معرفی و دانلود کتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر

برای دانلود قانونی کتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر

کتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر نگاهی روایی و تحلیلی به جامعه، سیاست و اقتصاد این کشور است. پل آرتز و کارولین رولانتز چالش‌های عربستان را از نفت، بیکاری و کمبود نیروی کار گرفته تا تناقض‌های دینی، معضلات رسانه‌های اجتماعی و آینده‌ی مبهم این پادشاهی، مورد بررسی قرار می‌دهند. این اثر تصویری چندوجهی از کشوری به دست می‌دهد که در لبه‌ی تغییرات و بحران‌های عمیق ایستاده است.

درباره‌ی کتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر

تصویر عربستان سعودی در نگاه بسیاری از مردم با نفت و ثروت‌های افسانه‌ای، تاریخ اسلام، صحراهای سوزان و برج‌های شیشه‌ای گره خورده است که در روزهای اخیر، پس از اصلاحات بن سلمان، آوازه‌ای از ایجاد تغییرات اجتماعی و اقتصادی جدیدی از آن به گوش می‌رسد. اما زیر این پوسته‌ی درخشان و پررزق و برق، جامعه‌ای حضور دارد مملو از تناقض، ترس و امیدهای زیاد. حدود نیمی از جمعیت عربستان سعودی را جوانان زیر بیست و پنج سال تشکیل داده‌اند؛ آن‌ها در تلاش برای همسویی با تغییرات جهانی‌اند ولی کماکان با قوانین قدیمی و فضای سیاسی کشورشان در ستیزند. کشوری که در آن نفت، نعمت و نفرینی توامان است و سنت و مدرنیته در کشاکشی فرساینده قرار دارند.

کتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر (Saudi Arabia: A Kingdom in Peril) نوشته‌ی پل آرتز (Paul Aarts) و کارولین رولانتز (Carolien Roelants)، تلاشی است برای درک این جامعه که به دلیل موقعیت تاریخی و جغرافیایی‌اش، از فرط پیچیدگی در هاله‌ای از ابهام فرو می‌رود. نویسندگان اما روایتی زنده از مسائلی مهم مانند آینده‌ی نفت، فشارهای جمعیتی، اصلاحات آموزشی، قدرت رسانه‌های اجتماعی و تناقض‌های دینی در سیاست عربستان سعودی ارائه داده‌اند. آن‌ها وضعیت عربستان را به شکلی شفاف توصیف کرده‌اند: کشوری که در آستانه‌ی یک نقطه‌ی عطف مهم ایستاده است؛ نقطه‌ای بین وفق پیدا کردن با دنیای جدید و یا به جان خریدن خطر فروپاشی و آشوب.

این اثر مناسب کسانی است که می‌خواهند فراتر از تیترهای خبری و تحلیل‌های سطحی، عربستان را بشناسند؛ کشوری که از دل محدودیت‌هایش، صداهایی شنیده می‌شود که می‌خواهد راهی تازه به سوی تمدنی نوین بگشاید. ترجمه‌ی کتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر توسط سعیده اجتهادی، زهرا رحیمی و محمدرضا دهشیری انجام شده است و انتشارات علمی و فرهنگی آن را به بازار عرضه کرده است.

نکوداشت‌های کتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر

  • روایتی پویا که انبوهی از اطلاعات را به شکلی ساده به مخاطب ارائه می‌دهد. فصل‌های کتاب طیف وسیعی از موضوعات را در برمی‌گیرد؛ از نفت و آموزش گرفته تا بمب ساعتی جمعیت، انفجار دیجیتال شبکه‌های اجتماعی و شمشیر دولبه‌ی اسلام که به روحانیون با عقاید متفاوت این امکان را می‌دهد تا به شکلی محتاطانه، رژیم را به چالش بکشند. (فایننشال تایمز)
  • نگاهی جذاب، به موقع و از همه مهم‌تر چندوجهی به مشکلات فزاینده‌ی پادشاهی عربستان سعودی. مطالعه‌ی این کتاب برای کسانی که به دنبال درک عمیق‌تر از ساختار پیچیده و مبهم این نظام هستند، ضروری است. (کریستوفر دیویدسون)

کتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر برای چه کسانی مناسب است؟

این کتاب برای دانشجویان و استادان علوم سیاسی، روابط بین‌الملل و مطالعات خاورمیانه مناسب و سودمند است.

در بخشی از کتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر می‌خوانیم

جده همیشه شهری متفاوت و آزادتر از سایر شهرهای عربستان بوده و هیچ‌وقت با تجربۀ رویدادهای جدید مخالفت نکرده است. این شهر بندری قرن‌هاست که محل گذر زائران و بازرگانان از اقصی‌نقاط جهان است؛ درمقابل، ریاض که در قسمت داخلی شبه‌جزیرۀ عربستان واقع شده و دسترس به آن سخت است، شهری محافظه‌کار است و تجربیات جدید را نمی‌پذیرد.

به‌نظر می‌رسد که در عربستان سعودی تغییرات بزرگی درحال وقوع است. در ریاض دو گالری هنری افتتاح شده است. البته در جده هر اتفاقی ممکن است بیفتد، حتی ممکن است در این شهر با یک گروه محلی پاپ برخورد کنید که درحال اجرای موسیقی هستند. برخی افراد به مردم جده برچسب ارتداد می‌زنند و آن‌ها را مسلمان واقعی نمی‌دانند.

یدینگ کائو، که اصالتاً اهل چین است و وقتی ما در سال 2013 به جده سفر کردیم در مقام مدیر شرکت «الآن آرت‌اسپیس» در ریاض کار می‌کرد، این شهر را کاملاً متفاوت یافته است و با تحسین می‌گوید: «جده شهر متفاوتی است. جایی است که هر چیزی در آن اتفاق می‌افتد!»

فرقه‌ای از اسلام به‌نام وهابیت، که در عربستان سعودی فرقۀ غالب بوده است، اصولاً با هنر مخالف است. خطاطی سنتی اسلامی در این فرقه مقبول است، اما پیروان این فرقه، که معتقدند دقیق‌ترین تفسیر را از اسلام دارند، ترسیم افراد یا حیوانات را تابو (امر ممنوع) می‌دانند، چراکه به‌راحتی ممکن است منجر به بت‌پرستی شود.

تنها موزه‌هایی که در عربستان سعودی وجود دارد موزه‌های تاریخی است؛ اما به‌تازگی گالری‌هایی در مناطق مختلف این کشور، ازجمله در ریاض، افتتاح شده است. این همان چیزی است که اغلب در کشورهای دارای حکومت پادشاهی رخ می‌دهد و از لحاظ تئوریک مجاز نیست، اما تا زمانی که اعتراض زیادی از قسمت‌های محافظه‌کار کشور به‌گوش نرسد، اتفاق می‌افتد.

فهرست مطالب کتاب

مقدمۀ مترجم
پیشگفتار
واژه‌نامه
مقدمه: انقلاب در پایتخت نفت؟
فصل اول: از دشمنانتان نهراسید
فصل دوم: شمشیر دولبۀ اسلام
فصل سوم: نفت، نفت، نفتِ باشکوه
فصل چهارم: بمب ساعتی
فصل پنجم: تحولات پشت پرده
فصل ششم: «همه باید بیاموزند که مستقل فکر کنند»
فصل هفتم: انفجار دیجیتال
فصل هشتم: جایگاه هنر
فصل نهم: «نفرین شیعیان!»
فصل دهم: ضد انقلاب
فصل یازدهم: پس از عبدالله
فصل دوازدهم: سقوط احتمالی خاندان سعود
یادداشت‌ها
منابع برای مطالعۀ بیشتر

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر
نویسنده،
مترجمسعیده اجتهادی، زهرا رحیمی، محمدرضا دهشیری
ناشر چاپیانتشارات علمی و فرهنگی
سال انتشار۱۳۹۶
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات247
زبانفارسی
شابک978-600-436-512-3
موضوع کتابکتاب‌های تاریخ سیاسی، کتاب‌های تاریخ کشور عربستان
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر

برای دریافت کتاب عربستان سعودی یک پادشاهی در معرض خطر و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.

👋 سوالی دارید؟