معرفی و دانلود کتاب هنر همپایی اقتصادی: موانع، مسیرهای فرعی و جهش در نظام‌های نوآوری

برای دانلود قانونی کتاب هنر همپایی اقتصادی: موانع، مسیرهای فرعی و جهش در نظام‌های نوآوری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب هنر همپایی اقتصادی: موانع، مسیرهای فرعی و جهش در نظام‌های نوآوری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب هنر همپایی اقتصادی: موانع، مسیرهای فرعی و جهش در نظام‌های نوآوری

کتاب هنر همپایی اقتصادی: موانع، مسیرهای فرعی و جهش در نظام‌های نوآوری نوشتۀ کئون لی، اثری مهم و قابل توجه در خصوص راهبردهایی است که کشورهای در حال توسعه می‌توانند برای غلبه بر موانع رشد اقتصادی‌شان استفاده نمایند.

درباره کتاب هنر همپایی اقتصادی:

کتاب حاضر می‌کوشد تا با ارزیابی مسائلی مانند تناقض همپایی و استفاده از استعاره‌های فراوانی مثل افتادن از نردبان، طی کردن مسیرهای فرعی و پرواز در یک بالن، دیدگاه‌های جدید بیشتری را به شما انتقال دهد. در صورتی که همپایی به معنای کاهش فاصله میان اقتصادهای پیشرو و متأخر است، تناقض همپایی این نکته را اثبات می‌کند که اگر تنها در پی همپایی باشیم و یا صرفاً به تقلید از پیشروها بپردازیم، در مسیر همپایی به موفقیت دست نخواهیم یافت.

کتاب هنر همپایی اقتصادی (The Art of Economic Catch-Up) به بحث در مورد مشکلات اقتصادی‌ای که کشورهای متأخر برای رد شدن از تله توسعه با آن روبه‌رو می‌شوند می‌پردازد. کئون لی (Keun Lee) در این کتاب سه راهکار فرعی و سه پارادوکس که برای پیروزی بر دو نوع شکست و رهایی از یک مانع در راه کشورهای متأخر وجود دارد، را بررسی می‌کند.

یکی از امور اساسی و مهم، گسترش رفاه بشریت است. با این حال رسیدن به رشد اقتصادی پایدار، به‌ویژه در کشورهای در حال پیشرفت، امری ناشناخته به شمار می‌رود و همواره یکی از موضوعات پژوهش‌های اقتصادی قرار گرفته است. ادبیات اقتصادی می‌کوشد تا یک علت جهانی برای رشد اقتصادی پیدا کند که همه کشورها را بدون در نظر گرفتن میزان درآمد و تفاوت‌های ساختاری شامل شود. برای شروع، این کتاب ادعا می‌کند که عوامل رشد کشورهای فقیر و ثروتمند با هم متفاوت است و میان این کشورها مرز باریکی وجود دارد. از این رو یک اقتصاد در حال پیشرفت، زمان عبور از این مرز و پل باریک باید بسیار مواظب باشد، در غیر این صورت شاید در تله درآمد متوسط گرفتار شده و با رشد آرامی در مرحله درآمد متوسط مواجه شود.

نویسنده نام این کتاب را نه علم همپایی بلکه "هنر همپایی" نامیده است، زیرا یک همپایی موفق بسیار کم رخ می‌دهد و رد شدن از یک مرز باریک به جابه‌جایی هوشمندانه منابع و اندیشه‌ای استراتژیک نیاز دارد. این اثر، همچنین استراتژی‌های خردمندانه و نتایج سیاستی اقتصادی را بیشتر از اکتشافات علمی مورد بررسی قرار می‌دهد.

تشخیص مفهوم سازوکارهای رشد در مراحل مختلف منجر به کشف متغیرهای کلیدی گذار شده که به نوبه خود عبور کشورها از مرحله درآمد متوسط به درآمد بالا را تسهیل می‌نماید. این کتاب نشان می‌دهد که چنین‌گذاری در صورت استفاده از مسیر‌های فرعی و جهش قورباغه‌ای امکان‌پذیر است. کتاب حاضر در ابتدا به توضیح این مسئله می‌پردازد که چرا متأخرین باید از مسیرهای فرعی استفاده نموده و یا جهش قورباغه‌ای نمایند و در ادامه چگونه می‌توانند سه مسیر فرعی برای ساخت قابلیت‌های نوآوری و یک مسیر فرعی برای خلق کسب و کارهای بزرگ در قالب گروه‌های کسب وکار را در پیش گیرند. در نهایت، این کتاب نحوه جهش قورباغه‌ای به بخش‌های نوظهور جدید را به بحث می‌گذارد.

نکوداشت‌های کتاب هنر همپایی اقتصادی:

- از پایان جنگ جهانی دوم، تنها تعداد معدودی از اقتصادهای دارای درآمد متوسط توانستند از موانع عبور کرده و به سطح درآمد بالا برسند. با ترسیم تجربیات این تعداد اقتصادهای اندک، این کتاب نه تنها عوامل موفقیت در تاب‌آوری، پویایی و نوآوری فناورانه را شناسایی می‌نماید، بلکه پیشنهادی عملی برای سازمان‌ها و دولتِ اقتصادهای دارای درآمد متوسط فراهم می‌نماید که به آن‌ها نشان می‌دهد چگونه این کار را انجام دهند. کتاب پیش رو پژوهشی بی‌عیب و نقص و بسیار خواندنی می‌باشد. خواندن کتاب برای هر فردی که دغدغه تله درآمد متوسط و نحوه غلبه بر آن را دارد، واجب است. (جاستین ییفو لین - اقتصاددان ارشد پیشین بانک جهانی)

- به کمک تسلط بر آخرین نظریه‌های اقتصادی و ترسیم دانش بی‌نظیرش از نحوه توسعه شرکت‌ها و ملت‌ها، کئون لی راهنمایی غیرقابل ارزش‌گذاری برای همپایی اقتصادی فراهم نموده است. کتاب توصیه‌ای به شدت عملی و در عین حال عالمانه برای سیاست‌گذاران و مدیران شرکت‌ها در کشورهای در حال توسعه فراهم می‌نماید، که تمایل دارند اقتصاد کشورهای متبوعشان را توسعه دهند. این کتاب به حق کتاب ارزشمندی است. (ها جون چانگ)

- این کتاب که بسیار شفاف نوشته شده است، در واقع یک کار تحقیقاتی اولیه است که گذرگاه‌های باریک دارای ریسک و عدم قطعیت بالا را شناسایی کرده و راه‌های جایگزین برای پیشروی در یک مسیر توسعه اقتصادی پایدار را در کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه نشان می‌دهد. کئون لی امید را در دل کشورهای در حال توسعه زنده می‌کند تا به کمک همپایی، تفکر اقتصادی و سیاست عمومی دنیایی جدید و بهتر را برای خود شکل دهند. خواندن این کتاب برای سیاست‌گذاران عرصه عمومی، اساتید و فرهیختگان حوزه مطالعات نوآوری و اقتصاد توسعه بسیار ضروری می‌باشد. (لاخویندر سینگ - استاد اقتصاد دانشگاه پنجابی، هند)

- با در نظر گرفتن تغییر سریع مرزهای فناورانه، خواندن این کتاب برای درک بهتر گذشته و آینده موضوع توسعه امری مطلقاً ضروری است. لی شواهد قانع‌کننده‌ای را ارائه می‌دهد که ثابت می‌کند همپایی یک هنر است و مسیر از قبل تعیین شده‌ای ندارد و جوامع و سیاست‌گذاران را در انتخاب‌هایشان مسئول می‌داند. (آنالیسا پریمی - رئیس مرکز توسعه نوآوری و سیاست‌های ساختاری)

کتاب هنر همپایی اقتصادی برای چه کسانی مناسب است؟

مطالعه این کتاب برای سیاست‌گذاران و فعالان عرصه کسب و کار در کشورهای در حال توسعه یک باید است.

با کئون لی بیشتر آشنا شویم:

کئون لی استاد اقتصاد دانشگاه ملی سئول و بنیان گذار مرکز همپایی اقتصادی است. وی همچنین در گذشته رئیس انجمن بین‌المللی شومپیتر و عضو کمیته سیاست توسعه سازمان ملل بوده است و در حال حاضر سردبیر مجله ریسرچ پالسی، عضو شورای مجمع جهانی اقتصاد و عضو هیات راهبری شبکه جهانی اقتصاد یادگیری، نوآوری و سیستم‌های شایستگی‌ساز (گلوبلیکس) است. او در سال 2014 برای کتاب خود به نام "تجزیه و تحلیل شومپیتری همپایی اقتصادی: دانش، خلق مسیر و تله درآمد متوسط" برنده جایزه شومپیتر گردید.

در بخشی از کتاب هنر همپایی اقتصادی می‌خوانیم:

بعد از درک جذابیت اندازه بازار چین و قدرت چانه‌زنی آن، دولت این کشور به شکل فعال به تأمین‌کنندگان چند ملیتی روی آورد تا از این راه وارد بحث انتقال فناوری و مذاکرات جهت همکاری مشترک گردد. این کار به واسطه استراتژی هدفمند "واگذار کردن بازار داخلی در ازای کسب فناوری خارجی" صورت گرفت. اگرچه این استراتژی تماماً با موفقیت همراه نبود، توانست در برخی موارد به همپایی فناورانه کمک نماید. یک مثال برجسته از موفقیت این استراتژی، صنعت تجهیزات مخابراتی می‌باشد. چین از اندازه بازار بزرگ خود برای ترغیب شرکای خارجی به انتقال فناوری‌های اصلی خود به این کشور، بهره برد.

شرکت بل در شانگ‌های و سایر شرکت‌هایی که در قالب همکاری مشترک تأسیس شده بودند، انتشار دانش فناورانه را در بخش سوئیچ‌های تلفن دیجیتال در سراسر کشور سرعت بخشیدند. بدین ترتیب، تولید‌کنندگان داخلی ظهور کرده و شروع به رقابت مستقیم با شرکای حاضر در همکاری مشترک در میانه دهه 1990 نمودند. این رقابت ابتدا در بازارهای روستایی و سپس در بازارهای شهری صورت پذیرفت. اگرچه نمونه‌های مشابه انتشار دانش در سایر کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز صورت پذیرفت، چین نسبت به سایرین در تبدیل این دانش در جهت ارتقای شرکت‌های داخلی، موفق‌تر عمل کرد. این کشور موفق شد یک همپایی از طریق نادیده گرفتن و جهش از یک مرحله در بخش مخابرات انجام دهد.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار پروفسور کیون لی برای ترجمه فارسی کتاب هنر همپایی اقتصادی
معرفی و تقدیر از کتاب
پیشگفتار
فصل اول: مقدمه
1-1- گذرگاه باریک بین کشورهای دارای درآمد متوسط و بالا
1-2- دو شکست و یک مانع
1-3- مسیر فرعی غلبه بر شکست قابلیت
1-4- مسیر فرعی غلبه بر شکست اندازه
1-5- پرواز با بالن جهش قورباغه‌ای
1-6- سه تناقض همپایی اقتصادی
فصل دوم: سازوکارهای مختلف رشد در میان کشورهای فقیر و ثروتمند و گذرگاه باریک بین آن‌ها
2-1- مقدمه
2-2- سرچشمه‌های متعدد تله درآمد متوسط و نوآوری به مثابه مانع اصلی و راه‌حل آن
2-2-1- نهادهای سیاسی
2-2-2- تجارت، ساختار صنعتی و باز شدن
2-2-3- قابلیت‌های نوآوری در رشد صادرات پایدار
2-3- مابین دو جنبه از نوآوری: فناوری‌ها در مقابل علوم
2-4- دو شکست و یک مانع بر سر راه گذار رو به جلو: قابلیت‌ها، اندازه و حقوق مالکیت فکری
2-4-1- مقایسه شکست قابلیت با شکست بازار و شکست سیستم
2-4-2- شکست اندازه: مشکل خلق شرکت‌های بزرگ در سطح جهانی
2-4-3- مانع حفاظت از حقوق مالکیت فکری و قیمت‌گذاری چپاول‌گرانه توسط کشورهای شمال
2-5- نیاز به در پیش گرفتن یک مسیر فرعی و تلاش برای یافتن یک مسیر جدید یا جهش
فصل سوم: سه مسیر فرعی و قابلیت‌سازی
3-1- مقدمه
3-2- راه‌های متعدد پرورش قابلیت‌های فناورانه
3-2-1- شکل‌دهی و مشارکت در یک کنسرسیوم تحقیق و توسعه خصوصی - دولتی
3-2-2- قراردادهای توسعه مشترک با بنگاه‌ها و نهادهای خارجی خبره در تحقیق و توسعه
3-2-3- ارتقای شرکت‌های داخلی به کمک یادگیری از شرکت‌هایی که سرمایه‌گذاری مستقیم انجام می‌دهند: نمونه چینی
3-2-4- ارتقای شرکت‌های دارای مجوز آکادمی در مهندسی رو به جلو
3-2-5- تصاحب فناوری‌ها و برندهای خارجی از طریق ادغام و اکتساب
3-3- مسیر فرعی اول: از تقلید به نوآوری
3-3-1- مسیر فرعی ارتقای پتنت‌های کوچک به جای پتنت‌های معمول
3-3-2- مسیر فرعیِ توسعه علائم تجاری به جای ثبت اختراعات رایج
3-4- مسیر فرعی دوم: از فناوری‌های دارای چرخه عمر کوتاه به بلند
3-4-1- انتخاب به کمک مفهوم فضای محصول
3-4-2- انتخاب به کمک مفهوم نظام نوآوری بخشی
3-4-3- مسیر فرعی تخصص یافتن در فناوری‌های دارای چرخه عمر کوتاه
3-4-4- از فناوری‌های دارای چرخه عمر کوتاه به بلند: تخصص یافتن در ایجاد تنوع
3-4-5- سازوکارهای متفاوت رشد و مسیر گذار بین آن‌ها
3-6- مسیر فرعی سوم: حضور زیاد، کم و مجدداً زیاد در زنجیره‌های ارزش جهانی
3-7- خلاصه و نتیجه‌گیری
فصل چهارم: مسیر فرعی ارتقای کسب و کارهای بزرگ و شرکت‌های کوچک و متوسط در حین گذار
4-1- مقدمه
4-2- شناخت گروه‌های کسب و کار
4-3- رشد کسب و کارهای بزرگ و دستیابی به همپایی اقتصادی
4-4- نحوه پرورش کسب و کارهای کوچک و متوسط موفق جهانی
4-4-1- مراحل رشد کسب و کارهای کوچک و متوسط
4-5- مسیرفرعی رشد بنگاه‌های متأخر
فصل پنجم: پرواز با بالن از طریق پنجره‌های فرصت
5-1- مقدمه
5-2- چارچوب چرخه همپایی
5-3- تغییرات رهبری صنایع و پنجره‌های فرصت
5-3-1- نمونه‌هایی از تغییرات در رهبری صنایع
5-3-2- پنجره‌های فرصتِ تغییرات رهبری
5-3-3- خلاصه این بخش
5-4- شرایط آغازین و قابلیت‌های مورد نیاز جهت تغییر رهبری
5-5- نقش جهش و دام شرکت‌های غالب
5-5-1- واکنش یک متأخر به بازشدن پنجره‌ها
5-5-2- واکنش‌های شرکت‌های غالب: قفل شدگی، تله شرکت‌های غالب و سرمایه‌گذاری با تأخیر
5-6- واکنش‌های سطح سیستم در مقابل تغییرات رهبری
5-6-1- نقش نظام نوآوری بخشی
5-6-2- ارتباط بین پنجره‌ها و واکنش‌های شرکت‌ها و سیستم‌ها
5-7- نگاهی به چین و بخش خدمات به عنوان چرخه همپایی بعدی
5-7-1- چین چرخه همپایی بعدی را راهبری می‌کند
5-7-2- جهش هند در خدمات فناوری اطلاعات
5-7-3- دو پنجره فرصت هند
5-7-4- خلق مسیر توسط شرکت‌های هندی: مدل خرید افراد _ برون‌سپاری فرامزی _ مدل تحویل جهانی
5-8- خلاصه و دلالت‌های سیاستی
فصل ششم: تکرار هنر
6-1- دیدگاه مبتنی بر ظرفیت انسانی در توسعه اقتصادی
6-2- عبور از شکست‌ها و موانع به کمک جهش و مسیرهای فرعی
6-3- دو جعبه سیاه در اقتصاد همپایی
6-4- تمایز، مشارکت و محدودیت‌ها
6-4-1- چارچوب گرشنکرون- آمسدن
6-4-2- همگرایی جهانی از طریق زنجیره ارزش جهانی
6-4-3- تحول ساختاری در اقتصاد توسعه کالدُر، ساختاری و نئوکلاسیک
6-5- خلاصه، محدودیت‌ها و مسیر پیش رو
فصل هفتم: تمرین هنر همپایی در اقتصادهای متأخر
7-1- مقدمه: جهش برای توسعه پایدار
7-2- از مسیر فرعی به جهش در آفریقا
7-2-1- دو شکل ایجاد ظرفیت‌های تولید در کشورهای کمتر توسعه‌یافته
7-2-2- تله توسعه و چالش‌هایی که آفریقا با آن مواجه است
7-2-3- نقش بخش دولتی و جامعه بین‌المللی در امکان جهش
7-3- جهش فراسوی نفرین منابع در آمریکای جنوبی
7-3-1- نفرین مضاعف منابع
7-3-2- جهش ضمن اجتناب از شکست در طراحی
7-3-3- یادگیری قوانین سازمان تجارت جهانی از طریق دو مورد متناقض
7-4- انقلاب صنعتی چهارم و چشم‌انداز جهش در آسیای جنوب شرقی
7-5- اندازه فضای سیاستی تحت رژیم سازمان تجارت جهانی
7-5-1- شیوه‌های قوانین فعلی سازمان تجارت جهانی و اندازه فضای سیاست‌گذاری
7-5-2- آنچه که می‌توان برای تغییر قوانین جاری جهانی انجام داد
7-5-3- گزینه‌های مجاز طبق قوانین جاری
منابع و مراجع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب هنر همپایی اقتصادی: موانع، مسیرهای فرعی و جهش در نظام‌های نوآوری
نویسنده
مترجممصطفی صفدری رنجبر، محمد نثاری
ناشر چاپیانتشارات شرکت چاپ و نشر بازرگانی
سال انتشار۱۳۹۹
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات250
زبانفارسی
شابک978-964-468845-4
موضوع کتابکتاب‌های رشد اقتصادی
قیمت نسخه الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب هنر همپایی اقتصادی: موانع، مسیرهای فرعی و جهش در نظام‌های نوآوری

برای دریافت کتاب هنر همپایی اقتصادی: موانع، مسیرهای فرعی و جهش در نظام‌های نوآوری و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.