معرفی و دانلود کتاب ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی: زندگی دیجیتالی در اینستاگرام
برای دانلود قانونی کتاب ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی: زندگی دیجیتالی در اینستاگرام
کتاب ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی نوشتهی الیزا سرافینلی با رویکردی تجربی و نگاهی تحلیلی، شبکهی اجتماعی اینستاگرام را مورد واکاوی قرار میدهد و به نقش و تأثیر عکاسی و تصویر در شکلگیری شیوهی نوینی از ارتباطات اجتماعی نظر میاندازد. نویسنده در این کتاب مباحث مربوط به حریم خصوصی و بازنمایی هویت انسان امروز تحت تأثیر این پلتفرم را نیز مورد بررسی قرار میدهد.
دربارهی کتاب ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی
نمیشود انکار کرد که اینستاگرام بهعنوان یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی تأثیرات بسزایی بر ارتباطات ما گذاشته است. به گونهای که برای اغلب افراد داشتن یک شخصیت آنلاین به امری ضروری و در عین حال طبیعی بدل شده است. با توجه به این موضوع الیزا سرافینلی (Elisa Serafinelli) در پی سه سال پژوهش در باب تجربهی کاربران اینستاگرام، در کتاب ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی (Digital Life on Instagram: New Social Communication of Photography) به بررسی این واقعیت میپردازد که چگونه این پلتفرم توانسته تجربههای بصری و ادراکی افراد جامعه را دگرگون کند.
این کتاب از چگونگی رخنهی رسانههای گوشیهای هوشمند و ارتباطات بصری در زندگی روزمرهی بشر میگوید، درمورد نگرانیهای مرتبط با حریم خصوصی بحث میکند و تأثیر شبکهی اجتماعی اینستاگرام بر شکلگیری هویت و توسعهی روابط اجتماعی را مورد تحلیل قرار میدهد. الیزا سرافینلی در این کتاب پس از بررسی رویکردهای نوبنیان در عکاسی دیجیتال و به اشتراکگذاری آنلاین عکس بهعنوان یک کنش نگاه میاندازد و از واسطه بودن عکس در روابط اجتماعی امروز صحبت میکند.
این کتاب همچنین مبحث بازاریابی رسانههای دیداری را بسط میدهد و سپس به تفصیل درمورد موضوع مهم حریم خصوصی، نظارت و تناقضات آن سخن به میان میآورد. نویسنده از یاد نمیبرد که در باب مقولهی هویت و تأثیراتی که اینستاگرام بر آن گذاشته نیز به بحث بپردازد. ازاینرو مباحثی با موضوعات بازنمایی بصری، هویتهای آنلاین چندتکه و عینیسازی خود در فضای اینستاگرام را مطرح میکند.
به این ترتیب کتاب ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی از جوانب مختلفی، از دگرگونیهای ارتباطات اجتماعی به واسطهی عکاسی میگوید تا علاوهبر پرداختن به موضوعات مهم این حوزه، گوشههای کمتر کاویده شده را نیز بررسی و تحلیل کند و مخاطب را یاری رساند تا به دید تازه و روشنگرانهای در این زمینه دست یابد. اثری شایستهی توجه که به همت مجید سلیمانی ساسانی به فارسی ترجمه شده و انتشارات سوره مهر آن را به عرصهی چاپ رسانده است.
کتاب ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی برای چه کسانی مناسب است؟
پژوهشگران و علاقهمندان به حوزههای رسانه، جامعهشناسی و عکاسی و تمامی افرادی که قصد دارند به شکل آگاهانهتری از شبکههای اجتماعی استفاده کنند، از مطالب این کتاب بهره خواهند برد.
در بخشی از کتاب ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی: زندگی دیجیتالی در اینستاگرام میخوانیم
بنیان مطالعات حریم خصوصی و نظارت را میتوان در کار جرمی بنتام (1791) و میشل فوکو (1977) یافت. بنتام با نظریهپردازی در حوزۀ کنترل اجتماعی، ساختاری معمارگونه را طراحی میکند که آن را «پاناُپتیکن» مینامد. پاناُپتیکن ساختاری دایرهای است که با سلول ساخته شده است (مانند یک زندان). در میان این ساختار، برجی مرکزی قرار دارد که دیدهبانی در آن مشغول است. این شخص دیدهبان میتواند همزمان همه را ببیند، بدون آنکه از سوی اشخاص در سلولها دیده شود. این حس برای کسانی که مورد مراقبت قرار دارند ایجاد میشود که دیدهبانی در برج مرکزی آنها را میبیند. بنابراین این هدف محقق میشود که افراد رفتاری مناسب داشته باشند (با اینکه معلوم نیست که واقعاً آنها مورد دیدهبانی قرار گیرند). چنین وضعیت کنترل، که بالقوه نامعلوم است، نقطۀ شروعی برای نظریهپردازی ذیل حریم خصوصی، نظارت، کنترل و قدرت محسوب میشود.
نظریۀ پاناُپتیکن بنتام سپس از سوی فیلسوف فرانسوی، میشل فوکو (1977)، در کتاب مراقبت و تنبیه مورد تحلیل قرار گرفت. در تحلیل فوکو، ساختار بنتام میتواند بهمنزلۀ الگویی از قدرت اعمالشده در جامعه از سوی مجموعهای از مؤسسات، مانند بیمارستانها و مدارس، استفاده شود. او توجه خاص خود را روی ایجاد ایدۀ انضباط در جهت خلق «اجتماع خالص» قرار میدهد. پاناُپتیکن ایدهای جدید از مشاهدهپذیری دائمی مطرح میکند که تحقق قدرت را تضمین میکند. درواقع، قدرت قابل روئیت (برج) است، اما قابل تصدیق نیست (مشاهدۀ قدرت از سلولها). در استدلال فوکو، پاناُپتیکن روابط قدرت و کنترل را در راستای زندگی روزمره ترسیم میکند. تفسیر انتقادی فوکو از وجود رابطۀ متقابل بین قدرت و مشاهدهپذیری فرایندهای نظارت را پایهگذاری میکند. این روزها، مفهوم حضور همهجایی نظارت واقعیتی پیشپاافتاده است. درحقیقت، اصلاً سخت نیست که ساختار پاناُپتیکنی بنتام را در بیشتر نظامهای معاصر نظارتی مانند کسبوکارها، حکومتها، خیابانها (دوربینهای مداربسته) و فضا (ماهوارهها) تشخیص دهیم (بوین، 2000).
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار پژوهشکدۀ فرهنگ و هنر اسلامی
مقدمۀ مترجم
فصل اول: رویکردهای جدید در عکاسی دیجیتال و اشتراک عکس آنلاین
1-1. نظریههای رسانهای به سوی کنشهای بصری جدید
1-2. نشانهشناسی و نظریههای تصویر
1-3. روشهای جدید پژوهش در مطالعۀ اینترنت
1-3-1. رویکرد مردمنگاری شبکهای در تحقیق کیفی
1-3-2. مطالعۀ چندموردی
1-3-3. روش مصاحبۀ رایانهای
1-3-4. مجموعه دادههای بصری
1-3-5. تحلیل محتوای کیفی
1-3-6. ملاحظات اخلاقی
1-4. نظریهپردازی امر بصری تلفنهای همراه جدید
فصل دوم: کنش آنلاین اشتراکگذاری عکس
2-1. تحول اشتراکگذاری عکس
2-2. اشتراکگذاری عکس در اینستاگرام: انگیزهها، سازمانها و کنشهای جدید
2-2-1. انگیزهها: چرا و چگونه کاربران چیزی را به اشتراک میگذارند
2-2-2. سازمان: اشتراکگذاری در اینستا فوری نیست
2-2-3. کنشهای جدید: چگونه اینستاگرام اشتراکگذاری عکس را دگرگون میکند
فصل سوم: روابط اجتماعی بصری
3-1. روابط اجتماعی آنلاین
3-2. میانجیگری اشتراک عکس در روابط اجتماعی
3-3. اجتماعات آنلاین و آفلاین اینستاگرام
3-3-1. زندگی اجتماعی در اجتماعات آنلاین اینستاگرام
3-3-2. مواجهات آفلاین در اجتماعات اینستاگرام
فصل چهارم: بازاریابی رسانههای بصری
4-1. اقتصاد سیاسی رسانه و راهبردهای بازاریابی آنلاین
4-2. بازاریابی رسانههای بصری در اینستاگرام: فنون جدید
4-2-1. برندسازی و مشارکت کاربران
4-2-2. اجتماعات اینستاگرام: مسابقات عکس و ترویج بصری
4-2-3. کاربران عامهپسند و تأثیرگذاران
4-2-4. تبلیغات خصوصی و بنگاههای ارتباطی
فصل پنجم: حریم خصوصی و نظارت
5-1. تناقض حریم خصوصی در پلتفرم رسانههای اجتماعی
5-2. نظریههای پاناُپتیکنی و نظارتی در جامعهجویی دیجیتالی
5-3. لذت مشاهده کردن و مشاهده شدن در زندگی روزمره
5-4. اشتراکگذاری و حفاظت از محتوای بصری در اینستاگرام
5-4-1. چشمچرانی روزمره
فصل ششم: هویت: بازنمایی بصری
6-1. بازنمایی خود: رویکرد نظری
6-2. هویتهای آنلاین چندتکه
6-3. بازنمایی و عینیسازی خود در اینستاگرام
6-3-1. نمایش بصری «خود»
6-3-2. عکسهای سلفی و خودِ دیگر
6-3-3. هویتهای برند
پایاننوشت
منابع
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی: زندگی دیجیتالی در اینستاگرام |
نویسنده | الیزا سرافینلی |
مترجم | مجید سلیمانی ساسانی |
ناشر چاپی | انتشارات سوره مهر |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 248 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-03-3260-0 |
موضوع کتاب | کتابهای سواد رسانهای، کتابهای روابط اجتماعی، کتابهای نرم افزارهای پیام رسان و شبکههای اجتماعی |