معرفی و دانلود کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1

عکس جلد کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1
قیمت:
۱۳۲,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1 و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1 و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1

کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1 اثری‌ست که می‌تواند به‌ طور کامل دید شما را نسبت به نقش‌های فرهنگی و تاریخی این گونه‌ی هنرهای نمایشی تغییر دهد. اریکا فیشر لیشته در این اثر خود کوشش می‌کند تا از دریچه‌ها و رویکردهای متنوعی به مبحث تئاتر بپردازد و خصایص هنری، فرهنگی، اجتماعی و تاریخی‌اش را مورد بررسی قرار دهد. همچنین، در این کتاب درمورد ارتباطاتی که میان بازار و تئاتر وجود دارد خواهید خواند.

درباره‌ی کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1

همان‌طورکه خود اریکا فیشر لیشته (Erika Fischer-Lichte) در کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1 (The Show and the Gaze of Theatre: A European Perspective) به آن اشاره می‌کند، تئاتر را می‌توان از نشانه‌های مهم تمدن دانست. تئاتر به‌عنوان یکی از هنرهای هفت‌گانه، مدیومی‌ست که می‌تواند بدن را در موقعیت‌های گوناگونی بازنمایی‌ کند، قادر به نمایان کردن ابعاد گوناگونی از جلوه‌های درونی و بیرونی آدم‌ها است. از همه مهم‌تر، تئاتر زبانی‌ست که عینیت‌های زیستی آدم‌ها را در قالب نمایشْ بازسازی و مورد تقلید قرار می‌دهد. در واقع، تئاتر یک زبان است که در آن بدن‌ها، چهره‌ها، دکورها، داستان‌ها، اساطیر و خدایان به تصویر کشیده می‌شوند و بر احساسات، امیال، آرزوها و اندیشه‌های مخاطبان تأثیر می‌گذارد. تئاتر حیطه‌ای است که در آن می‌توان به اسرار انسان، جامعه، سیاست و فلسفه پی برد.

کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1 اولین‌ اثر از سه‌گانه‌ی مفصل و پرجزئیات اریکا فیشر لیشته است. اثری که قرار نیست صرفاً یک رویکرد نظری به تئاتر داشته باشد، بلکه کوشش می‌کند تا به این هنر از دریچه‌های گوناگون و در بسترهای متمایز بپردازد. اولین جمله‌ی اریکا فیشر لیشته در جلد اول سه‌گانه‌ی وی این‌چنین است: «تئاتر در بعضی از جنبه‌ها شبیه به یک بازار است». اریکا فیشر لیشته در ادامه‌ی بسط گزاره‌اش به این مسئله می‌پردازد که در حوزه‌ی تئاتر نیز همچون بازار با مبادله‌ی کالا و مصرف روبه‌رو هستیم. از آنجایی که تئاتر به دیگر زیرشاخه‌های هنرهای نمایشی نیز راه پیدا کرده، می‌توان از این نظر نتیجه گرفت که میان تئاتر و بازار شباهت‌های متعددی وجود دارد. در واقع، تئاتر را می‌توان در بستر تجارت نیز مورد بررسی و تحلیل قرار داد.

معرفی و دانلود کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1

اریکا فیشر لیشته در کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1 در جهت شرح شباهت‌های میان تئاتر و بازار اشاره می‌کند که در این هنر محبوب و مردمی، ما شاهد بیان و نمایش آیین‌ها، باورها، اندیشه‌ها، احساسات، اساطیر و همچنین امیالی هستیم که می‌توانند از مرزهای صرف نمایشی فراتر روند و به فرهنگ و سیاست تبدیل گردند. در واقع، تئاتر قادر است در ما اندیشه‌ها و احساساتی را شکل دهد که شاید پیش‌تر در ما وجود نداشته یا در نگاهمان پنهان مانده بودند. به‌طور کلی باید گفت که اگر می‌خواهید درمورد هرآنچه که حوزه‌ی تئاتر به‌عنوان یک بستر، مفهوم، جهان‌بینی و صنعت معنا می‌کند بدانید، این کتاب برای شماست. کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1 توسط سارا رسولی نژاد و مهدی مشهور ترجمه شده و نشر افق آن را منتشر کرده است.

در نکوداشت‌ کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1

  • اریکا فیشر لیشته که پیش‌تر با کتاب «نشانه‌شناسی تئاتر» یکی از مهم‌ترین دستاوردهای پژوهشی در این حوزه را منتشر کرده، بار دیگر با این اثر خود یک راهنمای گسترده و تحسین‌برانگیز به مخاطبان ارائه داده است. (ماروین کارلسون، پروفسور دانشگاه نیویورک)

کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1 برای چه کسانی مناسب است؟

این اثر به دانشجویان تئاتر و کسانی که در این حوزه‌ی هنری فعالیت می‌کنند توصیه می‌شود.

در بخشی از کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1 می‌خوانیم

در مقوله‌ی کارهایی که در بازیگری انجام می‌شود نیز همین‌طور است و به رساله‌هایی از این دست فراوان برمی‌خوریم: «بازیگری در آثار شکسپیر»، «بازیگری الیزابتی» یا «تمرین‌های اجرا و بازیگری در قرن هجدهم» که بی‌هیچ استثنایی همگی جنبه‌های خاصی از تاریخ بازیگری را شرح می‌دهند، اما به‌ندرت در‌مورد اینکه چگونه و چرا نوع خاصی از بازیگری به یک بستر فرهنگی-تاریخی تعمیم یافته یا از آن مشتق شده است حرفی به میان می‌آورند. در این نوشته‌ها معمولاً زمینه‌های اجتماعی صرفاً با مجموعه‌ای از عبارات انتخابی و محدود و استعاره‌هایی بررسی می‌شوند که تا حدی گنگ هستند. به نظر می‌رسد که تحولات تاریخی در سبک‌های بازیگری به سهم خود ناشی از اصول زیبایی‌شناختی بسیاری هستند که الگوی آثار هنری یک دوره‌ی معین بوده‌اند، اما با شرایط تاریخی و اجتماعی آن زمان اندک اشتراکی نداشته‌اند. به‌عنوان یک پیش‌فرض، بگذارید تاریخ بازیگری را به‌منظور پرداختن به برخی مسائل مربوط به تاریخ فرهنگی تئاتر در نظر بگیریم. در نگاه اول به نظر می‌رسد که تعریف بازیگری شیوه‌هایی است که بدن انسان در آن‌ها شکلی به خود می‌گیرد و در صحنه ارائه می‌شود. می‌گوییم بدن انسان متعلق به قلمرو طبیعت و دارای ویژگی‌های ارگانیک است. کنش‌ها، نیازها و خواسته‌هایی فیزیکی و فیزیولوژیکی دارد و این بخشی از طبیعت است. جای تعجب نیست که تمام تمرین‌های بازیگری تأکید زیادی بر این ویژگی‌های فیزیکی دارند و هدف مشترکشان این است که هر عامل غیرضروری یا خارجی را که در فرایند کشف واقعی بدنِ طبیعی مانع بیان، بروز و نمایش آن می‌شود کنار بزنند.

در نتیجه، اینکه در تعریف بازیگری بدن انسان، بدون توجه به ملاحظات تاریخی، تنها به‌عنوان وسیله‌ای برای نمایش در صحنه تعریف شود، مایه‌ی شگفتی بسیار است. در حقیقت، بازیگری اساساً طی شیوه‌هایی فیزیکی آموزش داده و فراگرفته شده است؛ تدریس یا مطالعه‌ی تاریخ فرهنگی هیچگاه با بازیگری همخوان نبوده و شاید به همین دلیل در نظر بسیاری از بازیگران کم‌اهمیت یا بی‌ربط می‌آید.

فهرست مطالب کتاب

یادداشت دبیر
مقدمه: مطالعات تئاتر از منظری اروپایی
تبادل فرهنگی و گردش فرهنگ در تئاتر
مطالعات هنر؟ مطالعات فرهنگ؟ مطالعات رسانه؟
اندیشه‌هایی پیرامون طبیعت «میان‌رشته‌ای» مطالعات تئاتر
بخش اول: تئاتر به‌مثابه‌ی فرهنگ
فصل اول: تئاتر و فرایند متمدن شدن
رویکردی به تاریخ بازیگری و اجرا
بدن به‌مثابه‌ی یک «متن» نگارش‌شده با نشانه‌های تصنعی
بدن به‌مثابه‌ی یک «متن» نگارش‌شده به «زبان طبیعی احساسات»
بدن به‌مثابه‌ی ماده‌ی خامی برای به بار نشاندن نشانه‌ها
فصل دوم: کشف تماشاگر
تغییر الگوهای مسلطِ تئاتر قرن بیستم
انقلاب تئاتری به‌مثابه‌ی رهایی از بحران فرهنگ
فضاهای دیگر
ادراکی تازه
تماشاگر به‌مثابه‌ی تماشاگر: تئاتر اروپا در اواخر قرن بیستم
فصل سوم: از تئاتر به تئاتریّت
چگونه می‌توان واقعیت را ساخت؟
فصل چهارم: قوانین بازی چه هستند؟
پاره‌ای توضیحات پیرامون کت زرد
مناظر جهان‌های بیگانه
سرپرست هم‌سرایان: کارگزار ارتباطات خارجی نمایش
مسئول صحنه: اداره‌ی امور یا اختراع علائم تئاتری؟
لذت بردن از گسست: فقط یک تجربه‌ی تئاتری؟
فصل پنجم: زیبایی‌شناسی گسست و تعلیق
تئاتر آلمانی در عصر رسانه‌ها
بازگشت به آوانگاردیسم
تئاترِ وابسته به طبیعت انسان‌شناسانه
یادداشت‌ها، منابع و مراجع
نمایه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1
نویسنده
مترجمسارا رسولی نژاد، مهدی مشهور
ناشر چاپینشر افق
سال انتشار۱۴۰۱
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات264
زبانفارسی
شابک978-622-7902-31-0
موضوع کتابکتاب‌های تئاتر
قیمت نسخه الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1

برای دریافت کتاب تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی - جلد 1 و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.