مهمانی در شهرک جوردن داونز که در آن، افراد با رسیدن پلیس شروع به پرتاب سنگ و بطری کرده و طبق گزارشها موجب زخمی شدن 30 مأمور شدند، فرمان انتقال 40 مأمور پلیس را از وستساید و درۀ سن فرناندو صادر کرد تا «حضور بسیار آشکار پلیس در آن منطقه» را حفظ کند، اقدامی که هدفش «جلوگیری از ادامۀ خشونت مزبور» بود. باب گیل، سخنگوی ادارۀ پلیس لسآنجلس، توضیح مقابل را در ارتباط با آخرین راهبرد سرکوب جرائم ارائه کرد: «این اقدامی در جهت نظارت درست بر شهر است.»
همزمان با کاهش فاحش در میزان خشونت، هم اعضای جامعه و هم خود مقامات پلیس کارآیی راهکارهای سرکوبگرانه را زیر سؤال بردند. ویجی گینسس، رئیس برنامۀ امدادرسانی به تبهکاران به نام نجات همۀ انجمنهای کسبوکار جوانان و نوجوانان، میگفت: «حالا دیگر وقت آن است که ارتباطی بهتر را به وجود آورده و به نحوی بهتر ارتباط برقرار کنیم. اگر در همان حین که دارید چوبدستیهایتان را در هوا تکان میدهید، یورش آورده و بگویید {اگر از کنترل خارج شوید، عین اجل معلّق سرتان خراب خواهیم شد،} تنها کاری که دارید صورت میدهید، این است که دارید دردسری را به وجود میآورید.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
بخش اول: سرآغاز
1: چرخه
2: شهرکها
3: اعضای کمیتۀ حراست از شهروندان
4: تکتیراندازان
5: درخت مسموم
6: مدارس
7: کمیسیونها
بخش دوم: میراثها
8: نظام
9: پیشنهاد
10: اصلاحات
نتیجهگیری
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب آمریکا روی آتش |
نویسنده | الیزابت هینتون |
مترجم | سید یحیی برخوردار |
ناشر چاپی | انتشارات امید سخن |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 416 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-5239-78-4 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ ایالات متحده امریکا، کتابهای تاریخ سیاسی |