معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب به ترسهایم سلام میکنم
- نویسنده: مجتبی تجلی
کتاب به ترسهایم سلام میکنم به قلم مجتبی تجلی، مجموعه داستانهایی با بیانی فلسفی و انسانشناسانه از آدمی و دغدغههایش است. به عقیده مجتبی تجلی کتاب نه عامدانه بلکه برخاسته از موضوع و موضع، کمی در لفافهی گفتار پیچیده شده است. چیزی که شاید خواندن و فهم را سخت و حتی گاهی ملالآور کرده است. ولی با امید بر اینکه در کنار آن در مقام چالشگر و پرسنده قرار گرفته است و حداقل خواننده را به بازخوانی مجدد... ادامه ›
کتاب رهاتر از فریاد: مجموعه آثار منتخب سومین جشنواره داستان کوتاه
- نویسنده: سایه مهری چمبلی
کتاب رهاتر از فریاد: مجموعه آثار منتخب سومین جشنواره داستان کوتاه، نوشته عباس علاف صالحی و سایه مهری، مجموعهای از داستانهای کوتاه اجتماعی است، که با زبانی شیوا و دلنشین به نگارش در آمده است. در بخشی از کتاب رهاتر از فریاد میخوانیم: فقط پنج دقیقه مانده، خواهرم شادمان، مادرم سفره میچیند و پدرم دعا میخواند. در شهر سکوت عجیبی است صدای ماشینها نمیآید و خبری از التهاب خیابانها نیست حتی دیگر... ادامه ›
کتاب کلاغ سرخ
- نویسنده: بهروز عابدی
کتاب کلاغ سرخ نوشتهی بهروز عابدی داستانیست کوتاه اما جذاب که که با نثری روان به رشتهی تحریر درآمده است. بهروز عابدی در زندگی خود بهترین و بالاترین لذت را خواندن کتاب میداند. به گفته خودش او از سن بیست سالگی احساسات درونیاش را با کارهایی نظیر، نقاشی، مجسمهسازی و سرودن اشعاری زیبا شروع به فریاد زدن کرده، تا اینکه در نهایت به نویسندگی روی آورده است. در بخشی از کتاب کلاغ سرخ میخوانیم: گ. گ... ادامه ›
کتاب مسافر صبا
- نویسنده: علی صالحی
کتاب مسافر صبا نوشته علی صالحی، مجموعهای از داستانهای کوتاه است که به قلم نویسندگان مختلف به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از کتاب مسافر صبا میخوانیم: وقتی از کار اخراج شدم دیگه انگیزهای برای ادامه زندگی نداشتم. من هیچوقت دوست نداشتم اخراج بشم. رئیسم دنبال بهانهای بود تا برادرزادهاش رو خوشحال کنه و به همین راحتی من دیگه جایی در جایگاهم نداشتم. اخراج شدن از کار منو وادار کرده بود که خودمو از... ادامه ›
کتاب مانیفست پست مدرن یک زن سبزی فروش
- نویسنده: تهمینه بروجردی
کتاب مانیفست پست مدرن یک زن سبزی فروش نوشتهی تهمینه بروجردی، از چند داستان کوتاه تشکیل شده که در آن مسائل خانواده، زن، اجتماع و جنگ را در قالب طنز به تصویر میکشد. این کتاب از 43 داستان کوتاه با موضوعات طنز و گاه جدی تشکیل شده است که شما برآیند تمام آنها را در اتفاقات زندگی خود تجربه کردهاید. تهمینه بروجردی در داستانهایش جایگاه زنان را با نگاهی متفاوت مورد بررسی قرار داده و در برخی دیگر به... ادامه ›
کتاب دشمنی برای ارکیده
- نویسنده: مهسا زرگر
این کتاب جلد دوم از مجموعه ارکیده می باشد. بخش هایی از متن کتاب: لحظات برای ارکیده به کندی میگذشت، تنش زیر سنگینی تیر آهنها و سنگها و خاکها بیحس شده بود و دیگر جسمش را احساس نمیکرد، اما هنوز حس آزاد شدن را نداشت و دربند بود و دیگر برای نجات امیدی در دل نداشت. صدای ترق و تروق آتش را می شنید، کم کم احساس می کرد، تنش دارد می سوزد، اما حتی نمی توانست آن را تکان بدهد که همان لحظه بوی خوش و دل... ادامه ›
کتاب آوازهای خاموش
- نویسنده: محمد عزیزی
کتاب آوازهای خاموش مجموعهای از 8 داستان کوتاه به قلم محمد عزیزی، دربارهی مسائلی پیرامون تنهاییها، نگرانیها و وحشت انسان از دستاوردهای زندگی مدرن در برابر از دست دادن زندگی سنتی است. فضای مورد روایت داستانهای این اثر به صورت رئال و سوررئال هستند و متناسب با موضوع و درونیات قهرمانان، با هم درمیآمیزند. در بخشی از کتاب آوازهای خاموش میخوانیم: پسر بچه مثل یک ترکه بید، لاغر و باریک است و طاقت... ادامه ›
کتاب شورانگیز
- نویسنده: امیر برزگر خراسانی
کتاب شورانگیز، تازهترین رمان و بیتردید یکی از بهترین آثار استاد امیر برزگر خراسانی است. آقای حقیقتجو یک کارمند اداره وابسته به دولت است که از محل کارش دل خوشی ندارد. یکی از روزها رئیس حقیقتجو را با درخواست عجیبش شگفتزده میکند. چرا که او قرار است همکار جدیدی داشته باشد. شورانگیز، همکار جدید آقای حقیقتجو، خواهرزاده رئیس شرکت، دختری تقریبا 18 ساله و عاشق ادبیات است. این دختر 18 ساله موجب شده... ادامه ›
کتاب هفت شین
- نویسنده: شهلا شریفی
دیشب برای اولین بار خیلی از خودم ترسیدم. چند وقت پیش در فاصلهای خیلی نزدیک یک نفر مرا تعقیب میکرد. باور کنید آنقدر ترسیده بودم که نمیتوانستم به صورتش نگاه کنم. هی رفتم و او هم آمد. با خود گفتم بالاخره خسته میشود. گامهایم را بلندتر برداشتم. از شدّت خستگی نای راه رفتن نداشتم. نفسهایم به شماره افتاد و وزنم رو به نقصان. او با عرق من مست میشد، امّا حواسش کاملاً به جا بود و یک سر سوزن عقب... ادامه ›
کتاب کابوس؟!
- نویسنده: حمیدرضا رحیم متولی
کتاب کابوس؟! نوشتهی حمیدرضا رحیم متولی، بیانگر اتفاقات کوچکی است که نادیده گرفته شده و در نهایت تبدیل به فاجعهای شده که هیچگاه از ذهن پاک نخواهد شد. قسمتهایی از این قصه بر اساس واقعیت است. واقعیاتی که امروزه متاسفانه در زندگی حجم کثیری از انسانها اتفاق میافتد و خیلی انسانهایی که مسیر زندگیشان به ناکجاآبادها منحرف میشود. اتفاقات زیادی ممکن است در روز در اطراف ما رخ دهد که گاهی ممکن است... ادامه ›
کتاب عبور (مجموعه داستان)
- نویسنده: محمد قاسمی پور
کتاب عبور (مجموعه داستان)، شامل داستانها و اشعاری کوتاه و در عین حال زیبا، از محمد قاسمی پور است که به شما کمک میکند ذهن و فکر خود را از هر چه شلوغی و کجیست بشویید. در بخشی از کتاب عبور میخوانیم: من سرنوشت زندگیت رو کامل میدونم هر کسی جای خانمت بود از همون سال اولی که کلی مشکل پیدا کردی و همه چیزت رو از دست دادی رهات میکرد و میرفت! چه برسه به اینکه به این وضعیت هم دچار بشی و ده سال توی... ادامه ›
کتاب ناگفتههای مهم چندی با رئیس جمهور و دیگر دلسوزان جامعه
- نویسنده: سید شجاع الدین بدیع زادگان
ناگفته های مهم چندی با رئیس جمهور و دیگر دلسوزان جامعه (ونمایشنامه کرگدن) این کتاب مشتمل بر سی موضوع کلّی و جزئی و دو پیوست (ازجمله نمایشنامه ی کرگدن از اوژن یونسکو) که بعضاً باهم همپوشانی و اشتراک داشته و هرکدام، به چند بخش تقسیم شده و امید میرود مورد امعان نظر و توجّه دلسوزان قرار گیرد چنانچه هرکدام، به نحوی دل این نویسنده ی کوچک را سوزانده است! به اعتقاد حقیر، عنایت و توجّه دولت... ادامه ›
کتاب فانوس خیال
- نویسنده: فریده ونده ور
کتاب حاضر، داستان فراز و نشیب زندگی دختری به نام «ستاره» است. «ستاره» و همسایه آنها «محمود» در نوجوانی عاشق یکدیگر میگردند، امّا این عشق موجب حسادت خانواده «محمود» قرار میگیرد و آنها از محله اثاثکشی میکنند. این عشق سالها پابرجا میماند. تا اینکه ستاره بنا به خواست خانواده، با فردی لاابالی به نام «سیروس» ازدواج میکند و صاحب فرزند میشود. رفتار سرد و بیرحمانه «سیروس» همراه با حسادت... ادامه ›
کتاب فریاد توحش در مرداب
- نویسنده: کازیوه معروفی
کتاب فریاد توحش در مرداب اثر کازیوه معروفی، شامل 21 داستان کوتاه با مضامین متفاوت اجتماعی است. در بخشی از کتاب فریاد توحش در مرداب میخوانیم: کد خدا گفت: همه اینا واسه اینه که زن گلی مثل گلی خانم نصیبم شده. سپس رو به دخترش کرد و گفت: دخترم مامانت همیشه مثل یه مشاور تو زندگی پیشم بود... منم حرفاشو به گوش گرفتم، شهلا از این که پدر و مادرش رابطهشان خوب و صمیمی است با صورتی گلگونش در پوست خود... ادامه ›
کتاب چراغهای خاموش
- نویسنده: مریم جهانی
کتاب چراغهای خاموش نوشتهی مریم جهانی، متشکل از 21 داستان کوتاه است که بسیاری از آنها مشکلات زنان و واقعیتهای تلخ و دردناک انسانها را به تصویر میکشد. مریم جهانی کیست؟ مریم جهانی در اول دی 1365 در کرمانشاه متولد شد. از نوجوانی به شعر و ادبیات علاقهمند بود بنابراین تصمیم گرفت در دانشگاه ادبیات بخواند. او خالق داستانهای غمناک از جهانی تراژدیک میباشد. همچنین او سعی دارد در هر داستان تکنیک... ادامه ›
کتاب اسپرسوی زهرماری
- نویسنده: ابراهیم نیرومند
کتاب اسپرسوی زهرماری نوشتهی ابراهیم نیرومند، مجموعهای از چند داستان کوتاه با موضوعات مختلف است که با بیانی دلنشین، ساده و جذاب به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از اسپرسوی زهرماری میخوانیم: نیمه شب بود، با بدختی خودم را به جاده اصلی رساندم. خانهی ما در روستایی کوچک یک ساعت مانده به تهران در جادهی فیروزکوه بود. باید صبح خیلی زود به پادگان محل خدمتم میرسیدم. سر جاده طبق معمول به امید کامیون یا... ادامه ›
کتاب اشک و آه
- نویسنده: صادق صالحی
صادق صالحی در کتاب اشک و آه ما را با مجموعه داستانی روبهرو میکند که همگی از خاطرات خود او برخاستهاند. این داستانها بیانگر احساسات تلخ و شیرین نویسندهای نابینا هستند که حوادث را بدون بهکارگیری حس بینایی درک کرده و آن را با شیوۀ بیان جذاب خود و بر اساس تفسیرهای شخصیاش روایت میکند. دربارۀ کتاب اشک و آه: داستانهایی که در کتاب اشک و آه در اختیار خواننده قرار میگیرند، داستانهایی بسیار ساده... ادامه ›
کتاب تنها در این وادی
- نویسنده: مریم رضاپور
“هوتسا” در تمامی دوران کودکی، نوجوانی و جوانی احساس تنهایی می کند. در کودکی مادرش و مادر بزرگش را از دست میدهد. اگر چه در کنار پدر ونامادریش زندگی می کند ولی نمی تواند رابطه ی خوبی با آنها برقرار کند. با تنها کسی که دوست هست”فردان” پسر همسایه است که بسیار پر شر و شور است. در جوانی بیسار بالنده و جذاب است و دو خاطر خواه دارد “فردان” و “سهراب” پسر خوانده ی عمو. همین امر زندگی او را دستخوش تغییرات... ادامه ›
کتاب پاییز را خزان نکن
- نویسنده: ایده مفرح
کتاب پاییز را خزان نکن شامل داستانهای کوتاه و جذابیست که به قلم ایده مفرح نوشته شده است. ایده مفرح نویسندهای خوش ذوق، دارای دکترای شیمی فیزیک از دانشگاه سراسری سیستان و بلوچستان است و نزدیک به 19 سال در زمینههای گوناگونی از جمله داستاننویسی فعالیت دارد. از دیگر آثار او میتوان به داستان کوتاه تنهاترین تنها اشاره کرد. همچنین او در مسابقات داستاننویسی و شب شعر ادارهی آموزش و پرورش منطقه خود... ادامه ›
کتاب مجموعه داستانهای کندوی عسل
- نویسنده: علیرضا باقری
کتاب مجموعه داستانهای کندوی عسل نوشته علیرضا باقری، شامل داستانهایی با محتوای اخلاقی و آموزنده است که لحن و بیان شیوا و دلنشینی دارند. هستی اقیانوسی از تصاویر و رنگهاست، همچون موسیقی دلنواز و گاهی پر از رمز و رازهایی که با شیرجه زدن در آن گیج میشوید. داستانهایی که هر انسانی میشنود و یا میخواند، میتواند تأثیر عمیقی بر افکار و روحیه او بگذارد؛ علاوه بر این، فرد برای مقابله با مسائل گوناگون... ادامه ›
کتاب نفس
- نویسنده: سارا فرزین
کتاب نفس نوشتهی سارا فرزین، داستانی عاشقانه، خانوادگی و پرفراز و نشیب را روایت میکند که از دوران جنگ ایران و عراق آغاز شده و تا جنگ مردم ایران با ویروس کرونا ادامه پیدا میکند. مطالعه کتاب نفس به کسانی پیشنهاد میشود؟ چنانچه به ادبیات معاصر ایران و رمانهای امروزی علاقه دارید، مطالعه این کتاب به شما پیشنهاد میشود. در بخشی از کتاب نفس میخوانیم: محدثه: «خبر آوردن که آقا مسعود شهید شده، تنها... ادامه ›
کتاب مرواریدهای گمشده
- نویسنده: روبن گورکی آواکیانس
کتاب مرواریدهای گمشده نوشتهی روبن گورکی آواکیانس، داستانی واقعیست که با حوادث تلخ جنگ جهانی دوم شروع میشود و سیر زندگی و رشد یکی از فرزندان ایران را همراه با حوادث متعدد روایت میکند. این داستان در یک مقطع زمانی و برای یک شخصیت خاص و خانوادههای مرتبط با او رخ داده است. اما نمودی است از حوادثی که برای بسیاری هم میتواند رخ داده باشد و باز هم تکرار میشود در مکانی دیگر و زمانی دیگر با... ادامه ›
کتاب PDF چشمان خاکستری
- نویسنده: نسترن لیاقتمند
کتاب چشمان خاکستری، شامل هفده داستان کوتاه از جمله داستانهای عاشقانه، اجتماعی و... به قلم نسترن لیاقتمند است. نسترن لیاقتمند در شهری میزیست که تنها راه فرار از گرمای طاقت فرسا و شرجی آن، خواندن و نوشتن و نقاشی کشیدن بود. او میگوید: چون هر روز فاصلهی انسانها از کتاب و خواندن متنهای طولانی بیشتر میشود سعیم بر آنست که سخن کوتاه کنم، شاید خوانده شوم. در بخشی از کتاب چشمان خاکستری میخوانیم:... ادامه ›
کتاب در میانه غبار
- نویسنده: عطیه خراسانی
کتاب در میانه غبار مجموعهی 10 داستان کوتاه از نویسندهی جوان، عطیه خراسانی است. او در این مجموعهداستان اقلیم سیستانوبلوچستان را برای پیشبرد وقایع انتخاب کرده است تا گوشهای از رنجهای مردم این سرزمین را نشان دهد و دیگران را با فرهنگ این استان آشنا کند. داستانهای کتاب پیش رو حرمان و سرخوردگی انسانها را روایت میکنند. دربارهی کتاب در میانه غبار عطیه خراسانی یکی از نویسندگان جوانی است که پیش... ادامه ›