نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی سفر به انتهای شب - لویی فردینان سلین

مرتب‌سازی: پیش‌فرض
ساغر کاشانی
۱۴۰۳/۰۵/۱۱
موضوعات اصلی کتاب، فساد اجتماعی، خشونت جنگ، و بی معنایی زندگی، به شکل بسیار تلخ و طنزآلودی مطرح می شوند. سلین با نگاهی نقادانه به جامعه و تمدن مدرن، پوچی و بی هدفی انسان ها را در دنیایی پر از خشونت و بی عدالتی به تصویر می کشد. شخصیت باردامو به عنوان یک ضدقهرمان، با تجربه هایش در جنگ و ماجراجویی هایش در نقاط مختلف دنیا، نمادی از انسان مدرن است که در جستجوی معنا، تنها به پوچی و بی هدفی می رسد. یکی از نقاط قوت رمان، توانایی سلین در خلق صحنه های زنده و واقعی است. توصیفات وی از جنگ، فقر، و زندگی روزمره، بسیار واقعی و گیرا هستند و خواننده را به عمق تجربیات شخصیت اصلی می برند. سلین به شکلی بی رحمانه و صادقانه، زشتی ها و زیبایی های انسان و جهان را به تصویر می کشد. "سفر به انتهای شب" نه تنها یک رمان است، بلکه یک بیانیه فلسفی درباره طبیعت انسان و جامعه است. این کتاب با وجود تاریکی و بدبینی اش، به دلیل صداقت و جسارت نویسنده در بیان واقعیت های زندگی، اثری است که خواندنش تأثیری عمیق و ماندگار بر خواننده می گذارد.
رهام خلیلی
۱۴۰۳/۰۵/۲۵
در شاهکار بودن این سلین اثر که شکی نیست، ولی متعجبم که چرا مرحوم غبرایی این اثر را به زبان رسمی ترجمه کردن، درحالیکه یکی از نقاط قوت اثر از نظر منتقدین استفاده هوشمندانه مولف از زبان محاوره است (که خود یکی از المان های مهم در کمدی سیاه نوین، است) حتی جایی سلین گفته بود که هدف من تبدیل این نوع زبان به زبان معیار است. البته شاید این سلیقه ناشر (جامی) بوده، چون این شیوه ترجمه یکی از شاخصه های بارز در آثار نشر یافته توسط این انتشارات خصوصا در دهه ۷۰ است. خوانش طبیعتاً حرفه ای بود ولی این شیوه چندان با سلیقه من همخوانی نداره، بنظرم نقص بارز در خوانش که متاسفانه امری رایج در مورد سایر آثاری که در دسته بندی طنز سیاه قرار میگیرند نیز است، خلا عنصر طنز است. ای کاش گوینده عزیز به جای تمرکز زیاد بر خوانش تئاتر گونه، سعی بیشتری در اضافه کردن المان طنز به خوانشش میکرد، هرچند که انصافا باید قبول کرد متن ترجمه شده نیز دستش را تا حدودی از این بابت بسته بوده.
haniyeh
۱۴۰۳/۱۰/۲۰
وقتی فکر می کنم تو این کتاب چه چیزهایی دیدم، شنیدم و خوندم، به اینکه انسان چقدر پیچیده است و هر آدمی با دیگری فرق داره و در عین حال همه به هم شبیه هستیم پی می برم. اینجا از شخصیت اصلی گرفته تا شخصیت های فرعی ، همه خاکستری بودن. اینجور کتابا بیشتر به دلم می شینن، واقعی ترن و به من و آدم هایی که می بینم و می شناسم شبیه ترن. گاهی از این همه سیاه بودن شوکه بودم و گاهی می گفتم اگر من بودم همینکار رو نمی کردم؟ منم بی توجه رد نمی شدم؟ خوندن این کتاب یه چالش بود، یه چالش که بهم می گفت تو هم نه در این حد بد، ولی کارهای بدی کردی، که تو هم اگر مراقب نباشی، می تونی انقدر بد بشی. از چیزهای جالبی که هم توی این کتاب و هم مرگ قسطی وجود داشت، یه جور کناره گیری نقش اصلی از اتفاقاتیه که اطرافش رخ می ده. اون زیاد توی کارها دخالت نمی کنه، زیاد خودش رو درگیر نمی کنه، یه جاهایی ناخواسته تاثیر اتفاقات بد رو می پذیره و یه جاهایی خودخواسته ازشون فرار می کنه. زندگیش تا حد زیادی منفعلانه هست، اما این بیشتر اوقات ناراحتم نمی کرد. دقیقا برعکس کتاب های دیگه که همه اش منتظرم نقش اصلی یه خودی نشون بده، اینجا درک می کردم و می گفتم درستش همین بود، منم کاری نمی کردم، اصلا مگه می شد کاری کرد! کتاب های سلین برای من شبیه به هیچ کتابی که خوندم نیست. معیارم برای خوب بودن کتاب های دیگه متفاوته، برای سلین دقیقا برعکسشون صدق می کنه و هر دوی مرگ قسطی و سفر به انتهای شب موردعلاقه ام بودن. پر از ناسزا و ناامیدی و رذالت انسان هاست و درد و غم داره، ولی به واقعیت نزدیک تره و می فهممش. آخرین ریویوی ۲۰۲۴ مرگ قسطی سلین بود و اولین ریویوی ۲۰۲۵ هم سفر به انتهای شب سلین
م کاظمی
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
در مواجهۀ اول، برداشتِ من این‌چنین بود که با یک رمانِ رمانتیک روبه‌رو هستم. رمانی که احتمالاً روی احساسات و عواطف و عشق بنا شده است. نمی‌دانم چرا این‌چنین فکر می‌کردم. شاید این هم برداشتی بود که از همان اسمِ اغواگر ناشی می‌شد. اما بعدتر و تنها چند صفحه پس از شروع داستان، متوجه شدم که سخت در اشتباه‌ هستم. این رمان بیش و پیش از هر چیز، یک رئالیسمِ لبه‌دار و تند و تیز است. و بیشتر از این‌که با عواطف و احساسات کار داشته باشد، با حیوانیت و سبعیتِ انسان‌ها کار دارد. و حیوانیت و سبعیتِ انسان را در چه جایی بهتر از جنگ می‌توان یافت؟ پس آغاز کار با جنگ است.
البته واضح است که سلین به شکلی شعاری و احمقانه، داعیۀ جنگ‌ستیزی و برقراری صلح ندارد. و پرچمِ سفیدی در دست نگرفته است. با این حال، بهتر از هر شعار و لفظی، کثافت و رذالتِ جنگ را نشان می‌دهد و در درونِ مخاطب، نفرتی ابدی از جنگ جای می‌گذارد. اما جنگ تنها محل بحث او نیست. او جنگ را یکی از بی‌شمار امکاناتِ بشری برای فورانِ توحش، بی‌رحمی و سیاهی می‌داند. و بعدتر همین "فوران" را در زمانِ بعد از جنگ، در میانِ همین انسان‌های کوچولوی بی‌آزار، در دلِ همین شهرهای آرام و بی‌صدا و در سیاست و استعمار و تمدن نشان می‌دهد.
مرضیه معصومی
۱۴۰۳/۰۹/۱۱
سفربه انتهای شب اولین رمان نویسنده نامدار فرانسوی لوییفردیناندتوش در سن ۳۸ سالگیشه. (سلین نام مستعارشه) با ترجمه‌ی عالی مرحوم فرهاد غبرایی. کتابی که بعد از انتشار چندان مورد استقبال قرار نگرفت و بعدها ارزش واقعیش بر اهل ادبیات مشخص شد. به دلایل نامعلومی، دوازده سال اجازه چاپ در ایران نداشته. فقط یک دوره چاپ شد و بعدش ممنوع شد. باید بگم رمان آسونی نیست. تعبیر و تفسیرش هم همینطور؛ حتی خوندنش هم. اوایل کتاب ممکنه کمی خوشایند و جذاب نباشه ولی بعدش دیگه نمیشه ازش گذشت. درونمایه کتاب درباره انسان و مسائل ریشه‌ای مرتبط با انسانهاست. دانشجوی پزشکی که به هیچ اصولی در زندگیش پایبند نیست و در کمال صراحت و وقاحت، طرز زندگی ما رو به سخره می‌گیره و پته‌ی همه‌مون رو می‌ریزه روی آب و انسان رو مقابل آیینه‌ای قرار‌می‌ده که از دیدن زندگی‌ و رفتارهای خودش متنفر و بیزار بشه. اون فوق‌العاده رک و بدون خودسانسوری و خودفریبی و ملاحظه و ادب، مسائل بنیادی انسان و رفتارها رو نقد می‌کنه و زیر سوال می‌بره و خواننده‌ی آگاه رو به حیرت و تفکری عمیق وادار می‌کنه
Mahboubeh
۱۴۰۳/۰۸/۰۹
سفر به انتهای شب از لویی فردینان سلین، یکی از آثار برجسته ادبیات قرن بیستمه که برای نخستین بار در سال 1932 منتشر شد. این رمان به خاطر نثر خاص و نوآورانه‌اش در زمان‌ خودش و همچنین مضامین عمیق و تاریکش شناخته می‌شه.
داستان کتاب از زبان شخصیت اصلی، فردینان بارباروس، روایت می‌شه که در طول سفرهایش در جنگ جهانی اول و پس از آن به تجربیات تلخ و ناامیدکننده‌ای برمی‌خوره. او با واقعیت‌های تلخی چون جنگ، فقر، بیماری و فساد اجتماعی روبرو می‌شه. سفر او به نقاط مختلف جهان، از فرانسه تا آفریقا و آمریکا، نمایانگر ناامیدی و بی‌معنایی زندگی انسانیه.
سلین در این اثر از نثر خاصی استفاده کرده که شامل جملات کوتاه، ریتمیک و گاهی غیرمعموله. این سبک به انتقال احساسات و افکار شخصیت اصلی کمک می‌کنه و خواننده را به دنیای درونی او نزدیک‌تر می‌کنه. زبان کتاب به شدت محاوره‌ایه و این امر احساس واقع‌گرایی و نزدیکی به زندگی روزمره را تقویت می‌کنه.
از جمله مضامین کلیدی کتاب می‌توان به
• ناامیدی و بی‌معنایی: سلین به بررسی پوچی زندگی و ناامیدی انسان‌ها در مواجهه با جنگ و بحران‌های اجتماعی می‌پردازه
راوی به نقد جامعه، نظام‌های سیاسی و اقتصادی می‌پردازه و فساد و بی‌عدالتی را به تصویر می‌کشه شخصیت اصلی در طول داستان با احساس تنهایی و جدایی عمیق از دیگران مواجه می‌شه.
"سفر به انتهای شب" به عنوان یکی از آثار کلاسیک ادبیات مدرن شناخته می‌شه
این کتاب نه تنها به خاطر نثر خاصش، بلکه به دلیل عمق فلسفی و اجتماعی‌اش نیز مورد توجه قرار گرفته.
اگر به کتابهای مرتبط با جنگ جهانی علاقه دارین، مفاهیم خودشناسی رو دوست دارین کتاب خوبیه. مرسی راوی و مرسی مترجم‌و ناشر کتاب
Tαɾα 𝘎𝘩𝘰𝘳𝘣𝘢𝘯𝘪
۱۴۰۳/۰۸/۰۵
تحمل این آدم توی ۴۵ فصل برام سخت بود. شخصیت اصلی داستان هیچ حس احترامی رو در شما بیدار نمیکنه!! آدمی که پشت همه ی رذالت های اخلاقیش هر زمان که کور سوی انسانیتی اعماق وجودش روشن میشه و شما کمی بهش امیدوار میشید سریعا توی نطفه خاموش میشه. شخصیت اصلی با نفرت عجیبی به جهان پیرامونش نگاه میکنه و جالب اینکه این شخص علی رغم این نفرتی که به انسانها و زندگی داره چنان دودستی به زنده موندن و زندگی کردن چسبیده که تعجب آوره! از زنها چیزی جز روابط جنسی نمی فهمه و نمیخواد اما از اونها انتظار کند و کاو روحش و عشقی خالص رو داره و حتی زنی که این رو بهش میده هم ترک می کنه. اگه بشه بد دهنی های شخصیت اصلی رو تحمل کرد و به آخر کتاب رسید؛ تو این مسیر با انسانهای ترحم برانگیز زیادی آشنا میشین. زندگی رقت انگیز کاراکتر اصلی و آدمای دورش چندان حس خوبی رو در من به وجود نیاورد. گمون نکنم دلم بخواد از آقای فردینان کتاب دیگه ای بخونم.
Sin90
۱۴۰۳/۰۵/۳۱
موضوعات اصلی کتاب فساد، اجتماعی، خشونت جنگ و بی معنایی زندگی به شکل بسیار تلخ و طنز آلودی مطرح میشوند سلین با نگاهی نقادانه به جامعه و تمدن مدرن پوچی و بی هدفی انسان ها را در دنیایی پر از خشونت و بی عدالتی به تصویر می کشد. شخصیت باردامو به عنوان یک ضدقهرمان با تجربه هایش در جنگ و ماجراجویی در هایش نقاط مختلف دنیا، نمادی از انسان مدرن است که در جستجوی معنا تنها به پوچی و بی هدفی میرسد. یکی از نقاط قوت، رمان، توانایی سلین در خلق صحنه های زنده و واقعی است. توصیفات وی از، جنگ، فقر، و زندگی روزمره، بسیار واقعی و گیرا هستند و خواننده را به عمق تجربیات شخصیت اصلی میبرند سلین به شکلی بی رحمانه و صادقانه زشتیها و زیبایی های انسان و جهان را به تصویر می. کشد سفر" به انتهای شب نه تنها یک رمان است بلکه یک بیانیه فلسفی درباره طبیعت انسان و جامعه است این کتاب با وجود تاریکی و بدبینی اش به دلیل صداقت و جسارت نویسنده در بیان واقعیتهای زندگی، اثری است که خواندنش تأثیری عمیق و ماندگار بر خواننده می گذارد.
Mehrdad Sajjad
۱۴۰۳/۰۱/۱۳
این کتاب مثل یک سیلیِ محکم به صورتِ تمام تصوراتِ قشنگِ تو از دنیاست. یک سفرِ پرماجرا به اعماقِ تاریکیِ وجودِ آدمیزاد. داستانِ یه آدمِ بدبینِ واقع بینتو این کتاب با "باردامو" همراه می شی، یه آدمِ بدبینِ واقع بین که از هیچ چیزِ دنیا خوشش نمی آد. از جنگ و بی عدالتیِ دنیا گرفته تا پوچیِ زندگیِ آدم ها. سفر به سرزمین هایِ وحشی باردامو تو این سفرِ پرماجرا، به سرزمین هایِ وحشیِ آفریقا و اروپا می ره و با آدم هایِ مختلفی آشنا می شه. از قاچاقچی ها و روسپی ها گرفته تا دکترها و سیاستمدارها. طنزِ تلخِ سلیناما یه چیزی که این کتاب رو جذاب می کنه، طنزِ تلخِ سلینِ. سلین با قلمِ تند و تیزِ خودش، به همه چیزِ دنیا طعنه می زنه و پوچیِ زندگیِ آدم ها رو به نمایش میگذاره.
ن د ا ز ر ن د ی
۱۴۰۳/۰۵/۲۰
جنگ خودش شر و مصیبت فلک زده است، قدرت نویسندگی نویسنده کتاب، لویی فردینان سلین، در تلطیف این خشونت با شرح واقعیت تلفیقی با طنازی، یکه تازی نویسندگی این کتاب را ملموس تر و منحصر به فرد کرده است؛ و این روایت از زبان نویسنده کتاب لویی فردینان سلین، برای من و خواننده تیزبین و کتابخوان، کتاب را خاص و دل نشین تر می‌کند که ستاره‌های کتاب را پربارتر و پرنورترین برای امتیازدهی کند و این از مزایای استفاده از تفکر و خرد درون یک نویسنده کتاب در زندگی جسور و تک و یونیک خویش‌اش است. آن قدر ریزبینانه و ماهرانه موقعیت جغرافیایی در کتاب خودش را با مخاطبانش در میان گذاشته است که از افکار آمیخته با نویسنده و خواننده نمی‌توان تفکیکی تمییز ایجاد کرد؟! گوشش کنید بهتر است که به این معنا از نظرات کاراکتر از تعاریف ساده برای همه ما از تمام امور زیستن و فردیت خودتان آگاه شوید.
mohammad jaafaran
۱۴۰۳/۰۵/۳۱
این رمان در مورد ضد قهرمان سلین، فردینان باردامو است که صداقت و رو راست بودن او بسیار به چشم می خورد. فردینان مثل خیلی از ماها دچار خودسانسوری نیست که هیچ، حتی تمام مکنونات ذهنی و قلبیش را بی ترس و واهمه فریاد می زند. ترسش را، نفرتش را، بیزاریش را و تقریبا هر احساسی که داشته باشد را فریاد می زند. فردینان ترسی از ابراز وجود ندارد. اولین حسی که بعد از خواندن چند فصل اول کتاب سفر به انتهای شب به سراغ شما میاد بهت زدگی می باشد. تعجب می کنید از اینکه یک نویسنده چطور می تواند تا این حد شجاع باشد که اوضاع جامعه را اینطور شفاف و بی پرده به تصویر بکشد و حتی با جرات تمام، افعال مردم همان جامعه را نقد کند. انگار که سلین موقع نوشتن این رمان یک کاربن گذاشته است زیر دستش و از روی خط به خط جامعه، چهره جامعه را ترسیم کرده است.
علیرضا حیدریان
۱۴۰۳/۰۶/۰۲
این کتاب را باید بیشتر از یک بار خواند (تاکید می کنم خواندن کلمه به کلمه نه شنیدن فایل صوتی آن) برخلاف بسیاری از دوستان به نظر من این رمان یک طنز سیاه نیست درست است که شخصیت اصلی داستان فردیناند است ولی در حقیقت شخصیت اصلی داستان روبنسون است البته می توان این دو نفر را یک نفر در نظر گرفتمثل یک انسان دوقطبی نیمه ای تحصیل کرده و نیمه ای ولگرد با خصوصیات مشترک و متفاوت این رمان چالش انسانی است که می داند برای رسیدن به صلح نباید جنگید ولی در نهایت در تمام جنبه های زندگی به جنگ کشیده میشود و در نهایت در این جنگ کشته می شود و به صلح میرسدصحبت در مورد این رمان در چند جمله کوتاه ممکن نیستاین رمان را حداقل ۳ بار باید خواند
M R
۱۴۰۳/۰۶/۲۷
این کتاب رو زیاد نپسندیدم، در واقع داستان این کتاب نظر من رو جلب نکرد. داستان دو رفیق هست در فرانسه که دوران جنگ اعزام به جبهه میشن و عمده کتاب بیشتر شرح نظرات و گفتگوهای فلسفی و اجتماعی نویسنده راجع به جنگ و موضوعات مرتبط با وطن پرستی و... هست که در قالب مکالمه اونها بیان شده. شاید نقطه قوت کتابهای صوتی نسبت به کتابهای خواندنی بهتر ارتباط گرفتن با صدای گوینده و لذت بردن از خوانش کتاب هست، این کتاب هم با صدای گرم آقای قناعت پیشه عزیز خوانش شده و انصافا صدای گیرای ایشون خیلی تاثیر گذار هست ولی علیرغم این موضوع داستان کتاب همچنان جذابیت خاصی برای من نداشت و نتونستم باهاش ارتباط برقرار کنم.
علیرضا حسینی
۱۴۰۳/۰۶/۰۹
گوینده کتاب عالی بود.
درمورد کتاب باید بگم که هرچقدر بیشتر پیش می‌روید به نفس انسان و غرایز انسانی در مواقع و محیط‌های مختلف و ابراز صریح و بیان آن پی می‌بریم، ذات انسان‌ها متفاوت است و هر شخص نصبت به محیطی که در آن بزرگ و تربیت یافته می‌تواند در شرایط مختلف و واکنش‌های مختلف می‌تواند انسان‌های اطراف رو در شوک فرو ببرد... اینکه عدالت و حقوق بشر فقط یک شعار مزخرف در جهان فقط برای تسلط دولت مردان قوی بر کشور و مردم ضعیف تر ساخته شده در این کتاب جلوه‌ی جدیدی دارد... تمام کشورها و دولت مردان برای منافع خود حاضرند حتی مردم خود را زیر پا له کنند چه برسه به مردم دیگر کشور‌ها و نژاد‌های دیگر.
م مسعودی
۱۴۰۳/۰۵/۲۳
روایتی تلخ از جنگ و خونریزی، بی عدالتی و خشم های فروخورده کاملا با ذکر جزئیات به ذکر حوادث جنگ، خودکامگی های مسئولین رده بالا، سقوط اخلاقی و پیامدهای ناگوار جنگ در اقشار مختلف و عقده های به وجود آمده در افراد ناگزیر از اطاعت پرداخته؛ گویی نویسنده در تمام این رویدادها حضور داشته و زندگی کرده است. حوصله خواننده داستان در اجرای صوتی آن هم قابل تقدیر است و شخصا اگر کتاب صوتی نبود شاید کمتر به آن می پرداختم. شنیدن آن را به خصوص به افرادی که نیاز به تجربه در زمینه نویسندگی دارند توصیه می کنم. ممنون از کتابراه
خوره کتاب (نیکال)
۱۴۰۳/۰۵/۱۱
کتاب خوبیه. نثر روان و گیرایی داره. گوینده اش خیلی خوبه، لحن بیان داستان، صدا ها و احساسات کارکتر ها رو به خوبی بیان میکنه. ارزش داره بار ها و بار ها فصل ها رو گوش بدی. چون با جملات و حرف هایی پر شده که نیازه اونها رو چندین بار بشنوی. انگار طنز تاریکی داخلش هست و با شخصیت اصلی و این حجم از منفی نگری اش میشه اونس گرفت. خودم شخصا تونستم با شخصیت اصلی اونس بگیرم و حس خوبی رو دریافت کنم. و در آخر، من به ندرت پیشنهاد میکنم کسی ی کتاب رو بخونه و این کتاب اونقدر ارزش داره که به بقیه هم معرفی بشه.
Monir Naghikhani
۱۴۰۳/۰۵/۲۳
عزیزانم که میخواهند این کتاب را مطالعه و گوش دهند، بدانند، که کتابی است که به نظر من روی واقعی زندگی، دنیا، وانسانها را نشان میدهد، هرچند تلخ است ولی من واقعأ تمامی گفته‌های راوی را باور دارم و همه شأن حقیقتی محظ میدانم، روی زندگی برای انسانهایی که به نظرم زیاد میدانند و نباید بدانند وگرنه افسرده و زندگی هم به کامشان کماکان تلخ میگذرد، متأسفم که اینها را میگویم ولی نظرمن این است تا دیگران چه حسی داشته باشند، گرچه هنوز کتاب را تمام نکرده ام، سپاس بیکران از عزیزان کتابراهی
محمدرضا جوادی
۱۴۰۳/۱۰/۲۶
اسپویل کتاب زندگینامه فردی معمولی ست که در سال‌های جنگ جهانی اول وارد جنگ میشود و نگاه عاقلانه‌ای به ماجراها و اتفاقات جنگ و پیرامون خود دارد، در ادامه به آفریقا میرود و ماجراهای نه چندان جذابی را پشت سر میگذارد سپس کشور‌های دیگر و باز به کشور خودش فرانسه برمیگردد، و پیشه‌ی پزشکی را پیش میگیرد. ریتم داستان کند و نگاه تاریک و سیاه رمان، کتاب را خسته کننده میکند، اتفاقات جالبی در خلال داستان روی نمیدهد، و سبک اثر نیز سبکی زیبا و دلپذیر نبود.
انسیه عرفان
۱۴۰۳/۰۲/۰۱
کتاب سفر به انتهای شب داستان مردیه که در تمام زندگی با نگاهی تلخ به زندگی و جهان نگاه می‌کنه، بنابراین مفاهیم زیادی براش از معنا تهی میشه. کتاب پر از جملاتی که بارها باید خوند یا شنید و بهش فکر کرد. سایه ناامیدی و پوچی در سراسر داستان حاکمه و بسیار قابل تأمله. به نظر من جزو کتابایی که میشه دو یا سه بار شنیدش. اجرا بسیار عالیه و ترجمه هم خوبه. پیشنهاد می‌کنم.
راحله حسامی
۱۴۰۳/۰۹/۰۳
نویسنده ای کاملا منفی نگر. بخش اول در خصوص جنگ بسیار زیبا و واقعی بود ولی پس از جنگ عدم انتخاب مسیر درست باعث حس پوچی و منفی نگری بیش از حد و کاملا کسل کننده شد. هر چند نویسنده در نهایت به بعضی از خصایص خوب انسانی ملبس است ولی اشتباهات بسیار برزگی هم دارد که با نوع دوستی ای که سعی میکند خود را ملبس به آن نشان دهد به هیچ وجه هم خوان نیست. نثر زیبایی داشت ولی در سرایط روحی حاکم به هیچ کس توصبه نمیکنم بخواند
نیلوفر حاج علی اکبری
۱۴۰۳/۰۵/۳۱
کتاب بدی نیست و تقریبا نویسنده پرطرفداری دارد اما از نظر من روند یکنواختی داشت، گاهی بسیار تلخ و غیرقابل باور که مثلا پزشکی که درآمدی ندارد و... و اینکه شاید برخی این داستان رو نپسندند دلیل بر این باشه که شخصیت اول داستان مثل خیلی از ماها تصمیم نمی گرفت ما یک دید مهربانانه داریم ولی درجایی از کتاب با توجه به اینکه به کمکش احتیاج بود در صحنه نموند و رفت، کلا داستان آرومی داشت روند تاریخی و به نظرم بدون هیجان
سارینا حیدری
۱۴۰۳/۰۵/۲۰
حقیقت شاید از نظر خیلی از آدما تلخ باشه. خیلیا دوست دارن از خوبیا بشنون حتی اگه دروغ. اما جنگ یک حقیقت تلخ و این تلخی و تنها کسانی میفهمن که اون رو تجربه کرده باشن و به نظرم این کتاب تلخی حقیقت جنگ رو کامل بیان میکنه. البته باید بگم با صدای شیوا و دوست داشتنی جناب قناعت پیشه زیبایی کتاب چندبرابر میشه. خیلی خیلی از کتاب لذت بردم و همینطور از صداپیشگی جناب قناعت پیشه که مثل همیشه عالی بودن🙏
Leila Arefi Arefi
۱۴۰۳/۰۱/۲۱
سلام. کتاب صوتی سفر به انتهای شب بنظر من بیشتر از اینکه رمان باشه، زندگینامه هستش. داستان پسر جوان فقیری که اول به ارتش برای جنگ و دفاع از وطن میپیونده اما بعداز حضور در جبهه و دیدن واقعیات پشیمون میشه و با تلاش زیاد خودش رو به یکی از مستعمرات فرانسه میرسونه اما اونجا هم به زندگی که فکر میکرده دست پیدا نمیکنه و روزگار سختی رو میگذرونه. در کل کتابی که با علاقه بخوام گوش کنم نبود اما هر کتابی ارزش یک بار خوندن و گوش کردن رو داره قطعا
رسول بخشی
۱۴۰۳/۰۱/۱۸
قطعا کتاب ارشمندیه و یکی از مهم‌ترین رمان‌های قرن بیستم ولی زبان تلخ و نگاه بدبین سلین مناسب شرایط روحی و فکری همه نیست. به نظرم اگه در شرایط روحی خوبی قرار ندارید سمت این کتاب نرید. از طرفی اگر به آثار بوکوفسکی علاقمندین (به خصوص کتاب ساندویچ ژامبون) به نظر این کتاب می‌تونه به درک بهتری از اثار بوکوفسکی کمک کنه چراکه بسیار متاثر از سلین بوده.
فرید کشاورز
۱۴۰۳/۱۰/۱۹
سفر به انتهای شب در نظر اول یه بیوگرافی است، اما در بطنش نگاهی میکنه به عمق تاریکی‌های وجود انسان و جامعه مدرن. سلیت با لحنی تند و تلخ، به جنگ، فقر، نظام سرمایه‌داری و خودخواهی‌های انسانی میتازه. قهرمان داستان، فردینان باردامو، شخصیتی ضعیف، خسته و سرخورده هستش که با یک نگاه انتقادی و حتی بدبینانه، به وقایع زندگی‌اش واکنش نشون میده. خوندنش رو‌ عمیقا توصیه میکنم
عسل رستمی
۱۴۰۳/۰۵/۱۲
اجازه بدید نظر اصلی خودمو بگم کتابراه گاهی کتابهای خوبی هدیه میده و گاهیم واقعا ارزش دانلود ندارن مثل این نمونه حوصله سر برکسل کننده ناهنجارو فوق العاده رو اعصاب واقعا متاسفم که تمام فصول آنرا دانلود کردم اما بیشتر از فصل هشت نتونستم تحملش کنم. لطفا برای وقتتون و اینترنتی که هزینه میکنید ارزش قائل باشید دوستان بنظرم ابدا ارزش دانلود و شنیدن نداره شما اشتباه منو مرتکب نشید.
حسین عیسی زاده
۱۴۰۳/۰۹/۲۸
فارغ از موضوع کتاب که قطعا با خوانش دو یا سه باره درک بهتر و عمیق تر حاصل میشه و نمیشه گفت کتاب بدی بود ولی تا بخوای خسته کننده و طولانی بود. من اصلا لذت نبردم و ارتباط برقرار نکردم. کسل کننده بودن داستان تا جایی بود که گاهی یادم میرفت درباره چیه داستان! کتاب رو پیشنهاد نمیکنم و بنظر من غیر از فن بیان عالی استاد قناعت پیشه چیز مثبتی نداشت.
marjan eslami
۱۴۰۳/۰۷/۰۵
داستان روایت زندگی یک مرد جوان هست که در گیر و دار یکی از جنگ‌های فرانسه جوگیر میشه و به جبهه میره و تازه اونجا میفهمه که درگیر چه چیز وحشتناکی شده! جنگ همیشه با خودش نکبت، فقر، مشکلات روحی و روانی و اثرات تخریبی زیادی به وجود میاره. جنگ هیچ وقت در هیچ کجای دنیا مقدس نیست.
کاش ترجمه‌ها راحت تر و روان تر باشه چون مطمئن هستم ما اصل کتاب رو نمیتونیم بخونیم.
Eti Atshani
۱۴۰۳/۰۵/۲۹
اثری است بسیار سیاه هر انسانی میداند فقر و فساد و جنگ چه بر سر انسان میآورد و چقدر میتواند ویران کننده باشد کتابهای زیادی آنرا بتصویر کشیده اند. اما در این کتاب بگونه ای بیان شده بود که من را وادار به قطع کردن میکرد چون تحمل این زشتیها همراه با کلمات و خوانندگی راوی که شبیه نمایشنامه اجرا میشد را نداشتم شاید این نقطه قوت کتاب بوده اما مرا آزار میداد
ناهید عباسی
۱۴۰۳/۰۶/۳۰
شخصیت اصلی داستان مدام در حال انتقاد از ویژگی‌ها و جنبه‌های منفی انسان هاست در حالی که خودش هم آدم شرافتمندی نیست و خیلی از اون ویژگی‌هایی داره ازشون انتقاد میکنه رو داره. به صورت کلی کتاب خوبیه ولی به دلیل تمرکز روی جنبه‌های منفی زندگی انرژی منفی زیادی به خواننده منتقل میکنه و خیلی توصیه نمیکنم گوش دادنش رو.
فاطمه بابایی
۱۴۰۳/۰۶/۰۹
واقعا یکی از اون کتاب‌هایی بود که دوست نداشتم.
این دو ستاره هم فقط برای صدای اقای قناعت پیشه میدم چون یکی از دلایلی که این کتاب و انتخاب کردم بخاطر صدای ایشون بود. و کتاب‌های زیادی رو با صدای اقای قناعت پیشه گوش دادم که قشنگ بودند.
اصلا موضوع کتاب رو متوجه نشدم چون موضوعی نبود که بهش علاقه داشته باشم.
sana K
۱۴۰۳/۰۵/۲۶
داستانی بینهایت زیبا و واقعی نسبت به زندگی، جنگ، دنیا، انسانها، ارتباط‌های عاطفی بین انسانها، روابط اجتماعی و روابط کاری که در تمام مراحل و لحضه‌های زندگی تکرار میشه، داستانی از تلخی و نابرابری و دردهای زندگی، که اکثر ادمها در مراحلی یا شاید بیشتر زندگیشون تجربه کردند.
از کتابراه و بخصوص بیان بسیار زیبا راوی متشکرم
روزبه هرمزی
۱۴۰۳/۰۶/۱۱
این اثر شاهکار سلین هست و همه سلین رو با این اثر میشناسند. رمان بت غایت تلخ و سیاهی هست که گوینده به صراحت و سادگی هر چه تما تر مکنونات قلبی و ذهنیاتش رو مطرح میکنه. شخصیت‌ها خوب توصیف و پرداخته شدند و رمان بسیار پرکشش و جذابی خست. ترجمه غبرایی هم که عالیه. توصیه میکنم حتما بخونیدش
محمد مرادی
۱۴۰۳/۰۶/۰۱
یک شاهکار جامع از سلین.. فقر و گرفتاری حاصل از جنگ و جلوی گلوله فرستادن آدمهای بیگناه و بی‌تقصیر توسط آدمهایی که جنگ را بوجود می‌آورند و در امنیت آن را مدیریت میکنند، با قلمی آغشته به طنز سیاه نگاشته شده. از شیوایی کلام جناب قناعت‌پیشه هم غافل نشیم که زیبایی اثر را صد چندان کرده بود..
P
۱۴۰۳/۰۵/۱۰
باورم نمیشه این کتاب صوتی رو به ما هدیه دادین 😍😍 دست‌و دل بازتر از کتابراه وجود نداره.
خیلیییی لطف کردین. بخاطر همین لطف‌تون، من همیشه تمام کتاب‌هایی که مد نظرم هست رو از کتابراه تهیه میکنم.
مریم نوری
۱۴۰۳/۰۵/۱۰
این هم یه تجربه ایی بود نگاه به جهان از دید شخصی متفاوت این که آدم بدبین باشه به شرایط هم بستگی داره خانواده موقعیت‌ها و امکاناتی که داریم همه باعث میشن دیدمون به جهان تغییر پیدا کنه و این اصلا آسون نیست که به کسی بدون در نظر گرفتن شرایطش بگیم خوش بین باش تا کفش کسی رو نپوشیدی قضاوت نکن.
مینا غلامی
۱۴۰۳/۱۰/۰۲
ممنون از خواننده محترم کتاب، کتاب رمانی که در قالب داستان، مباحث فلسفی جدیدی در مورد دنیا ونگاه به زندگی به مخاطب نشون میده. به نظرم شخصیت داستان نگاه تیره ومنفی ودل آشوبی به زندگی داره، محیط وجزئیات روبه زیبایی برای خواننده ترسیم میکنه، گویا خودت در همان مکان هستی.
A B
۱۴۰۳/۰۵/۲۵
درمورد محتوای کتاب نظرات کامل بود. ‌در یک جمله دارک و بسیار واقعی. جهان پیرامونمون رو توصورتمون میکوبه از نظر خوانش معمولیه بیشتر جملات رو کتابی تلفظ میکنن و با توجه به نثر کتاب کمی ادم رو از فضای کتاب دور میکنه. ای کاش محاوره‌ای خوانش شده بود. با تشکر از کتابراه عزیز
Muhammad moradi
۱۴۰۳/۰۵/۲۴
کتاب غم انگیزیست چون خودم درهمچون شرایط بودم و نویسندش را خیلی خوب درک میکنم واقعا در چنین شرایطی زندگی انسان برایش بسیار با ارزش میشه امیدوارم که ازین به بعد دیگه هرگز شاهد هیچ جنگی در دنیا نباشیم به امید صلح پایدار برای همیشه بازم ممنونم از مسئولان محترم کتابراه
محمودی
۱۴۰۳/۰۵/۱۶
نویسنده تو هرچی نگاه میکنه، زشتی و بدی میبینه، نگاهش تلخه وپر ازچرک وکثافت، آدمو یاد آثار زولا میندازه، آیا سلین یک ناتورالیسمه؟, هرچه جلوتر می‌رفت بیشتر دلزده میکرد، بیشتر از دوازده بخشو گوش ندادم، اونم بخاطر راوی که خوب می‌خونه البته با تک و توکی غلط در نحوه خوانش.
خانم بخشی زاده
۱۴۰۳/۱۰/۱۰
هر چه گذشت کتاب صمیمانه تر و جذاب تر شد با فردینان سفر کردیم از صدای قشنگ و گویش خوبتون ممنونم راستش الان که کتاب تمام شده من در حال و هوای داستان موندم چقدر این سفرها برایم جذاب بود مثل بعضی از کتاب‌ها که بخشی از زندگی من شد به بخشی از زندگی من تبدیل شد.
محمد داودی فر
۱۴۰۳/۰۵/۱۷
کتاب در مورد حوادث زندگی معمولی و پستی انسان‌ها در زمان جنگ و پس از آن و شما را با واقعیت درون اکثر انسانها در شرایط ناگوار آشنا میسازد، کتابی است که ارزش چند بار گوش دادن را دارد تا موجبات تغییرات را در خودمان قبل از آنکه فرصتی نباشد ایجاد کنیم
مژگان عبدی
۱۴۰۳/۱۰/۲۷
این کتاب بی معنی بودن زندگی و وجود فساد و خشونت و تبعیض و... رو در همه جای دنیا و هر شرایط و موقعیتی از زندکی رو به خوبی توصیف کرده، ولی از نظر من یکم کسل کننده بود، اما راوی داستان با لحن خوبش باعث شد تا آخر گوش کنم، ممنون از کتابراه عزیز
نگار هاشمپور
۱۴۰۳/۱۰/۲۰
اگه به زندگی نامه‌ها و داستان‌های رئال علاقه مندید و از شنیدن داستان‌های راجع به جنگ و همینطور ماجراجویی‌های یک انسان علاقه مندید این کتاب می‌دونه باب سلیقتون باشه. من خیلی لذت بردم از گوش دادن به این کتاب صوتی و چه گویندگی عالی ای!
رضا رجبی
۱۴۰۳/۰۸/۰۸
موضوعات اجتماعی و قابل لمس بودند و نهایتا نحوه و مراحل سقوط انسان را نشان دادند در عین حال بسیار روان جالب و داستانی بود من بسیار پسندیدم و چندین بار این کتاب را گوش دادم و لذت بردم امیدوارم شماهم گوش دهید و لذتی را که میگویم تجربه کنید
ساناز اسدی
۱۴۰۳/۰۸/۰۲
کتاب عالی، با ترجمه خیلی خوب و گویش بسیار شنیدنی روایت شده است. روایت گر مقطعی از زندگی نویسنده میباشد. و عنوان سفر به انتهای شب به خوبی مطرح کننده حال و هوای نویسنده در این کتاب رو بیان میکند. شنیدن این کتاب رو با گویندگی عالی توصیه میکنم.
آفتاب
۱۴۰۳/۰۷/۰۵
با سلام
کتاب فوق العاده جالبی بود. فراز و فرود کتاب بسیار عالی و صداپیشه با چنان زیبایی داستان را روایت نمود که تصاویر به طور واضح در ذهن خلق میشد. سرگذشت انسانی که وقایع تلخ و شیرین زیادی را تجربه نمود و نهایتا به نقطه اول بازگشت...
فرهاد کرمی
۱۴۰۳/۰۶/۱۹
سلام، آقای سلین با جنگ‌های جهانی هم عصر بود ومخالف جنگ، وچون پزشک هم بود آثار مخرب جنگ را خوب درک. با مجروحان وکشته‌های بیشتر برخورد داشته، بیهوده گی جنگ را می‌دید، در تمامی نوشته‌های ایشان مخالف با جنگ را می‌توان مشاهده کرد.
الهام طاهریان
۱۴۰۳/۰۵/۲۹
کتاب بسیار خواندنی بود و بسیار بسیار بسیار تلخ درست مثل حقیقت من وقتی نوجوان بودم بوف کور هدایت رو خوندم و الانم همون حس رو بهم داد این کتاب راوی هم فوق العاده اجرا میکرد آدم افسرده تر میشه با این کتابها ولی ارزشش رو داره
بهمنیار
۱۴۰۳/۰۵/۱۰
کتابراه عزیز، دو مرتبه با دو کتاب رایگان منو شدید غافلگیر و خوشحال کردی. یکی ژان کریستف بود الان هم سفر به انتهای شب اونم با صدای مهبد قناعت پیشه عزیز. واقعا ممنون که با اینکه شرایط اشتراک ماهیانه نداری ولی همیشه هوای مخاطبت رو داشتی.
1 2 3 4 >>