معرفی و دانلود کتاب حقایق اوتیسم
برای دانلود قانونی کتاب حقایق اوتیسم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب حقایق اوتیسم
کتاب حقایق اوتیسم حاصل تجربیات مارتین موژنست کوویر بهعنوان یک فرد مبتلا به اوتیسم است. این نویسنده با دیدگاههای رایج درباره این اختلال مخالف است و ایدهای نو برای درک افراد اوتیستیک و شرایط ویژهشان ارائه میدهد.
درباره کتاب حقایق اوتیسم:
اوتیسم نام یک اختلال عصبی - رشدی است که در سن زیر سهسالگی تشخیص داده میشود. این افراد معمولاً مهارتهای ارتباطی محدودی دارند و بهاصطلاح در خودشان هستند. اما نویسنده، خانم مارتین موژنست کوویر معتقد است این نگاه اشتباه است و در این کتاب دلایل خود را شرح میدهد. او ابتدا با شرح داستان زندگی خود آغاز میکند تا خواننده با احساسات درونی یک فرد اوتیستیک آشنا شود و در فصلهای بعد نظریههای اوتیسم از گذشته تا امروز را توضیح میدهد. ویژگی متفاوت کتاب حقایق اوتیسم (Vérités sur l'autisme: essai) بیان ساده مباحث علمی است. علاوه بر این وجود مثالهای متعدد از زبان مبتلایان اوتیسم، والدین این افراد و متخصصین باعث میشود خواننده به راحتی پیام نویسنده را درک کند.
کار و مبارزه تماموقت مارتین کوویر با اوتیسم باعث شده تمام جنبههای این اختلال را بشناسد و در اولین صفحه کتاب اعلام کند: «در این اثر نشان داده شده است که اوتیسم دیگر یک راز نیست». به نظر او افراد مبتلا به اوتیسم میتوانند بر آن غلبه کنند و البته که پیروز شدن بر یک بیماری به معنی فراموشی آن نیست. خانم کوویر با اصرار میگوید که با وجود خاطرات تلخ گذشته، میتوان اوتیسم را کنترل کرد و یک زندگی معمولی برای خود ساخت. این افراد میتوانند مانند دیگران در درس و زندگی اجتماعی پیشرفت کنند و جایگاهی شایسته در جامعه به دست بیاورند.
کوویر با بیان خاطراتش، سفر طولانیای که برای کشف وضعیت خود طی کرده است را بازگو میکند: «به نظر من اوتیسم صرفاً یک مشکل روانی است، به همین دلیل معتقدم بسیاری از افرادی که بیماری آنها اوتیسم تشخیص داده میشود درواقع مبتلا به این اختلال نمیباشند چرا که علت رفتار غیرطبیعی آنها مشکلات جسمی است که به رفتارهایی مشابه با رفتار مبتلایان اوتیسم در آنها منجر شده است». کتاب حقایق اوتیسم میتواند نقش مهمی در شناخت و درمان این اختلال ایفا کند، چون در تهیه آن با تعداد زیادی از مبتلایان به اوتیسم مشورت شده و آنها نقش مهمی در تألیف این کتاب داشتند.
هدف مارتین موژنست کوویر از این مصاحبهها، پیدا کردن نقطه اشتراک افرادی بود که توانستند از اوتیسم رها شوند و تمام روایات یک نکته مشترک داشتند: نیاز مطلق به اینکه با هر روش ممکن از "دیگری" فاصله بگیرند. مبتلایان اوتیسم نیاز دارند یک مانع مجازی بین خود و اطرافیانشان بسازند، چون آنها برخلاف باور ما همیشه به آنچه در اطرافشان میگذرد توجه میکنند. به همین دلیل کوویر اعلام میکند که حقیقت اوتیسم را باید از بیمارانی که بر آن غلبه کردهاند پرسید، چون تنها این افراد دنیای درون اوتیسم را لمس کردهاند...
کتاب حقایق اوتیسم مناسب چه کسانی است؟
مطالعه این کتاب به دانشجویان و فارغالتحصیلان روانشناسی که به مبحث اوتیسم علاقه دارند پیشنهاد میشود. همچنین والدینی که کودکان مبتلا به اوتیسم دارند مطالعه آن را سودمند خواهند یافت.
با مارتین موژنست کوویر بیشترآشنا شویم:
خانم مارتین موژنست کوویر (MartineMaugenest-Cuvier) فردی مبتلا به اوتیسم است که با وجود بیماری توانسته در رشته داروشناسی به درجه دکترا برسد. او همچنین در رشتههای آسیبشناسی پزشکی و آسیبشناسی روانی تحصیل کرده و توانسته با استفاده از مطالعات خود، مسیری نو برای نگاه به اختلال اوتیسم باز کند. او علاوه بر کتاب حقایق اوتیسم، کتابی با عنوان «درک اوتیسم برای رهایی از آن» را هم تألیف کرده است.
در بخشی از کتاب حقایق اوتیسم میخوانیم:
بیشتر مواقع، کودک اوتیسم بیحال و بیحوصله است و به تلاشهای مادرش برای ایجاد انگیزه در او عکسالعملی نشان نمیدهد. باید همیشه مطالعات انجامشده توسط پیاژه، والون و مالریو را به یاد داشت. از تولد تا سهسالگی، هوش کودک حسی - حرکتی است و نمیتوان آن را از عواطف و احساسات جدا کرد.
هر تحرکی یک قدم به سمت "دیگری" است (برای یک خردسال، این قدم به سمت مادر است). در اوتیسم، این قدم به تعویق میافتد، بازداشته میشود، کودک همواره به هر روش ممکن فاصله میگیرد، و این امر منجر به یک نوع گرفتگی همراه با انقباضات کموبیش دردناک در ناحیه عضلانی میشود، ولی آنها بهندرت دردشان را ابراز میکنند (برای مبتلایان اوتیسم، این موضوع اهمیت چندانی ندارد، بهعلاوه، صحبت از آن به معنای ایجاد یک رابطه است و آنها این را نمیخواهند).
من شخصاً این دردها و این گرفتگی ناگهانی را تجربه کردهام.
هم چنین طی دورههایی کودک دچار بیقراری شدید میشود و تلاش میکند از وحشت خود فرار کند. خود را به زمین میاندازد، دستوپا میزند، سرش را به دیوار میکوبد و خودش را زخمی میکند.
چگونه میتوانیم این رفتارهای خودآزارانه را تشخیص دهیم؟ درواقع خودآزاری روش کودک اوتیسم برای ابراز این مطلب است: «من سزاوار تنبیه هستم، ولی ازآنجاکه هیچکس مرا تنبیه نمیکند، خودم آن را انجام میدهم.» خودشان را از چه چیزی مجازات میکنند؟ درواقع آنها به دلیل پرخاشگری مخرب ناخودآگاه نسبت به مادرشان خود را گناهکار میدانند (این گناه کنشی مرحله ی دهانی است). اگر برای تغییر چنین وضعیتی هیچ اقدامی صورت نگیرد، فرد در تمام عمر خود با این مشکل حلنشدهی دوران طفولیت مواجه خواهد بود.
فهرست مطالب کتاب
یادداشت مترجمین
پیشگفتار
چرا این کتاب حائز اهمیت است؟
مقدمه
زندگی دوزخی
اوتیسم و اندامهای حسی
اوتیسم و قدرت تحرک
اوتیسم و هوش
اوتیسم و پرخاشگری
اوتیسم و گناه
اوتیسم و توقف زمان
اوتیسم، رفتار قالبی، تغییرناپذیری
اوتیسم و رفتارهای وسواسی
ضرورت فاصله گرفتن برای فرد مبتلا به اوتیسم، و قرار دادن « حائل» بین خودش و "دیگری"
اوتیسم و احساسات
اوتیسم، سخن، زبان
اوتیسم و موفقیتهای فکری
مسئولیت؟
اوتیسم و حیوانات
اوتیسم و واکسیناسیون
اوتیسم و جنسیت
در مورد روشهایی با هدف جای دادن فرد مبتلا به اوتیسم در جامعه چه میتوان گفت؟
چگونه پیشرفت حاصل میشود؟
اوتیسم با «عملکرد بالا» (سندرم آسپرگر)
نتیجهگیری: اوتیسم دیگر یک راز نیست
واژهنامه
توضیحات مترجمین
کتابنامه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب حقایق اوتیسم |
نویسنده | مارتین موژنست کوویر |
مترجم | مینا جوکار دریس، کریم حیاتی آشتیانی |
ناشر چاپی | انتشارات رسپینا |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 122 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-8559-71-2 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی کودک |