معرفی و دانلود کتاب نظریه تلنگر در عمل: اقتصاد رفتاری در سیاست و بازارها
برای دانلود قانونی کتاب نظریه تلنگر در عمل: اقتصاد رفتاری در سیاست و بازارها و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نظریه تلنگر در عمل: اقتصاد رفتاری در سیاست و بازارها
کتاب نظریه تلنگر در عمل: اقتصاد رفتاری در سیاست و بازارها، به سیاستگذاری و سیاست اقتصادی میپردازد، همچنین جنبههای روانشناسی اقتصاد را مورد بررسی قرار میدهد.
زندگی در این جهان برای زمان زیادی در تاریخ بشر نسبتاً ساده بوده است و اجداد ما برای گذران انتخابهای زیادی نداشتند. هر زمان جانوری که برای غذا شکار کرده بودند تمام میشد، دوباره شکار میکردند. هر چیزی که میتوانستند شکار یا جمعآوری کنند را میخوردند. به ندرت کسی نگران اضافه وزن خود بود و کمتر کسی داشتن برنامهای منظم برای رژیم غذایی و ورزش کردن را پیگیری میکرد. در حقیقت میتوان چنین برداشت کرد که مراقبت از رژیم یا ورزش کردن، به ندرت یک نگرانی و دغدغه محسوب میشد.
زندگی مدرن نمیتواند زیاد با زندگی بدوی تفاوت داشته باشد. شما در زندگی روزمره برای انتخابهای زیادی بمباران شدهاید: فراوانی غلات صبحانه و طعمدهندهها، انواع صندوقهای سرمایهگذاری با میزان ریسک متفاوت و تعداد نامحدود برنامههای تلویزیونی، اپلیکیشنها، کتاب، لباس و غیره. شما باید تصمیمات پیچیدهای بگیرید که همزمان به انتخاب گزینشی جزئیات و ظرفیت ذهنی قابل توجه نیز نیاز دارد؛ برای مثال وامهای مسکن، قراردادهای کارت اعتباری یا برنامههای کمک مالی دانشگاه را در نظر بگیرید.
آنچه اغلب توسط سیاستگذاران و چهرههای دانشگاهی که به مصرفکنندهها مشورت میدهند مورد توجه قرار نمیگیرد، نقش مهم و حیاتی بازارها در تولید محصولات و خدمات است. بازارها به مصرفکنندگان کمک میکنند تا بر سوگیریهای خود غلبه کنند. وقتی تلاشهای بازار در بحث مطرح میشود، طرفداران تلنگرهای سیاسی دو نظریه را مطرح میکنند؛ گروهی بازارها را به خاطر ناکافی بودن در حل مشکلات مردود میشمارند و گروهی دیگر ادعا میکنند که بازارها از نقاط ضعف مصرفکنندگان، بهرهبرداری خواهند کرد و به دنبال اصلاح نیستند.
در کتاب نظریه تلنگر در عمل (Nudge theory in action) تلاش شده است با مقایسه دو ابزار اصلی برای تغییر رفتار، این نقطه ضعف ادبیات مربوط به تلنگر را اصلاح کند: این دو ابزار، قوانین و مقررات و فناوری نامیده میشوند. مجموعه گستردهای از محصولات در بازار وجود دارد که هدف آن کمک به مصرفکنندگان است تا تصمیمات بهتری اتخاذ کنند و زندگی خود را بهبود بخشند.
برنامههای امور مالی شخصی و مشاوران مالی به مصرفکنندگان کمک میکنند تا در جریان امور مربوط به خود قرار گیرند. تعداد زیاد رژیم غذایی و اخیراً ابزارهای فناوری پوشیدنی مشهور به مصرفکنندگان کمک میکنند تا اثرات منفی اضافه وزن را کاهش دهند. این ابزارها نیز مشابه تلنگرهای سیاسی، به صورت روزافزون بینشهای رفتاری را در خود جای میدهند تا در کمک به مصرفکنندگان در غلبه بر تصمیمگیریهای سوگیرانه خود، مؤثرتر باشند.
در بخشی از کتاب نظریه تلنگر در عمل میخوانیم:
روش دیگری که عوامل خصوصی میتوانند از بینشهای رفتاری استفاده کنند، این است که با برخورد یا اعمال نفوذ بر اختلال عملکردها یا سوگیریهای شناختی خود، زندگی خود را بهبود بخشند تا تصمیمات بهتری درباره منافع خود اتخاذ کنند. این میتواند شکلهای مختلف به خود بگیرد، از جمله رفتار اصلاحی خودانگیزشی، همکاری با تعدادی از افراد یا محصولات تجاری که به افراد کمک میکند تا تصمیمگیری خود را بهتر مدیریت کنند.
در مورد اول، افراد میتوانند عیبهای رایج در تصمیمگیری خود را تشخیص داده و یا برای مبارزه با آنها یا استفاده از آنها، اقدامات لازم را اتخاذ کنند. این میتواند به شکل برخی گامهای ساده رخ دهد، مثلاً در خصوص کسی که احتمال دارد تسلیم وسوسه برای خرید هلههوله شود، این توصیه رایج که در زمان گرسنگی به سوپرمارکت نروید. دیگر مثالها شامل کسی است که کارهای خود را به تعویق میاندازد و بهجای انجام پروژه، زمان زیادی را صرف نت گردی میکند، بنابراین برای کم کردن این حواسپرتیها پیش از شروع کارش کارهایی را باید انجام دهد (مثلاً پیدا کردن یک نقطه کور که امکان اتصال اینترنت نباشد)، یا شخصی که میخواهد اولین کاری که در روز انجام میدهد ورزش کردن باشد، بنابراین شب قبل لباسهای ورزشی خود را آماده میکند، یعنی از تمایل طبیعی خود به سمت تنبلی بهرهبرداری میکند تا بهانه کمتری برای انجام ندادن ورزش داشته باشد. تمام این نمونهها شامل افرادی است که شرایطی را تشخیص دادهاند که با دنبال کردن اهدافشان تداخل دارد، بنابراین پیش از رویداد این موقعیتها، قدمهایی را برای دوری از آنها برمیدارند یا - مانند کاری که تلنگرهای حکومتی انجام میدهند - برای کمک به پیشبرد اهداف خود، بر روی آنها اعمالنفوذ میکنند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه: مقررات در مقابل فناوری بهعنوان ابزارهای تغییر رفتار
یادداشتی درباره مجموعه اصطلاحات
بررسی سیاست و اقتصاد رفتاری
علم رفتاری و انتخاب
اقتصاد رفتاری و سیاست تلنگر
مشکلات تلنگرها
علم رفتاری در بخش خصوصی
مداخلات رفتاریِ به حداکثر رساندن سود
تلنگرهای فردی، خود متمرکز
نتیجهگیری
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نظریه تلنگر در عمل: اقتصاد رفتاری در سیاست و بازارها |
مترجم | مریم زینالی |
ناشر چاپی | انتشارات وانیا |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 74 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6341-04-2 |
موضوع کتاب | کتابهای اقتصاد رفتاری |