معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های ترسناک خارجی

معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های ترسناک خارجی

چرا باید داستان و رمان ترسناک خارجی بخوانیم؟

خوب است پیش از هر چیز داستان ترسناک و ژانر وحشت را بهتر بشناسیم. رمان‌های ترسناک با هدف ایجاد حس ترس در مخاطب به نگارش درمی‌آیند. جی. ای. کادن، تاریخ‌نگار ادبی اهل انگلستان در سال 1984، داستان ترسناک را این‌طور تعریف کرد: «قطعه داستانی که به نثر نوشته می‌شود و خواننده را شوکه می‌کند، می‌ترساند یا حتی احساس نفرت در او ایجاد می‌کند».

در این گونه داستان‌ها و رمان‌ها، معمولاً یک عنصر تهدیدآمیز در قصه وجود دارد که اغلب به‌عنوان استعاره‌ای برای ترس‌های واقعی و بزرگ‌ترِ موجود در جوامع تعبیر می‌شوند. از میان عناصر رایجی که به‌طور معمول در رمان‌های ترسناک جذاب از آن‌ها استفاده می‌شود، می‌توان به شیاطین، ارواح، خون‌آشام‌ها، زامبی‌ها، قاتلان زنجیره‌ای، افراد دچار اختلال‌های روانی، فضای آخرالزمانی، حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی یا ساخته‌شده به دست بشر اشاره کرد.

تاریخچه‌ی داستان‌ها و رمان‌های ترسناک خارجی

پژوهشگران ادبی عقیده دارند ریشه‌ی ژانر وحشت در ادبیات، به یونان و روم باستان می‌رسد؛ دورانی که در آن، داستان‌های بسیاری با مضامینی مانند مرگ، اهریمن، ارواح شیطانی و زندگی پس از مرگ به رشته‌ی تحریر درمی‌آمدند. تراژدی «هیپولیتوس» اثر اوریپید و «زندگی موازی» نوشته‌ی پلوتارک، نمونه‌هایی از این داستان‌ها هستند. در قرن هجدهم میلادی و در عصر رمانتیک نیز رمان‌های گوتیک با قلم داستان‌نویسانی همچون ارنست هوفمان و ادگار آلن پو وارد ادبیات شدند.

تأثیر رمان‌های گوتیک در قرن نوزدهم میلادی، با خلق آثاری مانند «خانه‌ی کنار حیاط کلیسا» اثر شریدان لو فانو و «ماه الماس» به قلم ویلیام ویلکی کالینز، خود را نشان داد. در این سده، رمان‌های ترسناک با ایده‌ها و عناصر فراطبیعی رواج پیدا کردند. انتشار رمان‌های «فرانکنشتاین» اثر مری شلی در سال 1818 و «دراکولا» به قلم برام استوکر که در سال 1897 منتشر شد، از نمونه‌های معروف چاپ‌شده در این حوزه محسوب می‌شوند. در قرن بیستم میلادی نیز رمان‌های ترسناک با جهش بزرگی محبوبیت یافتند و اغلب به‌شکل نمادین، ترس‌های جامعه را به تصویر کشیدند.

برای مثال فرانتس کافکا در سال 1925 با انتشار رمان «محاکمه»، از معیارهای کلاسیکِ رمان‌های ترسناک قدیمی فاصله گرفت تا وحشتی متفاوت و برخاسته از ترس عمومی جامعه از حکومت را به تصویر بکشد. در سال 1927، اچ پی لاوکرفت با نگارش رمان «احضار کطولحو»، ایده‌ی رمان‌های وحشت کیهانی را مطرح کرد و موجب شکل‌گیری اصطلاح «وحشت لاوکرفتی» شد. در این دوره داستان‌های کوتاه ترسناک نیز مانند «لاتاری» اثر شرلی جکسون به محبوبیت دست یافتند. به‌مرور رمان‌های ترسناک مدرن با عناصر و مضامین معاصری همچون قاتلان زنجیره‌ای و وجود صحنه‌های منزجرکننده‌ای که با اصطلاح اسلشر (Slasher) شناخته می‌شوند، ظهور کردند. انتشار رمان جذاب «درخشش» اثر استیون کینگ در سال 1977، تا حد زیادی به جذب طرف‌داران این داستان‌ها و ادامه‌ی روند داستان‌نویسی در این حوزه کمک کرد.

زیرژانرهای داستان‌ها و رمان‌های ترسناک

ژانر وحشت چندین زیرژانر را در دل خود جای می‌دهد که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. مهم‌ترین زیرژانرهای این گونه‌ی ادبی عبارت‌اند از:

  • ترسناک گوتیک (Gothic horror): رمان‌های ترسناکی که مانند اغلب آثار ادگار آلن پو، به‌صورت خاص بر مسئله‌ی مرگ تمرکز دارند.
  • ترسناک ماوراءالطبیعه (Paranormal horror): در این نوع داستان‌های ترسناک، معمولاً از عناصر یا رویدادهای ترسناک فراطبیعی که در چهارچوب قوانین علمی توضیحی ندارند، بهره گرفته می‌شود. کتاب «تسخیر عمارت هیل» به قلم شرلی جکسون، نمونه‌ای از این زیرژانر است.
  • ترسناک روان‌شناختی (Psychological horror): رمان‌های این زیرژانر با تمرکز بر درونیات و ذهنیات انسان‌ها و با دست‌مایه قرار دادن پریشانی‌های روحی و اختلالات روانی، در مخاطب خود احساساتی همچون ترس، وحشت و دلهره را ایجاد می‌کنند. رمان «سکوت بره‌ها» اثر توماس هریس، یکی از آثار معروف در این زیرژانر است.
  • ترسناک فانتزی سیاه (Dark fantasy horror): رمان‌هایی همچون «آن» نوشته‌ی استیون کینگ که عناصر ترسناک و فانتزی را با هم ترکیب می‌کنند، در این دسته قرار می‌گیرند.
  • ترسناک علمی - تخیلی (Science fiction horror): این رمان‌ها مانند «فرانکنشتاین» نوشته‌ی مری شلی، حاصل تلفیق ترس و عناصر موجود در داستان‌های علمی - تخیلی هستند.

اهمیت مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های ترسناک خارجی

شاید عجیب به‌نظر بیاید اگر بگوییم مزایای خواندن رمان‌های ترسناک، چیزی فراتر از سرگرمی و تجربه‌ی هیجان است. اما واقعیت این است که مطالعه‌ی داستان‌های ترسناک مزایایی دارد که از دید بسیاری پنهان مانده است. در رمان‌های ترسناک، قهرمان داستان معمولاً با شخصیت‌های منفی و موقعیت‌های چالش‌برانگیز و هولناک مواجه می‌شود و باید برای نجات خود از این مخمصه‌ها تلاش کند. حس هم‌ذات‌پنداری مخاطب با قهرمان داستان، او را در موقعیت حل بحران و گره‌گشایی قرار می‌دهد و به این ترتیب در خلال مطالعه و لذت از داستان‌خوانی، مهارت حل مسئله‌ی مخاطب نیز تقویت می‌شود.

ژانر وحشت به موازاتی که حس ترس را در شما برمی‌انگیزد، حس هم‌دلی‌تان را نیز تحریک می‌کند و موجب می‌شود که احساسات و عواطف مختلفی را تجربه کنید. اتفاقی که می‌تواند شما را به وجد بیاورد. بسیاری از داستان‌ها و رمان‌های ترسناک خارجی، به‌واسطه‌ی به نقد کشیدن تعصبات و هنجارهای کلیشه‌زده، توانسته‌اند زمینه را برای تغییر جوامع فراهم سازند. خواندن داستان‌های ژانر وحشت، با ایجاد هیجان و تحریک ترشح هورمون‌های دوپامین و آدرنالین، حس جنگندگی و رغبت برای تلاش بیشتر را در شما تقویت می‌کند.

همچنین مطالعه‌ی کتاب‌های ترسناک برای نوجوانان و کودکان، توانایی‌ آن‌ها را در شناخت احساساتشان بالا می‌برد. چراکه قرار گرفتن در معرض یک ترس کنترل‌شده در یک محیط امن، به آن‌ها کمک می‌کند تا ترس را به‌عنوان یک احساس طبیعی بپذیرند و بتوانند به‌درستی نحوه‌ی مواجهه‌ی خود با آن را مدیریت کنند. از طرف دیگر، داستان ترسناک قدرت تخیل و خلاقیت کودکان و نوجوانان را نیز تحریک می‌کند و موجب تقویت هوش هیجانی و افزایش میزان تاب‌آوری‌شان می‌شود. علاوه‌بر این‌ها، مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های ترسناک خارجی شما را به زوایای تاریک روان انسان‌ها در سراسر جهان می‌برد و سبب می‌شود به گوشه‌های تاریک روان خودتان نیز دست پیدا کند، ترس‌ها، تردیدها و نقاط آسیب‌پذیرتان را بشناسید و از این طریق به خودشناسی برسید.

خواندن داستان‌ها و رمان‌های ترسناک خارجی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر دوست دارید با عبور از دنیای روزمره، به جهان مخوف و هیجان‌انگیز تازه‌ای قدم بگذارید و چنانچه دلتان می‌خواهد با عناصر ترسناک موجود در گوشه و کنار جهان، سطوح مختلفی از حس ترس و وحشت را تجربه کنید، پس پیشنهاد می‌کنیم که خرید و مطالعه یا شنیدن داستان‌ها و رمان‌های ترسناک خارجی را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهید.

پرطرف‌دارترین داستان‌ها و رمان‌های ترسناک خارجی در کتابراه

کتاب‌های ژانر وحشت، ازجمله آثار پرطرف‌دار در میان مخاطبان ادبیات داستانی هستند. از این‌رو، کتابراه در تلاش است تا گنجینه‌ای غنی از آثار مرتبط با این حوزه را در اختیار مخاطبان خود قرار دهد. این کتاب‌ها در قالب نسخه‌های الکترونیک، صوتی و PDF در سایت و اپلیکیشن کتابراه، قابل دانلود هستند و علاقه‌مندان می‌توانند به‌سادگی برای خرید عناوین موردعلاقه‌شان از میان آن‌ها اقدام کنند. در فهرست زیر تعدادی از محبوب‌ترین داستان‌ها و رمان‌های ترسناک خارجی که مخاطبان بیشتری را به خود جذب کرده‌اند، برایتان برمی‌شمریم:

  • کتاب دریاچه مه آلود، اثر ریچل کین
  • کتاب چشم‌هایت، نوشته‌ی سیر سدریک
  • کتاب زن سیاه پوش، به قلم سوزان هیل
  • کتاب مهمان نیمه شب، تألیف هدر گودنکاف
  • کتاب مردی از شب، اثر ریچل کین

پیشنهاد برای دانلود رایگان داستان‌ها و رمان‌های ترسناک خارجی در کتابراه

این روزها، قیمت بالای کتاب‌ها ازجمله آثار ژانر وحشت، به یکی از معضلات علاقه‌مندان به ادبیات داستانی تبدیل شده است. با توجه به همین مسئله، اپلیکیشن و سایت کتابراه تعدادی از آثار ادبیات داستانی، مانند کتاب «ترسان» نوشته‌ی جفری دیور که از بهترین داستان‌های ترسناک خارجی محسوب می‌شود را به‌صورت کاملاً رایگان در اختیار مخاطبان خود قرار داده است. به این ترتیب شما می‌توانید بدون نگرانی بابت هزینه‌ی خرید کتاب، عنوان جذاب موردنظرتان را به‌صورت رایگان و یا با قیمت‌هایی بسیار مناسب و در قالب نسخه‌های الکترونیک، صوتی و PDF، از کتابراه دریافت کنید.

معرفی و دانلود کتاب ترسان

کتاب ترسان

4.1
(امتیاز ۶۸۹ نفر)
رایگان
معرفی و دانلود کتاب ارواح قرن بیستم
۱۳۱,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب دوقلوهای یخی
۴۶,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب جنگل سایه‌ها
۴۶,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب آقای مرسدس
۱۰۷,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی یکی پس از دیگری
۵۰٪
۳۹۰۰۰ ۱۹,۵۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی جاده‌ی رستگاری
۱۶۹,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی روانی
۶۴,۵۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب مردان ساعت ده
۱۶,۹۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب شکارچیان روح
۴۹,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی تنها

کتاب صوتی تنها

4.1
(امتیاز ۸ نفر)
۳۶,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب روح داروثی دینگلی
۶,۵۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب طبقه‌ی وحشت
۹۳,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب مزرعه

کتاب مزرعه

3.6
(امتیاز ۱۲ نفر)
۷۳,۰۰۰ ت