معرفی و دانلود کتاب صعود به قلههای تجربه و خردمندی
برای دانلود قانونی کتاب صعود به قلههای تجربه و خردمندی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صعود به قلههای تجربه و خردمندی
کتاب صعود به قلههای تجربه و خردمندی به قلم رویا غندالی، برنامهای گام به گام برای کسب موفقیت و زندگی با کیفیت در اختیار شما قرار میدهد تا به سالمندیِ موفق دست یابید.
سالمندی موفق مسئلهای نیست که یکباره در سنین کهولت و سالمندی رخ دهد، بلکه به برنامهریزی و اهداف تعیین شده در طول زندگی نیاز دارد.
بیتردید دنیای امروز نسبت به جوامع گذشته تغییرات زیادی را به خود میبیند. رشد تکنولوژیهای مختلف و افزایش آگاهیهای عمومی در حوزههای مختلف موجب شده است تا روند زندگی و به طور کلی جوامع تغییرات زیادی داشته باشند. یکی از تغییرات در دنیای امروز، تغییر در رشد جمعیت و تعداد جمعیت است.
در دنیای امروز به دلیل آنکه تحصیلات و شغل دو رکن مهم جوانان شده و این دو رکن عامل مهمی برای پیشرفت افراد به شمار میروند، نرخ ازدواج کاهش پیدا کرده و به دنبال آن، رشد و افزایش جمعیت جوان در بسیاری از جوامع از جمله جامعه ایرانی کم شده است.
کاهش جمعیت جوان و کمتر شدن میزان تولد در خانوادهها باعث شده بر تعداد جمعیت سالمند اضافه شود و جمعیت سالمند و مسئله سالمندی نسبت به سالهای گذشته بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. به دنبال افزایش تعداد نفرات سالمندان، طبیعی است که مسائل مربوط به سالمندان از جمله بیماریها و اختلالاتی که مربوط به این سن میشود، پررنگتر شود و همین امر، موجب شود تا تقاضای امکانات و خدمات مناسب برای افراد سالمند بیشتر شود.
همچنین امروزه جمعیت قابل توجهی توفیق آن را دارند تا با پشت سر گذاشتن مراحل مختلف تحول از کودکی به جوانی و از جوانی به میانسالی و در نهایت به سالمندی برسند. رسیدن به دوره سالمندی یعنی گام گذاشتن به دنیای تجربه و خردمندی. صاحب تجربه بودن و خردمندی ویژگیهایی هستند که در طول گذر زمان و افزایش سن به دست میآید.
بنابراین واژه سالمندی نباید فقط کم شدن تواناییها و بیماریها را به ما یادآوری کند، بلکه سالمندی دورهای از عمر است که میتواند دارای جنبههای مثبت و مفیدی باشد. جنبههای ارزشمند دیگر دوره سالمندی، داشتن سلامت جسمی، روانی و ذهنی و همچنین رضایتمندی از یک دوره طولانی زندگی است. ویژگیهای مثبت دوره سالمندی نه تنها موجب برقراری امنیت و آرامش در این دوره سنی میشود، بلکه ما را با مفهوم مهمی به نام «سالمندی موفق» آشنا میکند.
آنچه از واژه «سالمندی موفق» برمیآید نشاط، شادابی، سرزندگی و به طور کلی یک احساس خوب از سالمندی است که در طول عمری که یک فرد دارد، میتواند آن را به دست آورد. به دست آوردن حس خوب و دلپذیر از زندگی، با در نظر گرفتن یک شیوه و سبک زندگی سالم و مناسب در طول همه دورههای زندگی است.
سالمندی نقطه هدفی است که برای رسیدن موفقیتآمیز به مقصد سالمندی از سالهای آغاز زندگی باید برنامهریزی کرد و مسیر و چشماندازی مناسب همراه با نگرشی مثبت برای آن در نظر گرفت. سالمندی «اضافه کردن زندگی به سن» است و نه «اضافه کردن سن به زندگی». معنای این جمله این است که در طی سالهایی که زندگی میکنیم و عمر گرانمایه را میگذرانیم مسئله ما فقط گذشتن روزها، زمان و کمیت نیست بلکه زمان و لحظات عمر باید با کیفیت همراه باشد.
در بخشی از کتاب صعود به قلههای تجربه و خردمندی میخوانیم:
در حال حاضر و در کنار سایر مهارتهای زندگی که پیش از این درباره آنها توضیحاتی داده شد، مهارت جدیدی به نام «تابآوری» مطرح شده است. تابآوری یک مهارت است که به انسان کمک میکند بتواند سریعتر، طولانیتر و با استرس کمتری در مقابل سختیها بایستد. همه انسانها تا حدودی از ویژگی تابآوری برخوردارند؛ اما مهم این است که بدانیم چگونه از آن در زندگی بهره ببریم.
تابآوری نحوه سازگاری فرد با شرایط سخت است. هنگامی که فردی با یک مسئله غمانگیز، بلای طبیعی، بیماری، رابطه، کار یا مشکل تحصیلی مواجه میشود، تابآوری معنا پیدا میکند. فردی که دارای تابآوری بالایی باشد، قادر است با سرعت بیشتری و با استرس کمتری در مقابل سختیها بایستد. همه انسانها تابآوری دارند؛ اما مسئله این است که هرکس چقدر و چگونه میتواند از آن در زندگیاش استفاده کند.
تابآوری به این معنا نیست که فرد فشار مشکلات مقابلش را احساس نمیکند، بلکه به این معناست که او برای مقابله با مسائل زندگی راهحل نسبتا بهتری در مقایسه با سایرین پیدا کرده است.
تابآوری استرس را محدود نمیکند، مشکلات زندگی را پاک نمیکند، بلکه به افراد قدرت میدهد تا با مشکلات موجود مقابله سالم داشته باشند، بر سختیها فائق آیند و با جریان زندگی حرکت کنند. برخی افراد بهطور طبیعی دارای این ویژگی هستند؛ اما این ویژگی در انحصار عدهای معدود نیست، بلکه سایر افراد نیز قادرند تابآوری را بیاموزند و آن را ارتقا دهند. تابآوری توانایی یا پیامد سازگاری موفقیتآمیز با شرایط استرسزا و چالشبرانگیز است.
هر فردی قادر خواهد بود که توانایی تابآوری را مانند هر مهارت انسانی دیگری در خود افزایش دهد. یادگیری تابآوری چیزی است که انسان میتواند در هر سنی، بدون توجه به میزان تحصیلات یا پیشینه خانوادگیاش، آن را انجام دهد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
مقدمه
فصل اول
سالمندی چیست؟
سالمند کیست؟
چرا سالمندی اهمیت دارد؟
سالمندی در آیات، روایات و ادبیات
مروری بر وضعیت جمعیت سالمندی
فصل دوم
ابعاد بررسی سالمندی
سلامت جسم
بهداشت روان
کارایی شناختی
شایستگی اجتماعی
بهزیستی درونی
شادمانی
رضایت از زندگی
برقراری و حفظ ارتباطات اجتماعی
سبک زندگی
فصل سوم
سالمندی موفق چیست؟
سالمند موفق کیست؟
عوامل مؤثر بر سالمندی موفق
سبک زندگی
رویدادها و تجارب زندگی
برخورداری از انواع حمایت در طول زندگی
ویژگیهای شخصیتی
خردمندی
خود مراقبتی
ورزش و فعالیتهای فیزیکی
سخن آخر
دفترچه برنامهریزی سالمندی
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب صعود به قلههای تجربه و خردمندی |
نویسنده | رویا غندالی |
ناشر چاپی | انتشارات پارسیان البرز |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 82 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6974-18-9 |
موضوع کتاب | کتابهای موفقیت شخصی |