معرفی و دانلود کتاب صوتی منتخب اشعار مثنوی جلال الدین محمد مولوی
برای دانلود قانونی کتاب صوتی منتخب اشعار مثنوی جلال الدین محمد مولوی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی منتخب اشعار مثنوی جلال الدین محمد مولوی
کتاب صوتی منتخب اشعار مثنوی جلال الدین محمد مولوی، بهترین و شورانگیزترین اشعار مولانا را دربرمیگیرد و بهترین فرصت برای کسانی است که تمایل دارند با دیوان مثنوی معنوی آشنا شوند.
دیوان مثنوی معنوی 26 هزار بیت دارد و مجموعه شعر حجیمی به حساب میآید و خواندن آن کار هر کسی نیست، به خصوص اگر آن شخص به قصد آشناییِ اولیه بخواهد به سراغ این دیوان برود. درست است که این دیوان شعر از ارزش ادبی بالایی برخوردار است اما برای شروع به مطالعهی آن، داشتن راهنما یکی از ضروریات محسوب میشود. کتاب صوتی پیش رو این وظیفه را برعهده گرفته است و با گرد آوردن بهترین نمونههای دیوان مثنوی معنوی به حق از پس این کار برآمده و انتخابهای مناسبش، شما را بیش از پیش به افکار و اندیشههای مولانا علاقهمند میکند.
جلال الدین محمد بلخی کیست؟
جلالالدین محمد بلخی معروف به مولانا از معروفترین شاعران ایرانی و فارسی زبان در قرن هفتم است که شهرتی جهانی دارد و آثارش به بسیاری از زبانهای دنیا ترجمه شده است. اکثر آثار مولوی به زبان فارسی سروده شده است اما در اشعارش واژههای ترکی، عربی نیز میتوان یافت. این شاعر بزرگ زادهی بلخ است که در افغانستان کنونی قرار دارد اما به دلیل حملهی مغولها در نوجوانی به قونیه که در ترکیهی امروزی قرار دارد مهاجرت کرد و همین مسئله، امروزه محل مناقشات بسیاری میان ایران، افغانستان و ترکیه شده است چرا که هر سهی این کشورها مولانا را میراث فرهنگی کشور خود میدانند اما آنچه که دربارهی مولانا ضروری است و باید آن را بپذیریم شخصیت و اشعار فراملیتی و فراقومیتی مولانا است که این عارف را نمیتوان محدود به کشوری خاص دانست، او و اندیشههایش جهانی هستند و محدود کردن این اشعار به یک کشور خاص جفا در حق اندیشههای وی محسوب میشود.
بخش عمدهی اشعار و اندیشههای مولانا را مدیون شمس تبریزی هستیم، این شمس است که مولانای خطیب 37 ساله را تبدیل به عارفی دلسوخته میکند و مسیر زندگی او را برای همیشه تغییر میدهد. در خصوص شخصیت شمس صحبتها و افسانههای ضد و نقیص بسیاری وجود دارد که نمیتوان به آنها اعتماد کرد اما هر که بود در برههای از زمان وارد زندگی مولانا شد و در قونیه سکونت داشت. خطابههای او با عنوان مقالات شمس تبریزی در بازار موجود است و برای آشنایی بیشتر با اندیشههای شمس میتوانید از این کتاب استفاده کنید.
سایر آثار مولانا:
دیوان مثنوی معنوی تنها اثر به جا مانده از این شخصیت بزرگ نیست. مولانا آثار بسیاری از خود به جای گذاشته است و از میان آنها میتوان به دیوان شمس، فیه ما فیه، مجالس سبعه، مکتوبات و... اشاره کرد.
گزیدهای از اشعار مولانا:
دید موسی یک شبانی را براه
کو همیگفت ای گزیننده اله
تو کجایی تا شوم من چاکرت
چارقت دوزم کنم شانه سرت
جامهات شویم شپشهاات کشم
شیر پیشت آورم ای محتشم
دستکت بوسم بمالم پایکت
وقت خواب آید بروبم جایکت
ای فدای تو همه بزهای من
ای بیادت هیهی و هیهای من
این نمط بیهوده میگفت آن شبان
گفت موسی با کی است این ای فلان
گفت با آنکس که ما را آفرید
این زمین و چرخ ازو آمد پدید
گفت موسی های بس مدبر شدی
خود مسلمان ناشده کافر شدی
این چه ژاژست این چه کفرست و فشار
پنبهای اندر دهان خود فشار
گند کفر تو جهان را گنده کرد
کفر تو دیبای دین را ژنده کرد
چارق و پاتابه لایق مر تراست
آفتابی را چنینها کی رواست
گر نبندی زین سخن تو حلق را
آتشی آید بسوزد خلق را
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی منتخب اشعار مثنوی جلال الدین محمد مولوی |
نویسنده | مولانا جلال الدین محمد بلخی |
راوی | بهروز رضوی |
ناشر صوتی | انتشارات آوای چیروک |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۲ ساعت و ۳۳ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای شعر کهن |
هست پیغمبر؛ ولی دارد کتاب
مثنویّ ِ معنویّ ِ مولوی؛
هست قرآن در زبان پهلوی (شیخ بهایی)
.
(۱
سخن گفتن در بارهی «مولانا» کار چندان سادهای نیست.
شخصی که پدرش «سلطان العلماء» او را «جلال الدین» خطاب و ذکر این لقب، خود حکایت درخشانی از جلالت روحی او بود!. کسی و که در ایّام کودکی نه تنها اهل وجد ذکر, بلکه میگویند با فرشتگان در ارتباط بوده و این حکایت در شرح احوال او آمده است.
کودکی که وقتی خانوادهاش تصمیم به ترک سرزمین اجدادی و عزیمت به عراق گرفت، هنگام اقامت در نیشابور و ملاقات آنها با «پیر اسرار»، جناب عطار با دیدن او بشارت آیندهی درخشانی را به پدرش داد.
کسی که در ۱۸ سالگی جامع علوم زمان خود گردید اگرچه «سجاده نشین با وقار» ی نیز بود اما ملاقات او با شمس تبریزی «بازیچهی کودکان کوی» اش کرد!!
(۲
مولانا مثنوی را «نردبان آسمان» میخواند که انسان با طی پلههای نورانی آن به اوج حقیقت دست مییابد. بدون دلیل نیست که؛ هرکس پای در وادی «مثنوی» او نهاد و سَری در آن کشید، در آن جا متوقف شد و رحل اقامت گُزید که:
«مثنوی را معنوی بینی و بس».
مولانا در مقدمهی کتاب مثنوی که به عربی آنرا انشا کرده است کتاب خود را «اصول اصول اصول دین» و مایهی کشف اسرار و یقین نشان میدهد و با تواضع کامل و سادگی تمام آنرا «مثنوی» میخواند!
به گفتهی مولوی پژوه بزرگ پروفسور بانو ماری شیمل، مثنوی حضرت مولانا مانند اقیانوس بیکرانی است که چون شنا کردن در آن ممکن نیست باید در ساحل امن آن نشست و در عظمت و بیکرانگی آن نگریست و مستغرق شد. که این کتاب جلوهای از کتاب الله است!