معرفی و دانلود کتاب راهنمای جامع و مصور کشت گلخانهای خیار، گوجه فرنگی، فلفل و توت فرنگی
برای دانلود قانونی کتاب راهنمای جامع و مصور کشت گلخانهای خیار، گوجه فرنگی، فلفل و توت فرنگی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب راهنمای جامع و مصور کشت گلخانهای خیار، گوجه فرنگی، فلفل و توت فرنگی
کتاب راهنمای جامع و مصور کشت گلخانهای خیار، گوجه فرنگی، فلفل و توت فرنگی چکیدهای از کتب معتبر آموزشیِ سراسر دنیاست که به آموزشِ گامبهگامِ کاشت چهار نوع گیاه میپردازد. ساسان جعفرنیا و محسن همائی این کتاب را منطبق بر استاندارد سازمان خواروبار جهانی (فائو) نگاشتهاند و مباحثی مثل احداث گلخانه، بستر مناسب کاشت گیاه، انواع آفتها و بیماریها و... را پوشش میدهند.
دربارهی کتاب راهنمای جامع و مصور کشت گلخانهای خیار، گوجه فرنگی، فلفل و توت فرنگی
ساسان جعفرنیا و محسن همائی در تدوین کتاب کشت گلخانهای خیار، گوجهفرنگی، فلفل و توتفرنگی از مقالات و کتب موجود در منابع اینترنتی و مصاحبهی میدانی با گلخانهداران سود بردهاند تا اطلاعات لازم برای احداث گلخانه و پرورش محصولات کشاورزی را به مخاطب عرضه کنند. این کتاب بر اساس مقررات نظام گلخانهای کشور و منطبق با استانداردهای دنیا نوشته شده است.
با ازدیاد جمعیت و افزایش مصرف سرانه در ایران، برنامهریزی برای استفادهی بهینه از منابع محدود آب و خاک اهمیت ویژهای مییابد. در سالهای اخیر ایجاد گلخانههای مدرن، نهتنها نیاز کشور به محصولاتی نظیر گوجهفرنگی، خیار، توتفرنگی، طالبی، آناناس و... را تأمین کرده، بلکه با صادر شدن این محصولات به خارج از کشور، اقتصاد نیز بهبود بخشیده شده است. ساسان جعفرنیا و محسن همائی در کتاب خود، مفهوم گلخانه را بهطور دقیق مورد بازخوانی قرار میدهند؛ گلخانهها محفظهای با اسکلت چوبی یا فلزی هستند که دورتادور آنها با شیشه یا پلاستیک پوشانده شده است، بهاینترتیب نور، دما و رطوبت کافی را به گیاهان میرسانند.
کتاب راهنمای جامع و مصور کشت گلخانهای خیار، گوجه فرنگی، فلفل و توت فرنگی به عوامل متعدد در روند احداث گلخانه اشاره میکند. یک گلخانهی خوب باید نور، رطوبت، حرارت و دیاکسیدکربنِ کافی و خاک مناسب را برای گیاه فراهم آورد. به همین منظور، اولین قدمْ انتخاب مکان مناسب برای احداث گلخانه است؛ بهطوریکه موقعیت جوی و جغرافیایی منطقه با دقت سنجیده شود. اما اگر به هر دلیلی خاکِ گلخانه از نظر فیزیکی و شیمیایی مناسب نباشد، میتوان آن را با انجام عملیات اصلاحی بهبود بخشید. توپوگرافی (پستی و بلندی) زمین گلخانه نیز موردی است که باید به آن توجه کرد. زمین گلخانه ترجیحاً باید مسطح باشد. در مرحلهی بعد جهت باد باید سنجیده شود. در مناطق بادخیز، احداث گلخانه شرایط ویژهای را طلب میکند. یکی از راههای مقابله با وزش باد، بادشکن است که میتواند ردیفی از درختانِ سرو، کاج و یا چنار باشد.
ساسان جعفرنیا و محسن همائی پس از بررسیِ دقیقِ ساختمان گلخانه، فونداسیون و کفسازی، اتصالات و بستها، انواع گلخانهها را برمیشمرند. اسامی برخی از این گلخانهها به این قسم است: گلخانهی یکطرفه، گلخانهی دوطرفه، گلخانهی مثلثیشکل، گلخانههای تونلی مرکب، گلخانههای فلزی (مدرن) و گلخانههای چوبی (سنتی).
مطالب کتاب راهنمای جامع و مصور کشت گلخانهای خیار، گوجه فرنگی، فلفل و توت فرنگی در هشت فصل تدوین شدهاند؛ فصل اول ساختمان و اسکلت گلخانه را مورد بررسی قرار میدهد و فصل دوم به شرایط محیطیِ گلخانه میپردازد. نویسندگان در فصل سوم و چهارم احتیاجات گیاه و آمادهسازی بستر کشت را بهطورکلی شرح میدهند و سپس در فصول پنجم تا هشتم اختصاصاً مراحل کاشت، داشت و برداشتِ خیار، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای و توتفرنگی را آموزش میدهند.
انتشارات زمان تغییر این کتاب آموزشی را چاپ و روانهی بازار کرده است.
کتاب راهنمای جامع و مصور کشت گلخانهای خیار، گوجه فرنگی، فلفل و توت فرنگی برای چه کسانی مناسب است؟
تمام کسانی که علاقهمند به یادگیری کشت گلخانهای گیاهان هستند، از این کتاب سود خواهند برد. این اثر همچنین برای دانشجویان و کارآموزان رشتهی کشاورزی مفید خواهد بود.
در بخشی از کتاب راهنمای جامع و مصور کشت گلخانهای خیار، گوجه فرنگی، فلفل و توت فرنگی میخوانیم
لامپهای فلورسنت: تمام لامپهای فلورسنت هنگام تماس با دست سرد هستند و نسبت به لامپهای التهابی و لامپهای پرفشار خلاء، انرژی کمتری مصرف کرده (درنتیجه میتوان از تعداد زیادی از آنها استفاده نمود) و گرمای بسیار ناچیزی تولید میکنند (درنتیجه میتوان آنها را نزدیک گیاه نصب کرد). این لامپها بهخاطر شیوهی کار و قیمت پایین معمولاً مورد انتخاب گلخانهداران قرار میگیرند. بهترین زمان استفاده از این لامپها برای شروع جوانهزنی گیاه میباشد. این لامپها برای رشد گیاهان بالارونده (خیار و گوجه) و گیاهان نوردوست بلند مناسب نیستند. لامپهای فلورسنت بر اساس طیف طول موج به سه دسته تقسیم میشوند: سفید گرم (بیشتر طول موجهای قرمز،) سفید سرد (بیشتر طول موجهای آبی) و لامپهای نوری کامل (تمام طیف نوری). لامپهای فلورسنت نوری کامل برای رشد گیاهان مناسب هستند، البته لامپهای فلورسنت سرد بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. طول عمر لامپهای فلورسنت بیشتر از لامپهای حبابی است ولی با گذشت زمان روشنایی خود را از دست میدهند و بهتر است آنها را هر 300-400 ساعت تعویض کرد تا بیشترین تابش را داشته باشند. راندمان تابشی این لامپها حدود 39 لومن در هر وات میباشد.
فهرست مطالب کتاب
1. ساختمان و اسکلت گلخانه
2. تأمین و تنظیم شرایط محیطی در گلخانه
3. نیازها و احتیاجات غذایی در گیاهان
4. آمادهسازی بستر کاشت
5. کشت خیار گلخانهای
6. کشت گوجهفرنگی گلخانهای
7. کشت فلفل گلخانهای
8. کشت توتفرنگی گلخانهای
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب راهنمای جامع و مصور کشت گلخانهای خیار، گوجه فرنگی، فلفل و توت فرنگی |
نویسنده | ساسان جعفرنیا، محسن همائی |
ناشر چاپی | انتشارات زمان تغییر |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 481 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-94158-9-4 |
موضوع کتاب | کتابهای محصولات کشاورزی |