معرفی و دانلود کتاب هانا آرنت و آیزایا برلین: آزادی، سیاست و انسانیت
برای دانلود قانونی کتاب هانا آرنت و آیزایا برلین و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب هانا آرنت و آیزایا برلین: آزادی، سیاست و انسانیت
کی هیروتا در کتاب هانا آرنت و آیزایا برلین با استناد بر مدارک آرشیوی، جنگ بین آرنت و برلین را پی میگیرد. نویسنده با ترکیب فلسفهی سیاسی با تاریخچهی روشنفکری، مسائل کلیدی را که همزمان هانا آرنت و آیزایا برلین را به یکدیگر وصل و از یکدیگر جدا میکند، مورد بررسی قرار میدهد. این مسائل شامل طبیعت توتالیتاریسم، پلیدی و هولوکاست، عاملیت انسانی و مسئولیتهای اخلاقی، صهیونیسم، دموکراسی آمریکایی، امپریالیسم آمریکایی و انقلاب مجارستان است.
دربارهی کتاب هانا آرنت و آیزایا برلین
کی هیروتا، نظریهپرداز مسائل سیاسی، در کتاب هانا آرنت و آیزایا برلین: آزادی، سیاست و انسانیت، راجعبه رابطهی پرتنش هانا آرنت و آیزایا برلین بحث میکند؛ دو اندیشمندی که بهرغم دغدغههای فلسفی مشترکشان، علیه یکدیگر خصومت و تردید پروراندهاند. این خصومت و تردید در زمینههایی مثل صهیونیسم تا آزادی، تمامیتخواهی و هولوکاست است. کی هیروتا در کتابش میکوشد قصهی بحث و جدل بین آرنت و برلین تعریف کند و فلسفهی سیاسی این دو را در قالب دیالوگ مینویسد و سؤالات فلسفی را میپرسد که این دو اندیشمند را با یکدیگر متحد و خصومتهای شخصیشان آنها را از یکدیگر جدا میکند.
نخستین چیزی که در کتاب هانا آرنت و آیزایا برلین (Hannah Arendt and Isaiah Berlin: Freedom, Politics and Humanity) توجه ما را به خود جلب میکند، این است که اثری متعصبانه نیست. نکتهی دوم این است که این کتاب از آن دسته کتابهایی است که هم وقایع تاریخی در خود دارد و هم مباحث فلسفی را شامل میشود. ازاینرو، پژوهش کی هیروتا (Kei Hiruta) در چند راهی فلسفهی سیاسی و تاریخچهی روشنفکری قرار دارد. کی هیروتا در کتاب هانا آرنت و آیزایا برلین در باب آزادی، سیاست و انسانیت جدال فکری و سیاسی و شخصی بین آرنت و برلین را شرح میدهد. نویسنده در این کتاب روی تفکر آزادی و توتالیتاریسم تمرکز میکند که نقطهی عطف مخالفت و موافقت بین این دو غول اندیشهی قرن بیستم است. کی هیروتا خلاصهای مهم از اندیشهها و گفتههای آرنت و برلین را در زمینهی نظریهی سیاسی در کتابش آورده است.
دلایلی که باعث شده کی هیروتا این کتاب را بنویسد، نیاز به پرکردن شکافی مهم در تاریخ اندیشه است. نویسنده در این کتاب نهتنها به تفاوتهای فاحش بین آرنت و برلین میپردازد، بلکه نظام تمامیتخواهی در هیبت نازیسم و استالینیسم را هم مورد بررسی قرار میدهد. آرنت و برلین متفکران معاصر و مهاجر یهودی بودند که از اروپا رفتند. آرنت در ایالات متحده مقیم شد و آیزایا برلین در بریتانیا مشغول به تدریس در دانشگاه شد. هر دوی این اندیشمندان روی این موضوع توافق نظر داشتند که توتالیتاریسم، آزادی اجتماعی و انسانی را خدشهدار میکند و به دنبال راهی برای واکنش به تهدید این نوع حکومت بودند. با اینکه در این زمینه با یکدیگر همنظر بودند، ولی باعث پاگرفتن دوستی بینشان نشد و برعکس، هرکدامشان بهصورت جداگانه تفکراتی ارائه دادند و بنا به دلایل و سوءتفاهم گوناگون، این دو تا جایی با یکدیگر غریبه ماندند که ثابت کردند قادر به درک همدیگر نیستند. این دو اندیشمند بزرگ، یعنی هانا آرنت (1906–1975) و آیزایا برلین (1909–1997) اساساً بر سر مسائل مهم در زمینهی سیاست، تاریخ و فلسفه با یکدیگر اختلاف عقیده داشتند. کی هیروتا نیز با واکاوی تاریخ به دعوای بین این دو میپردازد، کمی پیشتر میرود و نشان میدهد که این تفاوتهای عمقیِ بین آرنت و برایان همچنان درسهای مهمی در زمینهی نظریهی سیاسی و فلسفی برایمان دارد.
کتاب هانا آرنت و آیزایا برلین: آزادی، سیاست و انسانیت با ترجمهی سامان صفرزائی به یاری انتشارات بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه چاپ و منتشر شده و در اختیار خوانندگان علاقهمند به علوم سیاسی و فلسفه قرار گرفته است.
جوایز و افتخارات کتاب هانا آرنت و آیزایا برلین
- بهترین کتابهای غیرداستانی 2021 از نگاه بلومبرگ.
- نامزد نهایی جایزه ECPR جایزه نظریه سیاسی و کنسرسیوم اروپا برای تحقیقات سیاسی.
- نامزد نهایی جایزهی کتاب گلداستون.
نکوداشتهای کتاب هانا آرنت و آیزایا برلین
- کتابی بیطرفانه. این کتاب تمام ابهامات دربارهی قهرمانها و مسائل مهم تاریخی و سیاسی را رفع میکند. (Paradigm Explorer)
- کتابی سنتشکن. رابطهی مدفون ماندهی بین این دو غول بسیار شگفتانگیز است و این شگفتانگیزی نه فقط برای زخمزبانهایشان بلکه به این خاطر که هرچند این دو نقطهی مقابل یکدیگرند، به همدیگر شبیه هم هستند. (نورمن لِبرک، Wall Street Journal)
- به لحاظ تاریخی دقیق و به لحاظ نظری غنی. (شاموئل لِدرمن، German Studies Review)
- لحن کتاب، خواننده را به فکر فرو میبرد و از تبوتاب نمیافتد؛ نوشتهی کی هیروتا بهشدت صریح است و بیتردید روندی پرجزئیات و بدون غرضورزی راجعبه برخورد آیزایا برلین و آرنت و نیز انواع خصومتهای آیزایا برلین را در کتابش آورده است. (جِرمی والدرون، Society)
کتاب هانا آرنت و آیزایا برلین برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به کتابهای تاریخی و فلسفی و علوم سیاسی علاقهمندید و بهدنبال کتابی ساده و خوشخوان هستید که از تقابل بین دو فیلسوف مهم تاریخ، یعنی هانا آرنت و آیزایا برلین گفته باشد، بههیچعنوان از این کتاب غافل نشوید.
در بخشی از کتاب هانا آرنت و آیزایا برلین: آزادی، سیاست و انسانیت میخوانیم
آوریل 1943، آیزایا برلین که در آن زمان یکی از کارکنان سفارت بریتانیا در واشینگتن دی سی بود نسخهای از آخرین شمارۀ مجلۀ منورا، یک نشریۀ یهودی متمایل به چپ و مدرنگرا به سردبیری هنری هورویتز، دریافت کرد. در آن شماره، مقالهای مشهور از هانا آرنت با عنوان "ما پناهندگان" منتشر شده بود. مقاله آمیزهای از گزارش، خاطرات و جدل بود و تصویری روشن از وضعیت نامساعد پناهندگان یهودی ارائه میکرد که با روایت دستاول نویسنده از اردوگاه اسرای گورس، جایی که آرنت تابستان 1940 چند هفته در آن گذرانده بود، به تصویر کشیده شده بود. گفتن اینکه برلین آن مقاله را خوانده یا نه دشوار است. حسب وظیفه یادداشتی برای تشکر به سردبیر مجله نوشت و گفت "شمارۀ اخیر مجلۀ منورا را که برای من فرستادید با علاقه و سودمندی بسیار مطالعه کردم. "نیازی به گفتن نیست که شواهد نمیتوانند نشان دهند که برلین واقعاً مقالۀ مذکور را خوانده است، شاید از سر تفنّن بوده و صرفاً از فرستنده قدردانی رسمی کرده است. در واقع در هیچجا از انبوه مقالات بهجامانده از برلین اشارهای به آن قطعۀ تقریباً خودزندگینامۀ آرنت پیدا نمیکنیم. اگر برلین در سال 1943 مطلب را" با علاقه و سودمندی بسیار" مطالعه کرده، پس به نظر بعدها آن را از یاد برده است. با وجود این، دلایلی دارد که باور کنیم ممکن است مقاله واقعاً از نظر برلین آموزنده بوده است یا اگر فرصت خواندن دست میداد آن را آموزنده مییافت. دلیلش این است که برلین مدام خطی میان آثار فلسفی و تجربی آرنت میکشید، آثار فلسفی او را بهکل رد میکرد، اما پیرامون نوشتههای تجربیاش آنقدر نظرش تند نبود. هنگامی که ضمیمۀ ادبی تایمز، به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس خود در سال 1977، از برلین (و سایر نویسندگان) خواست تا «دستکم گرفتهشدهترین و بیشازحد ارزشگذاریشدهترین کتابها (نویسندگان) هفتاد و پنجاه سال اخیر را نامزد کنند، برلین وضع بشر، و نه ریشههای توتالیتاریسم یا آیشمن در اورشلیم، را در ردۀ "بیشازحد ارزشگذاریشده" نامزد کرد.» در واقع برلین نیز مانند استوارت همپشایر، همکار خود در آکسفورد، ریشهها را کمتر از دیگر کتابهای آرنت بد میدانست.
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: مقدمه
فصل دوم: سوهان روح واقعی
فصل سوم: آزادی
فصل چهارم: غیرانسانی بودن
فصل پنجم: شر و قضاوت
فصل ششم: جزیره های آزادی
فصل هفتم: جمع بندی
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب هانا آرنت و آیزایا برلین: آزادی، سیاست و انسانیت |
نویسنده | کی هیروتا |
مترجم | سامان صفرزائی |
ناشر چاپی | بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 416 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-253-917-5 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه سیاسی |