معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب تاکسی سواری
- نویسنده: سروش صحت
سروش صحت تجربیاتش را از برخوردهای مختلفی که با رانندگان و مسافران تاکسی داشته، در کتاب تاکسی سواری در قالب 121 داستانک نگاشته است. این داستانها ازآنجاکه شخصیتهای بسیار متنوعی را در بر میگیرند و بر اساس واقعیت پیریزی شدهاند، موضوعات مختلفی اعماز زلزله، دعواهای زناشویی، خودکشی، عشق و... دارند. این موضوعات گاه در موقعیتهای طنز و گاه کاملاً غمانگیز روایت میشوند. دربارهی کتاب تاکسیسواری... ادامه ›
کتاب سگ ولگرد
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب سگ ولگرد نوشتهی صادق هدایت دربرگیرندهی هشت داستان کوتاه است. این اثر توجه بسیاری از منتقدان خارجی و ایرانی را به خود جلب کرده است. «سگ ولگرد» عنوان نخستین داستانِ این مجموعه است که طبق نظر بسیاری از بزرگان ادبیات فارسی، یکی از بهترین آثار هدایت به شمار میرود. درباره کتاب سگ ولگرد صادق هدایت (Sadegh Hedayat) از نویسندگان و مترجمان بینظیر معاصر است و در کنار محمدعلی جمال زاده، بزرگ علوی و... ادامه ›
کتاب سه قطره خون
- نویسنده: صادق هدایت
صادق هدایت در کتاب سه قطره خون که مجموعهای متشکل از چند داستان کوتاه خواندنیست، روایتگر احوالات مردان و زنانی با سنین گوناگون بوده است که گرفتار ناهنجاریهای اجتماعی هستند. این کتاب شامل یازده داستان کوتاه با موضوعاتی کاملاً متفاوت است. درباره کتاب سه قطره خون صادق هدایت (Sadegh Hedayat) نویسنده، مترجم و روشنفکر ایرانی است و نام او در میان داستاننویسان فارسیزبان همواره به نیکی درخشیده است.... ادامه ›
کتاب دلم بهارنارنج میخواهد
- نویسنده: سمیه ناظریان
سمیه ناظریان در کتاب دلم بهارنارنج میخواهد به شرح روایتی زیبا از سرنوشت دو دختر به نامهای الا و شادی میپردازد. نویسندهی کتاب حاضر، زاویهی دید اول شخص را برای کتاب انتخاب کرده تا بتواند درگیریهای ذهنی و کشمکشهای درونی شخصیتها را شرح دهد. توضیح این کشمکشها با توصیفاتی زیبا از طبیعت شمال ایران زمین همراه شده و کتاب دلم بهارنارنج میخواهد را تبدیل به اثری ملموس و عینی کرده که خواننده را با... ادامه ›
کتاب مجموعه کامل قصههای بهرنگ
- نویسنده: صمد بهرنگی
کتاب مجموعه کامل قصههای بهرنگ، شامل داستانهاییست که صمد بهرنگی، نویسندهی نامآشنای قصههای کودکان به رشتهی تحریر درآورده. داستانهای او در قالب روایاتی نمادین، به حقیقت زندگی میپردازند. شاید حقیقت گاهی تلخ باشد، اما شیرینی و سادگی قلم صمد بهرنگی، خواندن قصههای او را تبدیل به تجربهای فراموشنشدنی میکند. دربارهی کتاب مجموعه کامل قصههای بهرنگ شاید بهترین معرفی برای کتاب مجموعه کامل... ادامه ›
کتاب جاودانگی - جلد اول
- نویسنده: امید اشکانی
کتاب جاودانگی - جلد اول نوشتهی امید اشکانی، جلد اول مجموعهای در حال چاپ است که کتابهایی با داستانهای جنایی و فانتزی را در بر میگیرد. کتاب جاودانگی با محوریت مرگ و جنایت، قهرمانانی عجیب و خاص دارد که علاقهمندان به فضاهای معمایی را مجذوب خود میکند، چنان که دوست دارند بدانند در ادامهی ماجرا چه میشود. دربارهی کتاب جاودانگی - جلد اول داستانهای جنایی، همیشه علاقهمندان مخصوص خود را داشته... ادامه ›
کتاب احتمال پرسه و شوخی
- نویسنده: یعقوب یادعلی
کتاب احتمال پرسه و شوخی نوشتهی یعقوب یادعلی مجموعهای از داستانهای کوتاه است که از تلفیق و بازنویسی دو مجموعه داستان دیگر تحت عناوین حالتها در حیاط و احتمال پرسه و شوخی است. در قصههای این مجموعه خواننده مدام باید این احتمال را بدهد که اتفاق عجیبی بیفتد. موضوع جالب این اتفاقات این است که ابتدا شبیه به یک شوخی است و رفتهرفته به موقعیتی استرسزا و بحرانی بدل میشود. دربارهی کتاب احتمال پرسه و... ادامه ›
کتاب زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
نُه داستان کوتاه اجتماعی، به قلم نویسندهی نامآشنای معاصر، جلال آل احمد، در کتاب زن زیادی گرد آمدهاند تا آینهای تمامنما از «زن» و جایگاه وی در جامعهی سنتی ایرانی باشند. این داستاننویس مشهور، با دیدگاهی موشکافانه، به سراغ خرافهپرستی و عقبماندگی فرهنگی در میان زنان معاصر خود رفته و با لحنی طنزآمیز تیغ تیز انتقاد خود را به سوی آنها نشانه میرود. زنان و باورهایشان در دهههای پیشین، نقشی... ادامه ›
کتاب اگر برف از باریدن بازنایستد
- نویسنده: روبرت صافاریان
روبرت صافاریان، نویسنده و مترجم فعال و توانای ایرانی - ارمنی در کتاب اگر برف از باریدن بازنایستد داستان زندگی دو خانوادهی ارمنی را پیش و پس از انقلاب 1357 روایت کرده است. زاون و سارو دوستانی هستند که خانوادههایشان نیز نسبت دوری با هم دارند. زاون دلباختهی خواهر سارو، آناهید است و مدام تصویر او را بهخاطر میآورد. پدر آناهید مرد متعصب و سختگیریست که بهخاطر تعصبات مذهبیاش، طبقهی بالای یک... ادامه ›
کتاب سینه ریز
- نویسنده: کاوه میرعباسی
کتاب سینه ریز اثر کاوه میرعباسی، نویسنده و مترجم توانای ایرانیست. او در این رمان کوتاه به روایت داستان دو همدانشگاهی و دوست قدیمی میپردازد که پس از سالها یکدیگر را بهشکلی کاملاً اتفاقی در مطب دکتر میبینند. ناصر دیلمی و داوود پورجمشید سی سال پیش در دانشکدهی اقتصاد دانشگاه تهران درس میخواندند، بعدتر هریک راه خود را در پیش گرفته و حالا زندگیهایی کاملاً متفاوت دارند. اما این ملاقات اتفاقی و... ادامه ›
کتاب گاهی به قبرها هم نگاه کن
- نویسنده: عباس عظیمی
کتاب گاهی به قبرها هم نگاه کن نوشتهی عباس عظیمی، نویسندهی اهل افغانستان، نخستین مجموعهی داستان او است که مانند رویارویی با وحشتی تازه، هر خوانندهای را میخکوب میکند. عباس عظیمی در کتابش روانزخمهای انسانی جنگزده را واکاوی میکند و روایتی جدا از زندگی مهاجران افغانستانی در ایران را به تصویر میکشد. نویسنده در این مجموعه داستان به عواملی مثل آوارگی و ازدستدادن هویت، ترس و ناامنی، انتظار و... ادامه ›
کتاب مترسک (در چهار موقعیت)
- نویسنده: عباس باباعلی
کتاب مترسک (در چهار موقعیت) بهقلم عباس باباعلی مجموعهی چند داستان کوتاه است که جوایز مختلف داستانی را از آن خود کردهاند. باباعلی چندین سال را صرف رسیدن به سبکی شخصی در داستاننویسی و همچنین جهان و نگرش خاص خود کرده و تلاش او بهخوبی در مجموعهی پیش رو مشهود است. دربارهی کتاب مترسک (در چهار موقعیت) عباس باباعلی از نویسندگان توانای ایرانیست. علاوه بر کتاب مترسک (در چهار موقعیت) که متشکل از... ادامه ›
کتاب شب بگردیم
- نویسنده: علی خدایی
کتاب شب بگردیم نوشتهی علی خدایی مجموعه داستانی است که در ژرفنای شب جان میگیرد. داستانهای این مجموعه راجعبه آدمهایی است که در هرجومرج روز گم شدهاند و در سکوت شب پی خود میگردند. قصه، قصهی شهری است که هرگز خواب ندارد و داستانهایی را روایت میکند که توی روز جایی ندارند؛ شهری خیالی که شخصیتهایش به دنبال معنا و مفهوم زندگی خود هستند. این مجموعه داستانهای کوتاه خواندنی را نشر چشمه چاپ و... ادامه ›
کتاب بلوغ بیچارگان
- نویسنده: آتین یعقوبی
وقتی زندگی روزمره پر از چالشهای غیرمنتظره میشود، چگونه میتوان با آنها مواجه شد و درعینحال به رشد فردی دست یافت؟ آتین یعقوبی در کتاب بلوغ بیچارگان با نگاهی متفاوت به زوایای تاریک و روشن زندگی انسانها میپردازد. این کتاب از طریق داستانهای کوتاه، لحظات حساسی از زندگی شخصیتها را به تصویر میکشد و مخاطب را به فکر دربارهی بلوغ و رشد فردی در مواجهه با سختیها فرو میبرد. دربارهی کتاب بلوغ... ادامه ›
کتاب آش ترخینه با یک وجب روغن
- نویسنده: آیه اسماعیلی
کتاب آش ترخینه با یک وجب روغن اولین اثر آیه اسماعیلی مجموعهی نُه داستان کوتاه دربارهی زنهاست؛ زنهایی که سفید یا سیاه نیستند و عاملیتی ندارند. آنها تماماً خاکستری هستند و از پیر تا جوان همگی اتفاقاتی را تجربه میکنند که باعث میشود برای اولینبار در زندگیشان از این سایهی خاکستری فاصله گرفته و دست به شورش بزنند. این شورش و عصیان نقطهی آغازین مسیریست که در آن نسخهی جدیدی از خودشان را... ادامه ›
کتاب دو زن زیبا
- نویسنده: آرام روانشاد
آرام روانشاد در کتاب دو زن زیبا هشت داستان کوتاه را که با حال و هوایی زنانه نوشته شدهاند، با خوانندگان ادبیات داستانی به اشتراک میگذارد. شخصیت محوری هریک از روایتهای این مجموعه یک زن است. قهرمانان این قصهها در زمان و مکان متفاوتی قرار گرفتهاند و هرکدام با معضلات و چالشهای مخصوص بهخود دستوپنجه نرم میکنند؛ چالشهایی که ممکن است برای بسیاری از خوانندگان این داستانها آشنا باشد و قصههای... ادامه ›
کتاب آواز سگها
- نویسنده: علیرضا چراغی
کتاب آواز سگها بهقلم علیرضا چراغی، داستانی فارسیست که به روایت زندگی چوپانی پیر بههمراه پسرش میپردازد. پسر نیز درست مثل پدر پیرش مراقبت از گلهی گوسفندان را بهعهده دارد و آندو خارج از شهر زندگی میکنند. داستان از روزی شروع میشود که تعدادی گرگ وحشی به گلهی پسر حمله میکنند و نزدیک به نیمی از حیوانات بیگناه را از هم میدرند. در این جریان سگ باوفای گله، خاکستری نیز توسط گرگها کشته میشود... ادامه ›
کتاب آواز پر جبرئیل
- نویسنده: ابوتراب خسروی
ابوتراب خسروی در کتاب آواز پر جبرئیل از عناصر تمثیلی داستانهای شیخ اشراق وام میگیرد و با کنار گذاشتن محتوای فلسفی و عرفانی آثار او، چند داستان با فضا و زمان امروزی میآفریند. خسروی در این کتاب بیشتر بر جنبهی داستانی حکایتهای سهروردی تمرکز میکند و آنها را از زاویه دیدی جدید و با جزئیات بیشتر، بازمیآفریند. دربارهی کتاب آواز پر جبرئیل «یکی از برای کبر منصب سادات و ائمهی طریقت از سر قصور... ادامه ›
کتاب آن چنان تر
- نویسنده: هاجر رزم پا
کتاب آن چنان تر، نوشتهی هاجر رزم پا، یکی از آثار پرفروش نمایشگاه بینالمللی کتاب بوده است. این کتاب در برگیرندهی هشت داستان کوتاه با این عناوین میباشد: پاریس کوچولو، ملاقات، خانهی خلوت، مامان شیشهای، خردهریزههای فلزی، من بودم، آنچنانتر و یک لکه روی سطل استیل. انتخاب هوشمندانهی زاویهی اول شخص برای روایت داستانهای این کتاب، سبب همذاتپنداری مخاطبان با شخصیتهای داستانی میشود. در همین... ادامه ›
کتاب کاش بوی سگ مرده میداد
- نویسنده: دلارام دلنواز
کتاب کاش بوی سگ مرده میداد مجموعهای است از 12 داستان که در میان سالهای 1396 تا 1400 نوشته شدهاند. یکی از داستانهای این اثر با عنوان «شاید شانس با من یار شود» در مسابقهی داستاننویسی صادق هدایت برگزیده شده است. دلارام دلنواز در این مجموعهداستان بر زنان و دخترانی تمرکز میکند که مشکلاتشان در جامعهی امروز ایرانی مغفول مانده است. دربارهی کتاب کاش بوی سگ مرده میداد «آمدهام حمام، بعد از... ادامه ›
کتاب تیله آبی
- نویسنده: محمدرضا صفدری
کتاب تیله آبی مجموعهای از هفت داستان کوتاه به قلم نویسندهی معاصر ایرانی، محمدرضا صفدری، است. شاید اسم آل، پری و بابازار را شنیده باشید. محمدرضا صفدری در این داستانها بر همین افسانهها و اسطورههای مردم محلی بوشهر دست میگذارد، پیوند باورهای خیالی را با زندگی مردم این مناطق نشان میدهد و به این واسطه سرگذشتهای مختلفی را بازگو میکند. دربارهی کتاب تیله آبی محمدرضا صفدری، نویسندهی معاصر... ادامه ›
کتاب افسانههای دیار شهریار
- نویسنده: جعفر کوهی
جعفر کوهی در کتاب افسانههای دیار شهریار، تعدادی از معروفترین قصههای عامیانه و افسانههای بومی آذربایجان را گردآوری کرده و آنها را از زبان راویان آنها نقل میکند. کوهی در طول سالهای متمادی به روستای قئییش قورشاق (حیدربابا)، زادگاه شهریار، رفته و با مردم آنجا، از پیر و جوان صحبت کرده و در پی آن توانسته چهل داستان فولکلور آذری را جمعآوری کند که غنای ادبی و فرهنگی این منطقه را نشان میدهند.... ادامه ›
کتاب اینجا تیمارستان است
- نویسنده: احمد پدرام
کتاب اینجا تیمارستان است پنجمین مجلد از مجموعهی داستانهای کوتاه از خاطرات یک روانشناس است که دکتر احمد پدرام آن را به رشتهی تحریر درآورده. او در این مجلد از تجربهی کاریاش در سالهایی نوشته که مردم بیشتر با اصطلاحاتی چون «دارالمجانین»، «تیمارستان» یا «دیوانهخانه» انس داشتند و آنها را به کار میبردند. دربارهی کتاب اینجا تیمارستان است تقریباً دو یا سه دههی پیش نگاه اکثر جامعه نسبت به... ادامه ›
کتاب کلاهی که پس معرکه ماند
- نویسنده: محمد کشاورز
کتاب کلاهی که پس معرکه ماند، نوشتهی محمد کشاورز مجموعهای درخشان از نُه داستان کوتاه است که نگاهی نقادانه به مسائل روز دارند. اغلب داستانهای این مجموعه واقعگرایانه هستند و نویسنده در یکی از آنها با استفاده از عناصر وهمآلود، جهانی بدیع خلق میکند. نثری زیبا و اثرگذار، استفاده از اِلِمانهای تمثیلی جذاب این مجموعه را بسیار خواندنی کرده است. دربارهی کتاب کلاهی که پس معرکه ماند کتابی که پیش... ادامه ›