معرفی و دانلود کتاب ذهن احساسی: ریشههای عاطفی فرهنگ و شناخت
برای دانلود قانونی کتاب ذهن احساسی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب ذهن احساسی: ریشههای عاطفی فرهنگ و شناخت
یک فیلسوف و یک روانشناس دست به کار شدهاند تا روند تکامل ذهن انسان را در ابعاد گوناگونی همچون فلسفه، زیست شناسی، روانشناسی و... بسنجند. استیفن آسما و رامی گابریل در کتاب ذهن احساسی سیستمهای هیجانی رشد و تکامل ذهن انسان را از دو دیدگاه متفاوت اما با هدف یکسان مورد بررسی و تحلیل قرار میدهند.
درباره کتاب ذهن احساسی:
در کتاب پیش رو نویسندگان پدیده ذهن را از دید احساسات و تاثیر این احساسات در تکامل پسرعموهای نخستین، تا پیشرفتهای جامعه دخیل میدانند. آنها در بخشهایی از کتاب ذهن احساسی (The Emotional Mind) اذعان میدارند که احساسات عاملی بسیار مهم در تکامل جامعه بشری است و اگر احساسات و یا هیجانات نبود، زندگی به شکل امروزی وجود نداشت. شما با احساسات زاده میشوید و از اولین تماس با مادر و نوازش او مواجه میشوید که نخستین ابراز احساس مادر به فرزندش است و این حس به نوزاد منتقل میشود. در درازای زندگی دریافت این احساسات و عواطف نقش بسیار مهمی در سرنوشت ایفا میکند و این درک مشترک بین مادر و فرزند در نوع ارتباط او با اطرافیانش و جهان پیرامون او نقش بهسزایی ایفا میکند.
تکامل ذهن، روایت رشد و توسعه این لایهها و ایجاد حلقههای بازخورد نسبت به یکدیگر است. در اینجا باید متذکر شد که بازخورد فقط یک فرآیند ذهنی نیست بلکه نوعی فرآیند تجسم شده، تصویب شده، درونی و اقتصادی - اجتماعی است.
استیفن آسما (Stephen T Asma) و رامی گابریل (Rami Gabriel) در فصل 1 جهت دانششناسی را شرح میدهند. ذهن در اغلب موارد به عنوان سیستم رایانشی متشکل از مدارها و مقیاسها توصیف میشود اما قبل از هر چیز یک سیستم بیولوژیکی است. در فصل 2 دیدگاههای هستیشناسی با تاکید بر موضوعات اصلی در فلسفه زیست شناسی شامل فرجامگرایی، هدفمندی و علیت فرآیندهای بازخورد رشدی و... خلاصه میشود. در فصلهای سوم تا پنجم درباره ریشههای عاطفی فرهنگ انسانی مطالبی آمده است که سیستمهای عاطفی را از طریق تحولات مرتبط با فرآیندهای ذهنی، سازمان اجتماعی، مذهب و هنر فعال میسازد.
فصل 6 به کشف و بررسی تصویرگری و تجسم میپردازد. تواناییهای تصویرگری از وظایف ادارکی جدا شده و امکان بسط انگیزش غیر ارادی و عاملی فراهم آمده است. محرکهای تفکیک شده و فرآیندهای اجرایی تشکیل دهنده شناخت و ذهن تصویرگرا لازمه تکامل مفاهیمی است که در فصل 7 مطرح میشود. در فصل 8 ساختارهای اجتماعی و نقش عاطفه در تکامل فرهنگی به ویژه سازماندهی اجتماعی در شرایط تمدنی بررسی میشود. در فصل 9، نظریترین فصل کتاب، مذهب، اسطوره شناسی و هنر مورد بررسی قرار میگیرد. در این فصل یک پل عاطفی برای توضیح نه فقط رشدشناسی نسل بلکه تطبیقهای اجتماعی - فرهنگی مانند مذهب و هنر ایجاد شده است.
نکوداشتهای کتاب ذهن احساسی:
- مطالعهای بلند پروازانه بر نقش احساسات در رشد و ارتقاء آگاهی و فرهنگی انسان. (Choice)
- این اثر از علوم شناختی استفاده میکند تا نشان دهد درباره آن چه که مربوط به تصورات و ساختار ذهن انسان مدرن است، غفلت شده. (آنتونیو داماسیو - نویسنده)
- برداشتی جدید و قانع کننده از بخشهای تاثیر گذار شناخت، قضاوت، استدلال و دیگر فرایندهای ذهنی انسان. (Paul Rezkalla)
کتاب ذهن احساسی مناسب چه کسانی است؟
چنانچه نسبت به سیر تکاملی جامعه انسانی و تاثیر احساسات و عواطف انسانی بر آن کنجکاو هستید، مطالعه این کتاب به شما پیشنهاد میشود.
در بخشی از کتاب ذهن احساسی میخوانیم:
اخلاقیات انسانی مزایای انطباقی مشخصی دارند، حتی با اینکه گاهی اوقات با تناسب افراد در تعارض هستند. همچون ارتباط کلامی یا تصویری، هنجارهای اخلاقی نیز باید به عنوان پدیدههای زیستی فرهنگی شناخته شوند که به گونههای انسانی ساپینس در بقا و شکوفایی کمک میکنند. درباره طبیعیسازی اخلاقیات همچنان بحثهای زیادی وجود دارد، اما نه به اندازهای که وقتی ای. ویلسون برای اولین بار اعلام کرد زمان باعث شده اخلاقیات به صورت موقتی از دست فلاسفه خارج شود و زیستیسازی شود.
ما نیز مانند بسیاری از نظریهپردازان تکاملی، به سوابق مربوط به اصول اخلاقی علاقه داریم - بخشهایی که ابتدا پدیدار شدند و اخلاقیات را پیشبینی کردند. برخی استدلال کردهاند که عمل متقابل قوی یا نوعدوستی یکی از عوامل کلیدی است که موجب ارتقاء اخلاق میشود، در حالی که دیگران بر تکامل عقل تأکید کردهاند و در عین حال عدهای بر ظهور همدلی در میان میمونهای بزرگ اشاره دارند. ما با جنبههایی از این نظریهها موافق هستیم (بخصوص موضوع دی وال)، اما میخواهیم یک جزء احساسی منحصر به فرد را به این ترکیب اضافه کنیم. این امر موجب میشود که طرفداران نظری، اخلاقیات را به نوعدوستی نسبت دهند، اما نوعدوستی را به عنوان نیرویی پنهانی تحلیل کنند - که پراکنده بودن در سرتاسر جمعیتهای مختلف را توصیف میکند؛ اما مکانیک آن و یا اصل انگیزشیاش نمایان نمیشود. خِرد، همانطور که پیش از این دیدیم، خیلی دیر پا به صحنه گذاشت و به عنوان نیروی محرک هنجارهای اخلاقی مطرح شد. مگر اینکه تصور خود را از «استدلال» دور از عبارت اندیشه گزارهای به سمت برآورد حسی حرکتی هدایت کنیم. به نظر میرسد که عقل برای هدایت اقدام انگیزهدار بهتر از سرچشمه گرفتن آن است.
هیچ دلیل قانعکنندهای برای فکر کردن به این موضوع وجود ندارد که اخلاق یک نوع خاص از هنجاری واقعی، متمایز و نامربوط به انواع دیگر رسوم رفتاری مانند بهداشت، آمادهسازی غذا و قراردادهای جفتگیری است. تکامل اخلاق یک گونه از جنس بزرگتر یعنی تکامل هنجارهای اجتماعی است. اکثر تحقیقات علوم اجتماعی روی هنجارها، به وظایف و کارایی آنها میپردازند و بر جنبههای بیرونی هنجارها به عنوان محدودیتهای رفتاری خارجی تأکید میکنند. جنبه کلیدی این رویکرد - جنبه درونی - اغلب در تحقیقات فلسفی (مثلاً سودمندگرایی، اخلاق وظیفهگرا، اخلاق فضیلت و غیره) مورد بحث قرار میگیرد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار مترجم
مقدمه
ریشههای عاطفی فرهنگ و شناخت
ریشههای احساسی ذهن
بینشهای اخیر
رویکرد ما: خلاصه فصل ها
فصل 1: چرا الگویی جدید میسازیم؟
الگوهای ذهنی
روانشناسی و احساسات
اهداف در عمل: رضایت داخلی و خارجی
مطالعه موردی هوش هیجانی
مکانیزمهای عاطفی و سنجش پذیری
فصل 2: دربارگی زیستشناسی
نگاهی دوباره به فرجامگرایی
فرجامگرایی و الهیات
فرجامگرایی ارسطویی
کل گرایی و علل غایی در زیستشناسی
خودنوگری
کردارانگیزی و طلبیدن
هدفمندی انسانی و مباحث فعلی
خودآگاهی و هدفمندی
نتیجهگیری
فصل 3: هوش اجتماعی از آغاز
جعبه ابزار
قابلیتهای ارتباطی
هوش اجتماعی و قابلیتهای ادراکی
جا کاربردشناسی
مدل قابلیت اجتماعی
نتیجهگیری
فصل 4: انعطافپذیری هیجانی و تکامل فرهنگ زیستی
طلبیدن
شهوت
علاقهمندی و دوست داشتن
انعطافپذیری
نتیجهگیری
فصل 5: هستیزایی هوش اجتماعی
پیشنیازهای تکامل نژادی برای هوش اجتماعی در انسانها
رابطه نوزاد با مراقبش
اختلالات در هوش اجتماعی در نتیجه روابط نامتناسب میان نوزاد و مراقبش
قابلیتهای اجتماعی و فرهنگ پذیری
استراتژیهای بقای منعطف و غیر منعطف
نگاهی دوباره به هدفمندی احساسی
فصل 6: تصویرگری و خیال پردازی
محتوای غیر بینشی (غیر ذهنی)
قابلیتها و ادراک
عواطف و جداسازی
احساسات و مسیریابی فضایی
عواطف و رؤیاها
تصویرسازی
اصول اولیه بدن
اصول تصاویر
تصویرسازی ارادی و غیر ارادی
فصل 7: زبان و مفاهیم
تکامل زبان
بازگشت و توسعه ارتباطات
تصویرسازی زبانی
تکامل مفاهیم
مفاهیم و نمونههای کلاسیک
مدلسازی قیاسی
فصل 8: عواطف در تکامل فرهنگی
ساختار اجتماعی تمدن
گامهای اجتماعی برای تکامل هنجارهای عاطفی
سازمان و افراد اجتماعی
گامهای تکامل جامعه
محدودیتهای منطقی بودن
هیجانات اخلاقی
رام کردن عواطف
تکامل خویشتن
آیین، تزئینات و سلسله مراتب
سلسله مراتب
رابطه متقابل و هدیه دادن
هنجارهای اجتماعی، اخلاقیات و هیجان تطبیقی
چگونه هنجارها ریشه در هیجانات دارند: شرم و احساس گناه
سایر عوامل
فصل 9: مذهب، اسطورهشناسی و هنر
هیجانات روحی و تفوق
هنر و تکامل
هنر ماقبل تاریخ
جادوگری و غار نگاری
تخیل، اسطورهشناسی و موسیقی
موسیقی و رقص
مذهب
عقیده و عواطف
همکاری و مذهب هولوسین
مدیریت اضطراب
هیجانات رام شده
ترس و نیروی متعالی
نتیجهگیری
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب ذهن احساسی: ریشههای عاطفی فرهنگ و شناخت |
نویسنده | استیفن آسما، رامی گابریل |
مترجم | آرش ملک قاسمی |
ناشر چاپی | انتشارات نسل روشن |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 464 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-247-623-6 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی عمومی |