معرفی و دانلود کتاب نمایشنامه نویسی
برای دانلود قانونی کتاب نمایشنامه نویسی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نمایشنامه نویسی
آنجلو پارا، استاد خبرهی صحنهی تئاتر، در کتاب نمایشنامه نویسی به شما کمک میکند تا ترس بر روی کاغذ آوردن ایدههای نمایشی خود را کنار بگذارید. این کتاب، یک راهنمای سریعالسیر برای معرفی جهان نمایش و یادگیری چارچوب و لوازم نوشتن یک نمایشنامهی موفق است. آموزش اصول دیالوگنویسی، شیوهی طراحی شخصیتهای نمایش، پرورش خط داستانی و آشنایی با نمایشنامهنویسان برتر جهان، بخشی از موضوعات متنوعی است که در این راهنمای کاربردی میخوانیم.
دربارهی کتاب نمایشنامه نویسی
اگر شما نیز میخواهید روزی ایدههای نمایشی خود را بر صحنهی اجرا تماشا کنید، حتماً خوشحال خواهید شد اگر بدانید کتاب نمایشنامه نویسی (playwriting for dummies) درست برای رسیدن به چنین هدفی نوشته شده. آنجلو پارا (Angelo Parra) که خود از مدرسین خوشسابقهی نویسندگی است و البته سالهای زیادی در دنیای نمایش فعالیت داشته، نقش راهنمای شما را در این دورهی آموزش حرفهای ایفا میکند.
اغلب نمایشنامهنویسان جوان و تازهکار، به دلایل مشترکی کار نوشتن را به عقب میاندازند و یا آن را نیمهکاره رها میکنند. البته باید به این مورد حق داد، چرا که نوشتن نمایشنامه نیازمند آشنایی با مقدمات و پیشنیازهایی است که چارچوب و استخوانبندی اصلی یک نمایش را میسازد و درحقیقت یک نمایشنامهی حرفهای را از نمایشنامهی مبتدی و غیراصولی جدا میکند.
کار کتاب نمایشنامه نویسی درست نشان دادن همین مرز اساسی میان یک نمایشنامهی موفق و نمایشنامهای است که اغلب توسط تهیهکنندگان رد میشود و یا از مخاطب بازخورد منفی میگیرد. برای رسیدن به این منظور باید کمی عقبتر برویم و کار خود را از مقولهی ایدهپردازی آغاز کنیم. پس اگر شما نیز در این وادی خود را فردی کمتجربه میدانید، هیچ جایی برای نگرانی وجود ندارد. آنجلو پارا، از درب ورودی جهان سحرانگیز نمایش شما را همراهی خواهد کرد.
نویسندهی کتاب نمایشنامه نویسی به شما هنرجویان کمک میکند تا بر تردیدهای مختلفی که در فرایند خلق اثر ادبی ایجاد میشود پاسخ دهید و اینبار از زاویهی تازهای به تماشای آن بنشینید. این راهنمای سودمند، درحقیقت رخ تازهای از جهان زیبای هنر را نمایان میکند و نگاه شما را به روی جنبهی مهیج و دلپذیر آن میگشاید. مثالهای کوتاه و کاربردی و البته تمرینات متنوعی که در فصلهای مختلف کتاب گنجانده شده نیز در این موضوع بیتأثیر نیستند. بهعبارتی با خواندن این کتاب شما میتوانید نوشتن را به بخشی از عادات روزانه خود تبدیل کنید و از خود نویسندهای کاربلد بسازید.
در خلاصهی کلام باید گفت کتاب نمایشنامه نویسی راهی مطمئن برای مرور صفرتاصد ساخت یک نمایشنامهی خوب است؛ از مرحلهی پروراندن طرح اولیهی نمایش تا تبلیغ و معرفی نمایشنامهی نهایی به اهالی تئاتر. کتابی که چه در آغاز مسیر و چه حتی در حین نوشتن نمایشنامه شما را یاری میدهد تا کار خود را حرفهایتر پیش ببرید و به ایدههای نانوشته جامهی واقعیت بپوشانید. درنهایت این کتاب به علاقهمندان جهان هنر یادآوری میکند که با داشتن یک معلم حرفهای و دلسوز هیچکاری غیرممکن نیست، حتی اگر آن کار شکستن قفل اهمالکاری و شروع قلم در دست گرفتن باشد.
این راهنمای خواندنی در سال 2011 ویراسته و وارد بازار کتاب شده است. نسخهی فارسی اثر نیز با تلاش انتشارات آوند دانش و برگردانی از سارا کاظمی منش در اختیار شما قرار گرفته.
کتاب نمایشنامه نویسی برای چه کسانی مناسب است؟
علاقهمندان به دنیای نمایش و تئاتر و بهویژه کسانی که میخواهند شانس خود را در دنیای نمایشنامهنویسی بیازمایند مخاطبان اصلی این اثر هستند.
در بخشی از کتاب نمایشنامه نویسی میخوانیم
سادگی از اصول نمایشنامهنویسی است. وقتی مخاطبان به تماشای یک نمایش مینشینند، باید بتوانند همان دفعهی اول از داستان «سر در بیاورند». مخاطب نمیتواند نمایش را به عقب برگرداند تا یک گفتگو را دوباره بشنود یا به مرور لحظهای حساس بپردازد. نمیتواند نمایش را ورق بزند و چند صفحه قبل را بخواند تا از یک صحنهی پیچیده سر در آورد.
سادگی در این مفهوم به معنای پایین آوردن سطح نمایشنامه نیست. منظور بیان واضح داستان است. محور داستان شما باید واضح و عاری از ابهام باشد تا توجه مخاطب را از دست ندهید. یادتان باشد هیچکس به صندلیاش منگنه نشده است. مردم خیلی وقتها در زمان تنفس سالن تئاتر را ترک میکنند. این کار درست مثل عوض کردن کانال تلویزیون برای خلاصی از دست برنامهای کسلکننده است.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
بخش 1: به تور انداختن حشره
فصل 1: معرفی هنر و فن نمایشنامهنویسی
فصل 2: زندگی یک نمایشنامهنویس
فصل 3: نمایشنامه از چه چیزی ساخته میشود
فصل 4: شروع با یک ایده
فصل 5: یافتن درونمایهی نمایشنامه
بخش 2: خلق طرح اولیهی نمایشنامه
فصل 6: تمرکز یافتن روی داستان
فصل 7: خلق شخصیتهای کامل و غنی
فصل 8: دیالوگ: مهمترین وسیله در جعبهابزارتان
فصل 9: ملاحظات کاربردی، صحنه، بازیگر و تماشاگر
بخش 3: زیر و بمهای سر هم کردن یک داستان
فصل 10: سرآغاز: پیدا کردن نقطهی شروع برای نمایشنامه
فصل 11: میانه: پرورش خط داستانی
فصل 12: نقطهی اوج: به اوج رساندن کشمکش
فصل 13: گرهگشایی: جمعبندی کل ماجرا
فصل 14: نگاهی دقیقتر به نمایش موزیکال
بخش 4: نمایش ادامه دارد
فصل 15: خوانده شدن نمایشنامه و اعمال اصلاحات
فصل 16: تمرین و شب اول: اصول ناخن جویدن
فصل 17: تولید یک نمایش و تبلیغات برای آن
بخش 5: بخش دهتاییها
فصل 18: ده موردی که همهی نمایشنامهنویسان باید بدانند
فصل 19: ده نشانهی یک نمایشنامهی بینظیر
فصل 20: ده نمایشنامهنویسی که باید بشناسید و از آنها الگو بردارید
پیوست: صفحهآرایی نمایشنامه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نمایشنامه نویسی |
نویسنده | آنجلو پارا |
مترجم | سارا کاظمی منش |
ناشر چاپی | انتشارات آوند دانش |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 408 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-7022-47-4 |
موضوع کتاب | کتابهای نویسندگی |