معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب بندهای روشنایی
- نویسنده: راضیه تجار
این کتاب با استفاده از آرایه های داستانی و مضامین اجتماعی و خانوادگی به رشته تحریر در آمده است. در این داستان سعی شده برای مقابله با گه های کور زندگی و راه های مقابله با آن، راهکارهایی ارائه گردد. برآیند این داستان به گونه ای است که خواننده بعد از مطالع داستان افق جدید از زندکی در برابر او گشوده خواهد شد که با توجه به همین رویکرد و حرکت رو به جلوی داستان ها، عنوان کتاب «بندهای روشنایی» قرار داده... ادامه ›
کتاب چشمهای خیس دنیا
- نویسنده: مریم دولت آبادی
کتاب چشمهای خیس دنیا، رمانی بهقلم مریم دولتآبادی است که از زبان راوی اول شخص روایت میشود. این رمان، چالشهای زندگی راوی را در مواجهه با اطرافیاناش به تصویر میکشد و نشان میدهد که او چگونه برای تحقق آمال و آرزوهایش مجبور است با همه بجنگد. این کتاب متشکل از شش فصل است و با بحث میان راوی و خواهرش آغاز میشود. دربارهی کتاب چشمهای خیس دنیا مریم دولتآبادی، کتاب چشمهای خیس دنیا را در شش فصل... ادامه ›
کتاب روز هشتم
- نویسنده: آرمان میرزایی
کتاب روز هشتم، نمونهای موفق از ادبیات داستانی معاصر است که توسط آرمان میرزایی نوشته شده. این رمان، ماجراهای زندگی پسری جوان را روایت میکند که از موقعیت کاری خوبی برخوردار است و در بحبوحهی ازدواج قرار دارد اما حادثهای هولناک، روند زندگی او را تغییر داده و باعث میشود که به مرور رویدادهای زندگیاش بپردازد. دربارهی کتاب روز هشتم این باور که در لحظات پایانی حیات، تمام زندگی زیسته از جلوی چشمان... ادامه ›
کتاب ضیافت
- نویسنده: سید مهدی شجاعی
شش داستان کوتاه کتاب ضیافت در زمرهی نخستین آثار ادبی سیدمهدی شجاعی قرار دارند. این داستانها در بحبوحهی بغرنج دههی پنجاه شمسی نوشته شدهاند و رد وقایع پرفرازونشیب آن دوران را میتوان در موقعیتها و شخصیتهای این آثار مشاهده کرد. دربارهی کتاب ضیافت سالهای نخست جوانی سیدمهدی شجاعی، با تلاطمهای دههی پنجاه و شصت مصادف شد. تأثیرات این همزمانی را میتوان در آثاری که نویسنده در آن دوره از زندگی... ادامه ›
کتاب بر دستانت بوسه میزنم
- نویسنده: مریم یسلیانی
کتاب بر دستانت بوسه میزنم نوشتهی مریم یسلیانی به داستان زندگی دختر یتیمی به نام پرستو میپردازد که در کودکی پدر خود را از دست داده و با مادر تنهای خود به سختی زندگی میگذراند. او به نظر خودش زندگی حقیری دارد اما دست روزگار همهچیز را تغییر میدهد. مریم یسلیانی در کتاب پیش رو به احساسات و روابط پر فراز نشیب مادر و دختری تنها میپردازد. پرستو دیگر دختر جوانی است اما پر از عقده؛ عقدهی بیپدری و... ادامه ›
کتاب پریوش
- نویسنده: محمد رضایی بختیاری
شهر اندیمشک پاسگاه ژاندارمری: همه کارکنان ژاندارمری منتظر ورود رئیس هستند. سربازی که در حال پست دادن در برج دیده بانی است از جاده خاکی درشکهای را میبیند که به سوی ژاندارمری نزدیک میشود و همه را خبر میکند. کمی بعد شخصی با لباسهای نظامی از اسب پایین میآید و سریع به طرف در درشکه میرود و به فرمانده که در حال پیاده شدن از درشکه است کمک میکند. سربازها همه جلوی در خبردار ایستادهاند. رئیس جدید... ادامه ›
کتاب ژنرال
- نویسنده: زهرا گودرزی
زهرا گودرزی در کتاب ژنرال، میکوشد تا نیروی سرکشی و عدالتجویی و آزادیخواهی علیه سنتهای محلی و ساختارهای کلیشهای نمایش دهد. داستان ژنرال در محلهی اتابک تهران میگذرد و همان داستان همیشگی اما تازهی نزاع بین کهنه و نو است. در این رمان قرار است با پسربچهای به نام ابراهیم همراه بشویم که با تخیل قویاش سعی دارد با ورود به دنیای کتابها از کوچههای تنگِ محلهای پر از خشونت و اعتیاد و فقر فرار... ادامه ›
رمان آن
- نویسنده: منیژه رفیعی
آن برگی از دفتر زندگی من است، برگی که با یافتن یک دفترچهء خاطرات قدیمی و خواندن آن ورق می خورد. من، گاه با نویسندهء خاطرات یکی می شوم، گاه او را به قضاوت می نشینم و گاه فقط تماشاگر هستم و شما، خوانندهء گرامی اگر بخواهید، مرا همراهی خواهید کرد. بخش هایی از متن کتاب: بازی مار و پله حکایتی داشت و تشریفاتی خاص که اگر میخواستی به شیوه درست بازی کنی باید خرجی از خانه کسر میشد و هزینه خرید صفحه بازی... ادامه ›
رمان زمین زیر پایم خالی است
- نویسنده: م. ا. فاطمی
کتاب رمان زمین زیر پایم خالی است، به تالیف م. ا. فاطمی، در واقع ادای دین به قشری خاص از اجتماع (افراد دوجنسه - تراجنسیتی) است که بزرگترین خواستهشان از دیگران تنها حمایت عاطفی و درک شرایط پیچیدهای است که در دنیای کنونی، آنها را از انسانهای عادی، مجزا و منزوی مینماید. اگر هر فردی در مواجهه با این افراد خاص فقط به این نکته بیندیشد که او هم میتوانست چنین شرایطی را داشته باشد، جلوی بسیاری از... ادامه ›
کتاب کارت پستال تهران
- نویسنده: محسن عباسی
کتاب کارت پستال تهران رمانی کوتاه از نویسندهی جوان ایرانی، محسن عباسى، است. داستان این کتاب در دههی شصت ایران و در آستانهی وقوع جنگ هشت سالهی ایران و عراق میگذرد و دربارهی مرد جوانی به نام جعفر است که از شهرستان زادگاهش به تهران مهاجرت کرده تا زندگی جدیدش را در فضایی دور از فرهنگ سنتی شهرشان بسازد، اما آغاز حملات و موشکباران عراق زندگی او را همانند دیگران دستخوش هراس و اضطراب از مرگ و... ادامه ›
کتاب چای خاک
- نویسنده: مرضیه کهرانی
مرضیه کهرانی نویسندهی توانای کشورمان جدیدترین اثر خود را با نام کتاب چای خاک منتشر کرد. این رمان زیبا و دلنشین با حالوهوای اجتماعی و سیاسی خوانندگان را به تأمل وا میدارد. دربارهی کتاب چای خاک داستان با راویت زنی آغاز میشود که بهدنبال شکوفایی استعدادها و رشد شخصیاش است و در مقابل او، مردی قرار دارد که در عذابوجدانی درونی، به فکر گذشتهایست که حالا از آن پشیمان است. مرد که همسر زن است، با... ادامه ›
کتاب سیمین
- نویسنده: مجید آذرشاهی
کتاب سیمین نوشتهی مجید آذرشاهی، داستان دختری شاد و باهوش را به تصویر میکشد که در سال آخر دبیرستان پس از اردوی کاشان به باستانشناسی علاقهمند میشود و در این مسیر اتفاقات جالبی برای او رخ میدهد. دربارهی کتاب سیمین: داستان این کتاب کنکاشی است در باره گنجینه پنهان داریوش سوم آخرین پادشاه سلسله با عظمت هخامنشی. آنچه از مستندات تاریخی برمیآید اسکندر مقدونی پس از چپاول و آتش زدن تخت جمشید، با... ادامه ›
کتاب مردها هم گریه میکنند
- نویسنده: مجید درری رمضانی
کتاب مردها هم گریه میکنند نوشته مجید درری رمضانی، داستان پستی و بلندیهای زندگی مردی به نام هلموت را روایت میکند. در بخشی از کتاب مردها هم گریه میکنند میخوانید: «در آخرین ملاقات شما چه اتفاقی افتاد؟» هلموت به روز جدایی که فکر کرد؛ کمی عصبی و غمگین شد و گفت: «مادر در جشن سالگرد ازدواج شهردار که دوست صمیمی پدر بود شرکت داشتیم و با هلن و خانوادهاش سر یک میز نشستیم. صبحت از شور و شوق جوانی و... ادامه ›
کتاب زمستان سرد و شمعدانیهای ترمهای
- نویسنده: فاطمه بهبودی
کتاب زمستان سرد و شمعدانیهای ترمهای نوشته فاطمه بهبودی، داستانی اجتماعی و روانشناسانه است و زندگی زنی آشفته و سردرگم به نام هما را روایت میکند که در زندگی شخصیاش به مشکلاتی دچار میشود. این کتاب رمانی خانوادگی و رئالیستی است و اختلافات یک زن و شوهر و تنشهای بین آنها را به تصویر میکشد. مرد تعهدی نسبت به زندگی ندارد و مسئولیتی بر عهده نمیگیرد. ماجرای طلاق هما از همسرش از همان ابتدای رمان... ادامه ›
کتاب به فردا فکر نمیکنم
- نویسنده: مرسده کسروی
مرسده کسروی در کتاب به فردا فکر نمیکنم ماجرای زنی را روایت میکند که حکم اعدامش صادر شده و قرار است به زودی اعدام شود. این زن در روزهای آخر عمرش تصمیم میگیرد برای یک نویسنده نامهای بفرستد و خاطرات زندگیاش را برای او تعریف کند. خواستهی زن این است که نویسنده از روی نامهاش یک رمان بنویسد و به این ترتیب یاد او را در اذهان زنده نگه دارد. دربارهی کتاب به فردا فکر نمیکنم رمان اجتماعی قالبی از... ادامه ›
کتاب ماهی زنده در تابه
- نویسنده: ناصر ایرانی
کتاب ماهی زنده در تابه دربردارندهی پنج داستان کوتاه از ناصر ایرانی است که در حد فاصل دهههای 1340 و 50 نوشته و منتشر شدهاند. ایرانی در این داستانهای کمیک و خانوادگی وضعیت فرهنگی طبقهی متوسط جامعهی خود را نقد میکند و میکوشد کرختی و سکون انسانهای مدرنِ شهرنشین را نشان دهد. دربارهی کتاب ماهی زنده در تابه ادبیات داستانی فارسی در مفهوم مدرن کلمه حدود صد سال پیش پا به عرصه گذاشت. گرچه قصههای... ادامه ›
کتاب فراتر از آوای عشق
- نویسنده: عباس کریم سرداری
کتاب فراتر از آوای عشق به قلم عباس کریم سرداری، داستان زندگی پسری روستایی به نام عباس را به تصویر میکشد که به دلیل شرایط سخت مالی مجبور به ترک تحصیل میشود. داییاش که از این موضوع مطلع میشود او را با خود به شهری دیگر میبرد تا در آنجا درسش را ادامه دهد اما همین موضوع سرآغاز فراز و نشیبهای زندگی عباس میشود. دربارهی کتاب فراتر از آوای عشق: در روستا زندگی و کار با هم عجین شده است. این عجین... ادامه ›
کتاب دو قدم این ور خط
- نویسنده: احمد پوری
احمد پوری در کتاب دو قدم این ور خط از آرزویی قصهپردازی میکند که احتمالا همه افراد در برههای از زندگیشان داشتهاند؛ دیدن یک چهره مشهور که اکنون در قید حیات نیست! این رمان متفاوت و جنجالی سفر فراواقعگرایانه راوی و دیدار با شاعر محبوب روسیاش را روایت میکند. درباره کتاب دو قدم این ور خط: با راوی این رمانِ بینهایت جذاب در زمان و مکان سفر کنید! برخی از منتقدین ادبی بر این باورند که رمان دو قدم... ادامه ›
کتاب داستان های دارابگرد
- نویسنده: پیمان پورشکیبایی
در عصر مدرنیته و زندگی ماشینی امروزه، مشغولیات و سرگرمیهای کاذب به خصوص برای جوانان روز به روز بیشتر شده و آنان را از تاریخچه و سرگذشت شهرها و مردمان این مرز و بوم در روزگاران نه چندان دور، غافل میکند. از همینرو، نویسندهی این کتاب با پرداختن و یادآوریِ چگونه زیستن، رفتارهای اجتماعی و تلاش برای معاش در شهر دارابگِرد در روزگاران قدیم، با زبان ساده و با تکیه بر ادبیات فولکلوریک همان منطقه به... ادامه ›
کتاب خیابان ولیعصر
- نویسنده: مائده نعمتی
کتاب خیابان ولیعصر مجموعهی داستان کوتاهی از نویسندهی جوان معاصر، مائده نعمتی است که با رویکردی واقعگرایانه نوشته شده. نویسنده در این کتاب که شامل پنج داستان کوتاه است، از عناصر زندگی روزمره برای پرورش داستانها و شکل دادن به روایت خود استفاده کرده است. دربارهی کتاب خیابان ولیعصر مائده نعمتی نویسندهی جوان معاصر است که در زمینهی نگارش داستان کوتاه فعالیت دارد. کتاب «کسی کتابهایم را چاپ... ادامه ›
کتاب کافه فراموشی
- نویسنده: مرتضی بخشایش
کسی که فراموش نمیکند، رنجِ زیستن را به یاد میآورد «لیانو برانسا- شاعر فرانسوی» کافه فراموشی، نخستین مجموعه داستان مرتضی بخشایش است. اگرچه او اکثر شخصیتها و موقعیتهای کتاب را در فرانسه قرار داده، سبک گزارشنویسی و مقالهنویسی کتاب باعث شده خیلی از داستانها کاملا واقعی به نظر برسد. داستانهای این کتاب روایت آدمهایی است که نمیتوانند از گذشته خود جدا شوند و مرتب به آن رجوع میکنند. از متن... ادامه ›
کتاب معجزه عشق
- نویسنده: خوشنام احدی جید
هدف اصلی خوشنام احدی جید از نگارش کتاب معجزه عشق، تبیین انگیزههای خیرخواهانه و انسانی در مقابل بدعتهای ناروا و ظالمانه در محموعهای داستانی است. او یادآور میشود که نیازهای واقعی آدمی فراتر از خوراک و پوشاک و مادیات محض است. در گذشتۀ نه چندان دور، در کشور عزیزمان ایران، بافت پراکندگی جمعیت با شرایط فعلی بسیار تفاوت داشت. در حال حاضر، روستاییان برای تأمین مایحتاج زندگی و مصارف روزمرۀ خود،... ادامه ›
کتاب چرک
- نویسنده: فلامک جنیدی
کتاب چرک نوشته فلامک جنیدی، قصه زنی پا به سن گذاشته و پریشان احوال را روایت میکند که چندی است از همسرش طلاق گرفته و اکنون در آپارتمانی به تنهایی سکونت دارد. او باید در میان هیاهوی شهر، معنای زندگیاش را بیابد و چالشهای پیش رویش را حل کند. درباره کتاب چرک: اولین رمان فلامک جنیدی با نام چرک که در سال 1395 منتشر شد، روایت زن میانسال طبقه متوسطی است که پس از طلاقش به تنهایی در خانهای زندگی... ادامه ›
کتاب بازگشت
- نویسنده: رامین نورانی
کتاب بازگشت به قلم رامین نورانی، داستان زندگی جوانی به نام متین را به تصویر میکشد که کشورش را به مقصد توکیو ترک میکند. رامین نورانی در کتاب بازگشت (Return) تمام اتفاقاتی را که برای متین از لحظهی آغاز سفر تا بازگشتش رقم میخورد، با زبانی شیوا روایت کرده است. این کتاب از داستانهای خیره کنندهی معاصر به شمار میآید. در بخشی از کتاب بازگشت میخوانیم: گهگاهی خان جوان به عقب نیمنگاهی میانداخت و... ادامه ›