نقد، بررسی و نظرات کتاب شناخت خودزنی - سلیا ریچاردسون
مرتبسازی: پیشفرض
این کتاب یک سری اطلاعات پایه دربارهی خودزنی، علل انجام دادن اون و نحوهی مقابله با این کار میده و تعدادی راهکار ساده هم برای کنترل شخصی در زمانی که فرد حس نیاز به خودزنی داره، ارائه میده. کتاب خوبی هست ولی بیشتر برای آشنایی و یادگیری ابتدایی هست. فکر میکنم برای افرادی که خودشون یا اطرافیانشون اینکار رو انجام میدند، مفید باشه ولی در همچین مواردی مراجعه به روانپزشک و عمل به توصیههای اون بهترین کار هست. ما نمیتونیم با خوندن یک یا حتی چند کتاب، توانایی کامل در این زمینه به دست بیاریم که به طور مستقل از این مشکل پیشگیری یا درمانش کنیم. خود کتاب هم بارها اشاره کرده که از یک فرد مطمئن کمک بگیرید. با توجه به افزایش شیوع این مشکلات و مشکلات مشابه مثل خودارضایی خصوصا در نوجوانان، توصیه میکنم کتابهایی در مورد این موضوع هم برای آشنایی بیشتر همگان به طور رایگان در کتابراه قرار داده بشه. ممنون میشم.
کتاب شناخت خودزنی نوشته ی سلیا ریچاردسون، برای تمام کسانی است که می خواهند خودزنی در میان جوانان را درک کنند، دلایل بروز و نحوه ی برخورد با آن را بدانند و راه های غلبه بر این مشکل به شدت مخرب را بشناسند. کتاب شناخت خودزنی به این مسئله اشاره دارد که خودزنی خیلی بیش از آنچه مردم تصور می کنند، اتفاق می افتد. مهم ترین چیزی که باید دانست آن است که افراد می توانند خودزنی را درمان و بر تمایلی که برای آسیب زدن به خود دارند، غلبه کنند. سلیا ریچاردسون در این کتاب بیان می دارد که درک خودزنی می تواند هم برای مبتلایان به این مشکل و هم برای اطرافیان و مراقبین آن ها مشکل باشد. تاکنون به این موضوع توجه چندانی نشده است و هنوز هم در بین خیلی از افراد به عنوان یک تابو شناخته می شود.
درود. بنظر من این مطالب کتاب مفید هست ولی اصلا در حدی نیست که شما از یه کتاب خوب انتظار دارید و می تونم بگم مطالب سایت های مختلفی که دیدم و به غالب کتاب نبودند خیلی کاربردی تر هستند. و می تونم بهتون قول بدم اکثر کسایی که این کتاب می خونند 90درصد مطالبش رو خودشون می دونن و نه چیز جدیدی داره نه راهکار ها راه حل های حرفه ای پس خواهش میکنم وققتون مثل من هدر ندید کتاب یا مقاله دیگه ای رو انتخاب کنید🌹
چیزی که توی این کتاب خیلی جلب توجه میکنه، اینه که نویسنده سعی کرده با تحلیل دقیق رفتارهایی مثل خودزنی، به آدمها کمک کنه تا خودشون رو بهتر بشناسن و به ریشههای این رفتارها پی ببرن. ریچاردسون خیلی خوب توضیح میده که این رفتارها چطور ممکنه به عنوان راهی برای مقابله با احساسات دردناک یا ترسها به وجود بیان و چطور میشه از این چرخهی منفی خارج شد. از جنبه مثبت، این کتاب واقعا بهدقت روی جنبههای روانشناختی و احساسات درونی فرد متمرکز شده و این نکته خیلی مهمیه که باعث میشه کتاب بهجای اینکه یه سری نصیحتهای سطحی بده، بهشدت به خواننده کمک کنه که به عمق مشکلات خودش نگاه کنه با این حال، یکی از نکات منفی که میشه بهش اشاره کرد اینه که بعضی از بخشهای کتاب ممکنه کمی احساس بشه که تکراریه و توی بعضی از قسمتها بیشتر از حد لازم به تحلیل و توضیح پرداخته شده. ممکنه بعضیها از این تکرارها کمی خسته بشن، بهویژه اگه دنبال راهکارهای عملی و سریعتر باشن.