معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب ادکلن تلخ
- نویسنده: پرستو پارسا
کتاب ادکلن تلخ، مجموعه داستانی جذاب و خواندنی است که با زبانی شیوا و دلنشین در قالب داستانهای کوتاه به رشته تحریر در آمدهاند. دکمههای کاملاً بسته، روزی که هنوز تمام نشده است، ادکلن تلخ، مردها لیاقت ندارند و... عنوان برخی از داستانهای این کتاب هستند. در بخشی از کتاب ادکلن تلخ میخوانیم: انگار مسیر اتاق من تا اتاق عمل کش آمده. مسیر مطب دکتر علیپور هم از همان روزهای اول کش آمد! اینقدر که یک... ادامه ›
کتاب املاک رابینسون
- نویسنده: حامد حبیبی
کتاب املاک رابینسون حاصل کار شاعری جوان است که وارد وادی نویسندگی شده و در آن افتخارات بسیاری کسب کرده. او در ده داستان کوتاه این اثر دنیایی را با قواعد خاص خودش توصیف میکند. شخصیتهای داستانهای حامد حبیبی رنجکشیدگانی هستند که هیچ نقطهی روشنی را در دنیای واقعی نمیبینند؛ از این رو به دنیای خیال پناه میبرند. دربارهی کتاب املاک رابینسون داستانهایی را که بتوان آنها را در یک خط خلاصه کرد،... ادامه ›
کتاب خوره روح
- نویسنده: سپیده خطی
کتاب خوره روح نوشتهی سپیده خطی، دربردارندهی شش داستان کوتاه خواندنی و جذاب است که در دل هر کدام از آنها چالشهای ذهنی شخصیتهای اصلی قصه به تصویر کشیده میشود. دربارهی کتاب خوره روح: برای نوشتن، نیازی به یک موضوع هیجانی یا یک اتفاق نو، ندارید! چرا که به اندازهی تمام موجودات این کره خاکی یک قصه وجود دارد؛ قصهایی که شبیه آن را روزی چندین بار در زندگی آدمهای اطرافتان میبینید. داستان همهی... ادامه ›
کتاب بابا... مامان... دارم خفه میشم!
- نویسنده: شادی نوری
کتاب بابا... مامان... دارم خفه میشم! از شادی نوری سرگذشت آدمهایی است که با فقدان درگیرند و بعد از مرگ عزیزانشان احساسات متفاوتی را تجربه میکنند. این اثر از شش داستان کوتاه تشکیل شده که در بعضی قسمتها به همدیگر متصل میشوند و بخش پایانی آن، یعنی فصل مرگ را میتوان به عنوان پیامی از طرف شخصیتهای رنج دیده داستان به خواننده در نظر گرفت. کتاب بابا... مامان... دارم خفه میشم مناسب چه کسانی است؟... ادامه ›
کتاب باربری هستی
- نویسنده: ابوالفضل کریمی
کتاب باربری هستی نوشتۀ ابوالفضل کریمی، مجموعه داستانهای کوتاهی با درونمایه جبر و اختیار است و زندگی افرادی را روایت میکند که در موقعیتهای متفاوتی چون مرگ، نفرت، عشق، جنگ و تولد با اتفاقات پیرامونشان روبهرو میشوند و بحرانهای روحی بسیاری را از سر میگذرانند. درباره مجموعه داستان باربری هستی: یک جنین در روزهای آخر قبل از تولدش میمیرد. همسر یک کارآگاه گروه جنایی به طور مشکوکی به قتل میرسد.... ادامه ›
کتاب هیولا
- نویسنده: محسن امیریوسفی
کتاب هیولا به قلم محسن امیریوسفی مجموعه داستانی متفاوت است که ماجراهای عجیبش تا مدتها در ذهنتان خواهد ماند. داستانهایی گروتسک که با ساده کردن وضعیتهای پیچیدهی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، موقعیتهایی طنزآمیز و در عین حال تلخ خلق میکنند و خواننده را به تفکر و پرسشگری وا میدارند. دربارهی کتاب هیولا محسن امیریوسفی، نویسندهی مجموعه داستان هیولا، فیلمنامهنویس، کارگردان و تهیهکنندهی فیلمهای... ادامه ›
کتاب چراغهای خاموش
- نویسنده: مریم جهانی
کتاب چراغهای خاموش نوشتهی مریم جهانی، متشکل از 21 داستان کوتاه است که بسیاری از آنها مشکلات زنان و واقعیتهای تلخ و دردناک انسانها را به تصویر میکشد. مریم جهانی کیست؟ مریم جهانی در اول دی 1365 در کرمانشاه متولد شد. از نوجوانی به شعر و ادبیات علاقهمند بود بنابراین تصمیم گرفت در دانشگاه ادبیات بخواند. او خالق داستانهای غمناک از جهانی تراژدیک میباشد. همچنین او سعی دارد در هر داستان تکنیک... ادامه ›
کتاب آبی کم جان
- نویسنده: محمدعلی دستمالی
محمدعلی دستمالی در نُه داستان کتاب آبی کم جان، روی مسائلی تمرکز میکند که دغدغههای انسان امروزی هستند: عشق، سینما، کمبود آب، بحران عاطفی و بیماری. او در این مجموعه داستان به نوعی فرم متفاوت داستانی میرسد؛ همین فرم و سبک جدید نیز جایزهی ادبی فرشته را برای او به ارمغان آورده است. دربارهی کتاب آبی کم جان محمدعلی دستمالی از آن نویسندههایی است که از داستانهایش بهراحتی میتوان به روحیهی... ادامه ›
کتاب شب روباه
- نویسنده: مرتضی نظیف
کتاب شب روباه نوشته مرتضی نظیف مجموعهای از ده داستان کوتاه است که با بیانی روان و صمیمی نگاشته شدهاند و شما را وارد دنیای آدمهایی میکنند که همراه با آنها میخندید، گریه میکنید یا به فکر فرو میروید. درباره کتاب شب روباه: زبان داستانهای این کتاب خودمانی و شیوا و اصطلاحات به کار رفته و داستانپردازیها بسیار دقیق و ماهرانه انجام شده است که این اتفاق خود مهارت و چیرهدست بودن نویسنده کتاب،... ادامه ›
کتاب آنکت و دو روایت دیگر
- نویسنده: احمد قاسمی
کتاب آنکت و دو روایت دیگر مجموعه داستانی از احمد قاسمی، عضو کمیتهی مرکزی و نظریهپرداز معروف حزب توده است که به همت کاظم فرهادی جمعآوری شده و به چاپ رسیده است. این مجموعه شامل هشت داستان کوتاه با مضامینی مرتبط با فعالیتهای سیاسی احمد قاسمی و دو ناداستان دربارهی شرایط سخت او در هنگام فرار و زندگی مخفیانه در اروپاست که برای علاقهمندان جالب توجه خواهد بود. دربارهی کتاب آنکت و دو روایت دیگر... ادامه ›
کتاب در جستجوی خوشبختی
- نویسنده: پریسا کوچکعلی
کتاب در جستجوی خوشبختی نوشتهی پریسا کوچکعلی، متشکل از 10 داستان کوتاه است که در ژانرهای مختلف اتفاق میافتند و عموماً روایتهایی ساده و خودمانی دارند. این کتاب هم دربردارندهی قصههای فولکلور و تمثیلی است و هم داستانهای شهری و خانوادگی در آن وجود دارد. مجموعه داستان پیش رو اولین اثر منتشر شدهی نویسندهی آن است. دربارهی کتاب در جستجوی خوشبختی داستاننویسی از محصولات دوران روشنگری است. تا پیش... ادامه ›
کتاب یکی در آینه
- نویسنده: طاهره زارع
کتاب یکی در آینه، مجموعهای از شش داستان کوتاه از طاهره زارع (سویدا) است. این مجموعه داستان به سبک مدرن نوشته شده و اولین مجموعه داستان چاپ شده از این نویسنده است. نگاه خاص زارع به مسائل اجتماعی و روانشناختی از نکات قابل تامل است. سوگل، شهرآشوب، گلهای قالی، یکی در آیینه، برف و نفس نام داستانهای این مجموعهاند. طاهره زارع در داستانهای کوتاه این مجموعه قصد دارد شخصیتهای مختلفی را به نمایش... ادامه ›
کتاب کتابدار
- نویسنده: محرمعلی دودانگه
کتاب کتابدار نوشتهی محرمعلی دودانگه، داستان متصدی کتابخانهای را به تصویر میکشد که با پیدا کردن چکی ارزشمند درگیر ماجراهایی عجیب و پیچیده میشود. درباره کتاب کتابدار: محرمعلی دودانگه در این داستان ماجرای متصدی کتابخانهای را روایت میکند که داخل یکی از کتابهای اهدایی کتابخانه چکی با مبلغی بالا پیدا میکند. بدین ترتیب متصدی برای یافتن صاحب چک وارد ماجرایی پیچیده میشود که در آن صاحب چک قصد... ادامه ›
کتاب سبیل زنده
- نویسنده: مهسا کم نامی
کتاب سبیل زنده دربردارندهی 8 داستان کوتاه و جذاب نوشتهی مهسا کم نامی است که با قلمی روان و دلنشین به رشته تحریر درآمدهاند. داستانهای خواندنی و متفاوت این اثر عواطف و احساسات شما را درگیر خود میکند. کتاب سبیل زنده به چه کسانی پیشنهاد میشود؟ این اثر برای افرادی که به داستانهای کوتاه ایرانی علاقمندند، توصیه میشود. در بخشی از کتاب سبیل زنده میخوانیم: اندوه و ندامت با لحظههای زندگیش عجین... ادامه ›
کتاب از چهارده سالگی میترسم
- نویسنده: حسن محمودی
کتاب از چهارده سالگی میترسم، مجموعهای است متشکل از هشت داستان کوتاه به قلم حسن محمودی که نخستین بار در سال 1388 منتشر شد. در این اثر علاوه بر داستانهای رئالیستی، چند داستان با پیرنگ فراواقعی نیز به چشم میخورد. درباره کتاب از چهارده سالگی میترسم: در این مجموعه هشت داستان کوتاه گرد هم آمدهاند. عناوین این داستانها عبارتند از: قول و قرار، ناخنها و آواز، ناخنها و دود سیدر، حکایت ماریا و... ادامه ›
کتاب بیست داستان کوتاه
- نویسنده: شهرزاد دهقانی
کتاب بیست داستان کوتاه نوشتهی شهرزاد دهقانی مجموعهای است از روایتهای جذاب و شیرینی که با با بیانی ساده به رشته تحریر در آمدهاند. در بخشی از متن کتاب بیست داستان کوتاه میخوانیم: پلک نزنین خانوم! آماده؟ یک، دو، سه چیلیک چیلیک! همیشه از عکس انداختن متنفر بودم. نمیدانم چرا نوددرصد اوقات پلک میزدم، آن دهدرصدی هم که چشمانم باز بود و خبری از پلک زدن نبود، یا یکی از ابروهایم بالا بود، یا از... ادامه ›
کتاب سونات لال
- نویسنده: میترا معینی
سونات لال نوشتهی میترا معینی یک رمان کوتاه پرشور و پرماجرا از انتشارات نیماژ است که در آن حکایتهایی درمورد زندگی زنان و مردان عشایر ایرانی میخوانیم. داستانهایی درمورد آرزوهای بزرگ و کوچکشان، ترسها، ناامیدیها و زندگی منحصربهفردشان. سونات لال یک رمان دلنشین و شگفتانگیز است که با قلم زیبا و شیوای نویسنده، شخصیتهای جذاب و موضوعات عمیقش، خواننده را به سفری منحصربهفرد میبرد و احساسات و... ادامه ›
کتاب نزدیک ظهیرالدوله
- نویسنده: حسن فرامرز
کتاب نزدیک ظهیرالدوله نوشتهی حسن فرامرز، دوازده داستان کوتاهِ مستقل دارد. موضوع اصلی این مجموعه، توجه و انتقاد به آداب و رسومی است که به ظاهر معمولی و جزئی هستند اما میتوانند زندگی انسانها را تا پایان عمر تحت تأثیر قرار دهند. کتاب حاضر دوازده داستان کوتاه را در برمیگیرد و حسن فرامرز در هر کدام از این داستانها به گوشهای از زندگی انسانها میپردازد. داستانهای کتاب نزدیک ظهیرالدوله مستقل از... ادامه ›
کتاب به وقت رهایی
- نویسنده: گروه نویسندگان
کتاب به وقت رهایی مجموعه داستانی از نویسندگان ایرانی است. این آثار یک نمایهی کلی از حوزهی داستان کوتاه ایران در عصر کنونی را بازتاب میدهند. در این کتاب با داستانهای جالبتوجه و خواندنیای مواجه میشوید که هرکدام به لحاظ درونمایه و ساختار روایی از ویژگیهای متنوعی برخوردار هستند. دربارهی کتاب به وقت رهایی کتاب به وقت رهایی در واقع گزیدههایی از تعدادی داستان کوتاه ایرانی است که به واسطهی... ادامه ›
کتاب جیبهای بارانیات را بگرد
- نویسنده: پیمان اسماعیلی
کتاب جیبهای بارانیات را بگرد نوشته روزنامهنگار و نویسنده برجسته پیمان اسماعیلی، مجموعهای از هشت داستان کوتاه است که تصویری از تنهایی و گمگشتگی در موقعیتهایی ناب و خشن را به نمایش میگذارد. این مجموعه داستان در چهارمین دوره جایزه ادبی اصفهان مورد تقدیر قرار گرفته است. درباره کتاب جیبهای بارانیات را بگرد: پیمان اسماعیلی در کتاب حاضر داستانهای متفاوتی را روایت میکند: قصه مرد که طی ماجرایی... ادامه ›
کتاب مینی بوس
- نویسنده: ابوالحسن اکبری سکه روانی
ابوالحسن اکبری سکه روانی در کتاب مینی بوس سعی دارد در قالب داستانهایی کوتاه برخی از معضلات اجتماعی دنیای امروز را مورد نقد قرار دهد. کتاب مینی بوس مناسب چه کسانی است؟ این کتاب برای همه کسانی که به داستانهای کوتاه علاقهمند هستند، جذاب و خواندنی خواهد بود. در بخشی از کتاب مینی بوس میخوانیم: زن از اتاق بیرون آمد و گفت: باید از روز اول با این ترتیبش را میدادم. مرد به دست زن نگاهی کرد و گفت: مگر... ادامه ›
کتاب بهترین خواندنیهای تاریخ
- نویسنده: رضا سلیمی فامنینی
کتاب بهترین خواندنیهای تاریخ (جلد اول)، نوشتۀ رضا سلیمی فامنینی همدانی، شامل 144 حکایت جالب تاریخی کوتاه و خواندنی است که فایده و حکمت پرداختن به تاریخ را برای ما آشکار میسازد. خواندنیهای تاریخ، از مسیر و معبر کاروان گذشتگانی میگوید که غالباً گذرگاه آیندگان است. چرا که اغلب گذشتگان، بسیاری از آزمودنیها را در طول زندگی تجربه کردهاند و تا حد امکان راه خود را از چاه جدا کردهاند و حتی آنان که... ادامه ›
کتاب سارا وات
- نویسنده: سید رادین مهدیون
کتاب سارا وات نوشتهی سید رادین مهدیون، داستان پر فراز و نشیب دخترکی به نام سارا را به تصویر میکشد که پدرش به علت مشاجره با همسرش 5 سال است خانه را ترک کرده و... سارا در یک خانوادهی مذهبی بزرگ شده است. مادر او زنی سبزه و مهربان است و بعد از رفتن پدر تمام اعضای خانواده مجبور به کار کردن شدند. مادر خیاطی و برادر در بازار باربری میکرد و خودش هم در لباس فروشی خانم راک کار میکرد. او زنی بور و بد... ادامه ›
کتاب فریاد توحش در مرداب
- نویسنده: کازیوه معروفی
کتاب فریاد توحش در مرداب اثر کازیوه معروفی، شامل 21 داستان کوتاه با مضامین متفاوت اجتماعی است. در بخشی از کتاب فریاد توحش در مرداب میخوانیم: کد خدا گفت: همه اینا واسه اینه که زن گلی مثل گلی خانم نصیبم شده. سپس رو به دخترش کرد و گفت: دخترم مامانت همیشه مثل یه مشاور تو زندگی پیشم بود... منم حرفاشو به گوش گرفتم، شهلا از این که پدر و مادرش رابطهشان خوب و صمیمی است با صورتی گلگونش در پوست خود... ادامه ›