معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی
چرا باید داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی بخوانیم؟
خوب است پیش از هر چیز پاسخ این سؤال را دریابیم که: رمان اجتماعی چیست؟ داستانها و رمانهای اجتماعی، آثار ادبی جذابی هستند که در دل روایت داستانیشان به شرح مسائل مختلف جامعه مانند مشکلات سیاسی، خلأهای اقتصادی، آسیبهای اجتماعی، نقصانهای فرهنگی و... میپردازند. درواقع این گونهی داستانی، ساختار و شرایط اجتماعی یک یا چند دورهی زمانی مشخص را به تصویر میکشد و به بوتهی نقد میگذارد. نویسندگان داستانها و رمانهای اجتماعی از پتانسیلهای داستان برای بیان دلمشغولیهای خود دربارهی مسائل جامعه و مطرح کردن انتقادهایشان استفاده میکنند.
داستانها و رمانهای اجتماعی اغلب با برخورداری از سبک رئالیسم، تصاویری واقعگرایانه از شخصیتها و محیط ارائه میدهند و در تلاشند که با تأثیر بر افکار عمومی، برای ایجاد آگاهی و روشن شدن جرقههایی برای بحث در باب مسائل اجتماعی، در جهت اصلاح یا تغییر قوانین تبعیضآمیز و ناکارآمد و ارزش و عرفهای آسیبزای جامعه قدم بردارند. برای مثال رمان «سفر به انتهای شب» اثر لویی فردینان سلین که یکی از بهترین رمانهای اجتماعی خارجی بهشمار میآید، با استفاده از سبک رئالیسم به نکوهش جنگ میپردازد. جی اشر نیز در رمان «سیزده دلیل برای اینکه»، با نگاه واقعگرایانه، آسیبهای اجتماعی و تأثیر آن بر نوجوانان را واکاوی میکند. برخی نویسندگان هم در بستر ژانر عاشقانه، به شرح اوضاع اجتماعی و یا نقد ارزشهای جامعه میپردازند؛ همانند آنچه که جین آستن در رمان «غرور و تعصب» به نگارش درآورد. تعدادی دیگر نیز با ورود به ژانر وحشت و یا ایجاد فضایی رازآلود و معمایی به نقد هنجارهای اجتماعی دست میزنند، بدون آنکه از سبک رئالیسم دور شوند.
با این وجود بعضی نویسندگان هم ترجیح میدهند با فاصله گرفتن از این سبک و بهرهگیری از دنیای فراخ تخیل، اجتماع خود و یا جوامع بشری را نقد کنند. مانند جورج اورول که در رمان «1984» با ارائهی تصویری پادآرمانشهری و خلق یک رمان اجتماعی - سیاسی جذاب، نتیجهی سیاست غلط یک حکومت را به تصویر کشید یا برعکس، مانند آلدوس هاکسلی و رمان تخیلیاش «دنیای قشنگ نو» که در آن با به تصویر کشیدن یک آرمانشهر، عواقب آرمانگرایی اجتماعی انسانها را یادآور شد. از اینرو، نمیتوان با یک دستهبندی کلی تمامی داستانها و رمانهای اجتماعی را در دستهی آثار واقعگرایانه قرار داد.
نقطهی آغاز داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی
منشأ شکلگیری رمان اجتماعی در بریتانیا را اغلب به انقلاب صنعتی و سالهای 1733 تا 1913 میلادی نسبت میدهند. در این برههی زمانی پیشرفتهایی سریع در تولید رقم خورد، کارخانهها رشد کردند و ماشینآلات جدید برای پاسخگویی به تقاضاهای روزافزون تولید شدند. اگرچه صنعت با سرعت زیادی در حال رشد بود، اما زندگی برای اکثر مردم جامعه و بهخصوص قشر کارگر، با همان سرعت بهبود پیدا نکرد. دستمزدهای پایین، بیکاری و عدم توازن ثروت، بسیار نگرانکننده و شرایط زندگی اسفبار بود. استفاده از کودکان بهعنوان نیروی کار در مشاغل سخت و خطرناک، آلودگی زیاد و فقر و بیماری، از دیگر معضلاتی بود که در داستانها و رمانهای اجتماعی آن دوران نمود پیدا کرده و تجربیات مردم آن زمان را نشان دادهاند. بههمین دلیل پیش از هر چیز، رمان اجتماعی در بریتانیا، در میان طبقهی کارگر مورد توجه قرار گرفت.
انتشار رمانهایی مانند «روزگار سخت» نوشتهی چارلز دیکنز و «شمال و جنوب» اثر الیزابت گاسکل در نیمهی دههی 1850 میلادی، بهشکل برجستهای در ادبیات انگلیسی قرن نوزدهم تحول ایجاد کرد. آثاری که همچنان از بهترین رمانهای اجتماعی خارجی بهشمار میآیند. دیکنز در رمان روزگار سخت، از شرایط غیرانسانی کار در کارخانهها، فقدان آموزش و پیامدهای آن بهشدت انتقاد میکند. او همچنین در سایر رمانهای خود با نقب زدن در دل زندگی طبقهی کارگر، از مبارزات این قشر در دورهی ویکتوریایی پرده برداشت و توجه مردم دنیا را به بیعدالتیهای موجود در جامعهاش جلب کرد. بههمین دلیل، جای تعجب نیست که بسیاری، چارلز دیکنز را پدر رمان اجتماعی میدانند.
در کشور فرانسه، رمان «بینوایان» ویکتور هوگو به یک رمان اعتراضی اجتماعی در قرن نوزدهم اروپا بدل شد. «آخرین روز یک محکوم به اعدام» اثر مهم دیگری از این نویسندهی فرانسوی است که در راستای تلاشهای او برای لغو قانون اعدام به رشتهی تحریر درآمده است. از میان سایر نویسندگان فرانسوی، امیل زولا نیز با رمان «ژرمینال» خود به بیان مصائب زندگی طبقهی کارگر پرداخته است. نویسندهی شهیر ادبیات روسیه، لئو تولستوی نیز با نگارش شاهکار اجتماعی خود یعنی «جنگ و صلح»، اثری شگفت و جذاب آفرید و از این طریق بر اهمیت اصلاح کشور بهخصوص در زمینهی آموزش تأکید کرد. نیکلای گوگول نیز از دیگر مشاهیر روس است که در رمان «نفوس مرده» خود به شکاف طبقاتی جامعهاش پرداخته است.
رمانهای «کلبه عمو تام» اثر هریت بیچر استو که در سال 1852 منتشر شد و داستان «ماجراهای هاکلبری فین» که مارک تواین آن را در سال 1884 به نگارش درآورد نیز، بهعنوان اولین رمانهای اجتماعی قرن نوزدهم آمریکا شناخته میشوند. آثاری که هریک به شیوهی خود، به سنت نژادپرستانهی جامعهشان تاختند. در همین راستا رمان «خوشههای خشم» به قلم جان اشتاین بک که در سال 1939 منتشر شد، یکی از موفقترین و بهترین رمانهای اجتماعی قرن بیستم بهشمار میآید. رمانها و نمایشنامههای جیمز بالدوین نیز از مهمترین داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی محسوب میشوند که با درهمآمیختن مسائل اجتماعی و روانشناختی، توجهات بسیاری را به خود جلب کردهاند. برای مثال او در رمان «اتاق جووانی» نوشتهشده در سال 1956، پیش از رواج توجه به حقوق همجنسگرایان، به این موضوع پرداخته است.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی
داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی با به تصویر کشیدن وقایع و شرایط جوامع مختلف، ما را با اندیشهها، تفکرات و شیوههای متنوع زندگی آشنا میکنند. ازاینرو موجب وسعت یافتن جهانبینی ما میشوند و از تعصبات و پیشداوریهای ما میکاهند. شناخت معضلات اجتماعی و آشنایی با دغدغههای افراد در جوامع مختلف به ما کمک میکند تا به آگاهی بیشتر و درک بهتری نسبت به جهانی که در آن زیست میکنیم، دست یابیم. از سوی دیگر با مطالعهی بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی بهطور غیرمستقیم با روشهای مقابله با مشکلات اجتماعی آشنا میشویم و از همین جهت، این کتابها میتوانند به روشنگری و افزایش آگاهی افراد در جامعه کمک کنند.
خواندن داستانها و رمانهای خارجی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که به شناخت مسائل اجتماعی کشورها و جوامع مختلف علاقه دارند و دلتان میخواهد در قالب داستانی خواندنی و جذاب، نسبت به این مسائل مهم آگاهی پیدا کنید، یا اگر دوست دارید بدانید مردم کشورهای دیگر چگونه از مشکلات اجتماعی خود عبور کردهاند تا از این طریق بتوانید قدمی برای بهبود جامعهی خود بردارید، پس توصیه میکنیم خرید و مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی در کتابراه
داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی، یکی از مهمترین بخشهای ادبیات داستانی جهان محسوب میشوند که بهسبب برخورداری از روایاتی جذاب، مخاطبان بسیاری دارند. ازاینرو، کتابراه بر آن است که با توجه به اهمیت این گونهی داستانی، آثار متنوعی در این ژانر را در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF در دسترس علاقهمندان قرار دهد تا راه خرید و دانلود بهترین رمانهای اجتماعی خارجی را برایشان سادهتر کند. کتابهایی که برخی از آنها با اقبال ویژهای از سوی مخاطبان مواجه شدهاند و آمار بالای خرید و دانلودشان، نشان از محبوبیت آنها دارند. در ادامه تعدادی از این عناوین محبوب و موجود در وبسایت و اپلیکیشن کتابراه را برایتان فهرست کردهایم:
- کتاب مزرعه حیوانات، اثر جورج اورول
- کتاب قمارباز، به قلم فئودور داستایوفسکی
- کتاب 1984، نوشتهی جورج اورول
- کتاب بادبادک باز، تألیف خالد حسینی
- کتاب عقاید یک دلقک، اثر هاینریش بل
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی در کتابراه
از آنجا که خرید و پرداخت هزینه، یکی از دغدغههای مهم بسیاری از افراد کتابخوان محسوب میشود، کتابراه با فراهم کردن امکان دانلود رایگان تعدادی از بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF سعی دارد این دغدغه را برای شیفتگان کتاب، کمرنگ کند. بنابراین شما میتوانید این کتابها را بدون هیچگونه نگرانیای بابت پرداخت هزینه، بهطور رایگان دانلود کنید و از مطالعه یا شنیدنشان، لذت ببرید. تعدادی از این آثار رایگان عبارتاند از:
- کتاب مأمور راه آهن، اثر اریک لومکس
- کتاب پدر جودی آشغالی است، نوشتهی ماتیو لیچت
- کتاب مقام رسمی، به قلم ویلیام سامرست موآم
- کتاب آخرین روز یک محکوم به اعدام، نوشتهی ویکتور هوگو
- کتاب پرتقال کوکی، اثر آنتونی برجس
کتاب صوتی فرجام آندریاس
- نویسنده: یوزف روت
کتاب صوتی فرجام آندریاس آخرین اثر درخشان و گیرای یوزف روت، دربارهی مردی تنها، فقیر و بیخانمان است که در کنار رودی به نام سن زندگی میکند و با ورود غریبهای خوش لباس زندگیاش دگرگون میشود. شخصیت اصلی این کتاب مردی به نام آندریاس میباشد که همیشه در حال نوشیدن الکل است، او که در کنار افراد بیخانمان دیگر زندگی میکند، آندریاس در یکی از روزهای فصل بهار با مردی میانسال و خوشتیپ روبهرو میشود و... ادامه ›
کتاب صوتی قطار هاربین
- نویسنده: دیوید اچ لی
کتاب صوتی قطار هاربین از مجموعه داستانهای برگزیده جایزه ادبی اُ. هنری، شامل آثاری برگزیده از نویسندگان بزرگ جهان در سال 2016 است. در این کتاب از داستاننویسانی چون گیتا دایر، جو دانلی، جی اچ لین، چارلز هاروتی، وندل بری، ران کارلسون و… داستان منتشر شده است که همگی از نویسندگان نسل نو و تازه ایالات متحده آمریکا به شمار میروند. «قطار هاربین» مجموعه داستانی است که به اعتراف سردبیر این سال... ادامه ›
کتاب صوتی بعدازظهری در پارک
- نویسنده: زهره زاهدی
کتاب صوتی بعدازظهری در پارک مجموعهای از چند داستان کوتاه آموزندهی خارجی است که توسط زهره زاهدی گردآوری و ترجمه شده است. این کتاب به دو زبان فارسی و انگلیسی است. داستانهای کتاب بعدازظهری در پارک (An afternoon in the park) شرح اتفاقاتی هستند که ممکن است روزانه برای همهی ما اتفاق بیفتند، اما شاید کمتر کسی از ما مانند نویسندگان این داستانها بهقدر کافی به آنها توجه کند و بفهمد آنچه را باید... ادامه ›
کتاب صوتی هم سرایان خیابان کینگزلی
- نویسنده: مانوئل مانیوز
کتاب صوتی هم سرایان خیابان کینگزلی از مجموعه داستانهای برگزیده جایزه ادبی اُ. هنری شامل داستانهای برگزیده سال 2015 است. این کتاب شامل 10 داستان کوتاه از تازهترین تألیفات نویسندگانی انگلیسی زبان در آمریکای شمالی است که از نظر هیئت داوران این جایزه به عنوان برترین داستانهای سال میلادی گذشته شناخته شده است. تنهایی ناشی از سستی ساختار خانواده و طلاق دستمایه برخی از داستانهای این مجموعه است که... ادامه ›
کتاب صوتی زنی که با من در یک خانه زندگی میکرد
- نویسنده: مارک اسلوکا
کتاب صوتی زنی که با من در یک خانه زندگی میکرد از مجموعه داستانهای برگزیده جایزه ادبی اُ. هنری، شامل داستانهای برگزیده سال 2012 است. داستانهای این مجموعه به خاطر نگاه انسانیشان مورد توجه مخاطبان و منتقدان بودهاند. در این مجموعه مخاطب با چندین داستان کوتاه همراه میشود که هر یک به نوعی تشریح کننده این موقعیت به شمار میروند. برگزیده شدن این داستانها بیشتر به دلیل نگاه انسانی و متفاوت آنها... ادامه ›
کتاب صوتی زر باران
- نویسنده: دونالد بارتلمی
کتاب صوتی زر باران دربردارندهی 9 داستان کوتاه به سبک مدرن است که دونالد بارتلمی، در آنها جامعه زمان خود را به نمایش میگذارد. داستان اول با عنوان زرباران اولین و طولانیترین داستان این اثر است که روایتگر زندگی پترسون است. داستان بعدی با نام ظهور کاپیتالیسم توسط رابرت روایت میشود و هدف نویسنده در این داستان این است که به کمک این شخصیت، کاپیتالسیم را زیر سوال ببرد و نگاه روشن فکرانهاش را به... ادامه ›
کتاب صوتی سقوط شادی بخش
- نویسنده: ها جین
کتاب صوتی سقوط شادی بخش، مجموعهای از داستانهای کوتاه نوشتهی نویسنده مطرح چینی - آمریکایی، ها جین است که اولین بار در سال 2009 چاپ شد. مضمون این داستانها، دلمشغولیها و گرفتاریهای روزمره زندگی و مشکلات اجتماعی در دنیای متمدن است و اغلب جامعه چین را نقد میکند. داستانهای به یاد ماندنی کتاب صوتی سقوط شادی بخش (A good fall)، به ارزش وفاداری در مواجهه با موقعیتهای وسوسه کننده در زندگی... ادامه ›
کتاب صوتی تماس
- نویسنده: مری گیت اسکیل
کتاب صوتی تماس از مجموعه داستانهای برگزیده جایزه ادبی اُ. هنری، شامل آثاری برگزیده از نویسندگان بزرگ جهان در سال 2008 است. مجموعه داستان تماس شامل چندین داستان کوتاه از نویسندگان آمریکایی سرشناس و گاه کمتر شناخته شده برای مخاطب ایرانی است. هر یک از داستانهای این مجموعه و نویسندگان آنها در آفرینش ادبی، شیوه و انگیزهای متفاوت از یکدیگر و منحصر به فرد داشتهاند. برخی از آنها از فضای داستان... ادامه ›
کتاب صوتی تا شباهتت را به مقتول کم کنی
- نویسنده: رابرت شپارد
کتاب صوتی تا شباهتت را به مقتول کم کنی، مجموعه داستانهای بسیار کوتاه یا لحظهای است که توسط جیمز توماس و رابرت شپارد از نویسندگان برجستهی دنیا گزینش شده است. داستان لحظهای (Flash Fiction) یکی از انواع ادبیات داستانی است که از یک دهه قبل به عنوان گونهای از ادبیات معاصر مورد پذیرش واقع شده. این کتاب دومین مجموعه از مجموعه داستانهای کوتاهتر است. در بخشی از کتاب صوتی تا شباهتت را به مقتول کم... ادامه ›
کتاب صوتی آوار سرنوشت
- نویسنده: کنت کالهون
کتاب صوتی آوار سرنوشت از مجموعه داستانهای برگزیده جایزه ادبی اُ. هنری، شامل داستانهای برگزیده سال 2011 است. این مجموعه از میان داستانهای نوشته شده به زبان انگلیسی در آمریکای شمالی انتخاب شده است. این داستانها هر یک به دلیل نوع نگاه ویژه خود به مسائل انسانی به ویژه زندگی انسان در بستر اجتماع نوین پیرامونش و نوع مواجهه او با همنوعان و از میان صدها داستان نوشته شده در سراسر جهان انتخاب و از... ادامه ›
کتاب صوتی اولین پاسپورت من
- نویسنده: اورهان پاموک
کتاب صوتی اولین پاسپورت من اثر اورهان پاموک، درباره پسری استانبولی است که پدرش او و برادرش را رها کرده و به پاریس رفته و آنها در کنار مادربزرگشان زندگی میکنند. اما پس از مدتی تصمیم میگیرند پیش پدرشان بروند. آنها برای گرفتن پاسپورت اقدام میکنند... اورهان پاموک (Orhan Pamuk)، نویسنده و رماننویس اهل کشور ترکیه و برنده جایزه نوبل ادبیات است. او نخستین ترک تباری است که این جایزه را دریافت کرده... ادامه ›
کتاب صوتی هفت صحنه
- نویسنده: ریچارد پریس
کتاب صوتی هفت صحنه اثر ریچارد پریس به روایت هفت صحنهی کوتاه که هر کدام برشی از یک زندگی است، میپردازد. ریچارد پریس (Richard Preiss) در این کتاب فکری محوری را دنبال میکند که ارتباط احساس امنیت روانی با دستیابی به شناختی فراتر از روزمرگی است و همچنین نحوهی مواجهه انسان با پدیدههای مرتبط با زندگیاش را متفاوت میکند. گرچه داستان کتاب هفت صحنه (Seven Scenes) از هفت تابلو یا صحنه به ظاهر متفاوت... ادامه ›
کتاب صوتی آخرین روز یک محکوم به اعدام
- نویسنده: ویکتور هوگو
کتاب صوتی آخرین روز یک محکوم به اعدام اثر ویکتور هوگو دربارهی مردی است که در قرن نوزدهم در فرانسه توسط گیوتین محکوم به مرگ شده است، در حالی که منتظر اعدام است، اندیشه و تفکرات، احساسات، و ترس خود را دربارهٔ اعدام مینویسد. نوشتههای این مرد تغییر روحیهٔ خود را نسبت به جهان خارج از سلول زندان در طول زندان خود نشان میدهد و زندگیش را در زندان توصیف میکند. فردی که به اعدام محکوم شده است به شدت... ادامه ›
کتاب صوتی مقام رسمی
- نویسنده: ویلیام سامرست موآم
کتاب صوتی مقام رسمی داستانی جذاب و شنیدنی از ویلیام سامرست موآم یکی از معروفترین نویسندگان و نمایشنامهنویسان انگلیسی است. لوئیس ریمایر با شماره 68763 به اتهام قتل همسرش، دورهی دوازده ساله محکومیتش را در زندان سن لورن دو مارونی، ندامتگاه بزرگی در گینهی فرانسه میگذراند. او به دلیل این که قبلا پلیس بود و همچنین رفتار خوبش در زندان به عنوان جلاد رسمی انتخاب شده است. برای او کلبهای در 500... ادامه ›
کتاب صوتی پلیدی
- نویسنده: کریستین بوبن
داستان کتاب صوتی پلیدی اثر کریستین بوبن، نویسنده معاصر فرانسوی، تلنگری برای بیداری وجدان است که با صدای دلنشین میلاد تمدن روایت میشود. در این اثر بوبن (Christian Bobin) از پلیدی سخن میگوید و با توصیفها و تصویرآفرینیهایش در یک نوشته کوتاه، نفس پلیدی را به معنای واقعی کلمه میشناساند. کلمات و جملات او چنان گویا هستند که در انتهای داستان، این حس را به مخاطب منتقل میکند که هیچ کس به روشنی و... ادامه ›
کتاب صوتی پدر جودی آشغالی است
- نویسنده: ماتیو لیچت
کتاب صوتی پدر جودی آشغالی است نوشته ماتیو لیچت، دربارهی دختری به نام جودی است که پدرش یک رفتگر است و بچهها در مدرسه مسخرهاش میکنند. او از شغل پدرش خجالت میکشد ولی یک روز پدرش او را با خود به محل کارش میبرد و اهمیت این کار را برایش توضیح میدهد، پس از آن جودی دیگر نه تنها از شغل پدرش خجالت نمیکشد بلکه وقتی از او میپرسند میخواهی در آینده چه کاره شوی میگوید میخواهم رفتگر شوم. در قسمتی... ادامه ›