معرفی و دانلود کتاب مقدمه کیمبریج بر اف. اسکات فیتز جرالد
برای دانلود قانونی کتاب مقدمه کیمبریج بر اف. اسکات فیتز جرالد و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مقدمه کیمبریج بر اف. اسکات فیتز جرالد
احتمالاً رمان «گتسبی بزرگ» را خوانده یا اسم آن را به کرات شنیدهاید. اف. اسکات فیتزجرالد خالق این رمان مشهور و از برجستهترین نویسندگان ادبیات آمریکا در قرن بیستم است. کتاب مقدمه کیمبریج بر اف. اسکات فیتز جرالد نوشتهی کرک کرنات شرحی تخصصی و مفصل از زندگی، آثار، سبک نوشتار و جایگاه فیتز جرالد در تاریخ ادبیات آمریکا ارائه کرده و منبعی مفید برای دانشجویان و خوانندگان جدی ادبیات فراهم آورده است.
دربارهی کتاب مقدمه کیمبریج بر اف. اسکات فیتز جرالد
فرانسیس اسکات کی فیتز جرالد (Francis Scott Key Fitzgerald) از مشهورترین نویسندگان ادبیات آمریکا و ملقب به «ملکالشعرای قرن بیستم»، تأثیرات مهمی بر تاریخ ادبیات آمریکا گذاشت؛ کرک کرنات (Kirk Curnutt) در کتاب مقدمه کیمبریج بر اف. اسکات فیتز جرالد (The Cambridge Introduction to F. Scott Fitzgerald) به نقش او در بازتاب رؤیای آمریکایی و عصر جاز و تأثیری که بر مدرنیسم پس از خود گذاشت پرداخته و تحلیلی جامع از مجموعه آثارش ارائه کرده است. همچنین شرح حالی موجز از زندگی شخصی و رابطهی پرفرازونشیبش با زلدا، همسرش، ارائه و نشانههای آن را در آثارش مورد مطالعه قرار داده است.
شرایط زندگی اسکات فیتز جرالد به گونهای بود که در بسیاری مواقع مانع از خلق آثار درخور استعدادش میشد. یک بار در یادداشتی نوشته: «داستان زندگیام داستان تقلاست میان میل فراوان به نوشتن و مجموعهای از شرایط بازدارنده در اطرافم.» البته این اصرار او بر بازدارنده بودن شرایط، خود به ویژگی بارز او میان مردم تبدیل شد؛ نکتهای که در کتاب مقدمه کیمبریج بر اف. اسکات فیتز جرالد نیز مورد بررسی قرار گرفته است. سبک زندگی او که آمیختهای از عیش و نوش و رنجهای مداوم بود، گرچه به گفتهی خودش در بسیاری مواقع آسیبزا بوده، اما بهخوبی در آثارش نیز منعکس شده است. «عصر جاز» در دههی 1920 همان مفهوم محوریای بود که اتمسفر بخش زیادی از آثار فیتزجرالد را در بر میگرفت. نوشتن از خوشگذرانیهای بیپروا، زنان و مردان الکلی ورشکسته که در وهلهی اول ممکن است خالی از ارزش ادبی و محتوایی خاصی جلوه کند؛ اما کرک کرنات با نگاهی متفاوت به آثار این نویسندهی تأثیرگذار پرداخته و بازنگریای کلی در تصویر رایجی که نسبت به او در فضای آکادمیک و میان دانشجویان وجود دارد، انجام داده است.
در فصل دوم کتاب مقدمه کیمبریج بر اف. اسکات فیتز جرالد زمینههای فرهنگی مؤثر در شکلگیری سبک ادبی فیتز جرالد مطالعه شده و چهار عامل کلی برای آن تعریف شده است: عناصر فرهنگی پرزرقوبرق دههی 1920، تئاتر موجودیت، رواج مصرفگرایی و تفریحات خودنمایانه. فرهنگ تجملگرایانه، خوشگذران و نمایشوار دههی بیست، طوری در آثار فیتز جرالد منعکس شد که انگشت اتهام و نقد را از همان دوران تا به امروز به سمتش نشانه گرفت؛ اما واقعیت این است که این نویسنده با پافشاری بر تفکرات منحصربهفرد خود، اولین نشانههای مدرنیسم را با فضایی اغراقشده و داستانهای دور از واقعیت، ایجاد و نقش پررنگی در شکلگیری مؤلفههای ادبی آثار متأخر ایفا کرد. کرک کرنات بر این باور است که اقتضای زندگی تئاترگونهی قرن بیستم، فیتز جرالد جوان را به طغیانی علیه سبک رسمی، اصول اخلاقی، صداقت و نجابتی کشاند که بر ادبیات قرن نوزدهم حاکم بود. طغیانی که تنها بازتابدهندهی تصویری پرطمطراق از رؤیای آمریکایی نبود، بلکه در مقابل به شیوهای رندانه به فرو ریختن احساسات رمانتیک دههی بیست و طرح پرسشهای اخلاقی جدید در پس آنها، پرداخت.
فصل سوم کتاب مقدمه کیمبریج بر اف. اسکات فیتز جرالد به طور خاص سبک، فرآیند نگارش، ژانر و درونمایههای اصلی و فرعی آثار ف. اسکات فیتز جرالد را مورد بررسی قرار داده و به طبقهبندی محتوایی آثارش پرداخته است. در فصل پایانی کتاب نیز با دیدگاههای گوناگون نسبت به سبک نوشتار این نویسنده از گذشته تاکنون آشنا میشویم و به درکی جامع از ارتباط او با مدرنیسم میرسیم. مطالعهی زیرمتن رمانها و نوشتههای فیتز جرالد در این فصل، راهنمای اصلی خواننده برای رسیدن به خوانشی مدرن از آثار او به شمار میآید. این کتاب با پرداختی تماماً علمی، منبعی مفید برای دانشجویان و خوانندگان جدی ادبیات است.
کتاب پیش رو توسط بشیر سیاح ترجمه شده و به همت انتشارات علمی و فرهنگی در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
کتاب مقدمه کیمبریج بر اف. اسکات فیتز جرالد برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی این کتاب به دانشجویان، پژوهشگران ادبیات، علاقهمندان تاریخ ادبیات آمریکا و البته، طرفداران خالق رمان گتسبی بزرگ توصیه میشود.
در بخشی از کتاب مقدمه کیمبریج بر اف. اسکات فیتز جرالد میخوانیم
از آنجا که رمانهای فیتزجرالد با «پرشها» ی متحدی نوشته نشده البته به استثنای گتسبی بزرگ طرح قصهی آنها به جای آنکه از طریق تغییرات دراماتیک به جلو روانه شود، به صورت اپیزودیک آشکار میشود. در دورهی بازنگری نهایی، فیتزجرالد بیش از هر چیز به فرم و اسلوب توجه داشت تا ساختار داستانی، چون «در بازنگری، فیتزجرالد عموماً علاقهمند به جابهجایی جملهها بود و در صحت و وضوح کلمات و عبارات شکی نداشت. بهندرت پیش میآمد که کلیت پاراگرافی را به هم بریزد و تقریباً هیچوقت معانی را تغییر نمیداد. او صبورانه و با ظرافت سعی داشت تا جملات را جذابتر و خواندنیتر کند». ترجیح به آراستن جملات به جای اهمیت به ساختارْ یکی دیگر از انتقادهایی است که به فیتزجرالد وارد میکنند، به ویژه آلرت لوبِل که در سال ۱۹۵۵ و در نقد لطیف مینویسد: «رمان دچار پراکندگی وحشتناکی است که دلیل آن احاطه نداشتن نویسنده روی محتواست. تنها یکپارچگیای که در رمان دیده میشود در لحن و فضاسازی است که آن هم سبک همیشگی فیتزجرالد بوده» (Composition, 12). این اتهامات چندان منطقی به نظر نمیرسند، به این علت که «پراکندگی» به واقع هدف مدرنیسم است. از جویس گرفته تا ویرجینیا ولف و حتی همینگوی اعتقاد داشتند که قصهپردازی بیشتر مناسب حال ملودرامنویسهای مبتذل است و دغدغهی اصلی آنها شخصیتپردازی و فضاسازی بود. مثل این دسته، فیتزجرالد یکپارچگی را در فضاسازیها مهم میدانست و نه در منطق داستانی. تا پایان عمر نویسندگیاش، او هیچگاه طرحی کلی برای رمانهایش ننوشت و ترجیح داد آنها را بر اساس «نقشههای کلی» و مقصود داستان پیش ببرد. وقتی فیتزجرالد ساختار را ترسیم میکرد، درگیر تناسب بود، نه توالی اتفاقات، و همچنین به طول فصلها اهمیت بسیاری میداد تا از شکل و فرم آنها اطمینان حاصل کند.
فهرست مطالب کتاب
اف. اسکات فیتز جرالد (انتشارات کمبریج)
دیباچه
مقدمه
فصل اول: زندگی
کودکی و فراگیری ادبیات (1896-1917)
زلدا و موفقیتهای اولیه (1918-1924)
بلوغ ادبی و انحطاط شخصیتی (1925-1934)
درهمشکستگی و احیای دوباره (1935-1940)
فصل دوم: زمینههای فرهنگی
نسل من: فرهنگ جوانی و سیاستهای دوران میانسالی و پیری
تئاتر موجودیت: شخصیت و هویت نمایشی
بازار خودآرایی: شیوهی شخصی و مصرفگرایی
تفریحات خودنمایانه: وقتگذرانیهای انگشتنما و فرهنگ افراط
فصل سوم: آثار
فرآیند نگارش
درونمایههای اصلی
درونمایههای فرعی
مضمونهای اصلی و موتیفها
داستانهای دوران مهرورزی
داستانهای ازدواج
داستانهای مهاجرت
داستانهای هالیوودی
داستانهای آموزشی
اسلوب و ژانر
سبک و زاویهی دید
فصل چهارم: بازخوردهای انتقادی
منتقدان معاصر: تحسینکنندگان، مخالفان و مشکل بلوغ
احیای فیتزجرالد: پیرنگهای جهانی و نمادگرایی
مطالعات مدرن فیتزجرالد: تغییرات تاریخی و مجادله در مورد وقایع زندگی
پینوشتها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مقدمه کیمبریج بر اف. اسکات فیتز جرالد |
نویسنده | کرک کرنات |
مترجم | بشیر سیاح |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 241 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-436-716-5 |
موضوع کتاب | کتابهای زندگینامه هنرمندان، کتابهای نقد ادبی |