معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه خارجی
چرا باید داستانهای کوتاه خارجی بخوانیم؟
داستان کوتاه یکی از محبوبترین و مشهورترین فرمهای ادبی است که در قالب یک روایت داستانیِ کوتاه نمود مییابد و تنها چند شخصیت داستانی را پرداخت میکند. داستان کوتاه یک یا چند صحنهی مهم در خود دارد و همین محدودیتها، چینش داستانی، روایت و پیرنگ آن را نیز تحت تأثیر قرار میدهند. در این فرم ادبی، شخصیتها در برخوردها و واکنشها ابراز وجود میکنند، اما بهندرت بهطور کامل توسعه مییابند.
تا پیش از قرن نوزدهم میلادی، داستان کوتاه بهعنوان یک فرم ادبی متمایز شناخته نمیشد. به این ترتیب اگرچه از این نظر سبکی مدرن محسوب میشود، اما در حقیقت داستان کوتاه، قدمتی به اندازهی زبان دارد. چراکه بشر در طول تاریخ، انواع مختلف روایتهای کوتاه، مثل لطیفهها، حکایتها، قصهها و افسانههای کوتاه تاریخی، عاشقانههای کوتاه تمثیلی و... را خلق کرده و از آنها لذت برده است. اگرچه این موارد در تعریفی که از داستان کوتاه مدرن وجود دارد، جای نمیگیرند، اما نمیتوان انکار کرد که بستر مناسبی را برای شکلگیری این قالب امروزی فراهم کردهاند.
تاریخچهی داستان کوتاه خارجی
قصهگویی، قصه و داستان کوتاه، همیشه بهعنوان یک سنت شفاهی در میان جوامع مختلف بشری وجود داشته، اما شکل مدرن آن با رشد سواد طبقهی متوسط در غرب شکوفا شد. به موازات آن، بازار مجلات و نشریات برای پاسخ به خواستههای خوانندگان رونق پیدا کرد؛ اما همچنان ناشری برای به چاپ رساندن و عرضهی یک قطعهی داستانی کوتاهِ پنج تا پنجاهصفحهای وجود نداشت. بهمرور خوانندگان به داستانهای کوتاه روی خوش نشان دادند و نویسندگان نیز در این مسیر بهراهافتاده، نگارش در این فرم ادبی جدید را آغاز کردند. با شروع قرن نوزدهم و تا اواسط آن، داستان کوتاه خارجی با قلم نویسندگی همچون ناتانیل هاثورن، ادگار آلن پو و ایوان تورگنیف بالیدن گرفت و در پایان این قرن، با داستانهای کوتاه آنتون چخوف به اوج خود رسید؛ تا جایی که به این نویسندهی برجسته، لقب «پدر داستاننویسی مدرن» را دادند.
اما در مورد اینکه چه کسی اولین داستان کوتاه مدرن واقعی را به تألیف درآورد و منتشر ساخت، همچنان بحثهایی وجود دارد. با این وجود بسیاری از پژوهشگران ادبی معتقدند که داستان «دو چوپان» اثر والتر اسکات که در سال 1827 منتشر شد را میتوان اولین نمونهی این فرم ادبی دانست که به سبک و سیاق مدرن به نگارش درآمده است. این داستان کوتاه تأثیر بسیاری بر رشد این فرم ادبی داشت و نهتنها نویسندگان هموطن والتر اسکات، مانند جورج الیوت و توماس هاردی را به طبعآزمایی در این قالب ترغیب کرد، بلکه بر اونوره دو بالزاک در فرانسه، الکساندر پوشکین و ایوان تورگنیف در روسیه و جیمز فنیمور کوپر و ناتانیل هاثورن در آمریکا نیز بسیار تأثیر گذاشت.
در ادامهی تاریخ شکلگیری و بسط داستان کوتاه خارجی، ادگار آلن پو پس از خواندن داستان کوتاهی از ناتانیل هاثورن، اولین تعریف جدی خود را در باب تفاوت میان داستان کوتاه و رمان ارائه داد. او داستان کوتاه را اثری معرفی کرد که در یک نشست، قابل خواندن است و اعتقاد داشت که در این قالب، همه چیز باید از قبل در طرح داستان تعیین شده باشد و هیچ کلمهای خارج از این طرح نباید نوشته شود. پس از آن میتوان به نویسندهی بزرگ دیگری چون هرمان ملویل اشاره کرد که ازجمله پیروان ادگار آلن پو در این حوزه بود.
انتشار داستانهای کوتاه ایوان تورگنیف در دههی 1850 میلادی نیز در این بستر قابل توجه است. درواقع او بدعتی را آغاز کرد که در ادامه، آنتون چخوف آن را به حد اعلای خود رساند. چخوف با کنار گذاشتن این قانون که داستان باید دارای آغاز، میانه و پایان باشد و با دوری از قضاوت و تحلیل شخصیتهای آن، بیآنکه برای رسیدن به اوج تلاش کند، از شیوهای مدرن در داستانسرایی رونمایی کرد. طی قرن بیستم و حتی بیستویکم میلادی، نویسندگان مشهور عرصهی داستان کوتاه، از جیمز جویس گرفته تا کاترین منسفیلد و ریموند کارور، اغلب تحت تأثیر این برداشتها و نظرات آنتون چخوف بودند. تأثیر این نویسندهی روس تا حدی بود که شاید بتوان گفت که تنها در چند دههی اخیر است که نویسندگان از زیر سایهی او بهدرآمدهاند.
انواع ژانرهای داستان کوتاه
داستانهای کوتاه قابلیت شگرفی در به تصویر کشیدن عناصر و ویژگیهای ژانرهای ادبی متعدد دارند. در ادامه چند نمونه از جذابترین و پرطرفدارترین ژانرهای متبلورشده در بهترین داستانهای کوتاه خارجی را برمیشمریم:
- داستان کوتاه فانتزی: داستانهایی که از عناصر جادویی، پدیدههای ماوراءالطبیعه، موجودات افسانهای و اسطورهای برخوردارند، در این دسته قرار میگیرند. مجموعه داستان کوتاه «دود و آینهها» نوشتهی نیل گیمن، نمونهای از آنهاست.
- داستان کوتاه معمایی: اینگونه داستانهای کوتاه با ترسیم یک فضای رازآلود، به حل یک معما و پرده برداشتن از یک جنایت میپردازند. در این داستانها معمولاً شخصیت اصلی یک کارآگاه است. در مجموعه داستانهای «شرلوک هولمز» اثر سر آرتور کانن دویل و «گربه سیاه» به قلم ادگار آلن پو، این ژانر بهخوبی به نمایش درآمده است.
- داستان کوتاه عاشقانه: روایتهایی که همچون داستان کوتاه خارجیِ «هدیه کریسمس» اثر مشهور او. هنری، بر روابط عاشقانهی میان شخصیتها تمرکز دارند و از صحنههای احساسی بهرهمندند، در این دسته جای میگیرند.
- داستان کوتاه علمی - تخیلی: وجود مفاهیم تخیلی و آیندهنگرانهی مبتنی بر پیشرفتهای علمی، اکتشافات فضایی، سفر در زمان و جهانهای موازی، از مهمترین شاخصههای داستانهای کوتاه علمی - تخیلی بهشمار میآیند. از میان آثار متعلق به این ژانر، میتوان مجموعه داستان «قتلهای آبرومندانه» ری بردبری را مثال زد.
- داستان کوتاه ترسناک: نویسندگان این ژانر، با فضاسازی رعبآور، حس ترس، وحشت و دلهره را به مخاطبان خود القا میکنند. مونتاگ رودز جیمز، مجموعه داستان «اشباح» را در این ژانر خلق کرده است.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه خارجی
داستانهای کوتاه جذابیتهای خاص خودشان را دارند. مقدم بر هر چیز، آنها کمحجم هستند و هر فرد پرمشغلهای میتواند با اختصاص دادن زمانی کوتاه، مطالعهی یکی از آنها را به اتمام برساند. مزیتی که نهتنها افراد پرمشغله را از عذاب وجدان کمبود میزان مطالعه رها میکند، بلکه حس رضایت حاصل از به اتمام رساندن یک اثر ادبی را نیز به آنها هدیه میکند. خواندن داستانهای کوتاه خارجی میتواند شروعی خوب برای کسانی باشد که بهتازگی قصد ورود به دنیای ادبیات و داستان را دارند. حجم کم، پیرنگ ساده و همینطور تنوع موضوع و ژانر، ازجمله مزایای مطالعهی آثار نوشتهشده در این قالب است که میتواند کتابخوانهای نوپا را به مطالعه علاقهمند کند و نویسندگان بزرگ و ژانرهای مختلف را به آنها بشناساند. علاوهبر اینها قدرت ایجاز داستان کوتاه میتواند شما را به وجد بیاورد. با مطالعه در این فرم ادبی درمییابید که خلق عمیقترین لحظهها و تأثیرگذارترین صحنهها با کمترین کلمات، چه کار هنرمندانه و تحسینبرانگیزی است.
یک داستان کوتاه خارجی میتواند خستگی حاصل از مطالعهی یک رمان طولانی را از ذهنتان خارج کند. چراکه کلنجار رفتن با یک موضوع بهمدت طولانی، ذهن و جان را تشنهی تنوع میکند. برای همین است که مطالعهی یک یا چند داستان کوتاه خارجی میتواند امکان تجربهی چنین تنوع ادبی خوشایندی را فراهم کند. خواندن داستان کوتاه، همچنین میتواند شما را از رخوت یک انتظار طولانی نیز برهاند؛ تحمل انتظار برای رسیدن مترو یا معطل شدن در فرودگاه به خاطر تأخیر در پرواز، میتوانند با غرق شدن در یک داستان کوتاه آسانتر شوند. بهویژه اینکه با رونق گرفتن بسترهای فراوان برای خرید و دانلود داستانهای کوتاه صوتی، الکترونیک و PDF، دسترسی به عناوین مختلف در این زمینه را نیز بسیار آسان کرده است.
مختصر آنکه داستانهای کوتاه خارجی، شما را با دیدگاههای نویسندگان مختلف، ملیتها، فرهنگها و اوضاع سیاسی و اجتماعی کشورهای مختلف آشنا میکنند، تجربههای زیستهتان را افزون میکند، قدرت درک و همدلی را در وجودتان رشد میدهند و زندگی را به کامتان شیرینتر میسازند.
خواندن داستانهای کوتاه خارجی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت و حوصلهی کافی برای مطالعهی رمانهای حجیم و طولانی را ندارید و دلتان میخواهد در کوتاهترین زمان، بیشترین لذت را از کتابخوانی ببرید یا اگر قصد دارید در فرصتی کم، با ژانرهای مختلف ادبی آشنا شوید و میخواهید با قلم و دیدگاه نویسندگان بینالمللی بسیاری آشنا شوید، یا حتی اگر از رمانخوانهای حرفهای هستید، اما در پی یک تجربهی تازه میگردید، پیشنهاد میکنیم به خرید و دانلود داستانهای کوتاه خارجی، بهعنوان یک گزینهی جدی در مسیر خود نگاه کنید. فارغ از اینها البته، داستان کوتاه یکی از مهمترین قالبهای ادبی محسوب میشود که تعدادی از درخشانترین آثار تاریخ ادبیات و نویسندگان مطرح جهان را در خود جای داده است و به این دلیل، علاقهمندان و مخاطبان حرفهای زیادی را همواره به سوی خود خواهد کشید.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه خارجی در کتابراه
با توجه به اینکه داستانهای کوتاه خارجی ازجمله آثار محبوب طرفداران ادبیات داستانی محسوب میشوند، کتابراه بخش بزرگی از عناوین خود را به این حوزه اختصاص داده است و با ارائهی بهترین نمونههای این عرصه در قالب کتاب الکترونیک، صوتی و PDF، امکان خرید و دانلود را برای مخاطبان ساده کرده است. ناگفته نماند که برخی از داستانهای کوتاه خارجی موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، بیشتر از سایر عناوین مورد توجه قرار گرفتهاند و کاربران بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. در لیست زیر، تعدادی از این کتابهای پرطرفدار را به شما معرفی میکنیم:
- کتاب چطور یک سوسک را در دست بگیریم؟: با این کتاب از شر باورهای محدودکنندهتان راحت شوید، اثر متیو مکس ول
- کتاب اتاق قرمز، نوشتهی ادوگاوا رانپو
- کتاب شرطبندی، آنتون چخوف
- کتاب تنها در پاریس و داستانهای دیگر، اثر جوجو مویز
- کتاب اول شخص مفرد، به قلم هاروکی موراکامی
- کتاب برفهای کلیمانجارو، اثر ارنست همینگوی
- کتاب وقتی خدا وارد شود، معجزه میشود، نوشتهی نیل دونالد والش
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه خارجی در کتابراه
تعداد و تنوع بیشمار داستانهای کوتاه خارجی، گاهی مخاطبان را بابت هزینههای خرید کتاب نگران میکند؛ اما گفتنیست که در سایت و اپلیکیشین کتابراه، تعداد زیادی از داستانهای کوتاه خارجی، بهصورت کاملاً رایگان و در قالب نسخههای صوتی، الکترونیک و PDF ارائه شدهاند. به این ترتیب شما میتوانید بیهیچ نگرانیای، تنها با فشردن یک دکمه، کتابهای موردعلاقهتان را بهصورت رایگان دانلود کنید و بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید. برخی از این آثار رایگان عبارتاند از:
- کتاب ای کاش قلبم بیآنکه بشکند مقاومت نماید، اثر کریستین بوبن
- کتاب بانک مجموعه داستان ترجمه نوجوان، به کوشش گیتا بختیاری و مهدی رضایی
- کتاب سه پرسش، نوشتهی لئو تولستوی
- کتاب پدر جودی آشغالی است، به قلم ماتیو لیچت
- کتاب مقام رسمی، اثر ویلیام سامرست موآم
- کتاب دعای دریا، نوشتهی خالد حسینی
کتاب مرگ یک خرده بورژوا
- نویسنده: فرانتس ورفل
فرانتس ورفل نویسنده پرافتخار آلمانی در کتاب مرگ یک خرده بورژوا، داستان فیالا که شغلش را در پی فروپاشی سلطنت اتریش - مجارستان از دست داده است، به تصویر میکشد. ترس و نگرانی او از آیندهی مبهم خانوادهاش، اجازه نمیدهد علیرغم دست و پنجه نرم کردن با یک بیماری خطرناک، در برابر مرگ تسلیم شود. درباره کتاب مرگ یک خرده بورژوا: کتاب حاضر به روایت داستان کارل و ماری فیالا میپردازد. آنها به همراه فرانتل... ادامه ›
کتاب داماد یخ زده
- نویسنده: مارگارت اتوود
کتاب داماد یخ زده مجموعهای از داستانهای افسانهای کوتاه، اثر نویسندهی مشهور مارگارت النور اتوود است. او در این کتاب دنیاهای عجیبی را با هم درمیآمیزد و انسان را در برابر موقعیتهای غیرمعمول قرار میدهد. این مجموعه داستان شما را با جنبههای دیگر نویسندگی اتوود آشنا میکند. مجموعه داستان کوتاه داماد یخ زده (Stone mattress) نه داستان کوتاه از مارگارت النور اتوود (Margaret Elenor Atwood) را... ادامه ›
کتاب دوست داشتم هر شب به پیاده روی بروم و دیگر داستانهای اوبابا
- نویسنده: برناردو آچاگا
کتاب دوست داشتم هر شب به پیاده روی بروم و دیگر داستانهای اوبابا به قلم برناردو آچاگا، مجموعه داستان پر افتخاری است که مورد تحسین و توجه بسیاری از محافل ادبی قرار گرفته. این داستانها از زبان مردمانی درونگرا در شهر خیالی اوباباکواک روایت میشود. درباره کتاب دوست داشتم هر شب به پیادهروی بروم و دیگر داستانهای اوبابا: برناردو آچاگا (Bernardo Atxaga) نویسنده مشهور و پر افتخار ادبیات اسپانیایی، این... ادامه ›
کتاب خانم حوا
- نویسنده: هانری تروایا
داستان عاشقانهای کوتاه اما پرفراز و نشیب از عشق مردی ثروتمند به زنی جوان. هانری تروایا در کتاب خانم حوا داستان این عشق دیوانهوار و یکسویه را روایت میکند. عشقی که از دل اعتصابی گسترده زاده شده است. اما سرنوشت برای مرد ثروتمند، زن جوان و عشق یکطرفهای که در میان آنها در جریان است، چه در آستین دارد؟ دربارهی کتاب خانم حوا آقای کُک ریکو دو لامارتینیر، شخصیت اصلی کتاب خانم حوا (Le Geste D'Eve)... ادامه ›
کتاب مرگ الیویه بکای و داستانهای دیگر
- نویسنده: امیل زولا
امیل زولا، ادیب نامدار فرانسوی، بیش از هرچیز با رمانهای سبک ناتورالیستی خود شناخته شده؛ اما کتاب مرگ الیویه بکای و داستانهای دیگر روی متفاوتی از استعداد ادبی بیحدواندازهی این نویسنده را به مخاطب جهان ادبیات نشان میدهد. این مجموعه، از پنج داستان کوتاه با نامهای مرگ الیویهبکای، سروان بورل، چگونه میمیریم، سیل و آنژلین شکل گرفته. خالق این شاهکار ادبی، در هر داستان موضوعاتی همچون مرگ،... ادامه ›
کتاب برادر مردهام به آمریکا میآید
- نویسنده: الکساندر گودین
کتاب برادر مردهام به آمریکا میآید مجموعهای از داستانهای نویسندگان مشهور پنج قارهی دنیا را در برمیگیرد و نام نویسندگانی مانند استیون میلهاوزر، آنا گاوالدا و... نیز در این مجموعه داستان وجود دارد. اسدالله امرایی در مجموعه داستان کوتاه برادر مردهام به آمریکا میآید (My Dead Brother Comes to America) تلاش میکند تا شما را با قلم و سبک نویسندگانی خاص و منحصر به فرد در سراسر دنیا آشنا سازد.... ادامه ›
کتاب ترانه برف خاموش
- نویسنده: هیوبرت سلبی جونیور
کتاب ترانه برف خاموش، مجموعهای از داستانهای کوتاه تحسینشده به قلم هیوبرت سلبی جونیور است. این کتاب دوازده داستان را شامل میشود که به دلیل فاصلهی زمانی زیاد بین نگارش آنها، با یکدیگر از لحاظ سبک، محتوا و مضمون تفاوت بسیاری دارند. کتاب نامبرده، تنها مجموعه داستانیست که هیوبرت سلبی جونیور در زمان حیات خود منتشر کرده بود. دربارهی کتاب ترانه برف خاموش هیوبرت سلبی جونیور (Hubert Selby Jr) در... ادامه ›
کتاب دوران یافتههای دلچسب من
- نویسنده: فاضل اسکندر
کتاب دوران یافتههای دلچسب من اثری از فاضل اسکندر، نویسندهی ایرانی-قفقازی است. این اثر که از چند قصهی کوتاه تشکیل شده، بیانی انتقادی از اوضاع روسیه در قرن بیستم دارد و ما را با بسیاری از واقعیتهای اجتماعی این سرزمین پهناور آشنا میسازد. درباره کتاب دوران یافتههای دلچسب من: جامعهی روسیه در قرن بیستم شاهد وقایع مهم بیشماری بود. ادبیات این کشور نیز همپای تحولات اجتماعی، به رشدی که از قرن... ادامه ›
کتاب پیمان خونی
- نویسنده: ماریو بندتی
کتاب پیمان خونی پانزدهتا از بهترین داستانهای ماریو بندتى را در بر میگیرد. این نویسنده در کنار بهنقدکشیدن مسائل اجتماعی و سیاسی، به درونیات شخصیتهای داستانش توجه ویژهای نشان میدهد و احساسات عمیق انسانی را بهخوبی تصویر میکند. اسامی برخی از این داستان کوتاهها از این قرارند: «سکو»، «چشم سوم»، «مرگ» و... دربارهی کتاب پیمان خونی کتاب پیمان خونی گزیدهای از داستانهای کوتاه ماریو بندتى... ادامه ›
کتاب قتلهای آبرومندانه
- نویسنده: ری بردبری
کتاب قتلهای آبرومندانه مجموعهای از پنج داستان کوتاه در ژانر فانتزی، نوشتهی ری بردبری، نویسندهی مشهور آمریکایی، است. داستانهای این مجموعه با چاشنی طنز کنایی منحصر به فرد بردبری نوشته شدهاند. او در این کتاب همانند دیگر آثارش، زندگی روزمره را با فانتزی و تخیل در هم میآمیزد و در عین حال نیمنگاهی نیز به مضامین اجتماعی میاندازد. دربارهی کتاب قتلهای آبرومندانه نام ری بردبری (Ray Bradbury) در... ادامه ›
کتاب لیموزین قرمز
- نویسنده: آنار رضا
کتاب لیموزین قرمز اثر آنار رضا شامل چهار داستان کوتاه ترکی آذربایجانی است. آنار رضا یکی از تاثیرگذارترین نویسندگان ادبیات معاصر آذربایجان است که کتابهایش همیشه جز پرفروشترینها قرار دارد. این شهرت و نفوذ او تنها به خاطر سبک نگارشاش و بازگویی دغدغههای انسان معاصر است. آنار رضا (Anar Rzayev) پسر رسول رضا شاعر برجسته آذربایجان است. او که رئیس نویسندگان این کشور نیز میباشد از خانوادهای فرهنگی... ادامه ›
کتاب یکشنبههای تابستان و داستانهای دیگر
- نویسنده: جویس کارول اوتس
کتاب یکشنبههای تابستان، گزیدهای از داستانهای کوتاه جهان است که مرتضی هاشمپور آنها را گردآوری و ترجمه کرده است. در این مجموعهی ارزشمند، داستانهایی کوتاه از نویسندگان مشهور جهان مانند: آلوارو رودریگز، ایتالو کالوینو، پیتر نیلسون، ایساک بابل، لارنس جیمز، آنتوان چخوف و... را آمده است. در بخشی از کتاب یکشنبههای تابستان میخوانیم: به عقیدهی من، تمام مردان نفرتانگیزند و باید تصدیق کنم که... ادامه ›
کتاب توفان
- نویسنده: رومن گاری
رومن گاری نویسنده شهیر فقید فرانسوی و ادیبی که توانست دو بار برنده جایزه ادبی گنکور شود در کتاب توفان، این بار رویای تمدن بشری را در بوتهی آزمایش میریزد، آن را پر و بال میدهد و پایانی ویژه برایش رقم میزند. به راستی بشر در طول زندگیاش به دنبال چیست؟ شاید بتوان با مطالعه این مجموعه داستانهای منتشر نشده از رومن گاری به پاسخ این سوال دست یافت. درباره کتاب توفان: رومن گاری (Romain Gary) هنرمند... ادامه ›
کتاب خداحافظ پدر
- نویسنده: فقیر بایکورت
کتاب خداحافظ پدر دربردارندهی داستانهای کوتاه منتخب از نویسندهی مطرح ترکتبار فقیر بایکورت است. ایشیق بایکورت دختر وی گزینش این آثار را برعهده داشته است. ایجاز، واقعگرایی و دیالوگمحوری، از بارزترین ویژگیهای سیزده داستان این کتاب هستند. درباره کتاب خداحافظ پدر اگر از مخاطبان ادبیات ترکیه هستید، احتمالاً با نام و آثار نویسندهی مطرح، فقیر بایکورت (Fakir Baykurt) آشنا هستید؛ با این حال این... ادامه ›
کتاب چطور گرسنه هستیم
- نویسنده: دیو اگرز
کتاب چطور گرسنه هستیم، مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم دیو اگرز، نویسندهی معاصر آمریکایی است. داستانهای این مجموعه حکایت بیقراری و عطش ارضا نشدنی روح آدمی را دارند. شاید برای همین اگرز عنوان چطور گرسنه هستیم را برای کل کتاب برگزیده، عنوانی که نام هیچ یک از داستانهای مجموعه نیست. از «یکی دیگر» و «من و مادرت» گرفته تا «وقتی زوزه کشیدن را یاد گرفتند» و «پس از این که به رودخانه پرت شدم و... ادامه ›
کتاب ترور مارگارت تاچر
- نویسنده: هیلاری مانتل
کتاب ترور مارگارت تاچر نوشتۀ هیلاری مانتل، از 10 داستان کوتاه با محوریت «زندگی روزمره و دغدغههای فردی و اجتماعی انسان مدرن» تشکیل شده است. اما در این مجموعه دو داستان «پوزش بابت مزاحمت» و «ترور مارگارت تاچر» بیشترین حاشیهها را با خود به همراه داشته است. داستان اول برگرفته از مشاهدات عینی نویسنده در دوران اقامت چهار ساله وی در شهر جده عربستان است. برای غربیها در کشورهایی نظیر عربستان که... ادامه ›
کتاب کت چرمی
- نویسنده: چزاره پاوزه
کتاب کت چرمی مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم چزاره پاوزه، نویسنده و شاعر نامدار ایتالیایی، است. این کتاب شامل پنج داستان کوتاه است که همانند دیگر آثار نویسنده با رویکردی رئالیستی و در عین حال نثری شاعرانه به رشتهی تحریر درآمدهاند. پاوزه در این داستانها به خاطرات خود از کودکی و بزرگسالی نقبی میزند و از گذشته میگوید. دربارهی کتاب کت چرمی چزاره پاوزه (Cesare Pavese) نویسنده و شاعر مطرح... ادامه ›
کتاب کبوتر سپید
- نویسنده: فرات جوری
کتاب کبوتر سپید، مجموعه داستانی کوتاه از فرات جوری است که به مسائل روز و اتفاقات پیرامون جامعه میپردازد. فرات جوری (Frat Jewery) نه تنها در شاعری و داستاننویسی ناشناخته نیست، بلکه از روزنامهنگاران و نویسندگان نامی و سرآمد اهل قلم کردستان است، وی شاعری نکتهسنج و خیالپرداز، داستاننویسی چیرهدست و شیرین زبان، سردبیر و روزنامهنگاری موفق است. او میخواهد برگی نوین در ادبیات معاصر کردی بگشاید،... ادامه ›
کتاب حمایت از هیچ
- نویسنده: هارتموت لانگه
هارتموت لانگه در کتاب حمایت از هیچ از انسانهایی سخن میگوید که در تلاشاند تا از پوچی درونیشان بگریزند. این کتاب از سه داستان تشکیل شده است که جملگی از اتفاقاتی بهظاهر ساده آغاز میشوند و کمکم شکلی دیگر به خود میگیرند. دربارهی کتاب حمایت از هیچ: از کنار ورودی پارک ملی میگذرد و ستونی برای نصب آگهی و اعلان توجهش را به خود جلب میکند. روی این ستون، پلاکاردهای رنگارنگ از همهچیز خبر میدهند و... ادامه ›
کتاب مرز بیهویت
- نویسنده: یوری هررا
کتاب مرز بیهویت از جمله آثار معروف و پرفروش یوری هررا به شمار میآید که به چندین زبان نیز ترجمه شده است. درونمایۀ این داستان مشهور و هیجانانگیز، رنگ و بوی فلسفی و اجتماعی دارد و از زبان دختر جسوری به نام ماکینا که در جستجوی برادر پناهجویش به آمریکا میرود، روایت میشود. دربارۀ کتاب مرز بیهویت: ماکینا زنی قوی و جسور است که در شهر کوچکی در مکزیک روزگار میگذراند. او در جستجوی برادرش به طور... ادامه ›
کتاب بهشت خاردار و چند داستان دیگر
- نویسنده: حیدر شجاعی
کتاب بهشت خاردار و چند داستان دیگر ترجمهی حیدر شجاعی، مجموعه چند داستان از نویسندگان جهان عرب از جمله می زیاده، چوارچی مقاری و یوسف الخال است. در داستان بهشت خاردار به نوعی محاوره میان یک استاد پیر با شاگردی جوان نشان داده میشود. طه حسین در مقدمهی این کتاب به نقد ادبی میپردازد؛ و ضمن این که به برخی از سبکهای ادبی اشاره میکند، در شرح و بیان «مقطوعه» آن را به سرِ تیرى باریک و سبک تشبیه... ادامه ›
کتاب سقوط شادی بخش
- نویسنده: ها جین
کتاب سقوط شادی بخش نوشتهی ها جین، مجموعهای از 10 داستان کوتاه با مضمون دلمشغولیها و گرفتاریهای روزمره زندگی و مشکلات اجتماعی در دنیای متمدن است. این ده داستان که بیشتر به مسائل زندگی مدرن و انتقاد به جامعه چینی میپردازد، داستان انسانهایی است که در جستوجوی خوشبختی به آمریکا آمدهاند و سرزمین آبا و اجدادی خود را ترک کردهاند. کتاب سقوط شادی بخش (A good fall) برای اولین بار در سال 2009 به... ادامه ›
کتاب زنی که از حال رفت و سه داستان دیگر
- نویسنده: حنیف قریشی
کتاب زنی که از حال رفت و سه داستان دیگر، یک کتابِ داستانی، متشکل از چهار داستان کوتاه به قلم حنیف قریشی است که با توجه به معاصر بودن آنها توسط پژمان طهرانیان گردآوری شده. داستانهای این کتاب نشاندهندهی نگاه دغدغهمند و تراژیک قریشی به مسائل اجتماعی است؛ مسائلی که اغلب مهاجران با آنها روبهرو بوده و هستند و در مراحل مختلف زندگی با آنها دست و پنجه نرم میکنند. نویسنده در هر داستان، با... ادامه ›
کتاب رویای ارواح
- نویسنده: جویس کارول اوتس
کتاب رویای ارواح مجموعهای شامل هفت داستان کوتاه به قلم نویسندگانی برجسته از سرتاسر جهان است. داستانهای «حملهی موفقیتآمیز»، «راج زمستانی» و «نامه» که در این کتاب حاضرند، به ترتیب به قلم کیم استانلی رابینسون، نیکلاس. ای. دیکاریو و ویلیام سامرست موآم نوشته شدهاند. دربارهی کتاب رویای ارواح کتاب رویای ارواح مشتمل بر هفت داستان کوتاه از بزرگترین نویسندگان جهان است. از ویلیام سامرست موآم... ادامه ›