نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا - ویکتور فرانکل

مرتب‌سازی: پیش‌فرض
📚الناز محمدی📚
۱۴۰۲/۰۲/۱۷
🍁کتاب انسان در جستجوی معنا man’s search for meaning، به دو قسمت تقسیم شده؛ بخش اول خاطرات وحشتناک فرانکل از زندگی توی اردوگاه کار اجباری نازیها (آشویتس) و قسمت دوم درباره نظریه روانشناسیش به اسم‌ معنا درمانی یا لوگوتراپی ا. فرانکل توی بخش اول در مورد درونیات و رفتارهای زندانیها تحت فشار صحبت میکنه و به این تاکید داره که تنها امیده که آدمو رو توی چنین شرایطی زنده نگه میداره و عدم وجود امید قطعا موجب تباهی و مرگه.
شرح مفهوم لوگوتراپی، مکتبی که ویکتور فرانکل بنیانگذاری کرده، میگه که هدف از زندگی باید جستجوی معنا باشد و هر هدف دیگری بیهوده س. اون ثابت میکنه که هر کسیکه چیزی برای زندگی داره برای رسیدن به هدفش از هر مخمصه‌ای جون به در میبره.
به خوبی از این کتاب یاد گرفتم که؛
- اگه چرایی زندگی رو بدونم، قطعا چگونگیش رو پیدا خواهم کرد و مشکلات رو‌ناب خواهم آورد!
- دردی که منو نکشه، قویترم میکنه.
- بشر موجودیه که به هرچیزی عادت میکنه.
- طریقه موفقیت اینه که از فکر کردن به اون خودداری کنم و در عوض خودمو غرق در چشم انداز، ‌هدف و آینده کنم.
- میتونیم دربرابر تاثیرات سمی‌ترین محیط‌ها هم مقاومت کنیم.
- محبت رو آدمو میتونه در غافلگیرکننده‌ترین مکانها پیداکنه.
- خنده و شوخ طبعی نگاهمون به زندگی رو تغییر میده!
- طوری زندگی کنم که انگار دارم برای دومین بار زندگی میکنم، و انگار بار اول اشتباهی مهلک مرتکب شدم و حالا دارم درستش میکنم!
melika baradaran
۱۴۰۲/۰۱/۲۹
چه چیزی انسان‌ها رو نگه میداره وقتی که به اعماق تاریکی سقوط کردند؟
چه چیزی ما رو نجات میده؟
ویکتور فرانکل به عنوان یک متفکر با استناد به عقل و تجربه‌ی شخصیش در اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها پاسخ‌هایی رو برای این سوال‌ها ارائه میده.
وقایعی که ویکتور فرانکل تجربه کرده حتی تصورش برای تقریبا همه‌ی ما سخته و شکفتن یک فلسفه‌ی زندگی ناب از دل این مرگ قطعی حتی سخت تر.
فرانکل ابتدا به شرح زندگیش و تجربه‌اش در اردوگاه کار اجباری میپردازه. جایی که به گفته‌ی خودش از کابوس بدتر بوده. جایی که هم بندهاش رو به هنگام کابوس دیدن از خواب بیدار نمیکرده چون اعتقاد داشنه هیچ کابوسی نمیتونه تاریک تر از واقعیتی که در اون زندگی می‌کردند باشه. اما فهمیدن این که این آدم چطور از دل سختی‌ها بیرون میاد و یکی از تاثیر گذارترین نظریات روانشناسی رو ابداع میکنه بر عهده‌ی خواننده هست.
در این کتاب فرانکل همچنین به شرح نظریه‌ی وجودی و لوگوتراپی که ابداع خودش هست میپردازه.
این کتاب رو به تمام انواع خوانندگان و مخصوصا دانشجویان روانشناسی و روانشناسان پیشنهاد می‌کنم.
ممنونم از کتابراه برای رایگان کردن و در دسترس قرار دادن این کتاب. واقعا انتظار نداشتم که کتابی به این مهمی و تاثیرگذاری رایگان در اختیار کاربران قرار داده بشه.
حسین لواسانی
۱۴۰۱/۰۴/۳۰
در مجموع کتاب خوبی است. فصل اول و دوم را که شنیدم احساس بدی پیدا کردم و شرایط زندانی را با شرایط امروز مردم در جامعه خودم تطبیق دادم. الان ما هم بی تفاوت شده و به دیدن صحنه دولا شدن یک انسان در سطل زباله برای کسب روزی عادت کرده ایم. قیمت بی حساب ارزاق و عدم تمکن بسیاری برای خرید سبد غذایی مناسب من را بیاد آرزوی یک ملاقه سوپ از ته دیگ می‌اندازد تا نخود هم در آن دیده شود و صرفا استماع این کتاب در حال پیاده روی صبحگاهی برای من قابل تحمل است.
Alireza Mahmoodi
۱۴۰۲/۰۱/۲۲
کتاب خوبی است با صدای استاد حیدری، کلا علاقه خاصی به اتفاقات واقعی جنگ دارم و پیگیری میکنم اینکه چگونه بعضی انسانها دست به جنایاتی وحشیانه و فجیع با هم نوع خود میزنند و وقایعی بوجود می‌آورند که آدم با شنیدنش تمام وجودش به درد می‌آید البته من فیلم‌های زیادی در مورد جنگ جهانی دوم و شکل گیری حزب نازی و قدرت آدلف هیتلر دیده و کتاب‌های زیادی در این مورد خوانده یا شنیده‌ام اما این کتاب داستانی متفاوت فوق العاده تکان دهنده و درسی برای زندگی در سختی‌ها می‌دهد دکتر ویکتور فرانکل روانشناس برجسته وقایع لمس شده توسط خودش به تحریر در آورده این کتاب در دو بخش مجزا نوشته شده است بخش اول مربوط به دوران اسارت و گذر از خطرات جانی با کمی چاشنی شانس و استفاده از قانون خودش که معمولا به تمام سوالات صادقانه جواب می‌داده اگه از سن و حرفه‌اش میپرسیدن می‌گفته و توضیح دیگری نمی‌داده و در بخش دوم در مورد حرفه‌ی خود، روان درمانی و راهکارهای مناسب بیان می‌کند شنیدن این داستان را توصیه میکنم از دست اندرکاران کتابراه کمال تشکر دارم
پریا
۱۴۰۲/۱۰/۲۲
بسیار تامل برانگیز نمیشه کتاب رو خوند و به فکر فرو نرفت.
زندگی همه‌ی آدمها سرشار از رنجها و شادی هاست. اما بعضی از رنج‌ها هستن که آدم رو واقعا از پا درمیارن چی باعث میشه در سخت‌ترین لحظه‌ها آدم روی پاهاش بایسته و ادامه بده؟ وقتی تمام بارقه‌های امید خاموش میشن چی ما رو زنده نگه میداره؟ چی به زندگی ما معنا
میده؟ این که چطور عده‌ای تونستن از اردوگاههای نازی جون سالم به در ببرن میتونه اندیشه ی ما رو به سوی پاسخ این پرسش هدایت کنه.
ویکتور فرانکل از تجربه ی خودش در اردوگاه‌های نازی میگه از امید و ناامیدی از رویارویی با مرگ و رنج‌هایی که به نظر نمیرسه قرار باشه به پایان برسه.
و از طرف دیگه کتاب نگاه دقیقی داره به از دست رفتن ارزشهای انسانی جایی که انسانها تحت فشارهای خیلی شدید معیشتی و روانی قرار میگیرن.
این کتاب میتونه چشم ما رو به معنا و مفهوم نهایی زندگی باز کنه.
همه‌ی ما نیاز داریم که بدونیم چرا زنده ایم؟ و یافتن پاسخ
!
این پرسش ساده نیست.
ALI REZAEI
۱۴۰۲/۰۹/۳۰
نقد کتاب
: کتابی با موضوع مهم و چالشی
کتاب بسیار کامل و جامعی بود من کتاب‌های ایرانی رو در حوضه موفقیت و روانشناسی زیاد قبول نداشتم اما این کتاب دیدگاه‌ام رو عوض کرد! ابن کتاب تونست تغییر‌های خوبی رو ایجاد کنه چون ک مطالب کاربردی و راهبردی زیاد و با کیفیتی داشت کتاب به خوبی مطالبش رو گام به گام ارائه میکرد و در ابتدا سعی می‌کرد که موضوعاتی که قراره در ادامه کتاب با آن آشنا شیم رو توضیح مختصری بده. کتاب برای افرادی که قدرت‌های خودشون رو دست کم میگیرن و اعتماد به نفس پایینی دارند مناسب است. نقاط قوت+ نگارش و قلم گیرای نویسنده+ گسترش قابل فهم مطالب + گویندگی عالی + قیمت مناسب نقاط ضعف_ اضافه گویی (گاها کمی بود) _ صمیمیت کم با خواننده (محتوا زیاد گرم نبود و احساس جزوه خواندن میکردی) در کنار این کتاب کتاب چیرگی رو پیشنهاد میدم که به شدت محتوای خوبی داره اما شاید یکم صفحاتش زیاد باشه براتون در نهایت از پرسنل کتابراه تشکر میکنم
ممنون
مریم سبعی
۱۴۰۴/۰۱/۱۱
کتاب "انسان در جستجوی معنا" اثر ویکتور فرانکل، روانپزشک و بازمانده از اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها، یکی از آثار مهم در زمینه روانشناسی و فلسفه زندگی است. این کتاب به بررسی تجربیات فرانکل در اردوگاه‌های کار و جستجوی او برای معنا در زندگی می‌پردازد.
نقد این کتاب می‌تواند به چند جنبه مختلف تقسیم شود:
1. محتوا و پیام: یکی از نقاط قوت این کتاب، پیام عمیق آن درباره اهمیت معنا در زندگی است. فرانکل بر این باور است که حتی در سخت‌ترین شرایط، انسان می‌تواند با یافتن معنا، به بقا و امید ادامه دهد. این پیام می‌تواند برای بسیاری از خوانندگان الهام‌بخش باشد و به آن‌ها کمک کند تا در مواجهه با چالش‌ها و بحران‌ها، به دنبال معنا باشند.
2. تجربیات شخصی: فرانکل تجربیات خود را از اردوگاه‌های کار به تصویر می‌کشد و این تجربیات به کتاب عمق و واقعیت می‌بخشند. توصیف‌های او از رنج و درد انسانی، خواننده را به تفکر درباره طبیعت انسان و توانایی‌های او برای تحمل سختی‌ها وا می‌دارد.
3. نقد روانشناسی موجود: فرانکل نقدهایی به روانشناسی موجود در زمان خود دارد و نظریه خود را که "لوگوتراپی" نامیده می‌شود، ارائه می‌دهد. او بر این باور است که جستجوی معنا یکی از اصلی‌ترین نیازهای انسانی است و این موضوع کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
4. سبک نگارش: سبک نگارش فرانکل ساده و صمیمی است و او توانسته است احساسات عمیق خود را به خوبی منتقل کند. این امر باعث می‌شود که خواننده به راحتی با او ارتباط برقرار کند.
5. محدودیت‌ها: با وجود تمام نقاط قوت، برخی منتقدان بر این باورند که تمرکز بیش از حد فرانکل بر مفهوم معنا ممکن است باعث نادیده گرفتن دیگر جنبه‌های مهم روانشناسی و سلامت روان شود. همچنین، برخی ممکن است استدلال کنند
MDp
۱۴۰۴/۰۱/۰۵
کتاب «انسان در جستجوی معنا» اثر ویکتور فرانکل، یکی از مهم‌ترین آثار روان‌شناسی قرن بیستم است که بر اساس تجربه‌های شخصی نویسنده در اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها نوشته شده است. فرانکل در این کتاب، مفهوم «معنا» را به عنوان نیرویی بنیادین در زندگی انسان معرفی می‌کند که می‌تواند حتی در شرایط سخت و فلاکت‌بار، زندگی فرد را ارزشمند و قابل تحمل سازد.
فرانکل در خلال روایت تجربه‌های خود از اردوگاه‌های کار، نشان می‌دهد که چگونه برخی از زندانیان توانستند با یافتن معنای شخصی در زندگی خود، از مرگ ذهنی و روانی نجات یابند. او به‌ویژه به اهمیت هدف داشتن در زندگی و پذیرش مسئولیت در قبال آن تأکید می‌کند. برخلاف دیگر نظریه‌های روان‌شناسی که به تمایل به لذت یا قدرت به عنوان موتور اصلی رفتار انسانی اشاره دارند، فرانکل بر اهمیت جستجوی معنا و وجود هدف‌های شخصی تأکید دارد.
این کتاب به دلیل پیوند دادن روان‌شناسی با فلسفه و تجربه‌های انسانی در شرایط استثنائی، از قدرت بی‌نظیری برخوردار است. اما نقدهایی نیز بر این اثر وارد شده است، به‌ویژه در مورد این‌که برخی ممکن است از آموزه‌های فرانکل به‌طور سطحی استفاده کنند و آن را به نوعی «مثبت‌اندیشی» ساده‌انگارانه تبدیل کنند. با این حال، «انسان در جستجوی معنا» به‌عنوان یک اثر عمیق و انسانی، همچنان یک منبع الهام‌بخش برای کسانی است که در جستجوی معنا و هدف در زندگی خود هستند.
حمید قاسمی نژاد
۱۴۰۴/۰۱/۰۲
کتاب *انسان در جستجوی معنا* نوشته ویکتور فرانکل، اثری است که فراتر از یک روایت تاریخی یا شخصی می‌رود و به یک مانیفست فلسفی برای زندگی تبدیل می‌شود. این کتاب نه تنها داستان بقا در شرایط سخت اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها است، بلکه سفری درونی به اعماق روان انسانی و توانایی او در یافتن معنا در میان رنج‌ها است.
فرانکل از تجربه شخصی خود برای تبیین نظریه «معنادرمانی» استفاده می‌کند؛ رویکردی که انسان را موجودی جویای معنا می‌بیند، حتی در سخت‌ترین شرایط. این پیام که «اگر چرایی زندگی را بدانیم، می‌توانیم هر چگونه‌ای را تحمل کنیم»، جوهره کتاب است. قدرت این ایده در جهانی که پر از بی‌معنایی‌های ظاهری است، بسیار الهام‌بخش و کاربردی است.
اما از سوی دیگر، برخی منتقدان بر این باورند که تأکید بر یافتن معنا می‌تواند نوعی فشار روانی ایجاد کند، به‌ویژه برای کسانی که در زندگی خود هنوز معنای مشخصی نیافته‌اند. همچنین، سبک نگارش کتاب گاه به سمت تحلیل‌های علمی می‌رود و از حس روایی فاصله می‌گیرد، که ممکن است برای برخی مخاطبان کمتر جذاب باشد.
در نهایت، *انسان در جستجوی معنا* کتابی است که قدرت تأثیر آن فراتر از صفحاتش است. این اثر نه تنها به خواننده کمک می‌کند تا با مشکلات خود مواجه شود، بلکه او را تشویق می‌کند تا از هر موقعیتی، حتی تاریک‌ترین شرایط، معنایی استخراج کند. این کتاب نمایشی قوی از ایمان به زندگی و توانایی تغییر نگرش است.
حسن خیراندیش
۱۴۰۳/۱۲/۲۹
باسلام به کتابراهی‌های عزیز❤️به عنوان کسی که «انسان در جستجوی معنا» را شنیده، می‌تونم بگم که این کتاب صوتی، تجربه‌ای تکان دهنده و عمیق بود. صدای راوی، با لحنی آرام و در عین حال نافذ، داستان زندگی ویکتور فرانکل در اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها را روایت می‌کرد. بخش اول کتاب، شرحی دردناک از شرایط غیرانسانی و رنج‌های طاقت فرسایی بود که فرانکل و هم بندی هایش تحمل می‌کردند. اما در همین شرایط هولناک، او به دنبال معنایی برای زندگی می‌گشت. این جستجو، محور اصلی بخش دوم کتاب، یعنی معرفی «معنادرمانی» یا لوگوتراپی بود. به نظرم، نکته‌ی کلیدی کتاب این است که حتی در سخت‌ترین شرایط هم می‌توان معنایی برای زندگی پیدا کرد. این معنا می‌تواند در عشق، کار، یا حتی رنج کشیدن باشد. فرانکل به ما یادآوری می‌کند که انسان موجودی است که می‌تواند انتخاب کند، حتی وقتی که به نظر می‌رسد هیچ انتخابی ندارد. شنیدن این کتاب صوتی، باعث شد که به زندگی و مشکلاتم از زاویه‌ای جدید نگاه کنم. یاد گرفتم که به جای تمرکز بر رنج‌ها، به دنبال معنایی در زندگی‌ام بگردم. این کتاب، اثری ماندگار و الهام بخش است که به همه کسانی که به دنبال معنای زندگی هستند، توصیه می‌کنم.
محمد علی رجبی
۱۴۰۳/۱۰/۲۹
فوق العاده آموزنده، نویسنده باور دارد که حتی در سخت‌ترین شرایط، یافتن معنا در زندگی قدرتی بی‌پایان برای تحمل رنج‌ها و دستیابی به رشد درونی به انسان می‌بخشد. همچنین بیان می‌کند که نمی‌توان به سادگی برچسب‌های کلی به گروه‌ها زد. در بخشی از کتاب، اشاره می‌کند که در اردوگاه‌های کار اجباری، رییس آلمانی اردوگاه با استفاده از پول شخصی خود دارو و کمک‌های پزشکی برای زندانیان فراهم می‌کرد، در حالی که حتی در میان زندانیان، کسانی که به عنوان کاپوها به مقام‌های نظارتی منصوب شده بودند و خود تحت فشار بودند، ممکن بود با بی‌رحمی و خشونت رفتار کنند و سایر زندانیان دیگر را شکنجه و تنبیه کنند. در حالی که برخی دیگر از زندانیان در همان شرایط، نشان دادند که می‌توانند با حفظ کرامت انسانی خود رفتار کنند. فرانکل نتیجه می‌گیرد که در هر گروهی هم انسان‌های خوب و هم بد وجود دارند و شرایط بیرونی نمی‌تواند ماهیت فردی افراد را تعیین کند. در واقع انتخاب‌های فردی و نگرش‌ها به موقعیت‌ها هستند که تفاوت ایجاد می‌کنند.
فریبا نوروزی
۱۴۰۳/۰۷/۲۴
این کتاب بسیار عالی خوانده شده بود و بسیار روان بود. این کتاب به دو بخش تقسیم شده بود در بخش اول زندگی دکتر ویکتور فرانکل در آن زندان آشویتس را بیان کرده بود و در بخش دوم راجع به ایماگوتراپی یا معنادرمانی صحبت کرده بود. معنادرمانی نوعی از روان درمانی است که اساس روان آزردگی را تقلای معنوی می‌بیند. در عمل روان درمانی و معنادرمانی جدایی ناپذیرند، زیرا ابعاد روان شناختی، فلسفی یا معنوی آدمی را نمی‌توان از هم جدا کرد. روان درمانی جنبه‌های روان شناختی یک جهان بینی را آشکار می‌سازد. حال آنکه معنادرمانی نقایص مربوط به پایه‌های غیر متعارف چشم انداز بیمار نسبت به جهان را نمایان می‌سازد. هدف معنادرمانی توانا ساختن بیمار برای کشف معنای منحصر به فرد خودشان می‌باشد. معنادرمانی می‌کوشد تا حدود اختیارات و آزادی‌های بیمار را ترسیم کند. معنادرمانی در شکستن چرخه‌های معیوب روان آزردگی موثر است. مشاور و درمانگر معتقد به معنادرمانی می‌کوشند تا به مراجع کمک شود که در زندگی خود هدف و منظوری را جستجو کند، هدف و منظوری که متناسب وجود و هستی وی بوده برای او معنا داشته باشد.
محمد صادق خوشتیپ
۱۴۰۳/۰۷/۱۷
سلام. اول باید تشکر فراوان کنم از عوامل کتابراه که این کتاب رو رایگان در اختیار شنوندگان گذاشتند. در ادامه بیایید انتقادی کنیم از نحوه ترجمه و خوانش کتاب، ترجمه خیلی سنگین بود و جملات طولانی بود جوری که خواننده رو گیج میکرد در حدی که بعضی جملات تا به اخر برسند اولشون رو فراموش میکردم! خوانش راوی اقای داوود حیدری این مسئله رو پوشش میداد (هرچند خوانش ایشون هم خالی از اشتباه نبود که مطمئنم بیشترش بخاطر نگارش سنگین این کتاب هست اما نباید اشتباهات خوانش رو هم فراموش کنیم) ولی خواننده چه گناهی کرده که مجبوره دوساعت فکر کنه اینی که گفت اصن یعنی چی؟! اگر جملات یکم کوتاه تر و مرتبط تر و در حد امکان با کلمات ساده تری میبود، درکش بسیار بسیار ساده تر میشد. اما با اینحال به همه دوستانی که دارن نظر من رو میخونن، توصیه میکنم این کتاب ارزشمند که خط به خطش رو باید با طلا نوشت رو یکباره نه، بلکه ده باره بخونند و بشنوند تا روز به روز درک عمیق تری پیدا کنند و عقاید کتاب وارد ضمیر ناخوداگاهشون بشه. با سپاس
رامین یزدانی
۱۴۰۳/۰۱/۰۲
واقیعت این است که هر ارائه‌ی مستندی جذابیت و تأثیرگذاری بیشتری نسبت به حوزه تخیل دارد که این کتاب از این امتیاز برخوردار بود..
در ابتدا باید دعا کنیم که خدایا هیچوقت و به هیچ بهانه‌ای جنگی بین انسان‌ها صورت نگیره..
کما اینکه در جنگ بین قدرت‌ها بیشترین تخریب و کشتار را موجودات بی گناه از انسان و حیوان گرفته تا طبیعت دچار خود میکند..
در مورد کتاب یا بهتر بگیم داستان زندگی فرانکل در دوران جنگ جهانی موردی که بیش از هر چیز دیگه‌ای منو بخودش جلب کرد امید به زندگی و به سبب آن ادامه دادن در سخت‌ترین شرایط برای رسیدن به رشد و تعالی انسانی بود..
فکر نمیکنم در طول تاریخ انسان بدتر از دوران جنگ بخودش دیده باشه..
باید به تک تک انسان‌های شریف و شجاعی که این دوران سخت جنگ رو با موفقیت به پایان رسوندن و برای سایرین هم تکیه گاه بودن دست مریزاد گفت و از وجود با ارزش اونا بهترین استفاده رو برای رشد معنوی و روحانی خودمون استفاده کرد
ن د ا ز ر ن د ی
۱۴۰۲/۱۱/۱۸
اولش دلم نمیخواست سه فصل ابتدایی کتاب انسان در جستجوی معنا، اثر ویکتور فرانکل، را بخوانم بس که از این فصل و انرژی های منفی آن، مطلب شنیده یا خوانده بودم. اما وقتی که خواندم و شنیدم دیدم که روال منطقی کتاب از دل همین اردوگاه کار اجباری نازی ها و آشوییتس بیرون می آید و به خودشناسی با روش معنا درمانی و لوگوتراپی می رسد.
شاید هر بار که کتاب را بخوانید دست پر بارتر از قبل بیرون بیایید اما کتاب در هر خوانش شما را به رشد می رساند تفکر و تعقل درباره خویش از محصولات کتاب است. ویکتور فرانکل، کتابی در زمان خودش خاص نوشته است و شاید در این زمانه کتاب های بی‌نظیر دیگری نیز باشد که البته نیز است اما این را در موضوع و رده و زمان خودش باید سنجید و مهارت آن را به کار برد و استخراج کرد. کتاب غیر واقع گرا نیست و تخیل ندارد دردهای امید و رنج حاصلش است که با مخاطب درمیان گذاشته شده است روانی و سادگی کتاب ویکتور فرانکل وینی از اردوگاه کار اجباری برای رسیدن به هدفی است که از بی خبری دیگران و سرنوشت آن ها، برای رسیدن به امید و روزهای بهتر و انتقال آن به دیگران حتی نشأت می گیرد. دردی که رنجش را معنا کرد و از روانشناسی معناگرا و نه روانشناسی تحلیل گرا و گذشته نگر بیرون آمده است. خرسندم که کتابراه این کتاب را صوتی در اختیار ما قرار داد دست مریزاد کتابراه.
م نامدار
۱۴۰۲/۱۰/۱۵
اولش که خاطرات مربوط به زندان رو روایت میکنه فضای تاریک، وحشتناک و یاس آوری داره، اما بعد نشون میده چطور کسانی که دلیل یا معنایی هرچند کوچک برای زندگی داشتن تونستن تو اون شرایط زنده بمونن و در دل اون جهنم چه رشدهایی اتفاق افتاده (البته که تعدادشون در برابر نابودی‌ها خیلی کم بوده ولی بوده پس ناممکن نیست) و برخلاف خیلی از نظریه‌هایی که انسان رو تا حد یک حیوان به سمت لذت جویی و در نهایت پوچ گرایی هدایت می‌کنند و یا رفتار انسان‌ها رو منفعل از غرایز و شرایطی که در اون رشد کردن و یا توش قرار می‌گیرند می‌دونن، و به این وسیله هر رفتاری رو توجیه می‌کنند... به یافتن معنای زندگی هر شخص، اختیار انتخاب رفتار و پذیرش مسئولیت شرایط تاکید داره
من با توجه به شرایط خودم که در رنج سوگ از دست دادن عزیزترین فرد زندگیم هستم و پر از چراهای بی جواب، و اینکه باید دلیل و معنای تازه‌ای برای زندگیم پیدا کنم، از شنیدنش لذت بردم و فکر می‌کنم دوباره باید اون رو گوش کنم
مصطفی عزیزی
۱۴۰۲/۰۶/۲۲
با درود فراوان خدمت دوستان کتابخوان و گرامی. این کتاب جز اون دسته از کتاب‌هایی هست که هر نویسنده‌ی به نامی ازش یاد برده و استفاده کرده‌اند از سخنان این نویسنده‌ی بزرگ و اندیشمند که برای رسیدن به خودشناسی عمیق و حتی موفقیت‌های کاری و فردی ازش میشه به عنوان یک مرجع مهم یاد کرد. خاطرات دوره‌ی تازی‌ها که ایشون درش گرفتار شدند حتی تجسمش هم غیر قابل انجام هستش و اینکه به چه قدرت عظیم فکری و باور قدرتمندی باید رسیده باشد که بعد از تحمل آن چنان سختی‌های طاقت فرسا و در مواجه با مرگ به ابن درجه از معنویت رسیده که کتابش خودش جز میراث مهم ایشون باقی مانده. برای بار چندم هست که مطالعه می‌کنم طی چند ماه و هر بار برایم معنای بهتری می‌دهد و منو به عمق افکارم فرو می‌بره. این کتاب حز کتاب‌های مهمی هست که بلید بارها بارها خوانده شود و تا معنای زندگی خود شخص برایش آشکار شود. عالی بود ترجمه و خوانش این کتاب. سپاس از تیم خوب کتابراه برای این اثر عالی
نسترن
۱۴۰۲/۰۲/۰۲
در توصیف این کتاب میتونم بگم که واقعا نویسنده به نتیجه‌گیری مطلوبی براساس تجربه شخصیش رسیده. البته فکر میکنم که کسایی که اهل مطالعه باشند اسم کتاب انسان در جستجوی معنا رو در کتابهای مختلف شنیده باشند. این کتاب در کتابهای مختلف معرفی شده و از مطالب اون استفاده میشه. واقعا مطالب موجود در این کتاب با زندگی واقعی تطابق داره. چون کتاب میگه اگر در دل هر اتفاقی که برات گیفته یه داستان قرار بدی میتونی اون اتفاق تحمل کنی‌. البته منظورم از داستان معنایی برای تحمل شرایطی که داری تجربه میکنی، هست. حالا این معنا برای یه فرد میتونه در قالب مذهب تعریف بشه و برای فرد دیگه در قالب خانواده و........
به طور کلی محتوای کتاب واقعا ارزشمند هست و میتونه برای هر فردی در مقاطع مختلف مفید باشه. البته بخشهایی از کتاب که مرتبط با توصیف شرایط اسارت هست واقعا ناراحت کننده است و ممکن خاطر آدم رو مکدر کنه اما واقعیت زندگی رو بیان میکنه و همیشه با خودش شرایط نامطلوبی برای هر فردی پیش خواهد آورد. افرادی که بتوانند در دل این شرایط یک معنایی رو برای تحمل پیدا کنند میتوانند از این شرایط پیروز بیرون بیان و رشد کنند. به طور کلی شرایط دشوار زندگی یا افراد رو زخمی میکنه یا عاقل. من خواندن این کتاب به همه افراد توصیه میکنم چون فکر میکنم هر فردی در هر جامعه‌ای نیاز به آگاهی کافی برای روبه رویی با شرایط دشوار زندگی رو دارد. البته لزوما برای شرایط دشوار زندگی نوشته نشده حتی برای شاد بودن در زندگی روزمره و عادی هم داشتن معنا و مفهوم برای زندگی انسان رو شادتر و هدفمندتر خواهد کرد. ممنون از کتابراه عزیز بابت تهیه این کتاب مفید
مستانه موسوی
۱۴۰۲/۰۱/۱۴
قبل از خواندن هم میدانستم قرار است لحظات سختی رو با خواندن این کتاب سپری کنم. شنیدن شرح شدت ظلم و بیماری‌های رفتاری انسان‌ها راحت نیست. ولی همیشه میخواستم این کتاب رو بخونم، چون بارها افراد مهم و تاثیر گذاری در زندگیم توصیه کرده بودند که این کتاب را بخوانم. برای فهمیدن و درک بخش اول باید فرد خود را در آن شرایط لحظه به لحظه بگذارد و آن را با شرایط کنونی‌اش و میزان تاب آوری‌اش در آن شرایط که یک هزارم سختی‌های ارشویتس را ندارد مقایسه کند. لحظاتی از کتاب آن جا که در مورد قدرت انتخاب‌های انسان برای انسان ماندن و شکوه مختص انسانی صحبت میکرد یاد کتاب آری این چنین بود برادر و همچنین یاد عظمت انتخاب‌های امام حسین و یارانش افتادم. در حای جای زندگی ما انسان‌ها این فرصت برای لایق رنج‌های زندگی شدن وجود دارد فقط اگر خود را دریابیم فقط اگر معنای زندگی و معنای رنج‌ها را دریابیم. بخش دوم کتاب را بارها بارها باید گوش داد تا در عمق وجودمان ارزش و جایگاه آزادی در کنار مسئولیت پذیری درک شود. خوشحالم که این کتاب را گوش دادم
سارینا نتاج
۱۴۰۲/۰۶/۱۰
از نکات مثبت این کتاب باید بگم که بسیار روان و صریح ترجمه شده و خیلی خوب و راحت میشه باهاش ارتباط برقرار کرد نکته مثبت بعدی در باب معنا درمانی است که با وجود اینکه به صورت گسترده توضیح داده نشده اما به صورت کامل میشه درکش کرد نکته مثبت بعدی همونطور که در بخش آخر کتاب گفته شد این مکتب یه مکتب بی طرف بوده و هیچگونه تعصب افراطی‌ای در آن وجود ندارد (برعکس فروید و پیروانش) نکته بعدی نیز این است که به زیبایی فرق روان تحلیلگری (روانکاوی)، روان درمانی و اگزیستانسیالیسم (هیچ گرایی) را توضیح داداز نکات منفی کتاب میتوان به کش دادن زیاد داستان آشویتس اشاره داشت که حجم زیادی از کتاب را با داستان کسالت آور پر کرده درست است که باید درباره شرایط و اتفاقات آشویتش را توضیح میداد اما خیلی از توضیحات بیهوده بوددر کل کتاب خوب و شنیدنی‌ای بود ممنون از کتابراه
محمدرضا اسفنجانی
۱۴۰۲/۰۶/۰۳
کتاب بانثری روان به حکایت گری زندانیان جنگ جهانی دوم در آلمان می‌پردازد.. فارغ از اینکه در زندانهای المان نازی چه گذشت و ایا مطالب واقعی یا مجازی هست داشتن امید به زندگی حتی در سخترین شرایط روزگار از پیامهای این کتاب است اما اصولا هیچگاه کوره‌های ادم سوزی به طور کامل اثبات نشد و حتی تحقیق در مورد هولکاست در کشورهای غربی جرم میباشد روژه گارودی اندیشمند فرانسوی فقط به خاطر تحقیق نه نفی هولکاست به زندان افتاد... سوال این است اگر هولکاست توسط غربی‌ها اتفاق افتاده چرا غربی‌ها تاوان آنرا نمیدن و سوال دوم چرا سرزمینی در کانادا و امریکا و یا اروپا به یهودیان تعلق نگرفت؟ علی ایحال گوینده با صدای دلنشین که تداعی گریک زندانی از همه جا بریده است مناسب انتخاب شده .
SH
۱۴۰۲/۰۴/۳۱
سلام 📖
این کتاب تاثیر گذارترین کتابى هست که با داستانهاى واقعى نوشته شده ٠٠٠
بنظرم نقش (امید به بودن) رو به زیبایى به
تصویر کشیده. بهایى که بابت بودن میبایست پرداخت بشه، (رنج ِ انسان) براى ترسِ به خطر افتادن بقاء ٠٠٠
تحملِ هر آنچه که انسان ِ آزاد در شرایط عادى انجام دادنش رو حتى به ذهنش خطور نمیده … عشق به آزادى و جبر شرایط …..
این کتاب رو بارها خوانده‌ام، هر بار به انعطاف پذیرى انسان در شرایط خاص، حیرت میکنم ٠٠٠
هم به انسانى که در موضع قدرت قرار میگیرد و با لذت هم نوعانش را شکنجه میکند به بهانه انجام وظیفه،،، هم به انسانى که در شرایط اسارت تن به هر تحقیرى میدهد و در نهایت امیدى که دکتر فرانکل را به جایگاه نهایى‌اش میرساند تا به بشریت خدمت کند ……..
مرسى که بصورت صوتى نیز در اختیارمون گذاشتید
با تشکر از خوانش گوینده
با تشکر از 📖
نیک اندیش
۱۴۰۲/۰۴/۱۷
کتاب انسان در جستجوی معنااز حضرت ویکتور فرانکل یک اثر خارق العاده و بی نظیر است، وچون بر اساس واقعیت وحقایق علمی، زندگینامه وتجارب عینی این بزرگ مردگردآوری شده پس به جرات می‌توان گفت در این موضوع یک کتاب مرجع محسوب میشودوتنها بایک بار خواندن وشنیدن آن نمی‌توان به کفایت همه مفاهیم و معانی آنرا دریافت کرد، وباهر بار خواندن مجدد و توجه عمیق و چند بعدی به مطالب آن کسب علم بیشتر وشناخت جدیدی راتجربه خواهیدکرد، وبرای کمک به خودتان ودیگران بسیار کارآمد خواهد بود، فقط مطمئن شوید معنای واقعی معنا درمانی و نظریات این روان پزشک بزرگ رادرست درک کرده باشید، من مطالعه این کتاب با ارزش را به همه سطوح واقشارجامعه توصیه میکنم چون طیف وارتباط گسترده آن با همه انسانها این ایجاب را خلق کرده است. با سپاس و درود بر همه انسانهای نیک اندیش. و ناشران اندیشه کتابراه
سهیل قهرمانی
۱۴۰۴/۰۱/۱۲
کتاب صوتی **"انسان در جستجوی معنا"** نوشته‌ی **ویکتور فرانکل** و ترجمه‌ی **مریم حسین‌نژاد**، اثری بی‌نظیر در زمینه‌ی روانشناسی و فلسفه زندگی است که به بررسی مفهوم زندگی و معنا در شرایط سخت می‌پردازد.
### **ویژگی‌های برجسته کتاب: **
- **تجربیات واقعی: ** نویسنده تجربیات خود را از اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها به اشتراک می‌گذارد و نشان می‌دهد چگونه در سخت‌ترین شرایط می‌توان معنا یافت.
- **روانشناسی معنا: ** کتاب بر اساس نظریه‌ی لوگوتراپی (معنا درمانی) نوشته شده و به اهمیت معنا در زندگی انسان تأکید دارد.
- **الهام‌بخش و تأمل‌برانگیز: ** این اثر به خواننده کمک می‌کند تا در زندگی خود معنا و هدفی عمیق‌تر پیدا کند.
این کتاب برای افرادی که به دنبال یافتن معنا در زندگی هستند یا با چالش‌های بزرگ روبرو شده‌اند، بسیار توصیه می‌شود.
پونه
۱۴۰۲/۰۳/۲۸
کتاب زیبا، متفاوت، مفید و جالبیه.
بخش اول رو تحمل نداشتم و با سرعت دوبرابر گوش دادم تا زودتر تموم بشه، هر چقدر آرومتر پیش بره غم انگیزتر میشه، شدیدا دردناک بود.
بخش دوم به توضیح در مورد مکتب معنا درمانی ویکتور فرانکل می‌پردازه. از مفاهیمی صحبت می‌کنه که توی ذهن جا می‌گیره و انگار یه سری حفره خالی پر می‌کنه. هر چند به نظرم لازم یکبار دیگه کامل کتاب گوش کنم تا بتونم استفاده بهتری ازش بکنم اما در این لحضه باید بگم که از شنیدنش خوشحالم، خوشحالم که میتونم امیدوار باشم یک چرایی برای زندگیم پیدا کنم، دغدغه‌های ذهنیم، سرخوردگی‌ها، چیزهاکه درک نکردم و چیزهایی که درک کردم. آه که وسط افسردگی چه حس خوبی داشت و امیدوار کننده بود.
بخش اول با سرعت دوبرابر گوش کنید🙏🙏🙏🙏
ممنون از کتابراه برای تخفیف صددرصد موقت کتاب🌹🌹😊😊
Sevil Miri SPGY
۱۴۰۴/۰۱/۱۱
انسان در جستجوی معنا اثری عمیق و تأثیرگذار است که تجربه‌ی ویکتور فرانکل، روان‌پزشک و بازمانده‌ی اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها، را روایت می‌کند. او در این کتاب، نه‌تنها از رنج و وحشت‌های این اردوگاه‌ها سخن می‌گوید، بلکه به بررسی روان‌شناختی معناجویی در شرایط سخت می‌پردازد. فرانکل معتقد است که انسان حتی در دشوارترین موقعیت‌ها نیز می‌تواند با یافتن معنایی برای زندگی‌اش، به بقا و رشد ادامه دهد.
نثر کتاب ساده اما عمیق است و هر صفحه‌ی آن، بینشی تازه درباره‌ی تاب‌آوری، امید و معنای زندگی ارائه می‌دهد. این اثر نه‌تنها یک خاطره‌نویسی تکان‌دهنده، بلکه راهنمایی برای تمام افرادی است که در جستجوی هدف و معنا در زندگی خود هستند. اگر به فلسفه، روان‌شناسی و الهام‌بخشی از دل سختی‌ها علاقه دارید، این کتاب را نباید از دست بدهید
مانا کیان
۱۴۰۲/۰۲/۲۴
فرانکل به خوبی با بیان آنچه تو زندانهای نازیها گذشت نشون میده که نیاز به بقا چه بر سر انسان میاره و همچنین در بدترین شرایط هم حق انتخاب وجود داره
از طرفی معنا و امید هست که آدم رو از بحرانها نجات میده
یه ایرادی که داره، بخش داستانی کتاب، به ترتیب اتفاقات پایبند نیست.
من متن این کتاب را قبلاً خوندم احساس کردم کتاب صوتی کامل نیست در مورد نحوه بازداشت و در مورد پدرش هم دکتر تو کتاب متنی بیان کرده بود اینجا در این مورد نیست
در مورد داستان مرگ در تهران، داستانی که آورده شده قدیمی هست و در قدیم تهران پایتخت نبود.
نمی‌دونم اشتباه نویسنده هست یا مترجم.
در کل کتاب بسیار خوبی هست. دیدگاه آدم رو نسبت به رنجهایی که مجبوریم در زندگی تحمل کنیم رو عوض می‌کنه.
خواندن کتاب رو به همه، مخصوصا جوانها توصیه میکنم
محمدعلی کلوندی
۱۴۰۳/۰۳/۱۸
کتاب از دوبخش جداگانه تشکیل شده است که از بخش اول برای نوشتن بخش دوم نویسنده استفاده کرده است؛ بخش اول کتاب حول محور سال‌های زندگی نویسنده در اردوگاه‌های کار اجباری است و به لحاظ متنی وحجم کتاب بخش بزرگتر کتاب است و بخش دوم کتاب هم مربوط به حرفه نویسنده یعنی روانشناسی است که در جهانبینی خود ودیدن مسائل وحوادث مواجه با انها از تجربیات زمان جنگ جهانی خود استفاده کرده و با استفاده از همین جهانبینی خود به بیماران و مراجعان خود کمک میکند وبخش دوم کتاب به لحاظ متنی بخش کوچکتر اما به لحاظ محتوایی بخش مفید کتاب است.
به شخصه نتوانستم با دو بخش کتاب ارتباط برقرار کنم وبه همین دلیل هم نتوانستم کتاب را بهتر و مناسب تر نقد کنم وامیدوارم این نقد بتواند به کسانی که میخواهند کتاب را تهیه کنند کمک کند.
نسرین سعادتی
۱۴۰۲/۰۳/۱۹
اول از همه سپاس ویژه از تیم خوش سلیقه و حرفه‌ای کتاب راه که دسترسی ما به کتاب‌هایی به این خوبی و مفیدی رو تسهیل می‌کنه.
وبقیه‌اش:
خواندن این کتاب از بایدهای هر کتاب خوانیه حتی منِ مبتدی.
خوشبختانه چون کتاب خالکوب اشویتس رو قبلا خونده بودم، تن لرزه هام از خوندن بخش اول کمتر از دفعه‌ی قبل بود و ذهنم نسبتا آماده تر بود هر چند که شنیدن داستان‌های جنگ همیشه رعشه بر پیکر آدم میندازه و اول وآخر نداره.
دوست داشتم راوی ِ خوش خوان کتاب، تمرکزش روی مطلب رو همیشه حفظ می‌کرد. برخی جاهااصوات و لحن خوانش با مفهوم یکی نیست و مجبور شدم دو بار جمله رو گوش بدم و مفهوم رو استنباط کنم.
خلاصه که هی کتاب‌های سخت سخت رو بیشتر بخونیم که حرفه‌ای ترو پربار تر زندگی رو بپذیریم و سپری کنیم.
عزیزه غلامی
۱۴۰۲/۰۱/۱۲
پیام کلی کتاب این است که باید برای زندگی خود دلیل و معنایی پیدا کنید تحمل هر سختی فقط با وجود داشتن معنایی برای زندگی ممکن است، چیزی که خود ویکتور فرانکل در زندگی‌اش تجربه کرده است. همان سخن ارزشمند نیچه: «کسی که در زندگی خود چرایی را بیابد، با هر چگونه‌ای خواهد زیست».
به نظر من این کتاب به نحوی یک کتاب انگیزشی است، اگر در زندگی خود دچار پوچی و سرگردانی شده اید خواندن این کتاب رو حتما به شما توصیه می‌کنم، نه اینکه راهکار عملی به شما بیاموزد بلکه شما را با دیدگاه تازه‌ای آشنا میکند و یک علامت سوال در ذهن شما ایجاد میکند، سوالی که آشوبی میشود در جانتان و پیدا کردن جواب برای این سوال زندگی‌تان را دگرگون میکند.
tokhs_divoneh
۱۴۰۲/۰۱/۱۱
صدای گوینده‌ی حالت خش داره چ چون یکنواخته باعث میشد خیلی جاها حواسم پرت شه. وقتی معنا و هدفی توی زندگیمون داشته باشیم میتونیم تو بدترین شرایط هم قوی باشیم و دووم بیاریم. نیمه اول کتای درمورد سختی هاییه که یک روانپزشک در اردو‌های کار نازی تحمل کرده. بخش دوم بعد از آزادی از اسارته جایی که معنای زندگی پس از تحمل سختی_ان هم رنج‌های فراوونی که در اردو‌ها متحمل شده_ خودشو نشون میده و میچشدش. در لابه لای تعریف کرده داستان حجم زیادی از اطلاعات رو به شما میده که اگر خوب و شمرده شمرده توجه کنید متوجه مفهوم کتاب و عقاید نویسنده در پشت نوشتن این داستان رو میشید. تا قسمتی که درمود اردوگاه‌ها هست راحت و روونه ولی از اونجایی که میره تو قسمت روانشناسی سخت و پیچیده و سنگین میشه، برای همین اون قسمت هارو خورد خورد شنیدم. بنظرم تا همون قسمت اردوگاه‌ها هم کافیه!
داوود رضوی
۱۴۰۲/۱۱/۲۵
کتاب واقعا خسته کننده و بی محتوا بود به نظر من نویسنده بیشتر سعی در قربانی نشان دادن خود داشت و با توصیف رنجش در اردوگاه‌های هیتلر سعی در جذب مخاطب دارد عوض کردن پوسته دانش و تحقیق دیگران با نام گذاری متفاوت و تحریف در بخشی از آن به عنوان دانش جدید مورد بهره قرار نمیگیرد کتاب بسیار خسته کننده و غیر قابل دفاع بخصوص در فصول اول بود همه انسان‌ها در شرایط‌های مختلف دچار فشارهایی شده‌اند که توصیف و البته بیان آن نیاز به دیدگاه متفاوت و خالص و بدون فشار آوردن به خواننده برای متقاعد کردن و دادن حق انتخاب و تصمیم گیری به خواننده دارد در هر صورت کتاب فقط از لحاظ معنای به محتوایی و این که یک کتاب چه قدر میتونه وقت گیر و کاملا شخصی مانند دفتر خاطرات یک شخص باشه
اکرم سیانی
۱۴۰۲/۰۱/۱۳
با سلام، کتاب انسان در جستجوی معنا مرا به این فکر واداشت که هرفرد در زندگی رسالتی دارد دکتر روانشناسی که از دل تمام زجرها به دنبال پیدا کردن معنای زندگی و شناساندن آن به دیگران است، اینکه خودم با کوچکترین تلنگری احساس یاس و ناامیدی میکنم، با خواندن این کتاب نگاهم تغییر کرد، باید تلاش کرد باید امیدوار بود و بدانیم سختی زندگی هم میتواند به زندگی معنا دهد.
دکتر روانشناس از افراد مراجعه کننده که فکر می‌کنند دیگر به آخر خط رسیده‌اند و نمی‌توانند ادامه دهند میخواهد که خودکشی کنند، آن‌ها سرباز می‌زنند و تلاش می‌کنند تا علت خودکشی نکردن خودرا توجیه کنند، این دلایل همان معانی زندگیست یکی بخاطر فرزند، یکی بخاطر عشق،...
شادی درخشان راد
۱۴۰۲/۰۵/۱۹
کتاب درباره‌ی تجربیات نویسنده در اردوگاه‌های کار اجباری هیتلر هس، جایی که آنقدر وحشیانه با زندانیان رفتار میکردند که بیشتر آن‌ها امیدی به زندگی نداشتند و مرگ را به آن زندگی اسفناک ترجیح میدادند! در این شرایطی که انسان در ناامیدانه‌ترین برهه زندگی خود به سر میبرد به دنبال معنایی برای زندگی و کورسوی امیدی هس که بتواند در آن شرایط بغرنج زنده بماند. قسمت اول کتاب به شرح شرایط زندگی و شکنجه‌های زندانیان میپردازد که بسیار تلخ است و قسمت دوم، نویسنده که خود روانشناس مطرحی است چگونگی پیدا کردن معنا و مفهومی برای زنده ماندن در سخت‌ترین شرایط زندگی را شرح میدهد که با نظریات روانشناسی به تشریح موضوع میپردازد.
Ylda Hm
۱۴۰۲/۰۳/۲۳
واقعا این کتاب رو دوست داشتم... جدا از دیدگاه جالبی که راجب زندگی و معنای اون داره که پیشنهاد میکنم خودتون مطالعه کنطد و دیدگاه و منظور خودتونو از کتاب برداشت کنین و من به خورد مغزتون دیدگاه خودمو ندم من کتاب‌هایی که راجب جنگ‌ها و اتفاقات دوران جنگ هاست خوشم میاد و بخش اول کتاب راجب دوران جنگ هست و هرکتابی که از جنگ خوندم دیدگاه متفاوت و جالبی رو بیان میکرد که با بقیه فرق داشت... خوشم اومد از کتابش تا همینجایی که رسیدم
تا اخرش خوندم... و واقعا سوپرایز شدم از توضیحات جالبی که نویسنده درمورد اختلالها و پوچگرایی و اختلالات جمعی در حال حاضر و دنیای امروز داره... واقعا جالب بود و دلم میخواد یه بار دیگه بخونمش
Mostafa Arshad Ebi
۱۴۰۲/۰۱/۱۶
با خواندن این کتاب نه یک بار بلکه چندین بار، انسان را به فکر وا میدارد که در زندگی خود جستجو کند تا معنای آن را بیابد و این به خاطر تجربیات آقای فرانکل است که با ما به اشتراک گذاشته و چهره کار جالبی ست این نوع نوشتن و نوع نگاه به زندگی. بعد از خواندن کتاب نوع نگاهت به زندگی و مشکلاتی که داری تغییر میکند. هر بار که قرار است به مطالعه‌اش بپردازی، با فکر تمیز و خیال راحت نیروی تا هیچ چیزی تو را در حین مطالعه از کلمات و جملات دور نکند. اگر هر انسانی در مشکلات زندگی، فراتر از سطحی نگری فکر کرد و در آن روزهای سخت خوشبختی‌اش را در این نه چندان دور مشاهده کرد یعنی به معنای زندگی پی برده و به کمال انسانی رسیده است.
الهه حسین زاده
۱۴۰۲/۰۱/۱۳
کتاب عالی بود هم خاطرات رو تعریف هم تحلیل کرد
کتاب‌های که در مورد زندان هست جالبه، واقعا شرایط وحشتناکی داشتن قابل باور نیست انسان اینقد میتونه بی رحم و فاجعه باشه واقعا باعث تاسف
یک جنبه هم در مورد اینکه انسان با هر شرایطی خودش رو تطبیق میده و چقدر میتونه شجاع باشه رو تایید میکنه٫ دوساعت در برف‌ها کار میکردن که بینش میتونستن با تکه چوب‌ها اتش درست کنن تا کمی گرم بشن باز دوباره کار!! یکی از زندانی‌ها کفشش پاره میشه و کلا بدون کفش مجبور بود کار کنه خود نویسنده (ویکتور فرانکل) هم اینقدر پاهاش از درد باد کرده بوده بدون جوراب کفش پاش میکرده ٫ دو قسمت اخر راهکار درمانی افکار مخرب
سعیدی
۱۴۰۳/۱۲/۰۸
یکی از تأثیرگذارترین کتاب‌های روانشناسی و فلسفه‌ی زندگی است. فرانکل، که یک روانپزشک و بازمانده‌ی اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها بود، در این کتاب تجربه‌های خود را از رنج، بقا، و یافتن معنا در سخت‌ترین شرایط شرح می‌دهد.
او تأکید می‌کند که انسان حتی در بدترین شرایط نیز می‌تواند برای زندگی‌اش معنا پیدا کند و این معنا همان چیزی است که به او قدرت ادامه دادن می‌دهد. نظریه‌ی او که به “معنا درمانی” (Logotherapy) معروف است، می‌گوید که هدف اصلی زندگی، جستجوی معناست، نه لذت یا قدرت.
این کتاب الهام‌بخش و عمیق است و به خواننده کمک می‌کند تا با دیدگاهی قوی‌تر و مثبت‌تر به چالش‌های زندگی نگاه کند.
محمدرضا جوادی
۱۴۰۲/۰۵/۱۴
اثری درباره یکی از کمپ‌های نازی در جنگ جهانی که سختیها و مصائب آن تاثیراتی شگرف در افرادی که در آن جا زندانی هستند به جای میگذارد. این افراد متاثر از این فشارها و مسائل روانی تبدیل به انسانهایی دیگر میشوند که بر اساس شرایط و نوع شخصیت فرد بسیار متفاوت میباشد. که تا حدی شبیه کتاب کوری اثر ساراماگو استحتی بعد از آزاد شدن نیز دیگر نمیتوانند در جامعه به طور معمولی زندگی کنند چون خوی و خصلتشان تغییر کرده. کتاب به این مسئله میپردازد که واکنش افراد به این نوع زندگی چیست و اینکه بعضی افراد میتوانند به معنا و مفهوم زندگی در همچون شرایط سختی برسند.
F.ari.B
۱۴۰۲/۰۱/۲۰
قسمت‌هایی جالب از این کتاب:
✓رنج وقتی معنی رنج ندارد که معنایی مثل فداکاری پیدا کند
✓رنج غیر ضروری بیشتر مازوخیستی است تا قهرمانانه!
✓جوری زندگی کن که انگار این دومین زندگیته و قراره اشتباهات زندگی اول ت رو اصلاح کنی
✓معنا فراتر از منطق است
✓ ″بود″ قطعی‌ترین نوع وجود است
✓خواستن پدر تفکر است و ترس مادر واقعه است
✓لذت باید محصول فرعی یا جانبی باشد اگر به عنوان هدف در نظر گرفته شود این اتفاق نخواهد افتاد.
✓توجه متناقض: قصد مفرط آنچه را که فرد میخواهد غیر ممکن می‌سازد
✓ طیف آزادی: هرج و مرج ««آزادی»» مسئولیت پذیری
دکتر فاطمی‌نسب
۱۴۰۲/۰۱/۱۱
کتاب در جستجوی معنا کتاب قشنگی هست.. اینکه ویکتور فرنکل در اردوگاه کار اجباری رفته و خودش را اصلا در طی سه سال نباخت.. اینکه به یاد همسرش زندگی کرد.. اینکه در ذهنش این بود که کتابش را کامل کنه، کتابی که لز دست داده بود.. کوره‌های ادم سوزی را نمیتونم درک کنم، چرا یک انسان واقعا میتونه این کار را با یک انسان دیگه انجام بده.. آخه این کار را حیوانات هم با هم نمیکنن..
و اینکه بعد از رهایش، باز هم دکتر فرنکل خودش را نباخت.. و علم معناشناسی را تعریفی دوباره کرد..
مطالعه کتاب را کاملا توصیه میکنم.
Fereshteh k
۱۴۰۱/۰۱/۲۲
کتاب بسیار عالی است 👌🏻
بخش اول کتاب ساده و روان است و به صورت داستان خاطرات یک پزشک از اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها و ظلم و تحقیری که نسبت به اونا میشده و به خوبی توصیف کرده
قسمت دوم کمی سنگین تر و در قالب مثال و داستان حالت روانشناسی دارد و کمی از حالت داستان خارج میشود
در کل درباره‌ی معنای زندگیست، و پیدا. کردن اون، اینکه تا زمانی که هدف و معنایی پشت زندگی ما باشه زنده ماندن معنا پیدا میکند
پیشنهاد میکنم حتما بخونید👍🌹
پریسا عقلائی
۱۴۰۴/۰۱/۰۷
صبحت‌های ویکتور فرانکل از اردوگاه کار اجباری و افرادی که از آن با امید و آرزو جان سالم به در برده‌اند، شگفت‌انگیز است. چطور انسان می‌تواند در یک شرایط فاجعه‌بار با وجود سختی‌های باورنکردنی به آینده امیدوار باشد و یا حتی معنایی برای زندگی خود متصور باشد. حتی فکر کردن به آن شرایط هم دلهره‌آور است، چه برسد به اینکه به شکل واقعی در آن شرایط حضور داشته باشید. به اعتقاد من، آدم‌هایی مثل ویکتور فرانکل و افراد دیگری که در آن شرایط امید خود را از دست نداده و همواره به یک معنی در زندگی چسبیده بودند، ابرانسان هستند.
زهرا شاکر
۱۴۰۳/۰۴/۱۱
فصل اول کتاب که درباره دوران زندانی شدن نویسنده توسط ارتش نازی ها است فصل دوم نکات آموزنده درباره معنا درمانی و معناشناسی زندگی هست نظر بنده ۳ ستاره به کتاب هست چون من از فصل اول حس خوبی نگرفتم و بیشتر تو ذهنم شکنجه ها و سختی های جنگ رو تصور میکردم و برای من که به دنبال کتاب انگیزشی بودم، فصل اول دقیقا حس منفی داخل ذهنم به وجود اورد. من کتاب های انگیزشی زیادی خوانده ام شاید به همین دلیل توقعم از کتاب انگیزشی زیاد شده و این کتاب نتونست سطع توقعات من رو پاسخ بده. ولی در کل کتاب خوبی هست و نکات خوبی بیان میشه
امیرحسین قره خانی
۱۴۰۲/۰۱/۲۰
کتاب خیلی عالی بود من که لذت بردم
مخصوصا صدای آقای حیدری که داستان رو جذاب تر می‌کرد
توصیفات درون داستان به گونه‌ای بود که به راحتی امکان تصویر سازی ذهنی رو فراهم میکرد و خیلی دقیق و با جزئیات نوشته شده بود
نویسنده این حقیقت رو به خوبی تصدیق می‌کنه که ذات انسان آزادی خواهه و انسان در هر شرایطی به دنبال آزادیه و این آزادی ممکنه جسمانی یا روحانی باشه و انسان‌های در بند و زندان اگر چه زندانی تن هستند ولی باز هم سعی در آزادی خودشون دارن اما به شیوه دیگه، آزادی از جنس غیر مادی و پرواز در عالم رویا و معنا...
Mhbb H
۱۴۰۲/۱۲/۲۹
به نظرم این قدر توی فضای مجازی و تلویزیون و رسانه‌های دیگه، از این کتاب تعریف کردن، که دیگه همه میشناسنش....
این کتاب رو آقای دکتر ویکتور فرانکل؛ از حوادثی که در جریان هولوکاست براشون پیش اومده، با زیبایی هر چه تمام تر به رشته تحریر درآوردن.
با خوندنش قدم به قدم دردها و مسائلی که در اونجا براشون پیش اومده رو، ما احساس می‌کنیم.
یه جمله‌ی معروف از این کتاب اینه که: اگه چرایی زندگیتون رو بدونین، با هر چگونه‌ای میتونید ادامه بدین.
هرکسی باید چرایی زندگیش رو بدونه
این
کتاب
بینظیره
سعید عرشیان
۱۴۰۲/۰۸/۱۶
این کتاب با وجود شهرت غیر واقعی که دارد، در واقع ادای دین نویسنده یهودی تبار آن است به قضیه هولوکاست. ایشان تمام سعی خود را کرده تا با روانشناسانه جلوه دادن کتاب ما را متقاعد کند که هولوکاست یک‌فاجعه انسانی علیه جامعه یهود بوده است. اما با لباس روانشناسی. مباحث روانشناسی آن هم مطالب عاریه و پیش پا افتاده‌ای ست که چیزی به دانش شما افزوده نخواهد کرد. کاملا بدیهی ست که این کتاب با اهداف خاصی چاپ شده. خوندن این کتاب را برای افراد آگاه بسیار توصیه میکنم و برای افراد ناآگاه اصلا توصیه نمیکنم.
Hengameh Raeisi
۱۴۰۲/۰۲/۲۷
به طور کلی کتابی نیست که اگر نخونی جیزی از دست داده باشی. صدای گوینده خیلی مناسب نبود. همیشه یکنواخت بود. قسمت‌هایی از کتاب عیحان انگیز میشد ولی صدای گوینده آنقدر بی‌حال بود که هیج تأثیری روی خواننده نداشت.
کتاب دو قسمت هست. هدف قسمت اول افشا کردم جنایات جنگی جنگ جهانی دوم هست و به طور کلی پیامش این هست که تنها ارمغان جنگ ویرانی، بیماری‌های روانی، بدبختی و از دست دادن عزیزان و اموال هست. توی قسمت روم یه بحث برخی مسائل روانشناسی میپردازه که کتاب‌های دیگه خیلی روان‌تر و ساده تر بیان کردن.
hana
۱۴۰۲/۰۱/۲۶
همینطور که دوستان اشاره کردن این کتاب دارای دو فصل هست که گویای خاطرات آشویست هست که تصاویر دلهره و وحشتناکی رو دیدم الان که گویای واضح اون دورانه بسیار بسیار بسیار ناراحت کننده و فاجعس که انسانها همچون تکه استخوان و گوشتی روهم انبار شدن و تمام تعابیری و خاطراتی که ویکتور فرانکل میگفتن توی اینترنت به طور واضح عکس گرفته شده که بسیار غمگین و ناراحتم و بخش دوم هم که به معنادرمانی و بیان این رویکرد میپردازه، بسیار متاثر از ذات انسانها و حکومت و تصمیمهای وحشتناک سیاسی اون دوران شدم
اسماعیل خدامرادی
۱۴۰۲/۰۳/۱۶
سلام یکی از بهترین کتابهای صوتی است که تابه حال گوش دادم برای کسانی که در مشکلات زندگی چه خود ساخته چه بدست انسانهای دیگر ایجاد می‌شود گرفتار می‌شوند و چگونگی تعامل با انسانهای دیگر در حین مشکلات و گاهی دیگران را در اولویت قرار دادن و از خود گذشتن و فداکاری کردم که عملا نویسنده خود اورا تجریه کرده و همچنین راه کار قرار دادن و خدمات رسانی به کسانی که از مشکلات روحی و روحانی رنگ میبرند و ارایه رده حل‌های علمی برای مشکلات روحی و روانی دیگر انسانها و افراد مریض کتابی قابل استناد و راه گشاست
1 2 3 4 5 6 >>