معرفی و دانلود کتاب تاریخ تمدن - جلد هفتم: آغاز عصر خرد
برای دانلود قانونی کتاب تاریخ تمدن - جلد هفتم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب تاریخ تمدن - جلد هفتم: آغاز عصر خرد
پس از شکلگیری جنبش پروتستانیسم در اروپا، کشورهای اروپایی درگیر نزاعهای مذهبی، فرقهای و سیاسی بسیار بودند. همزمان، علم، فلسفه و ادبیات نیز در اروپا رو به رشد و شکوفایی بود. در کتاب تاریخ تمدن - جلد هفتم، ویل دورانت و آریل دورانت تاریخ سیاسی، اجتماعی، علمی و ادبی اروپا را در این دوره، یعنی از نیمهی دوم قرن شانزدهم تا نیمهی اول قرن هفدهم، شرح میدهند. این کتاب که در گروه کتابهای تاریخ اروپا و جهان قرار دارد، شامل اشاراتی به تاریخ ایران عصر صفوی نیز میشود.
دربارهی کتاب تاریخ تمدن - جلد هفتم
درک تاریخ مدرن اروپا در گروی درک اختلافات مذهبی و پیشرفتهای علمی صدساله، بین سالهای 1550 تا 1650 میلادی است که به آن عنوان عصر خرد دادهاند. عصر خرد دورهی پادشاهان بزرگی چون الیزابت اول در انگلستان، فیلیپ دوم در اسپانیا و هنری چهارم در فرانسه است. از طرف دیگر و فراتر از آن، این عصر نویسندگان و هنرمندانی چون شکسپیر، سروانتس، مونتنی و رامبراند را پرورانده و دوران اوج فرانسیس بیکن، گالیله، جوردانو برونو و دکارت، پدران علم و فلسفه مدرن، است. ویل دورانت (Will Durant) و آریل دورانت (Ariel Durant) در کتاب تاریخ تمدن - جلد هفتم (The Story Of Civilization 7) تحت عنوان آغاز عصر خرد (The Age Of Reason Begins)، شخصیتها، رویدادها و تحولات مهم این دوره را که زمینهساز انقلابهای علمی، فلسفی و فرهنگی عصر روشنگری شدند، شرح میدهند.
زمانی که الیزابت اول به قدرت رسید، انگلستان بازیچهی دست قدرتهای خارجی چون اسپانیا و فرانسه بود و از طرف دیگر، کلیسا با اعلام حرامزادگی وی، با سلطنتش مخالفت میکرد؛ اما او با بصیرت و تیزبینی و انتخاب افراد شایسته توانست قدرت خود را به ثبات برساند. الیزابت اول، با مشکلات زیادی در عرصههای مختلف دستوپنجه نرم میکرد. از یک سو، او بهعنوان یکی از معتقدان به مذهب پروتستان با قضات و روحانیان که غالباً کاتولیک بودند، کشمکش و تضاد داشت و از آنجایی که وارث عصر اصلاح دینی بود، با کشمکشها و مجادلات مذهبی درگیر میشد. رویارویی با کشورهای ایرلند و اسپانیا سویهی دیگر درگیریها و دغدغههای او بود. ویل دورانت و آریل دورانت کتاب تاریخ تمدن جلد هفتم را با سرگذشت الیزابت اول، ملکهی انگلستان، آغاز میکنند و نشان میدهند او چگونه با ترکیب استعدادهای سیاسی، نظامی و دیپلماتیک، دورهای از ثبات و شکوفایی را برای کشورش به ارمغان آورد و هرچند در پایان عمر، محبوبیت خود را نزد مردم از دست داد؛ اما توانست تعادل نیروهای سیاسی داخلی را حفظ و کشورش را از تهدیدات خارجی مانند اسپانیا محافظت کند.
دوران حکومت الیزابت اول با رشد اقتصادی، شکوفایی فرهنگی و توسعهی علوم همراه بود. رشد اقتصادی انگلستان در دوران الیزابت اول، به توسعهی صنایع و تجارتهای بینالمللی کمک کرد. این پیشرفتهای اقتصادی، زمینهساز شکلگیری طبقهی متوسط، بهبود سطح زندگی مردم و افزایش سرمایهگذاری در علم و فناوری گردید. در چنین دورهای بود که شخصیتهایی چون شکسپیر پا به عرصهی ظهور گذاشتند. در دیگر کشورهای اروپایی نیز شخصیتهایی چون سروانتس در عرصهی ادبیات ظهور کردند. در کتاب تاریخ تمدن - جلد هفتم ویل و آریل دورانت در فصلهای مجزا این مشاهیر هنری، ادبی را معرفی میکنند و سیر زندگی و فعالیتهای ایشان را در طول این دوره نشان میدهند.
اما به همان اندازه که شخصیتهای علمی و فرهنگی بزرگی از این دوران به جا ماندهاند، این عصر شاهد خشونتهای شدیدی بود که سرتاسر اروپا را را فراگرفت و آن را درگیر جنگهای وحشتناک داخلی کرد. ویل و آریل دورانت در کتاب تاریخ تمدن- جلد هفتم گزارش کاملی از جنگهای داخلی و نزاعهای مذهبی در انگلستان، فرانسه، هلند، ایتالیا و اسپانیا میدهند و به نزاع شاهان و پاپها بر سر قدرت اشاره میکنند.
همزمان در این دوره امپراطوری عثمانی، خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای صغیر را زیر سلطه داشت و خطری برای اروپا، بهویژه اروپای شرقی به حساب میآمد. علیرغم این مخاطرات در این دوره هرج و مرج و فساد در قلمروی عثمانی نمایان میشد و این امپراطوری قدمهای آغازین را به سوی انحطاط برمیداشت. در این عصر، در تقابل با خلافت عثمانی، صفویان در ایران حاکمیت داشتند و شاه عباس اول، بزرگترین و مقتدرترین شاه صفوی بر ایران حکومت میکرد. ویل دورانت در کتاب تاریخ تمدن - جلد هفتم بخشی را به شاه عباس بزرگ اختصاص داده و نشان میدهد چگونه وجود وی در حکم دشمن و رقیبی برای خلافت عثمانی به حساب میآمد. همین رقابت، توجه عثمانی را به خود معطوف میکرد و سبب میشد تا از خطر عثمانی برای کشورهای اروپایی کاسته شود. نویسندگان در این بخش به هنر دورهی صفوی شامل نقاشی، کاشیکاری، بافت فرش و منسوجات نیز میپردازند و به سفر اروپاییانی چون برادران شرلی به ایران اشاره میکند. این فصل از کتاب تاریخ تمدن برای مخاطبان و پژوهشگران فارسیزبان جذابیت خواهد داشت.
ویل و آریل دورانت کتاب سوم از کتاب تاریخ تمدن - جلد هفتم را به تاریخ علم اختصاص دادهاند. ایشان در این بخش از کتاب به طور مفصل شرح میدهند که در این دوره علومی چون نجوم و فلسفه گسترش یافتند و با این وجود که خرافات و جادوگری هنوز رواج داشت، در سایهی علم بهتدریج رنگ میباخت. گسترش صنعت چاپ، چاپخانهها و نشر کتاب از عوامل اولیه و مهمی بود که به انتقال علم کمک میکرد و اختراع ابزارهای علمی چون تلسکوپ، دماسنج، ساعتهای بهتر و ترازوهای دقیقتر پایههای علم را قویتر میساخت. در این بخش از کتاب است که مؤلفان از دانشمندانی چون کوپرنیک، گالیله و کپلر نام میبرند. آنها سپس به فلسفه میپردازند و نقش فیلسوفانی چون دکارت و اسپینوزا را در تحول حیات مذهبی اروپا نشان میدهند.
در مجموع میتوان گفت ویل دورانت و آریل دورانت در کتاب تاریخ تمدن - جلد هفتم تصویر جامعی از تاریخ اروپا در دورهای نشان میدهند که با وجود درگیریهای مذهبی و سیاسی بسیار میکوشد با رشد فلسفه و شاخههای مختلف علم از خرافات، جهل، ترس و وحشت بکاهد و پایههای محکمی را برای دانش بشری بنیانگذاری کند.
این کتاب را انتشارات علمی و فرهنگی با ترجمهی اسماعیل دولتشاهی منتشر کرده است.
در نکوداشت کتاب تاریخ تمدن - جلد هفتم
- خانم و آقای دورانت به طرز تحسینبرانگیزی باهوش هستند و این کتابی است که میتوان آن را بهگرمی ستود. (نیویورک تایمز)
کتاب تاریخ تمدن - جلد هفتم برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای پژوهشگران و علاقهمندان به مطالعهی تاریخ اروپا و جهان، بهویژه کسانی که قصد دارند بیشتر دربارهی قرن شانزدهم و هفدهم میلادی بدانند، مناسب است.
در بخشی از کتاب تاریخ تمدن - جلد هفتم: آغاز عصر خرد میخوانیم
مذهبی که فرقههای آن معاذیر ظاهراً موجهی برای آنهمه جنگ میآوردند، براثر استفادههای سیاسی از آن، بهتدریج ضعیف شد. تعداد روزافزونی از مردم در جنبه الوهیت مذاهبی که پیروان آنها با خونریزی بحث میکردند تردید نشان دادند و در طبقات عالی جامعه شک و تردیدی که در مورد اصول اخلاقی مسیحیت دیده شد، با شک و تردیدی که دربارۀ خود این مذهب پدید آمد درآمیخت. از مشخصات این دوره آن که کشیش نیکوکاری موسوم به پیر شارون شرافت نیروی جنسی و دستگاه بیمعنی آن را بیان کرد.
کشاورزان به آیین دیرین خود وفادار ماندند و حتی هنگامی که اصول اخلاقی آن را نقض میکردند، بدان احترام میگذاشتند؛ ممکن بود آنها با شوقوذوق بسیار یکدیگر را به قتل برسانند و امکان داشت که در صورت پیشآمدن فرصت و غفلت مراقبان، از اصل تکگانی انحراف جویند؛ ولی غیر از این زندگی نسبتاً مهذبی داشتند، در مراسم قداس بهطور مرتب شرکت میجستند و دستکم سالی یکبار خون و بدن عیسی را صرف میکردند. طبقات متوسط خواه کاتولیک خواه هوگنو بهترین نمونه اخلاق مسیحیت بودند: ساده لباس میپوشیدند، تنها یکبار ازدواج میکردند، به کار و فرزندان خود میپرداختند، به کلیسا میرفتند و کشیش و پزشک و وکیل دعاوی و دادرس به دستگاه دولتی تحویل میدادند و باعث ثبات آن میشدند. حتی در میان طبقه اشراف زنانی وجود داشتند که میتوانستند نمونه باشند. شارل نهم زن خود الیزابت د تریش را پاکدامن ترین زن در جهان میدانست؛ ولی بهطورکلی، در طبقات مرفه پایتخت و میان پیشهوران شهری، روابط عاشقانه بیبندوبار شده بود. عصری بود که در آن شهوترانی بهطور علنی پیش میرفت. چیزی شبیه عشق افلاطونی که باعث سرگرمی بمبو و کاستیلیونه در ایتالیا و تفریح مارگریت دوناوار در فرانسه شده بود، در محفل مادام دورامبویه (که خود ایتالیایی بود) باقی ماند؛ ولی این خود «نیرنگی» زنانه بود که به منزلۀ مقاومت شدیدی برای باشکوه جلوهدادن قلعه به شمار میرفت.
فهرست مطالب کتاب
کتاب اول: دورۀ وجد انگلستان 1558-1648
فصل اول: ملکۀ کبیر 1603 – 1558
I مصارف سیهروزی
II حکومت عصر الیزابت
III باکرۀ دلداده
IV الیزابت و دربارش
V الیزابت و دین
VI الیزابت و کاتولیکها
VII الیزابت و پیرایشگران
VIII الیزابت و ایرلند
IX الیزابت و اسپانیا
X رالی و اسکس
XI سالهای آخر الیزابت
فصل دوم: انگلستان شادکام 1558-1625
I کار
II مدارس
III تقوا و فساد
IV عدالت و قانون
V خانه
VI موسیقی انگلیسی
VII هنر
VIII مردان دورۀ الیزابت
فصل سوم: در دامنههای پارناسوس 1603 1558
I کتابها
II مبارزۀ ذوقها
III فیلیپ سیدنی
IV ادمند سپنسر
V فن نمایش
VI کریستوفر مارلو
فصل چهارم: ویلیام شکسپیر 1616 1564
I جوانی
II تکامل
III استادی
IV هنرمندی
V فلسفه
VI توافق
VII پس از مرگ
فصل پنجم: ماری استورات 1687 1542
I ملکۀ زیبا
II اسکاتلند
III ماری و جان ناکس
IV ملکۀ عاشق
V کفارۀ گناه
فصل ششم: جیمز ششم و اول 1625 1567
I جیمز ششم، پادشاه اسکاتلند
II جیمز اول، پادشاه انگلستان
III توطئۀ باروت
IV تئاتر در زمان جیمز اول
V بن جانسن
VI جان دان
VII جیمز و ایجاد اشکالات تازه
فصل هفتم: صلای خرد 1649 1558
I خرافات
II علم
III برآمدن و سقوط فرانسیس بیکن
IV نوسازی عظیم
V فلسفۀ یک دولتمرد
VI پرچمدار خرد
فصل هشتم: شورش بزرگ 1649 1625
I اقتصاد در حال تغییر
II کشمکشهای مذهبی
III پیرایشگران و تئاتر
IV نثر در دورۀ چارلز اول
V شعر در عهد چارلز اول
VI مخالفت چارلز اول با پارلمنت
VII استبداد چارلز
VIII پارلمنت طویل
IX نخستین جنگ داخلی
X رادیکالها
XI پایان
کتاب دوم: ایتالیا در مبارزه بر سر قدرت 1648 1556
فصل نهم: ایتالیا مادر رضاعی 1558-1649
I چکمۀ سحرانگیز
1 در دامنههای آلپ
2 ونیز
3 از پادوا تا بولونی
4 ناپل
II رم و پاپها
III یسوعیها
1 در اروپا
2 -خیانت به کشور
IV شبها و روزهای ایتالیا
V پیدایش اپرا
VI ادبیات
VII تاسو
VIII اشاعۀ سبک باروک
IX هنرهای رم
X برنینی
فصل دهم: عظمت و انحطاط اسپانیا 1665 1556
I زندگی در اسپانیا
II فیلیپ دوم
III فیلیپ سوم
IV فیلیپ چهارم
V پرتغال
فصل یازدهم: عصر طلایی ادبیات اسپانیا 1665-1556
I قرن طلایی
II سروانتس
III شاعران
IV لوپه دوگا
V کالدرون
فصل دوازدهم: عصر طلایی هنر اسپانیا1556-1682
I یک هنر و هزار نمونه
II الگرکو
III ثورباران
IV ولاسکوئز
V موریلیو
فصل سیزدهم: مبارزه بهخاطر فرانسه 1574-1559
I رقیبان
II کاترین دومدیسی (مدیچی)
III حکمیت خون
IV کشتار سن بارتلمی
فصل چهاردهم: هانری چهارم 1553-1610
I عشق و ازدواج
II هانری سوم
III بهسوی پاریس
IV پادشاه مبتکر
V دیومرد
VI قتل هانری چهارم
فصل پانزدهم: ریشلیو 1585-1642
I میان دو سلطنت
II لویی سیزدهم
III کاردینال و هوگنوها
IV کاردینال و اشراف
V ریشلیو در اوج قدرت
VI مرگ کاردینال
فصل شانزدهم: فرانسه درگیر جنگها 1643-1559
I اخلاق
II آداب
III میشل دومونتنی
1 تربیت
2 دوستی و زناشویی
3 مقالات
4 - فیلسوف
5 - سنگهای غلطان
IV جاودانها یکروزه
V پیر کورنی
VI معماری
VII هنرهای دیگر
VII پوسن و نقاشان
فصل هفدهم: شورش هلند 1555-1648
I صحنهگردانی
II مارگریت پارما
III آلوا در هلند
IV رکوئسنس و دون خوان
V پارما و اورانژ
VI پیروزی
فصل هیجدهم: از روبنس تا رامبران 1660-1555
I مردم فلاندر
II هنر فلاندری
III روبنس
IV ون دایک
V اقتصاد هلند
VI زندگی و ادبیات در هلند
VII هنر هلند
IX رامبران
VIII فرانس هالس
فصل نوزدهم: ترقی کشورهای شمالی 1559-1648
I اعتلای دانمارک
II سوئد
1 - ایمانهای رقیب
2- گوستاووس آدولفوس
3 - ملکه کریستینا
III لهستان تسلیم میشود 1648-1569
1- حکومت
2 - تمدن لهستان
IV روسیۀ مقدس
1- مردم
2- باریس گادونوف: 1605-1584
3- «دروان آشوب»
فصل بیستم: مبارزهطلبی اسلام 1566-1648
I ترکان عثمانی
II لپانتو
III انحطاط سلاطین عثمانی
IV شاهعباس بزرگ
V ایران در دوره صفوی
فصل بیست و یکم: نبرد قاطع امپراتوران 1564-1648
I امپراتوران
II امپراتوری
III اخلاق و آداب
IV ادبیات و هنر
V کیشهای خصم
VI جنگ سیساله
1. مرحله بوهمی
2. والنشتاین
3. ساگای گوستاو آدولف
4. تدنی
VII عهدنامه وستفالی
کتاب سوم: آزمایشهای خرد 1558-1648
فصل بیست و دوم: علم در عصر گالیله 1558- 1648
I خرافات
II انتقال علم
III ابزارها و روشهای علمی
IV علم و ماده
V علم و زندگی
VI علم و تندرستی
VII از کوپرنیک تاکپلر
VIII کپلر
IX گالیله
1. فیزیکدان
2. منجم
3. در دادگاه
4. شیخ دانش
فصل بیست و سوم: تولد مجدد فلسفه 1564-1648
I شکاکان
II جوردانو برونو
III وانینی و کامپانلا
IV فلسفه و سیاست
1. خوان د ماریانا
2. ژان بودن
3. هوخوگروتیوس
V کشیش اپیکوری
VI رنه دکارت
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب تاریخ تمدن - جلد هفتم: آغاز عصر خرد |
نویسنده | ویل دورانت، آریل دورانت |
مترجم | اسماعیل دولتشاهی |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 949 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-445-229-1 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ عصر مدرن اروپا، کتابهای تاریخ سلسله صفویان، کتابهای تاریخ کشور ترکیه |