معرفی و دانلود کتاب اقتصاد رفتاری
برای دانلود قانونی کتاب اقتصاد رفتاری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب اقتصاد رفتاری
احساسات و دیگر عوامل روانشناختی تا چه اندازه بر تصمیمات اقتصادی ما موثر هستند؟ موریس آلتمن در کتاب اقتصاد رفتاری قصد دارد بهطور مفصل به پاسخ این سوال بپردازد. این کتاب یک راهنمای کامل در باب یکی از جذابترین موضوعات میانرشتهای علم اقصاد است؛ علمی با نام اقتصاد رفتاری که به بررسی ارتباط میان فاکتورهای اجتماعی، سیاسی و عوامل عاطفی بر عملکرد اقتصادی افراد میپردازد.
دربارهی کتاب اقتصاد رفتاری
چه زمانهایی تمایل بیشتری به خرید کردن دارید؟ چه عواملی میتواند در حین تصمیمگیری، ما را از خرید منصرف کند؟ در میان دهها محصول مشابه چرا بیشتر تمایل به خرید از کالاهای برند داریم؟ و یا تخفیفها چگونه ما را برای خرید بیشتر از یک محصول تشویق میکنند؟ اینها گوشهای از سوالات جذابیست که ما را به شاخهی علمی اقتصاد رفتاری وصل میکند. موریس آلتمن (Morris Altman) در کتاب اقتصاد رفتاری (Behavioral Economics For Dummies) بیشتر دربارهی این دانش پرکاربرد توضیح خواهد داد.
اغلب افراد تصور میکنند تصمیمهای اقتصادی خود را براساس منطق صرف پیش میبرند. فرقی ندارد، چه قصد خرید یک کالای معمولی مثل پیراهن را داشته باشیم و یا چه بخواهیم ملک گرانقیمتی را به معامله بگذاریم، معمولاً این تصور در ذهن ما شکل میگیرد که دلایلی محکم و عقلانی برای تمام انتخابهای مالی خود داریم. یافتههای تازهی علم اقتصاد در برابر این تصور رایج قد علم میکند و دلایلی برای نقض آن به میان میآورد و اینطور است که علمی به نام اقتصاد رفتاری متولد میشود.
کتاب اقتصاد رفتاری دفترچهی راهنمای شما برای آشنایی راحت با مبانی این علم است. این کتاب برای یادگیری آسان عموم مخاطبان و کسانی که سررشتهای در علم اقتصاد ندارند نوشته شده. پس اگر اندک تمایل و علاقهای به شناخت بیشتر علم اقتصاد رفتاری دارید میتوانید با خیال راحت این کتاب را دست بگیرید و به دنیای جذاب و سراسر عجایب آن پا بگذارید. البته برای این کار نیاز است کمی عقبتر برویم و سری به مبانی اقتصاد کلاسیک بزنیم.
موریس آلتمن، نویسندهی کتاب اقتصاد رفتاری، ابتدا تاریخچهی مختصری از اقتصاد کلاسیک را مقابلمان میگذارد و از دل آن دلایل ظهور رویکرد اقتصاد رفتاری را شرح میدهد. آن وقت است که بیش از هر زمان به عوامل ریزودرشتی که بر تصمیمات اقتصادی ما موثر هستند پی میبریم و متوجه میشویم که احتمالاً به چه دلیل آن کیف لوکس و بیاستفاده را خریدهایم!
بخشهای بعدی کتاب اقتصاد رفتاری از این نیز جذابتر خواهند شد؛ زیرا حال قرار است به جهان مغز انسان سری بزنیم و سازوکار آن را موقع تصمیمگیریهای مالی بازشناسی کنیم. البته موضوعات خواندنی این کتاب به حوزهی روانشناسی محدود نمیشود؛ زیرا باید دلیل بسیاری از تصمیمهای اقتصادی خود را در وادی دیگری یعنی علم جامعهشناسی بررسی کنیم.
نویسندهی کتاب اقتصاد رفتاری، در بخشهای بعدی اثر خود ارتباط بین هنجارهای اجتماعی و رفتارهای اقتصادی را بهدقت بررسی میکند. او در ادامه برای ما توضیح میدهد که چگونه فشارهای اجتماعی ما را مجاب به خرید یک کالا میکنند و از طرفی دنیای بازاریابی و تبلیغات و حتی دولتها رویکرد اقتصادی ما را هدف قرار میدهند و آن را به سمتی که میخواهند هدایت میکنند.
خواندن کتاب اقتصاد رفتاری درنهایت به ما کمک میکند تا پس از این تصویر روشنتری از رفتارهای اقتصادی خود داشته باشیم و با چشماندازی دقیقتر به سراغ تصمیمهای مالی تازه برویم. همچنین مرور مطالب این کتاب را باید برای صاحبان تجارت و افرادی که کسبوکار خود را میگردانند واجب دانست، چرا که راهنماییهای سودمند نویسنده به ما یاری میدهد تا رفتارهای سنجیده و عقلانی را جایگزین تصمیمات آنی و تکانشی در دنیای اقتصاد کنیم.
کتاب اقتصاد رفتاری در سال 2012 روانهی بازار شده و نسخهی فارسی آن کاری از انتشارات آوند دانش با ترجمهای از محسن رنانی است.
کتاب اقتصاد رفتاری برای چه کسانی مناسب است؟
خواندن این اثر آموزنده را به علاقهمندان علوم اقتصادی و بهویژه حوزهی اقتصاد رفتاری پیشنهاد میدهیم. سرمایهگذاران و صاحبان کسبوکارها نیز از دیگر خوانندگان پروپاقرص این کتاب خواهند شد.
در بخشی از کتاب اقتصاد رفتاری میخوانیم
اقتصاددانان رفتاری شواهد فراوانی یافتهاند که نشان میدهد اکثر افراد، اغلب به شیوهای رفتار میکنند که متضاد با معیارهای رفتار صحیح تعیینشده در اقتصاد متعارف است. اکثر افراد از شیوههای اکتشافی برای تصمیمگیری کمک میگیرند و این یکی از واقعیتهای زندگی است. اقتصاددانان رفتاری در تمامی طیفها این واقعیت را میپذیرند که افراد لزوماً مطابق با همان هنجارهای رفتاری اقتصاد متعارف که باید در ساخت مدلهای اقتصادی گنجانده شود رفتار نمیکنند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
بخش 1: معرفی اقتصاد رفتاری: علم انتخابهای دنیای واقعی
فصل 1: اقتصاد رفتاری
فصل 2: تحقق فرضیات
فصل 3: اقتصاد عصبشناختی: کاوش مغز برای تحلیل اقتصادی
فصل 4: چرا انگیزهها و بازارها مهماند، اما پول همهچیز نیست
بخش 2: درک انتخاب
فصل 5: بررسی محدودیتهای انتخاب آزاد
فصل 6: شیوههای اکتشافی ساده و سریع و تصمیمگیری در دنیای واقعی
فصل 7: تأثیر چارچوببندی انتخابها بر تصمیمگیری
فصل 8: تأثیر هنجارها، همتایان، گذشته و فرهنگ بر انتخاب
فصل 9: چرایی اهمیت کودکان، جنسیت و سن در تحلیلهای اقتصادی
بخش 3: رشد کیک اقتصادی اهمیت اقتصادی، اخلاق بهروزی و فرهنگ
فصل 10: چرا افراد باهوش مالیات میپردازند، بازیافت میکنند و حتی قانونشکنی میکنند
فصل 11: عرضهی نیروی کار در دنیای واقعی
فصل 12: جعبه سیاه بنگاه: روابط انسانی و بهرهوری
فصل 13: اقتصاد خوب: رابطهی رفتار اخلاقی و رشد اقتصادی
فصل 14: اهمیت نهادها
بخش 4: وقتی حبابها، رکودها و ناکاراییها ممکن میشوند: بینشهای رفتاری دنیای واقعی اقتصاد
فصل 15: مقدمهای بر مالیهی رفتاری
فصل 16: کسادیها و رکودها
فصل 17: هنر و دانش شاد بودن: آیا میتوان بدون پول بیشتر همچنان شاد بود؟
بخش 5: بخش دهتاییها
فصل 18 ده کاربرد کلیدی اقتصاد رفتاری در سیاست عمومی
فصل 19: ده تجربه در اقتصاد رفتاری
فصل 20: ده درس تصمیمگیری در اقتصاد رفتاری
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب اقتصاد رفتاری |
نویسنده | موریس آلتمن |
مترجم | محسن رنانی |
ناشر چاپی | انتشارات آوند دانش |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 401 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-8668-54-1 |
موضوع کتاب | کتابهای اقتصاد رفتاری |