معرفی و دانلود کتاب چه بود و چه شد: زبان در تصرف اینترنت
برای دانلود قانونی کتاب چه بود و چه شد: زبان در تصرف اینترنت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب چه بود و چه شد: زبان در تصرف اینترنت
کتاب چه بود و چه شد: زبان در تصرف اینترنت، نوشتۀ گرچن مک کالک، یکی از خواندنیترین و پر فروشترینهای نیویورک تایمز، به موضوع جالب و نسبتا جدید ارتباط زبان و اینترنت، با محوریت زبانشناسی اجتماعی میپردازد.
درباره کتاب چه بود و چه شد:
آیا تاکنون به حجم انبوه نو واژههایی که روزانه میان کابران شبکههای اجتماعی ساخته و به کار رفته میشود توجه کردهاید؟ فناوری چه نقشی در تحولات زبانی دارد؟ زبان چه تأثیری بر شکلگیری ارتباطات مجازی دارد؟ این کتاب با زبانی روان به تشریح و بررسی این دست مسائل میپردازد.
چه بود و چه شد: زبان در تصرف اینترنت (Because Internet: Understanding the New Rules of Language) تلاشی است برای معرفی نگاهی جدید به تحول زبان. این کتاب را نمیتوان کاملاً تخصصی به حساب آورد؛ زیرا زبانی ساده و همهفهم دارد و شیوۀ نگارش و وارسی مثالها در آن به شکلی است که هر فرد علاقهمند به مطالعات زبانی را با خود همراه میکند؛ یقینا اگر شما پیشزمینههایی در این علم داشته باشد، بیشتر میتوانید با کتاب همراه شوید.
زبان به عنوان اساسیترین راه ارتباطی بشر، همواره در معرض تغییرات در سطوح آوایی، ساختواژی، دستوری و معنایی بوده است. روشن است تحول زبان، و مشخصاً تأثیرگذاری اینترنت بر این تحول زبانی، مختص زبانی خاص نیست و همۀ زبانهای طبیعی، در برخورد با پدیدۀ نوظهور اینترنت، دستخوش تغییراتی شدهاند و خواهند شد. اما زبانی که این کتاب مورد پژوهش قرار گرفته، زبان انگلیسی است. برای همین آشنایی ابتدایی با زبان انگلیسی میتواند به ارتباط بیشتر و بهتر شما با این اثر کمک شایانی کند.
گرچن مک کالک (Gretchen McCulloch)، زبانشناس خوش ذوق و پژوهشگر، این کتاب را به گونهای تنظیم کرده است که در فصلهای ابتدایی شما را با تاثیر جامعه در زبان آموزی، طبیعت زبان و کاربردشناسی هر یک از بافتهای زبانی آشنا میسازد. سپس استفادههای شگفتانگیز کاربران شبکههای اجتماعی و خلاقیت گویشوران در استفاده از ظرفیتهای زبانی را به زیبایی بیان میکند و به نوعی از اهمیت پژوهش در این خصوص سخن میگوید. در فصلهای پایانی به استعارهها و قراردادهای جدید زبانی که چگونه به وجود میآیند و رایج میشوند، میپردازد.
کتاب «چه بود و چه شد: زبان در تصرف اینترنت» به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر نگرانید که این تغییر تحول و انقلاب زبانی شما را پشتِسر خواهد گذاشت، یا آنقدر فرد پیشرویی هستید که بهسختی میتوانید خودتان را برای افرادی که چندان اهل اینترنت نیستند توصیف کنید، این کتاب به شما کمک خواهد کرد تا این شکاف را برطرف کنید. خواندن این اثر خارقالعاده به تمامی علاقمندان مباحث زبانشناسی و فناوری ارتباطات توصیه میشود.
افتخارات کتاب چه بود و چه شد:
- پرفروشترین کتاب نیویورک تایمز
- بهترین کتاب سال 2019 از دیدگاه آمازون، تایمز و واشنگتون پست.
- کسب عنوان پیشنهاد کتابی باید حتما خوانده شود توسط آمازون.
با گرچن مک کالک بیشتر آشنا شویم:
گرچن مک کالک، زبانشناس رایانشی اهل کاناداست که لیسانس زبانشناسیاش را از دانشگاه مکگیل دریافت کرد. او نوشتن مطالب مرتبط با زبانشناسی را در وبلاگ آغاز کرد و مورد حمایت و توجه زبانشناس مشهور، دیوید کریستال، قرار گرفت. مطالبی که کالک در وبلاگش منتشر میکند، بیشتر بر مسائلی همچون، روند استفاده از کلمات، عبارات و شکلکهای انگلیسی در ارتباطات آنلاین هستند. وی همچنین تجزیه و تحلیل فرم زبان مورد استفاده در ارتباطات اینترنتی را ارائه میدهد. مطالب و مقالاتی که گرچن مک منتشر کرده است؛ چون به نوعی پژوهش زبانشناسی اجتماعی محسوب میشوند، جنبۀ عمومی یافته و در خبرگزاریهایی مانند bbc نیز از آن گزارش تهیه شده است. او توانست در سال 2019 نخستین کتاب خود را منتشر کند و تحسین و توجه بسیاری از منتقدین را به خود جلب نماید.
در بخشی از کتاب چه بود و چه شد: زبان در تصرف اینترنت میخوانیم:
اقامت دیجیتالی معمولاً بین 9 تا 14 سالگی آغاز میشود. برای بازی و تماشای ویدئوها، بچههای کوچک از صفحههای لمسی بهمنزلۀ ابزار رسانهای استفاده میکنند. اما استفادۀ آنها از اینترنت برای برقراری ارتباط همچنان بهواسطۀ بزرگترها و والدینشان صورت میگیرد، دقیقاً مانند روابط آنها در دنیای آفلاین والدین با پدربزرگ و مادربزرگها تماس تصویری برقرار میکنند یا با والدینی دیگر هماهنگ میکنند که وقتی بچههایشان را برای بازی به پارک بردند، بتوانند از طریق تماس تصویری کودکانشان را ببینند. این موضوع تا حدی به دلایل عملی انجام میشود: برای بیشتر ارتباطات اینترنتی کابر باید خواندن و نوشتن بداند، از سوی دیگر، والدین بهشدت نگران محتواهایی هستند که ممکن است مناسب سن فرزندشان نباشد و در آخر، سن لازم برای پیوستن به بسیاری از شبکههای اجتماعی 13 سال است. اما حتی برای پلتفورمهای آزادی مانند پیامرسانها، و حتی با در نظر گرفتن این نکته که افراد دربارۀ سنشان دروغ میگویند، تغییر رویه و اینکه یک دستگاه با خودت داشته باشی و شخصاً از آن استفاده کنی، ارتباطات مستقلی را میان کودکان یا نوجوانان کم سنوسال شکل میدهد. این دورهای است که والدین میخواهند همهچیز را خودشان مستقیم با فرزندانشان هماهنگ کنند و کودکان نیز میخواهند تلفن شخصی خودشان را داشته باشند، زیرا زندگی اجتماعی با دوستان بسیار جذابتر از وقت گذراندن با والدین است.
از آن جا که این گروه بسیار جوان هستند، جذابتر است که با آنها مانند یک گوی شیشهای رفتار کنید و از طریق فعالیتهای آنها در شبکههای اجتماعی پیشبینی کنیم که ما در یک یا دو دهۀ آینده مشغول به چه کاری در این فضا خواهیم بود. اما مهم است که دربارۀ هرگونه تلاش برای الهام گرفتن از نوجوانان محتاط عمل کنید. ما باید ویژگیهای زبانی و اجتماعی را، که از مشخصههای این مرحله از زندگی است، از آنهایی که در ادامه با بزرگ شدن نوجوانان به سراغشان میآید جدا کنیم.
فهرست مطالب کتاب
یادداشت ناشر
فصل اول: نوشتار غیررسمی
فصل دوم: زبان و جامعه
فصل سوم: افراد اینترنتی
فصل چهارم: نویسهنگاری لحن
فصل پنجم: ایموجیها و دیگر ایما و اشارههای اینترنتی
فصل ششم: چگونه گفتوگوها تغییر میکنند؟
فصل هفتم: میمها و فرهنگ اینترنتی
فصل هشتم: استعار جدید
سپاسگزاری
دربارۀ نویسنده
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب چه بود و چه شد: زبان در تصرف اینترنت |
نویسنده | گرچن مک کالک |
مترجم | مائده بشارت |
ناشر چاپی | نشر خوب |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 416 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6983-51-8 |
موضوع کتاب | کتابهای زبان شناسی رایانشی |